Προς το περιεχόμενο

Corrupted video playback one day from all devices, perfect the next.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει συναντήσει παρόμοιο πρόβλημα.

Έχω ένα πρόσφατα αγορασμένο ρουτερ Netgear R7800, στο οποίο επάνω έχω συνδεδεμένους 2 δίσκους, ας τους ονομάσουμε Νο1 και Νο2, από τους οποίους streamάρω στις συσκευές του σπιτιού. Στο ρούτερ είναι συνδεδεμένα με Ethernet η TV και ο υπολογιστής μου.

Κατά την αναπαραγωγή ενός αρχείου από το δίσκο Νο1 στο κινητό μου, η εικόνα αρχίζει και κάνει πιξελιάσματα και σπασίματα. Την ταινία την είχα ξαναδεί και δεν είχε προβλήματα την προηγούμενη φορά. Χρησιμοποιούσα Κodi, δοκίμασα VLC αλλά έκανε περίπου τα ίδια. Υποθέτω ότι υπάρχει κάποια παρεμβολή στο Wi-Fi, οπότε δοκιμάζω την αναπαραγωγή του αρχείου από την TV, η οποία είναι συνδεδεμένη με Ethernet. Όπως και στο κινητό, η ταινία κάνει πιξελιάσματα και σπασίματα στα ίδια σημεία, αλλά όχι ακριβώς τα ίδια, τόσο με Kodi όσο και με VLC.

Δοκιμάζω στο PC, το οποίο και αυτό είναι συνδεδεμένο με ethernet, αυτή τη φορά χρησιμοποιώ Media Player Classic, και κάνει ομοίως τα ίδια.

Οπότε λέω ότι το ρούτερ τα έπαιξε και δεν μπορεί να στριμάρει σωστά, ή η ταινία για κάποιο λόγο έγινε corrupted.

Οπότε κάνω copy μέσω network του αρχείου στον υπολογιστή και το αντίγραφο πάλι παίζει προβληματικά. Οπότε καταλήγω ότι η ταινία είναι corrupted και συγκρίνω τα MD5 checksums του αρχείου στο δίσκο του ρούτερ και στο αρχείο στον υπολογιστή. Τα checksums είναι διαφορετικά. Δοκιμάζω αντιγραφές διαφόρων αρχείων από και πρός τον δίσκο Νο1 και πάντα τα checksums είναι διαφορετικά. Κάνω το ίδιο με αντιγραφές αρχείων από το σκληρο Νο2 και δεν υπάρχει πρόβλημα, τα checksums είναι τα ίδια.

Οπότε καταλήγω ότι ή ο δίσκος τα έπαιξε ή η θύρα του ρούτερ κάνει νερά. Συνδέω τον δίσκο απευθείας στον υπολογιστή και βλέπω ότι οι αντιγραφές από τον δίσκο στο PC έχουν τα ίδια checksums. Οπότε το πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει στο ρούτερ.

Βαζω τον δίσκο Νο2 στη USB θύρα του ρούτερ που ήταν ο Νο1 και δεν υπάρχει το οποιοδήποτε πρόβλημα. Υποθέτω ότι πλέον το πιό πιθανό είναι να μήν συνεργάζεται σωστά το ρούτερ με τον δίσκο Νο1. Βάζω όλους τους δίσκους τις αρχικές τους θέσεις και σβήνω τα ρεύματα από τη μπρίζα.

Την επομένη, το αρχείο έπαιζε χωρίς προβλήματα στο κινητό μέσω Wifi. Ομοίως έπαιζε χωρίς προβλήματα η TV μέσω Ethernet, όπως και ο υπολογιστής έπαιζε απροβλημάτιστα τόσο το αρχείο μέσω ethernet, όσο και το copy που είχε στο δίσκο του.

Tα MD5 checksums ήταν τα ίδια για το αρχείο στο ρούτερ και στο copy στον υπολογιστή, ενώ την προηγούμενη μέρα τα έδειχνε διαφορετικά.

Οπότε η κατάσταση συνοψίζεται ώς εξής:

- Την μία μέρα έχω προβληματική αναπαραγωγή αρχείου μέσω Wifi και μέσω ethernet, από κινητό, TV και PC με Kodi, VLC και Media Player Classic

- Προβληματική είναι και η αναπαραγωγή copy του αρχείου στο PC, ενώ τα MD5 checksums των αντιγραφών βγαίνουν συνεχεια διαφορετικά.

-- Αφού σβήσαμε τα ρεύματα και πέρασε μια μέρα, όλα δουλεύουν άψογα, σε όλες τις συσκευές, ανεξαρτήτως σύνδεσης, τόσο για το αρχικό αρχείο, όσο και για το αντίγραφό του. Τα MD5 checksums τώρα είναι τα ίδια.

Μπορεί κάποιος να πεί τί συνέβηκε? Το μυαλό μου πάει σε ηλεκτρομαγνητική παρεμβολή που επηρέαζε τις συσκευές, αλλά μου φαίνεται extreme.

Επεξ/σία από panther_512
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω τον δίσκο Α και παίζει τα αρχεία προβληματικά από οποιαδήποτε συσκευή, είτε μέσω Wi-Fi είτε μέσω ethernet.

Κάνω copy το αρχείο σε άλλο δίσκο σε άλλη συσκευή και η αναπαραγωγή από τον άλλο δίσκο κάνει ακριβώς τα ίδια.

Την επομένη παίζουν ΟΚ όλα τα αρχεια από όλους τους δίσκους από όλες τις συσκευές.

Έχω ήδη παραγγείλει νέο δίσκο για αντικατάσταση των παλιών, αλλά πιστεύω ότι παίζει κάτι άλλο.

Επεξ/σία από panther_512
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω ένα λάπτοπ.

Έχεις και εσύ ένα λάπτοπ.

Έχω ένα αρχείο στο λαπτοπ μου που παίζει περίεργα.

Το κάνουμε copy στο λαπτοπ σου και παίζει και εκεί περίεργα. Και μάλιστα φαίνεται να έχουν και διαφορετικό μέγεθος.

Τα σβήνουμε και πάμε έξω για ποτό.

Γυρνάμε πίσω, αναβουμε τα λαπτοπ μας και τα αρχεία παίζουν καί στα 2 μηχανήματα άψογα. Το μέγεθος είναι το ίδιο.

Εσύ λές ότι φταίνε οι δίσκοι από τα 2 λαπτοπ? Συγχρονίστηκαν οι περίοδοί τους?

Επεξ/σία από panther_512
Δημοσ.
7 ώρες πριν, panther_512 είπε

Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει συναντήσει παρόμοιο πρόβλημα.

Έχω ένα πρόσφατα αγορασμένο ρουτερ Netgear R7800, στο οποίο επάνω έχω συνδεδεμένους 2 δίσκους, ας τους ονομάσουμε Νο1 και Νο2, από τους οποίους streamάρω στις συσκευές του σπιτιού. Στο ρούτερ είναι συνδεδεμένα με Ethernet η TV και ο υπολογιστής μου.

Κατά την αναπαραγωγή ενός αρχείου από το δίσκο Νο1 στο κινητό μου, η εικόνα αρχίζει και κάνει πιξελιάσματα και σπασίματα. Την ταινία την είχα ξαναδεί και δεν είχε προβλήματα την προηγούμενη φορά. Χρησιμοποιούσα Κodi, δοκίμασα VLC αλλά έκανε περίπου τα ίδια. Υποθέτω ότι υπάρχει κάποια παρεμβολή στο Wi-Fi, οπότε δοκιμάζω την αναπαραγωγή του αρχείου από την TV, η οποία είναι συνδεδεμένη με Ethernet. Όπως και στο κινητό, η ταινία κάνει πιξελιάσματα και σπασίματα στα ίδια σημεία, αλλά όχι ακριβώς τα ίδια, τόσο με Kodi όσο και με VLC.

Δοκιμάζω στο PC, το οποίο και αυτό είναι συνδεδεμένο με ethernet, αυτή τη φορά χρησιμοποιώ Media Player Classic, και κάνει ομοίως τα ίδια.

Οπότε λέω ότι το ρούτερ τα έπαιξε και δεν μπορεί να στριμάρει σωστά, ή η ταινία για κάποιο λόγο έγινε corrupted.

Οπότε κάνω copy μέσω network του αρχείου στον υπολογιστή και το αντίγραφο πάλι παίζει προβληματικά. Οπότε καταλήγω ότι η ταινία είναι corrupted και συγκρίνω τα MD5 checksums του αρχείου στο δίσκο του ρούτερ και στο αρχείο στον υπολογιστή. Τα checksums είναι διαφορετικά. Δοκιμάζω αντιγραφές διαφόρων αρχείων από και πρός τον δίσκο Νο1 και πάντα τα checksums είναι διαφορετικά. Κάνω το ίδιο με αντιγραφές αρχείων από το σκληρο Νο2 και δεν υπάρχει πρόβλημα, τα checksums είναι τα ίδια.

Οπότε καταλήγω ότι ή ο δίσκος τα έπαιξε ή η θύρα του ρούτερ κάνει νερά. Συνδέω τον δίσκο απευθείας στον υπολογιστή και βλέπω ότι οι αντιγραφές από τον δίσκο στο PC έχουν τα ίδια checksums. Οπότε το πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει στο ρούτερ.

Βαζω τον δίσκο Νο2 στη USB θύρα του ρούτερ που ήταν ο Νο1 και δεν υπάρχει το οποιοδήποτε πρόβλημα. Υποθέτω ότι πλέον το πιό πιθανό είναι να μήν συνεργάζεται σωστά το ρούτερ με τον δίσκο Νο1. Βάζω όλους τους δίσκους τις αρχικές τους θέσεις και σβήνω τα ρεύματα από τη μπρίζα.

