iazriel Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους. Αγόρασα πρόσφατα το monitor του τίτλου, απόλυτα ικανοποιημένος με όλα, αν και έχω μια απορία. Έχω την εντύπωση, αν δεν τα έχει φτύσει η όρασή μου, πως κάποιες φορές και εντελώς τυχαία, βλέπω πολύ μικρές κάθετες γραμμές στην οθόνη σε άσχετα σημεία, σαν να είναι η εικόνα ελαφρώς "θολή" interlaced. Αυτό κρατάει πολύ λίγο και μετά όλα ΟΚ. Προέρχομαι από IPS 1440p 60Hz panel που δεν είχα παρατηρήσει κάτι τέτοιο και δεν ξέρω αν είναι πραγματικά κάποιο θέμα ελέω 144Hz, response time (το έχω στο Fast) ή G-Sync compatibility. Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2020 από iazriel
CODEC Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το έχεις παρατηρήσει σε πανομοιότυπες εικόνες? ( μπορεί να το εκφράζω και λάθος). Δηλαδή για παράδειγμα όταν παίζεις PRO ή fifa το παρατηρείς στο γρασίδι σε γρήγορη κίνηση ? Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2020 από CODEC
iazriel Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Μετά από ψάξιμο βρήκα αναφορές για το τι είναι. Λέγεται pixel inversion και μάλλον απ'ότι κατάλαβα οφείλεται στο γρήγορο response time ειδικά όταν ανάβει η οθόνη και μέχρι να "ζεσταθεί" λίγο. Άλλοι λένε πως ίσως είναι θέμα το G-Sync αλλά δεν νομίζω. Τα ΤΝ panel το έχουν αυτό σε μεγαλύτερο βαθμό διάβασα. Τεσπα, η αλήθεια είναι πως μετά από λίγη ώρα δεν το παρατηρώ, συνήθως το βλέπω όταν ανοίγω το PC και την οθόνη, μικρό το κακό για τέτοια οθόνη. Στα παιχνίδια δεν το έχω παρατηρήσει καθόλου αλλά ίσως οφείλεται στο ότι θα ανοίξω κάποιο game μετά από ώρα χρήσης της οθόνης.
hyperlost Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Νομίζω είναι αποδεκτό και φυσιολογικό να συμβαίνει ως ένα βαθμό. https://forums.blurbusters.com/viewtopic.php?t=3629 Pixel Inversion Artifacts, Interlace pattern artifacts, inversion artifacts, LCD inversion artifacts είναι όλα το ίδιο. Βλέπεις περισσότερα inversion artifacts στα 144Hz από ότι στα 120hz? Σε μερικά μοντέλα είναι πιο έντονο στα πολλά hz σε άλλα στα λιγότερα. Είναι ανάλογα και με το μοντέλο αυτό. Κάποια μοντέλα IPS 144Hz δεν το κάνουν καθόλου πχ ad27qd άλλα πάλι το κάνουν πιο έντονα.
iazriel Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Το δουλεύω μόνιμα στα 144Hz και το παρατηρώ συνήθως κατά τα πρώτα λεπτά λειτουργίας του monitor. Και πάλι όμως είναι random πχ προχθές έτυχε να το δω 2 φορές, χθες καμία όλα καλά. Θα δοκιμάσω να ρίξω το response time από το Fast στο Normal μήπως και εξαληφθεί εντελώς, έτσι και αλλιώς δεν παίζω καν γρήγορα παιχνίδια ούτε μπορώ να καταλάβω διαφορές των 2-3ms...
LuNaTiC Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Έχω παραγγείλει το ίδιο μόνιτορ... Αν θες πες καμια πληροφορία για ρυθμίσεις τι παίζει γενικότερα θα την βάλω με AMD κάρτα εγώ...αν την έχεις καλιμπράρει κτλ ...
iazriel Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, LuNaTiC είπε Έχω παραγγείλει το ίδιο μόνιτορ... Αν θες πες καμια πληροφορία για ρυθμίσεις τι παίζει γενικότερα θα την βάλω με AMD κάρτα εγώ...αν την έχεις καλιμπράρει κτλ ... Σε πρώτη φάση θα την συνδέσεις με USB με το PC και θα βάλει το onscreen app της LG για την οθόνη και θα κάνεις firmware update. Θα πάρει λίγη ώρα υπομονή. Σχεδόν out of the box είναι έτοιμη για χρήση πάντως. Προφιλ Game 1 μην πειράξεις τίποτα εκεί, Gamma το έχω στο 2ο preset αν θυμάμαι καλά και το color το έχω στο manual και 6500Κ θερμοκρασία οθόνης που θεωρείται το ιδανικό. Δεν την έχω καλιμπράρει, αλλά ήδη στα παιχνίδια είμαι πολύ πιο ικανοποιημένος από μια καλιμπραρισμένη BenQ 1440p IPS που είχα προηγουμένως οπότε δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα. Γενικά το monitor τα σπάει για gaming, ελπίζω να σου τύχει καλό panel εμένα μου έκατσε καλό χωρίς πολύ bleed.
LuNaTiC Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Αυτό πως θα το διαπίστωσω... Αν έχει πολύ ή λίγο εννοώ
camel555 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 3 ώρες πριν, LuNaTiC είπε Έχω παραγγείλει το ίδιο μόνιτορ... Αν θες πες καμια πληροφορία για ρυθμίσεις τι παίζει γενικότερα θα την βάλω με AMD κάρτα εγώ...αν την έχεις καλιμπράρει κτλ ... Από που το παρήγγειλες και σε τι τιμή? Με ενδιαφέρει και μένα το monitor
jimskeet2002 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Την περιμενω κ εγω... Αυτη τη στιγμη η καλυτερη επιλογη νομιζω ειναι amazon.it στα 540 περιπου με μεταφορικα. Απο το citycomputers που την παρηγγειλα εγω μου ειπανε οτι μιλησανε με LG και περιμενουν παραλαβη στις 14 Φεβρουαριου. 1
iazriel Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 18 ώρες πριν, LuNaTiC είπε Αυτό πως θα το διαπίστωσω... Αν έχει πολύ ή λίγο εννοώ Ανοιχτή οθόνη, μαύρο φόντο, σκοτάδι στο δωμάτιο και θα δεις πόσο bleed έχει στα άκρα. Συνήθως όμως σε gaming συνθήκες και με normal φωτισμό στο δωμάτιο ούτε που το καταλαβαίνεις οπότε δεν υπάρχει θέμα. 17 ώρες πριν, camel555 είπε Από που το παρήγγειλες και σε τι τιμή? Με ενδιαφέρει και μένα το monitor Την αγόρασα ελάχιστα κάτω απο 500€ από το γερμανικό Amazon πριν τα Χριστούγεννα. Με τα μεταφορικά μου βγήκε 540 πάνω κάτω αν θυμάμαι καλά και με διετή εγγύηση του Amazon, όχι κάποιου reseller. Αν δεν βγάλουν στην επόμενη διετία τριετία κάποιο πραγματικό HDR μόνιτορ με mini/micro led και σε προσιτές τιμές, νομίζω ότι θα κρατήσει για πολύ καιρό το GL850, από τις καλύτερες αγορές... 1
LuNaTiC Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 559 απο γαλλικό Αμαζον... 31 του μηνος λεει θα ειναι σπιτι μου 1
music_lover Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Και μιλάμε για μια οθόνη που κοστίζει 450 ευρώ στις ηνωμένες πολιτείες..τόσο είχε ξεκινήσει όταν πρωτοεμφανίστηκε, μετά λόγω υψηλής ζήτησης ανέβηκε η τιμής της.. 1
LuNaTiC Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Δεν μου κατέβασε κανένα firmware... έχει λέει το latest... Επίσης κατέβασα ένα ICC προφιλ απο ένα σιτε και "νομιζω" το περασα... δεν ειμαι και σίγουρος 100% να σου πω την αλήθεια Η RX 580 8gb που έχω ...λογικά τα βγάζει πέρα με 2 οθόνες και gaming στην μία ή είναι πολύ χαμηλή σαν κάρτα? οι οθόνες είναι 2560x1440 144hz η μία και 60hz η αλλη
iazriel Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Αν έχει το τελευταίο είσαι καλά. ICC profiles καλύτερα μην βάζεις, κάθε οθόνη είναι διαφορετική και το καλιμπράρισμα της μίας δεν σημαίνει ότι θα είναι το σωστό και για την άλλη. Στο gaming τώρα. H RX 580 δεν είναι 1440p κάρτα σε καμία περίπτωση, για 1080p είναι. Αλλά τα πάντα εξαρτώνται από τα παιχνίδια που παίζεις και τι ρυθμίσεις γραφικών βάζεις οπότε κάνε δοκιμές με αυτά. Άλλοι θέλουν 144fps και τα ρίχνουν όλα στο low πχ, εγώ έχω μια RTX 2080 τα βάζω όλα στο ultra και ας έχω από 70-110 fps πχ στο Deus Ex που παίζω τώρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα