jennyV Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Ρώτησα όποια νοικουρά ήξερα και τωρα ρωτάω και όσους μάστορες υπάρχουν εδω. Εδω και λίγο καιρό παρατηρήσα στα πλυμένα ρούχα/ σεντόνια / πετσέτες μικρές λευκές στάμπες σαν απο χλωρινη. Μαζί με τις στάμπες παρατηρώ κι αποχρωματισμό, δηλαδη σε κάποια σημεία το χρώμα αρχίζει και φεύγει. Δεν εχω χρησιμοποιήσει ποτέ χλωρίνη για πλύσιμο, αλλαξα απορρυπαντικα και μαλακτικά, έκανα και πλύσεις στους 90 χωρίς ρούχα μόνο με απορρυπαντικό για να καθαρίσει το πλυντήριο αλλά το πρόβλημα συνεχίζεται. Λογικά θα είναι θέμα πλυντηρίου.Τι μπορεί να φταίει;
txcellas Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 3 ώρες πριν, jennyV είπε Ρώτησα όποια νοικουρά ήξερα και τωρα ρωτάω και όσους μάστορες υπάρχουν εδω. Εδω και λίγο καιρό παρατηρήσα στα πλυμένα ρούχα/ σεντόνια / πετσέτες μικρές λευκές στάμπες σαν απο χλωρινη. Μαζί με τις στάμπες παρατηρώ κι αποχρωματισμό, δηλαδη σε κάποια σημεία το χρώμα αρχίζει και φεύγει. Δεν εχω χρησιμοποιήσει ποτέ χλωρίνη για πλύσιμο, αλλαξα απορρυπαντικα και μαλακτικά, έκανα και πλύσεις στους 90 χωρίς ρούχα μόνο με απορρυπαντικό για να καθαρίσει το πλυντήριο αλλά το πρόβλημα συνεχίζεται. Λογικά θα είναι θέμα πλυντηρίου.Τι μπορεί να φταίει; +1 και από εμένα. Και εγώ το είδα αυτό. Υποθέτω από το πολύ απορρυπαντικό η μαλακτικό και το λίγο νερό. Αν ξέρει κάποιος πιο σίγουρα ας μας πει.
papoys1 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Δεν φταίνε τα πλυντήρια.Δυστυχώς οι εταιρείες για να ρίξουν τις τιμές κόβουν συνεχώς από την ποιότητα καθαριστικών - μαλακτικών.Βέβαια και οι εταιρείες πλυντηρίων για να βγάλουν τα πολλά Α+ μειώνουν την ποσότητα του νερού σε κάθε πλύση ώστε να μπορεί να το ζεσταίνει γρήγορα η αντίσταση.Συνέπεια κακή πλύση των ρούχων με φτηνά απορρυπαντικά στριμωγμένων σε λίγο νερό που δεν μπορούν να διαλυθούν καλά μένουν στα ρούχα κατά το ξέπλυμα και δημιουργούν κηλίδες.. Αν το πλυντήριό σας έχει πρόγραμμα για έξτρα νερό βάλτε το , χρησιμοποιείστε υγρό απορρυπαντικό και μειώστε ειδικά τα φτηνά μαλακτικά μου μόνο κακό χημικό άρωμα δίνουν στα ρούχα και τίποτε άλλο και θα δείτε τη διαφορά. Βέβαια θα ανεβάσετε και λίγο το λογαριασμό της ΔΕΗ αλλά αξίζει τον κόπο. 3
stelios18120 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Συμφωνώ 👍 Ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει πέσει πολύ η ποιότητα των καθαριστικων + μειωμένη ποσότητα νερου Οπότε τα ρούχα μας δεν πλένονται σωστά και καλά. 2
jennyV Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Πάντα χρησιμοποιούσα επώνυμα καθαριστικα και πιο συγκεκριμένα planet και μου το έβγαλε τωρα μέτα από 4 χρόνια χρήσης. Αλλά αυτό σκέφτομαι κι εγώ, μάλλον κάποιο απο τα απορρυπαντικα η μαλακτικά έχει ισχυρές λευκαντικές ουσίες γιατί δεν εξηγώ τον απορχωματισμό αλλιώς... Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις 1
theoritikos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Εγώ παρατήρησα πως και τα ίδια τα ρούχα φταίνε κάποιες φορές. Συγκεκριμένες μαρκες έχουν την τάση να ξεθωριάζουν μετά από λίγες πλύσεις. Ένα μπλουζάκι πόλο από Zara , μου είχε χάσει χρώμα από την πρώτη πλύση 1
l337 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Το πιθανότερο, είτε βάζεις περισσότερο απορρυπαντικό απ' ότι χρειάζεται είτε φταίει η μάρκα/τύπος του απορρυπαντικού. Τι χρώματα είναι τα ρούχα; Και τι απορρυπαντικό χρησιμοποιείς; 1
jennyV Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, l337 είπε Το πιθανότερο, είτε βάζεις περισσότερο απορρυπαντικό απ' ότι χρειάζεται είτε φταίει η μάρκα/τύπος του απορρυπαντικού. Τι χρώματα είναι τα ρούχα; Και τι απορρυπαντικό χρησιμοποιείς; Διάφορα χρώματα, το παρατήρησα σε μπεζ και γαλαζια σεντόνια, σκούρη ροζ μπλούζα, πετσετες διάφορων χρωμάτων απο μπεζ μεχρι πράσινο η μωβ. Εννοείται πως δεν πλένονται όλα αυτά μαζί, ξεχωριστά ανα είδος και χρώμα (σκούρα, λευκα/ανοικτόχρωμα, χρωματιστα). Planet υγρό εδώ και 4 χρόνια πρπ από την αρχή δηλαδή. Βάζω περίπου όσο απορρυπαντικό λέει η συσκευασία για το σκληρό νερό. Νομίζω είναι ένα 2/3 απο καπάκι planet όταν είναι πολλά , μικρότερη ποσότητα για λιγότερα. πότε δε γεμίζω το πλυντήριο παότι είανι 8κιλο. και δεν είχα πρόβλημα προηγουμένως έχει λίγους μήνες που το παρατήρησα. Εδω και 2-3 πλύσεις χρησιμοποιώ αριελ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα