music_lover Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 19 ώρες πριν, Dinos_12345 είπε Εξήγησα νωρίτερα γιατί. Επιπλέον, 1000 φορές λεφτά στο cosmodata παρά στο κυρμήτσος store και χωρίς φυσική παρουσία/αντικαταβολή. Edit: Τώρα είδα ότι την έχει και Msystems, όταν την πήρα την είχαν μόνο αποθήκες την LG, όμως και πάλι είναι κατόπιν παραγγελίας και αν έχεις light bleeding, κλαις για αντικατάσταση. Ψάξε στο Reddit και θα πειστείς όπως και εγώ, που την βρήκα κατά τύχη εκεί και μου έκατσε λαχείο Από που προκύπτει το καλύτερο qc και η ποιότητα της Lenovo έναντι της LG από την στιγμή που η Lenovo δεν φτιάχνει panel αλλά τα παίρνει έτοιμα από την LG?
iazriel Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ, αν ισχύει ότι λέει ο @Dinos_12345, είναι πως κάνει hand pick τα καλύτερα panel, εξ'ου και το -πιθανό- overclock στα 165Hz. Διάβασα βέβαια αναφορές πως το Gsync έχει θέμα στα 165Hz δεν ξέρω αν ισχύουν πραγματικά ή αν έχουν λυθεί με νεότερους drivers ή firmware της οθόνης. Πάντως αν είναι ένα panel 144Hz να το πουσάρεις στα 165Hz μόνο για marketing είναι λίγο χαζό, έτσι και αλλιώς διαφορά δεν θα δει κανείς στα 21Hz... Όσον αφορά τη βάση αν και στιβαρή την έχω αλλάξει με ένα επιτοίχιο vesa mount, έτσι όπως απλώνονται τα πόδια είναι τραγικό, πιάνει πολύ χώρο στο γραφείο για τo ντεμέκ "gaming" design. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2020 από iazriel
Dinos_12345 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 13 λεπτά πριν, music_lover είπε Από που προκύπτει το καλύτερο qc και η ποιότητα της Lenovo έναντι της LG από την στιγμή που η Lenovo δεν φτιάχνει panel αλλά τα παίρνει έτοιμα από την LG? Από την στιγμή που η Lenovo δεν στέλνει τις οθόνες που έχουν πολύ bleed. Όσοι την έχουν πάρει και γράφουν σε forums και Reddit, δεν έχουν αναφέρει πρόβλημα, όλες τις φορές είχε ένα άριστο πάνελ.
music_lover Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, Dinos_12345 είπε Από την στιγμή που η Lenovo δεν στέλνει τις οθόνες που έχουν πολύ bleed. Όσοι την έχουν πάρει και γράφουν σε forums και Reddit, δεν έχουν αναφέρει πρόβλημα, όλες τις φορές είχε ένα άριστο πάνελ. Και τι κάνει όσες έχουν πολύ bleed? Τις επιστρέφει στην LG? Δύσκολο το βλέπω. Επίσης τα forums και το Reddit δεν αποτελούν αξιόπιστη πηγή ώστε να θεωρηθεί το qc της Lenovo καλύτερο από της LG. Πόσες άλλωστε οθόνες πουλάει η Lenovo και πόσες η LG για να εξάγουμε σωστό συμπέρασμα? Το ίδιο πράγμα διαβάζω και σε πολλά forums από διάφορους, ότι πχ η LG έχει καλύτερο qc από πχ την msi ή την Asus κλτ πράγματα που ένας θεός ξέρει αν ισχύουν ή όχι. Το σίγουρο είναι ένα. Οι nano ips οθόνες κατασκευάζονται από την LG. Για όλα τα άλλα αμφιβάλλω. Όπως και να έχει άκαιρη η συζήτηση, η cosmodata ανέβασε την τιμή της Lenovo στα 650 όταν η LG έχει 520 οπότε πλέον είναι μονόδρομος για όποιον θέλει αυτό το panel.
Dinos_12345 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, music_lover είπε Και τι κάνει όσες έχουν πολύ bleed? Τις επιστρέφει στην LG? Δύσκολο το βλέπω. Επίσης τα forums και το Reddit δεν αποτελούν αξιόπιστη πηγή ώστε να θεωρηθεί το qc της Lenovo καλύτερο από της LG. Πόσες άλλωστε οθόνες πουλάει η Lenovo και πόσες η LG για να εξάγουμε σωστό συμπέρασμα? Το ίδιο πράγμα διαβάζω και σε πολλά forums από διάφορους, ότι πχ η LG έχει καλύτερο qc από πχ την msi ή την Asus κλτ πράγματα που ένας θεός ξέρει αν ισχύουν ή όχι. Το σίγουρο είναι ένα. Οι nano ips οθόνες κατασκευάζονται από την LG. Για όλα τα άλλα αμφιβάλλω. Όπως και να έχει άκαιρη η συζήτηση, η cosmodata ανέβασε την τιμή της Lenovo στα 650 όταν η LG έχει 520 οπότε πλέον είναι μονόδρομος για όποιον θέλει αυτό το panel. Πολύ πιθανόν να τις στέλνει πίσω γιατί τα πάνελ είναι κομμάτια που μπορεί να μην πέφτουν μέσα στο failure rate που έχει θέσει η Lenovo στην συμφωνία της με την LG. Γενικά 5-10 posts δεν είναι για να βγάλεις πόρισμα για κάτι αλλά την περίοδο που έψαχνα να πάρω οθόνη, η GL850 δεν είχε πουλήσει και πολύ, επειδή δεν ήταν διαθέσιμη κυριολεκτικά πουθενά και όλοι έλεγαν να πάρεις Lenovo, για τους λόγους που ανέφερα. Στα 5-10 posts είδα κάμποσα με προβλήματα και τότε αυτά τα posts ήταν το μοναδικό feedback για την οθόνη. Αν θυμάμαι καλά, είχα διαβάσει ότι είχε γίνει pause η παραγωγή της για λίγο. Επίσης, όταν πήρα εγώ την Lenovo, στα 550 από το cosmodata, η LG ήταν διαθέσιμη από κάτι μαγαζιά που δεν θα έδινα ούτε 10 ευρώ, κατόπιν παραγγελίας και μόνο με προπληρωμή. Τώρα είναι από το Msystems αλλά αν κάτσει στραβή, θα περιμένεις πολύ για να έρθει αντικατάσταση και αν κάτσει 2 φορές, μπορεί να τραβήξει κανένα δίμηνο η ιστορία. Εγώ προτίμησα να δώσω τα λεφτά μου στην Lenovo γιατί έρχεται και με ένα όνομα και καλό support, έχω καεί με το mobile τμήμα της LG(με το G4) και δεν ψηνόμουν να ρισκάρω. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2020 από Dinos_12345
music_lover Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, Dinos_12345 είπε Πολύ πιθανόν να τις στέλνει πίσω γιατί τα πάνελ είναι κομμάτια που μπορεί να μην πέφτουν μέσα στο failure rate που έχει θέσει η Lenovo στην συμφωνία της με την LG. Γενικά 5-10 posts δεν είναι για να βγάλεις πόρισμα για κάτι αλλά την περίοδο που έψαχνα να πάρω οθόνη, η GL850 δεν είχε πουλήσει και πολύ, επειδή δεν ήταν διαθέσιμη κυριολεκτικά πουθενά και όλοι έλεγαν να πάρεις Lenovo, για τους λόγους που ανέφερα. Στα 5-10 posts είδα κάμποσα με προβλήματα και τότε αυτά τα posts ήταν το μοναδικό feedback για την οθόνη. Αν θυμάμαι καλά, είχα διαβάσει ότι είχε γίνει pause η παραγωγή της για λίγο. Επίσης, όταν πήρα εγώ την Lenovo, στα 550 από το cosmodata, η LG ήταν διαθέσιμη από κάτι μαγαζιά που δεν θα έδινα ούτε 10 ευρώ, κατόπιν παραγγελίας και μόνο με προπληρωμή. Τώρα είναι από το Msystems αλλά αν κάτσει στραβή, θα περιμένεις πολύ για να έρθει αντικατάσταση και αν κάτσει 2 φορές, μπορεί να τραβήξει κανένα δίμηνο η ιστορία. Εγώ προτίμησα να δώσω τα λεφτά μου στην Lenovo γιατί έρχεται και με ένα όνομα και καλό support, έχω καεί με το mobile τμήμα της LG(με το G4) και δεν ψηνόμουν να ρισκάρω. Ναι κατανοητό, έχω καεί κάθε εγώ με τα κινητά της LG..στις τηλεοράσεις την εμπιστεύομαι πάντως, εχω και ένα πλυντήριο της εδώ και 8 χρόνια και δουλεύει ρολόι, δόξα το Θεό. Στα κινητά είναι κλάφτα η αλήθεια. Για οθόνες δεν ξέρω. Πάντα αγόραζα Samsung ή Dell.
