ocean7 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Καλησπέρα παιδιά και καλή χρονιά σε όλους με υγεία! Θα ήθελα να με βοηθήσετε εάν ξέρετε για μια αγορά καίριας ψηφιακή ούτως ή άλλος είναι το σήμα.. και έχω ακούσει ότι έχει καλές που δεν χρειάζονται οι εξωτερικές! Σας ακουω και ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας.
Doubt Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Περιοχή και όροφος; Κι εγώ με εσωτερική είμαι και μάλιστα χωρίς ενίσχυση. Την εξωτερική την ξήλωσα τελείως πριν κάτι μέρες.
Lux Aeterna Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Θα απαντήσω εγώ, καθώς με ενδιαφέρει! 4ος Πειραιάς! Η κεραία θα μπει σε μια νέα τηλεόραση που θα αγοράσω και δεν υπάρχει καλώδιο από εξωτερική κεραία στον χώρο αυτόν Επεξ/σία 10 Απριλίου 2020 από Lux Aeterna
afm Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, Lux Aeterna είπε Θα απαντήσω εγώ, καθώς με ενδιαφέρει! 4ος Πειραιάς! Η κεραία θα μπει σε μια νέα τηλεόραση που θα αγοράσω και δεν υπάρχει καλώδιο από εξωτερική κεραία στον χώρο αυτόν Αν το δωμάτιο που είναι η τηλεόραση κοιτάει προς Υμηττό το πιο πιθανό είναι ότι θα πιάσεις. Τώρα αν υπάρχει μπροστά εμπόδιο ( καμιά πολυκατοικία, ο προφήτης Ηλίας κλπ) δύσκολο. Το ιδανικό θα ήταν να έχεις οπτική επαφή με τις κεραίες από το μπαλκόνι σου. Βέβαια υπάρχει και η επιλογή της Αίγινας αν το μπαλκόνι σου κοιτά προς τα εκεί. Ευτυχώς με την ψηφιακή όλα τα σήματα, είτε απ' ευθείας είτε από ανάκλαση προστίθενται στο δέκτη και έτσι πάντα υπάρχουν ελπίδες ακόμα και σε δύσκολα σημεία. Έχω δοκιμάσει αυτήν και παίζει καλά αλλά έχω τέλεια οπτική επαφή με τον Υμηττό και η tv παίζει τέλεια και με ένα σκέτο καλωδιάκι. Βέβαια αν υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης στο μπαλκόνι θα κοίταζα για μία Ikusi Flash Nano. Επεξ/σία 11 Απριλίου 2020 από afm 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Υπάρχει κάτι που να δουλεύει και για tv και για ράδιο (αναλόγως κεφιου και διάθεσης); Εσωτερική πάντα.
afm Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Υπάρχει κάτι που να δουλεύει και για tv και για ράδιο (αναλόγως κεφιου και διάθεσης); Εσωτερική πάντα. https://www.skroutz.gr/s/3041958/Mistral-Plus-JULIA.html Εσωτερική ψηφιακή κεραία VHF-UHF-DAB-FM DVB-T με ενισχυτή 22dB, πολύ καλή. Επεξ/σία 11 Απριλίου 2020 από afm 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Σε ευχαριστώ πολύ! Έχεις εμπειρία από πρώτο χέρι;
afm Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Ναι, σε σπίτι φίλου στο Λευκαντί Ευβοίας. Τέλεια λήψη tv από Πάρνηθα και από fm Υμηττός τέλεια παρόλο που στο σημείο που είναι ο φίλος έρχεται αρκετά δύσκολα. 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Σε ευχαριστώ και πάλι για το feedback!
