Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και μερικές μέρες όταν ανοίγω τον υπολογιστή, συμβαίνει το εξείς. Ακούγεται ένα μπιπ από το tower, και αντί να κάνει κανονική εκκίνηση πετάει αυτή την οθόνη:

Spoiler

IMG_4418.JPG.d989b17733deaa880877fe74436592f7.JPG

Πατώντας F1 με πετάει σε αυτή την οθόνη:

Spoiler

IMG_4419.JPG.d50cf0e439aab36f8171a1308b0f4865.JPG

και μετά πατώντας επάνω δεξιά το κουμπί "Exit/Advanced Mode" βγάζει αυτό:

Spoiler

IMG_4420.JPG.7752770eba1376ce4da0eb3c76ee2831.JPG

Που πατώντας το μπαίνει πλέον κανονικά στα windows. Την επόμενη φορά που θα ανοίξω τον υπολογιστεί γίνεται η ίδια ιστορία.

Έχω windows 7 που έχουν πολύ καιρό να γίνουν φορμάτ. Μέσα στο κουτί έχω και δύο σκληρούς δίσκους για αποθήκευση αρχείων.

Στην εικόνα που βγάζει αρχικά λέει κάτω "SMART Status Bad, Backup and Replace."

Παίζει να αναφέρεται σε κάποιον από τους δύο δίσκους ή στον ssd και να τα φτύνει κάποιος ή παίζει κάτι άλλο?

Μπαίνοντας στους φακέλους με τα αρχεία των δίσκων δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Μπαίνοντας στους φακέλους με τα αρχεία των δίσκων δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα

Όταν δεν θα μπορείς να μπεις στους φακέλους και τα αρχεία, τότε ίσως θα είναι αργά.

SMART Status Bad, Backup and Replace.

SATA3G_2 : ST2000DM001 - 1ER164

Τον κάνεις backup, τον αντικαθιστάς, και τον κρατάς αν θέλεις για ενθύμιο.

• Like 2
Δημοσ.

Κατέβασα το hd sentinel για έναν έλεγχο και μου έβγαλε αυτό:

Spoiler

diskos.jpg.94515050c9f315e486d9d7855ceaf074.jpg

Η υγεία λέει είναι στο 100% !

Αλλά λέει για προβλήματα στην επικοινωνία.

Να δοκιμάσω να αλλάξω το καλώδιο σατα του δίσκου ή παίζει το πρόβλημα να είναι στην πλακέτα του ίδιου του δίσκου?

Κάποια άλλη γνώμη για το ζήτημα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γνώμη μου είναι , κάνε πρώτα backup, και μετά "πειραματίσου" όσο θέλεις.

Αν δεν έχεις άλλο μέσω για να πάρεις το backup, τουλάχιστον αφαίρεσέ τον να μην λειτουργεί, ώσπου να βρεις.  :)

Επεξ/σία από htaccess
Δημοσ.

Άλλαξε ένα καλώδιο sata και σύνδεσε τον δίσκο σε άλλο καλώδιο τροφοδοσίας αν έχει.

Αλλιώς απενεργοποίησε το smart check από το bios αλλά να έχεις τον νου σου.

• Like 2
Δημοσ.
15 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Κατέβασα το hd sentinel για έναν έλεγχο και μου έβγαλε αυτό:

Απόκρυψη περιεχομένων

diskos.jpg.94515050c9f315e486d9d7855ceaf074.jpg

Η υγεία λέει είναι στο 100% !

Αλλά λέει για προβλήματα στην επικοινωνία.

Να δοκιμάσω να αλλάξω το καλώδιο σατα του δίσκου ή παίζει το πρόβλημα να είναι στην πλακέτα του ίδιου του δίσκου?

Κάποια άλλη γνώμη για το ζήτημα?

Ο δίσκος σου, αν και δεν έχει προβλήματα επιφάνειας ή κεφαλών, έχει καταγράψει απρόβλεπτες διακοπές της επικοινωνίας του με την μητρική. Συνήθως αυτό γίνεται από χαλαρές συνδέσεις και κακό cable management. Αυτό βέβαια δεν είναι το τέλος του κόσμου, ωστόσο κάνε backup και αντικατέστησε ΑΜΕΣΩΣ τα καλώδιά του, προσέχοντας τα νέα να κάνουν καλή επαφή (σφιχτά) και να μην κουνιούνται. Μετά απενεργοποίησε το SMART check από το BIOS, αλλά από εκεί και μετά να έχεις το νου σου για νέες διακοπές.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τις τελευταίες δύο μέρες δεν συμβαίνει αυτό το θέμα στην εκκίνηση, αν και στο sentinel συνεχίζει να λέει το ίδιο.

Με την πρώτη ευκαιρία θα τσεκάρω τις συνδέσεις και θα αλλάξω και το καλώδιο.