iazriel Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) To mobile τμήμα της LG σαφώς δεν τραβάει, άλλωστε ποιος αγοράζει κινητό LG πλέον... Από την άλλη, για τις τηλεοράσεις τουλάχιστον, έχω εμπειρία συγγενή από επιδιόρθωση πλακέτας σε LG OLED λόγω καψίματος από κεραυνό και η δουλειά έγινε στη Λάρισα μέσα σε 3 μέρες χωρίς να κουνηθεί από το σπίτι, ήρθαν την πήραν, την έφεραν όλα πένα. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2020 από iazriel 1
xSense Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Παντως εμενα με επεισε ο Dinos, εκανα φυσικα και την ερευνα μου αλλα αυριο θα ξερω που παραλαμβανω, θα σας δωσω ενα Mini review. Βεβαια πρεπει να πηρα το τελευταιο κομματι απο Cosmodata με 550 Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2020 από xSense 1
Dinos_12345 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 9 ώρες πριν, xSense είπε Παντως εμενα με επεισε ο Dinos, εκανα φυσικα και την ερευνα μου αλλα αυριο θα ξερω που παραλαμβανω, θα σας δωσω ενα Mini review. Βεβαια πρεπει να πηρα το τελευταιο κομματι απο Cosmodata με 550 Καλορίζικη, ελπίζω να σου αρέσει. Πριν την συναρμολογήσεις, πρέπει να βάλεις το ηχείο στην βάση αν θες να το συνδέσεις, γιατί μόλις την συναρμολογήσεις, θέλει να λύσεις την βάση ξανά για να μπει. 1
LuNaTiC Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Μπορώ στην LG εκεί που βάζεις ακουστικά να βάλω ηχεία ? Παρατήρησα πάντως ότι δεν έχει τοσο δυνατό output όσο όταν σύνδεσα τα ακουστικά στο pc ...
xSense Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Παρελαβα σημερα, την εβαλα την τεσταρα για pixels, ολα ειναι καλα. Απο bleed παρατηρησα οτι ολες οι γωνιες ειναι σχεδον αψεγαδιαστες εκτος απο την κατω αριστερα, οχι κατι τραγικο κανονικο θα ελεγα για Ips οθονη. Απο calibration εβαλα κατευθειαν τα srgb που ειναι υποτιθεται τα πιο κοντινα σε true color, αλλα εμενα μου φαινονται λιγο πιο θερμα και ατονα απο τα γουστα μου αλλα με λιγο digital vibrance ~5% απο το nvidia panel ειναι κομπλε ( ουτως η αλλως gaming κανουμε και οχι professional work ) Perfomance εβαλα nomal overdrive και to extreme και η αποκριση ειναι πολυ καλη και στις 2 περιπτωσεις, η κινηση ομαλη στα 165 frames που πιανω με 2080ti, φυσικα μηδενικο ghosting κτλ. Την βαση δεν την τεσταρα καθολου γιατι εχω arm στον τοιχο αλλα φαινεται αρκετα στιβαρη! Γενικα πολυ ευχαριστημενος, σε σχεση με την pg279q που ειχα, τα χρωματα μου φαινονται καλυτερα ( εκτος των μαυρων που ειναι ενα κλικ καλυτερη η asus ) αλλα η κινηση και η αποκριση μου φαινεται καλυτερη στην lenovo. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2020 από xSense 2
music_lover Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, xSense είπε Παρελαβα σημερα, την εβαλα την τεσταρα για pixels, ολα ειναι καλα. Απο bleed παρατηρησα οτι ολες οι γωνιες ειναι σχεδον αψεγαδιαστες εκτος απο την αριστερη, οχι κατι τραγικο κανονικο θα ελεγα για Ips οθονη. Απο calibration εβαλα κατευθειαν τα srgb που ειναι υποτιθεται τα πιο κοντινα σε true color, αλλα εμενα μου φαινονται λιγο πιο θερμα και ατονα απο τα γουστα μου αλλα με λιγο digital vibrance ~5% απο το nvidia panel ειναι κομπλε ( ουτως η αλλως gaming κανουμε και οχι professional work ) Perfomance εβαλα nomal overdrive και to extreme και η αποκριση ειναι πολυ καλη αν και στις 2 περιπτωσεις, η κινηση ομαλη στα 165 frames που πιανω με 2080ti φυσικα μηδενικο ghosting κτλ. Την βαση δεν την τεσταρα καθολου γιατι εχω arm στον τοιχο αλλα φαινεται αρκετα στιβαρη! Γενικα πολυ ευχαριστημενος, σε σχεση με την pg279q που ειχα, τα χρωματα μου φαινονται καλυτερα ( εκτος των μαυρων που ειναι ενα κλικ καλυτερη η asus ) αλλα η κινηση και η αποκριση μου φαινεται καλυτερη στην lenovo. Άλλαξες την Asus PG279Q με την Lenovo Legion Y27Q-20?
xSense Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, music_lover είπε Άλλαξες την Asus PG279Q με την Lenovo Legion Y27Q-20? Ναι δυστυχως μου εβγαλε προβλημα η PG279Q μετα απο 4,5 χρονια στο panel οποτε πηγε για ανταλλακτικα Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2020 από xSense 1
Dinos_12345 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Καλορίζικος μαν Από περιέργεια, πόση φωτεινότητα έχεις βάλει;
xSense Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Dinos_12345 είπε Καλορίζικος μαν Από περιέργεια, πόση φωτεινότητα έχεις βάλει; Σε ευχαριστω 😁 Στο sRGB δεν με αφηνει να την πειραξω ( εχεις καποιο calibration profile να περασω;) Ξεχασα να αναφερω οτι ενεργοποιησα και το 10bit Απο το nvidia panel γιατι δεν βρηκα επιλογη απο το osd Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2020 από xSense
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα