Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις για οθόνη 27' 144Hz Freesync - 300/350 Ευρώ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Ζητώ συγνώμη εάν η συγκεκριμένη ερώτηση έχει χιλιοειπωθεί, θα ήθελα την βοήθειά σας.

Ψάχνω μια οθόνη QHD 144 Hz για κάρτα γραφικών Sapphire RX 5700 pulse, γύρω στα 300-350 ευρώ.

θα ήθελα την γνώμη σας για το τι θεωρείτε VFM σε αυτή την τιμή. Μπορώ ίσως να ανέβω και λίγο παραπάνω (~400).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ισχύουν τα παρακάτω:

Tα VA/SVA panel έχουν μεγαλύτερο contrast ( ποιο σκούρο μαύρο ) και σαν αποτέλεσμα οι ταινίες και τα γραφικά είναι πιο εντυπωσιακά.

Το Freesync κάνει τα παιχνίδια να μην έχουν tearing, αρκετά σημαντικό αν δεν έχεις πολλά fps στο παιχνίδι που παίζεις.

Τα TN panel έχουν ένα μικρό πλεονέκτημα στο motion blur απέναντι στα άλλα panel.

Τα IPS έχουν μεγαλύτερες γωνίες όρασης ( δεν αλλοιώνεται η εικόνα αν βλέπεις από τα πλάγια/πάνω κάτω ).

Στην τιμή που έχεις προσδιορίσει δεν υπάρχουν πολλές οθόνες που πληρούν τα κριτήρια που βάζεις και αν προσθέσεις και κάτι από τα παραπάνω θα καταλήξεις σε ένα δύο παρόμοια μοντέλα.

Για ταινίες/σειρές αν δεν υπάρχει τηλεόραση στο χώρο εγώ θα κοιτούσα σε VA και αν έπαιζα fps παιχνίδια θα φρόντιζα να έχει freesync. Αν στην οθόνη θα γίνεται επεξεργασία φωτογραφίας θα κοιτούσα μόνο για IPS και θα την έκανα calibrate ή θα την δούλευα σε sRGB mode.

Σε κάθε περίπτωση οι οθόνες έχουν γίνει πολύ καλές (flicker free, ωραία χρώματα) και οι περισσότεροι είναι ευχαριστημένοι άσχετα με το panel που αγοράζουν. Μερικά reviews στα χρήματα που κοιτάζεις για να πάρεις μία ιδέα από τις μικρές διαφορές 1 2 3 (να έχεις υπόψιν σου όταν τα διαβάζεις ότι δεν είναι όλα τα samples το ίδιο, εμένα η S2719DGF έχει καλό black uniformity και να δώσεις τη δική σου βαρύτητα στο κάθε test πχ το Vertical Viewing Angle έχει μεγάλη σημασία ενώ το Horizontal είναι αδιάφορο αν κάθεσαι μπροστά από την οθόνη) .

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DiAvOl είπε

Sorry, ξέχασα να το αναφέρω.

Gaming κυρίως, και casual browsing.

Αυτη που σου εβαλα η αλλιως αυτην

https://www.exclusivestores.gr/dell/dell_product_details/209-80-DEMSS2719DGF/DELL-Monitor-S2719DGF-27''-Gaming-LED-1ms-QHD-155Hz-HDMI-Display-Port-Height-Adjustable-AMD-FreeSync-3YearsW-

Ειναι το επισημο καταστημα της dell.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε λίγο καιρό θα βγεί και η AOC Q27G2U στα λεφτά που ζητάς

Επεξ/σία από gerokost
model
  • Like 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, nik the greek 74 είπε

H VIEWSONIC  που ρωτησα, αν ενδιαφερεται καποιος, θα ειναι διαθεσιμη αρχες Φεβρουαρη .......

Τοτε καλυτερα το viewsonic. 

6 λεπτά πριν, gerokost είπε

Σε λίγο καιρό θα βγεί και η AOC Q27G2U στα λεφτά που ζητάς

Τι να το κανει το va για τη χρηση που θελει;

Η ips για καλυτερο all round η tn για το καλυτερο gaming. 

• Like 1
Δημοσ.

AOC Q27G2U που βγαίνει σε 1 μήνα ή AOC CQ27G2U που βγαίνει σε 1.5 μήνα είναι καλές επιλογές στα 350e περίπου

Dante το VA για gaming που υστερεί δηλαδή;

Καλή και η Viewsonic VX2758-2KP-mhd αλλά με αρνητικό το height adjustment

Αν και ips panel δεν τη θεωρώ καλύτερη από την AOC

https://www.youtube.com/watch?v=ukKev6cPZhY

https://www.youtube.com/watch?v=RNsNOyArB9A

Δημοσ.

Υστερει σε χρόνο αποκρισης. 

Θα έχει ghosting,τωρα το ποσο τα review θα πουν αλλα σιγουρα χειροτερα απο το ips. Καλα με το ΤΝ δε συγκρίνω καν.

Εφοσον δε βλεπει ταινίες δε βλεπω λογο για va. Τωρα για καμια σειρά κτλ μια χαρα βλεπει και με το ips /tn. 

Δημοσ.

Η viewsonic σαν πανελ ειναι καλη και ΙPS , στα αρνητικα το σταντ που δεν ρυθμιζεται (αν το χρειαζεται καποιος)

και η γενικη εξωτερικη ποιοτητα κατασκευης πλην πανελ (κακα ηχεια, φτηνιαρικα πλαστικα, μετριο σταντ)

με εμτριο εξωτερικο ντιζαιν (αν το υπολογιζει καποιος) στα 393 ειναι συμφερουσα τιμη σε σχεση με ακριβοτερα

πανελ οπως την lg850 που φτανει στα 550 ή αλλες απο 450-460 και ανω....

Δημοσ.

Έκανα και θέμα στην κατηγορία χωρίς να κοιτάξω εδώ πρώτα...αν θεωρούν οι admin οτι πρέπει ας σβηστεί...

Σκέφτομαι για την LG27UK650-w έχει κάποιος να προτείνει κάτι ανάλογο ίσως?

Η χρήση είναι λίγο από όλα ... Ελαφριά games τύπου Hearthstone / βλέπω αρκετά live stream / youtube και σερφάρισμα / δουλειές γραφείου

Δεν βλέπω ιδιαίτερα ταινίες...Δεν παίζω ιδιάιτερα FPS games... Έχω μια κάρτα Sapphire Radeon RX 580 8GB Nitro+ δεν έχω ιδέα απο τα Freesync κτλ νομίζω δεν τα χρειάζομαι.. με ενδιαφέρει να έχει μια καλή εικόνα.

Θα μπεί ως main οθόνη δίπλα σε μια Yamakasi 2560Χ1440 σαν extended desktop

Κάποιο άλλο site παρόμοιο με το RTING και αξιόπιστο ?

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Γειά σας!

Είμαι στην ίδια φάση και σκέφτομαι για  ένα ένα από τα δύο μόνιτορ:

https://www.zougla.gr/technology/smart-home-gadgets/article/dio-nes-27-qhd-o8ones-me-ekseretikes-prodiagrafes-kiklofori-i-eksidikevmeni-eteria-gaming-o8onon-aoc

Χαλαρό παιχνίδι, διάβασμα  ίντερνετ και μελλοντικά θέλω να ασχοληθώ λίγο και με εικόνα - βίντεο σε ερασιτεχνικό επίπεδο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...