Αυτό το s.m.a.r.t γιατί να το απενεργοποιήσω όμως? Απότι καταλαβαίνω είναι ένα διαγνωστικό σύστημα των windows. Αν ναι γιατί να το κλείσω, καλό δεν κάνει που υπάρχει?

Επεξ/σία από cthulhucarbide
Δημοσ.
1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε

Τις τελευταίες δύο μέρες δεν συμβαίνει αυτό το θέμα στην εκκίνηση, αν και στο sentinel συνεχίζει να λέει το ίδιο.

Με την πρώτη ευκαιρία θα τσεκάρω τις συνδέσεις και θα αλλάξω και το καλώδιο.

Αυτό το s.m.a.r.t γιατί να το απενεργοποιήσω όμως? Απότι καταλαβαίνω είναι ένα διαγνωστικό σύστημα των windows. Αν ναι γιατί να το κλείσω, καλό δεν κάνει που υπάρχει?

Το SMART είναι ένα πρόγραμμα εγκατεστημένο στο firmware του δίσκου, το οποίο καταγράφει σε τσιπάκι του τα σφάλματα (πραγματικά ή εικονικά) που συνέβησαν. Το bios της μητρικής διαβάζει αυτές τις καταγραφές, και σε πρώτη φάση σε προειδοποιεί. Σε δεύτερη όμως, αν η κατάσταση επιδεινωθεί, αποσυνδέει και απομονώνει τον δίσκο. Ακόμα κι αν δεν έχει πραγματικό πρόβλημα.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, snbblp είπε

Το SMART είναι ένα πρόγραμμα εγκατεστημένο στο firmware του δίσκου, το οποίο καταγράφει σε τσιπάκι του τα σφάλματα (πραγματικά ή εικονικά) που συνέβησαν. Το bios της μητρικής διαβάζει αυτές τις καταγραφές, και σε πρώτη φάση σε προειδοποιεί. Σε δεύτερη όμως, αν η κατάσταση επιδεινωθεί, αποσυνδέει και απομονώνει τον δίσκο. Ακόμα κι αν δεν έχει πραγματικό πρόβλημα.

Αυτό με την απομόνωση και την αποσύνδεση πρώτη φορά το διαβάζω, δεν νομίζω ότι ισχύει και εμένα δεν μου έχει συμβεί ποτέ, αν και πολλοί δίσκοι μου έχουν χαλάσει και αλλαχθεί, πάντα εγκαίρως.

Άποψή μου, το smart δεν το απενεργοποιούμε ΠΟΤΕ.

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, RTW4ever είπε

Αυτό με την απομόνωση και την αποσύνδεση πρώτη φορά το διαβάζω, δεν νομίζω ότι ισχύει και εμένα δεν μου έχει συμβεί ποτέ, αν και πολλοί δίσκοι μου έχουν χαλάσει και αλλαχθεί, πάντα εγκαίρως.

Άποψή μου, το smart δεν το απενεργοποιούμε ΠΟΤΕ.

Αυτό το "εγκαίρως" που γράφεις, σημαίνει "προτού το SMART τον μαρκάρει bad και το BIOS σταματήσει να τον κάνει report στο λειτουργικό σύστημα".
Η επιχείρηση που είχαμε έκανε επαναφορά από την εποχή των SCSI MicropΩlis και των RLL της WD, Αργότερα πήραμε την αντιπροσωπεία Ιαπωνικής πολυεθνικής.  Είναι πολλά τα χρόνια εμπειρίας για να γράφω αστήρικτους ισχυρισμούς. Οταν ο δίσκος μαρκαριστεί στο SMART, τότε ΜΟΝΟ ειδικές συσκευές τον βλέπουν.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, physvlog είπε

Αλλαξε ενα καλωδιο sata και θα εισαι οκ κατα πασα πιθανοτητα.

Συμφωνώ. Αλλά ΤΩΡΑ, πριν προλάβει να τον μαρκάρει.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσπαθώ να απενεργοποιήσω το Σμαρτ τσεκ αλλά δεν είμαι σίγουρος πως.

Είναι κοντά σε κάποια από αυτές τις καρτέλες η επιλογή?

Spoiler

IMG_4466.JPG.17bdd810e20aa51f543afd4755730f57.JPG

Spoiler

IMG_4467.JPG.dcfba276be501763ba942def7a087274.JPG

Επίσης κάτι ελαφρώς άσχετο. Όταν είχα φτιάξει τον υπολογιστή είχα πει να μου βάλουν 16 giga ram. Όμως στην παραπάνω εικόνα λέει 8192 Mb Ram. Μου βάλανε τα μισά ή παίζει κάτι άλλο?

Επεξ/σία από cthulhucarbide

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...