Την επομένη, το αρχείο έπαιζε χωρίς προβλήματα στο κινητό μέσω Wifi. Ομοίως έπαιζε χωρίς προβλήματα η TV μέσω Ethernet, όπως και ο υπολογιστής έπαιζε απροβλημάτιστα τόσο το αρχείο μέσω ethernet, όσο και το copy που είχε στο δίσκο του.

Tα MD5 checksums ήταν τα ίδια για το αρχείο στο ρούτερ και στο copy στον υπολογιστή, ενώ την προηγούμενη μέρα τα έδειχνε διαφορετικά.

Οπότε η κατάσταση συνοψίζεται ώς εξής:

- Την μία μέρα έχω προβληματική αναπαραγωγή αρχείου μέσω Wifi και μέσω ethernet, από κινητό, TV και PC με Kodi, VLC και Media Player Classic

- Προβληματική είναι και η αναπαραγωγή copy του αρχείου στο PC, ενώ τα MD5 checksums των αντιγραφών βγαίνουν συνεχεια διαφορετικά.

-- Αφού σβήσαμε τα ρεύματα και πέρασε μια μέρα, όλα δουλεύουν άψογα, σε όλες τις συσκευές, ανεξαρτήτως σύνδεσης, τόσο για το αρχικό αρχείο, όσο και για το αντίγραφό του. Τα MD5 checksums τώρα είναι τα ίδια.

Μπορεί κάποιος να πεί τί συνέβηκε? Το μυαλό μου πάει σε ηλεκτρομαγνητική παρεμβολή που επηρέαζε τις συσκευές, αλλά μου φαίνεται extreme.

Router, σε επίπεδο ΠΡΙΝ το ethernet, με ποσοστό 1000%. Ισως υπερθέρμανση, ίσως επαγωγικός βόμβος στις USB sockets.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ήταν το router, για ποιό λόγο η αναπαραγωγή του αρχείου από τον δίσκο του υπολογιστή έκανε ομοίως προβλήματα?

Εγώ εικάζω ότι υπήρξε κάποιου είδους ηλεκτρομαγνητική παρεμβολή στις συσκευές.

Τώρα είμαι στη διαδικασία εγκατάστασης entware και netdata στο router για να μπορώ να κάνω monitoring τη λειτουργία του.

Επεξ/σία από panther_512
Δημοσ.
15 ώρες πριν, panther_512 είπε

Αν ήταν το router, για ποιό λόγο η αναπαραγωγή του αρχείου από τον δίσκο του υπολογιστή έκανε ομοίως προβλήματα?

Γιατί όπως είπες:

Στις 20/1/2020 στις 8:58 ΠΜ, panther_512 είπε

Οπότε κάνω copy μέσω network του αρχείου στον υπολογιστή και το αντίγραφο πάλι παίζει προβληματικά.

Αν το πρόβλημα ήταν στη σύνδεση ανάμεσα σε router και δίσκο, είτε streaming έκανες είτε copy, το ίδιο θα ήταν το αποτέλεσμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως εξήγησα, την επόμενη μέρα έπαιζε οκ τόσο το αρχικό αρχείο από το network, όσο και το αντίγραφο που ήταν αποθηκευμένο και έπαιξε locally στο PC. Άμα ήταν πρόβλημα network, θα έπρεπε το playback μέσω network να είχε πρόβλημα και το local αντίγραφο να έπαιζε καλά. Αν το αρχείο κατα την αντιγραφή μέσω network πάθαινε corruption, όπως υποδηλωνόταν από τα διαφορετικά checksums, όπως έπαιζαν προβληματικά την προηγούμενη ημέρα, ομοίως έπρεπε να παίζουν την επομένη.

Συνεπώς αυτό που λές δεν φαίνεται να ισχύει.

Σε κάθε περίπτωση, έχω προχωρήσει σε κάποιες σημαντικές αλλαγές όσον αφορά το network.

- Το Netgear R7800 ρούτερ αλλάχθηκε με άλλο (ASUS AC86U)

- Οι δύο παλιοί δίσκοι που ήταν συνδεδεμένοι στο Netgear αντικαταστάθηκαν από έναν καινούργιο 4ΤΒ.

Και βλέπουμε........

Επεξ/σία από panther_512
Δημοσ.

Δηλαδή το local αρχείο που τη μία μέρα δεν έπαιζε και έβγαζε άλλο checksum με το πρωτότυπο, την επόμενη μέρα έπαιζε σωστά και είχε και σωστό checksum; To ίδιο local αντίγραφο της προηγούμενης ημέρας, έτσι; Όχι καινούργιο αντίγραφο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακριβώς αυτό. Το ίδιο αντίγραφο, διαφορετικά checksums με το original τη μία μέρα, τα ίδια την επόμενη και σωστό playback.

Για αυτό το λόγο το μυαλό μου πήγε σε κάποια ηλεκτρομαγνητική παρεμβολή.

Τώρα το σύστημα άλλαξε πολύ, με άλλο router και άλλους δίσκους, οπότε αναμένω να δώ αν θα ξαναδώ κάτι τέτοιο.

Γενικά ήταν λίγο mindfuck η όλη φάση.

Επεξ/σία από panther_512

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...