Lux Aeterna Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, afm είπε Αν το δωμάτιο που είναι η τηλεόραση κοιτάει προς Υμηττό το πιο πιθανό είναι ότι θα πιάσεις. Τώρα αν υπάρχει μπροστά εμπόδιο ( καμιά πολυκατοικία, ο προφήτης Ηλίας κλπ) δύσκολο. Το ιδανικό θα ήταν να έχεις οπτική επαφή με τις κεραίες από το μπαλκόνι σου. Βέβαια υπάρχει και η επιλογή της Αίγινας αν το μπαλκόνι σου κοιτά προς τα εκεί. Ευτυχώς με την ψηφιακή όλα τα σήματα, είτε απ' ευθείας είτε από ανάκλαση προστίθενται στο δέκτη και έτσι πάντα υπάρχουν ελπίδες ακόμα και σε δύσκολα σημεία. Έχω δοκιμάσει αυτήν και παίζει καλά αλλά έχω τέλεια οπτική επαφή με τον Υμηττό και η tv παίζει τέλεια και με ένα σκέτο καλωδιάκι. Βέβαια αν υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης στο μπαλκόνι θα κοίταζα για μία Ikusi Flash Nano. Προς Υμηττό κοιτάζει η τηλεόραση. Μεταξύ της Phillips και της Mistral που πρότεινες στον άλλο φίλο σε ποια κλίνεις; Πιθανόν να μπορούσε να μπει η Ikushi στο μπαλκόνι. Ίσως σου φανεί χαζό, αλλά οι γνώσεις μου φτάνουν μέχρι αλλαγή λάμπας .Η Ikusi πώς ενώνεται με την τηλεόραση; Παρεμπιπτόντως, η τηλεόραση είναι αυτή Επεξ/σία 11 Απριλίου 2020 από Lux Aeterna
afm Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Η Philips είναι αποκλειστικά για ψηφιακή τηλεόραση στα uhf ενώ η Mistral είναι και για ψηφιακή tv στα uhf αλλά και για ραδιόφωνο αναλογικό στα fm και ψηφιακό (dab και dab+) στα vhf. Και οι δύο είναι πολύ καλές οπότε επιλέγεις ανάλογα τις ανάγκες σου. Θα προτιμούσα την Mistral που είναι πιο πλήρης (έχει και λήψη ραδιοφώνου) αλλά και κυρίως γιατί είναι Ελληνική. Για να συνδέσεις την Ikusi θέλεις απλά ένα καλώδιο κεραίας στο κατάλληλο μήκος που στην μία άκρη θα έχει συνδετήρα τύπου f για την κεραία και από την άλλη το κανονικό βύσμα tv 75 Ohms για την τηλεόραση. 1
Lux Aeterna Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 51 λεπτά πριν, afm είπε Η Philips είναι αποκλειστικά για ψηφιακή τηλεόραση στα uhf ενώ η Mistral είναι και για ψηφιακή tv στα uhf αλλά και για ραδιόφωνο αναλογικό στα fm και ψηφιακό (dab και dab+) στα vhf. Και οι δύο είναι πολύ καλές οπότε επιλέγεις ανάλογα τις ανάγκες σου. Θα προτιμούσα την Mistral που είναι πιο πλήρης (έχει και λήψη ραδιοφώνου) αλλά και κυρίως γιατί είναι Ελληνική. Για να συνδέσεις την Ikusi θέλεις απλά ένα καλώδιο κεραίας στο κατάλληλο μήκος που στην μία άκρη θα έχει συνδετήρα τύπου f για την κεραία και από την άλλη το κανονικό βύσμα tv 75 Ohms για την τηλεόραση. Ευχαριστώ και πάλι. Άρα για την Ikusi χρειάζεται να υπάρχει ένα καλώδιο που συνδέει την κεραία με την τηλεόραση, κάτι που δεν παίζει. Γνωρίζεις εάν η σύνδεση αυτή μπορεί να γίνει ασύρματα; Αν όχι πάμε σε Mistral!
afm Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Όχι δεν γίνεται ασύρματα. Το καλώδιο μπορείς να το φτιάξεις και μόνος σου, είναι πολύ εύκολο. Παίρνεις 5 μέτρα πχ καλώδιο. Στην μία άκρη του βάζεις ένα αρσενικό βύσμα τύπου f και από την άλλη ένα αρσενικό βύσμα tv. Συνδέεις το f στην κεραία και το άλλο στην tv. Αν δεν το έχεις μπορεί να πάρεις ένα έτοιμο καλώδιο κεραίας tv όσο μήκος χρειάζεσαι πχ 5 μέτρα (αρσενικό-αρσενικό βύσμα) ή 10 μέτρα (αρσενικό-θηλυκό βύσμα) και στην άκρη που θα συνδέσεις στην κεραία βάζεις έναν αντάπτορα. Σαν αυτόν αν το καλώδιο tv έχει δύο αρσενικά βύσματα (δύο ίδια) ή σαν αυτόν αν το καλώδιο έχει ένα αρσενικό και ένα θηλυκό βύσμα. Επεξ/σία 11 Απριλίου 2020 από afm 2
Lux Aeterna Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Ευχαριστώ πολύ για τις αναλυτικές πληροφορίες! Δεν θυμόμουν ότι το είχα γράψει σε άλλο post και όχι εδώ, αλλά η γιαγιά (σε εκείνη πάει η τηλεόραση) δεν θέλει καλώδια μέσα στο σαλόνι. Γι αυτό ψάχνω λύσεις χωρίς καλώδιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα