Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτο που δεν καταλαβαινεις ειναι οτι προβαλεις τα δικα σου 2-3 παραδειγματα που αλαξαν κλαδο και τα συσχετιζεις με το να μπορεσουν να το κανουν ολοι αυτο. Δεν γινετε, δεν υπαρχουν οι θεσεις εργασιας καν για να αποροφησουν ολους αυτους που θα θελανε να αλαξουν κλαδο εργασιας απο αυτον του παραδειγματος (εμπορουπαλληλοι)σε οποιονδηποτε αλλο κλαδο ακομα και ολους τους αλλους κλαδους μαζι αν βαλουμε. Αν ισχυε αυτο που λες θα ειχαμε ανετα την αντιστροφη, οι αλλοι κλαδοι θα ηταν "σκατα" (υπερπροσφορα εργασιας) και οι εμπορουπαλληλοι θα ηταν στον αφρο. 

• Thanks 1
  • Απαντ. 159
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, primeragt είπε

Αυτο που δεν καταλαβαινεις ειναι οτι προβαλεις τα δικα σου 2-3 παραδειγματα που αλαξαν κλαδο και τα συσχετιζεις με το να μπορεσουν να το κανουν ολοι αυτο. Δεν γινετε, δεν υπαρχουν οι θεσεις εργασιας καν για να αποροφησουν ολους αυτους που θα θελανε να αλαξουν κλαδο εργασιας απο αυτον του παραδειγματος (εμπορουπαλληλοι)σε οποιονδηποτε αλλο κλαδο ακομα και ολους τους αλλους κλαδους μαζι αν βαλουμε. Αν ισχυε αυτο που λες θα ειχαμε ανετα την αντιστροφη, οι αλλοι κλαδοι θα ηταν "σκατα" (υπερπροσφορα εργασιας) και οι εμπορουπαλληλοι θα ηταν στον αφρο. 

Και επαναλαμβάνω πως αναγνωρίζω το δικαίωμά σου να μείνεις άπραγος.

• Sad 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, DrLo είπε

ΝΑ ανοίγουν ΟΛΕΣ τις μέρες 24/7.

Το τι θα πληρώνονται οι υπάλληλοί του δε με ενδιαφέρει. Είναι θέμα των υπαλλήλων και των εργοδοτών. Ας κάνουν ότι νομίζουν αυτοί. Αλλά τα μαγαζίά να είναι ανοικτά.

Όποιος δε "βοεύεται" ΞΥΔΙ και να κάτσει σπίτι του..

Όποιος θέλει να ανοίγει το μαγαζί του / επιχείρησή του να έχει διακίωμα να το ανοίγει.

Αν οι υπάλληλοί του δε βολευονται να πάνε να δουλέψουν εκεί που βολέυονται.

...

Προσωπικά με βολεύει να ψωνίζω ΣΜ πχ την Κυριακή και θεωρώ ξεφτίλα να μη μπορώ να το κάνω στην Ελλάδα όταν μπορούσα να το κάνω σε όλες χώρες τις άλλες χώρες που έχ δουλέψει/σπουδάσει.

επιπλέον θεωρώ ξεφτίλα/καραγκιζιλίκι το κλειστά Δευτέρα/Τετάρτη απόγευμα. Συνειδητά προσπαθώ να αποφευγω να πηγαίνω σε μαγαζιά που ακολουθούν αυτή τη χαζομάρα.

...

Εννοείται ότι προσπαθώ να αποφευγω μικρομαγαζάτορες που λόγω την κλίκας τους συνεχίζω να ταλαιπωρουμαι έτσι και προσπαθώ να ψωνίζω μόνο σε μεγάλες αλυσίδες / mall / υπερκαταστήματα που έχουν διερημένο ωράριο όλες τις μέρες της εβδομάδας. Γιορτές  ψώνια ΜΟΝΟ Κυριακή.

Ελπίζω να είσαι τρολ.

Αν δεν είσαι, τότε λυπάμαι που είσαι συνάνθρωπος μου.

Και πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε όλα αυτά περί αλυσίδες και mall, πόσο καταστροφή έχουν φέρει στην κοινωνία και στην οικονομία.

• Like 4
  • Thanks 3
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Tenshi είπε

Απο την άλλη,έχω ως παράδειγμα υπάλληλο υποδοχής που άφησε τα ξενοδοχεία για να γίνει επαγγελματίας πιλότος και έναν μάγειρα που τώρα ασχολείται με web design.

Επίσης δέν είναι εύκολο να ενδίδεις στην απαίτηση του εργοδότη, να αποδίδεις στο 100% όταν σου χρωστάει 4 μισθούς.Εκεί απλά φεύγεις,εν μέσω κρίσης (2012) άλλα μιλάω εκ του ασφαλούς...

Ο ρεσεψιονοστ και ο μάγειρας προφανώς το ήθελαν και τους άρεσε αυτό που επέλεξαν να κάνουν μετά. Τέτοια παραδείγματα έχω και εγώ, άλλο αυτό όμως και άλλο να είσαι καταρτισμενος σε έναν τομέα που σου αρέσει και παλέψες αλλά να βλέπεις συνεχώς τις εργασιακές συνθήκες να επιδεινωνονται και να σε πιάνει απογοήτευση, θα μου πεις βέβαια ότι σχεδόν σε όλους χειροτετεψαν τα παντα τα τελευταια χρόνια, αλλά δεν λέει και κάτι αυτό. Μόνη λύση το εξωτερικο για αρκετους.... 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Tenshi είπε

Θα ρωτήσω το εξής: Τι είναι αυτό που δέν μου επιτρέπει αύριο κι όλας να εργαστώ ώς security.Η άδεια που αναφέρεις και η θέληση να απασχοληθώ στον συγκεκριμένο κλάδο.Όχι,οι υπηρεσίες ασφαλείας δέν θέλουν κάποιο ειδικό skillset,ειδικά απο την στιγμή που ο υπάλληλος δέν έχει δικαίωμα να κάνει καταστολή.Τα σεμινάρια για την έκδοση άδειας secutity είναι μια αρπαχτή, η οποία πατάει πάνω στην ανάγκη του κόσμου για δουλειά.Το αν αξίζει να δουλεύει κάποιος 2πλοβάρδια με ~600 ευρώ,το αφήνω στην διακριτική του ευχέρεια.

Απο την άλλη,έχω ως παράδειγμα υπάλληλο υποδοχής που άφησε τα ξενοδοχεία για να γίνει επαγγελματίας πιλότος και έναν μάγειρα που τώρα ασχολείται με web design.

Επίσης δέν είναι εύκολο να ενδίδεις στην απαίτηση του εργοδότη, να αποδίδεις στο 100% όταν σου χρωστάει 4 μισθούς.Εκεί απλά φεύγεις,εν μέσω κρίσης (2012) άλλα μιλάω εκ του ασφαλούς...

Προφανως και μαγκια τους που ειχαν την ΣΤΗΡΙΞΗ οικονομικα και ηθικα απο την οικογενεια τους ειτε γονεις ειτε συζυγους να γινουν πιλοτοι η οτιδηποτε. 

Αν δεν μπορεις να καταλαβεις οτι αυτα τα 250 ευρω δεν ειναι θεμα "νταβατζηλικι" αλλα απο καποιους λειπουν ακομα και αυτα σορρυ, ζεις σε αλλο κοσμο εν ετη 2020.

Το 2012 ΔΕΝ ειχαμε κριση. 

5 ώρες πριν, Tenshi είπε

Και επαναλαμβάνω πως αναγνωρίζω το δικαίωμά σου να μείνεις άπραγος.

Προφανως και εσενα ειναι δικαιωμα σου να εισαι ψυλομυτης και σνομπ.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, ThReSh είπε

Οπότε όχι γιατροί Κυριακή πρωί, υπομονή λίγες ώρες ή καμιά μέρα όταν πεθαίνει κάποιος. Αν κάτσει καμιά στραβή, ήταν θέλημα θεού...

Μην κανεις τον ανοητο αδερφε ,Αλλο επαγγελμα και αλλο το λειτουργημα.καποιες εργασιες που εχουν να κανουν με τον ανθρωπο ειναι λογικο να μην εχουν ωρες κ μερες γιατι ειναι ανωτέρα βια και το γνωριζεις αυτο απο πριν.μιλαμε για εμπορικες συναλλαγες καθαρου καταναλωτισμου με σκοπο το κερδος κ την προσωπικη μας ικανοποιηση,αλλο πραγμα ο πονος κ η υγεια

• Super Moderators
Δημοσ.
8 minutes ago, bill_zaf said:

Μην κανεις τον ανοητο αδερφε ,Αλλο επαγγελμα και αλλο το λειτουργημα.καποιες εργασιες που εχουν να κανουν με τον ανθρωπο ειναι λογικο να μην εχουν ωρες κ μερες γιατι ειναι ανωτέρα βια και το γνωριζεις αυτο απο πριν.μιλαμε για εμπορικες συναλλαγες καθαρου καταναλωτισμου με σκοπο το κερδος κ την προσωπικη μας ικανοποιηση,αλλο πραγμα ο πονος κ η υγεια

Καθόλου ανόητο, δεν νομίζω ότι προβλέπονται εξαιρέσεις σε κάποια ευαγγέλιο or something. Το ότι τις προσθέσαμε εμείς επειδή ήταν common sense είναι άλλου παπά ευαγγέλιο...

Δημοσ.

Λευτεριά στους υπαλλήλους των καταστημάτων. Σαν πρώην τέτοιος κι εγώ να πω ότι οι Κυριακές δεν με πείραξαν ποτέ, αυτό που με πείραξε ήταν το γ...νο σπαστό ωράριο!

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΆΠΟΙΑ ΜΠΟΥΡΔ... ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ 9-9 ΕΧΟΥΝ ΥΠΑΛΛΉΛΟΥΣ ΜΕ ΣΠΑΣΤΌ ΩΡΆΡΙΟ. 

ΛΕΥΤΕΡΙΆ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΕ ΣΠΑΣΤΌ.

• Like 1
Δημοσ.

Μετά το επιχείρημα ότι την Κυριακή τρώει όλη η οικογένεια μαζί (μάλλον δεν έχει μέλος της κανέναν αστυνομικό, security, υπάλληλο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, υπάλληλο γραφείου νοσοκομείου κλπ) τώρα το επόμενο επιχείρημα είναι ότι πάμε στην εκκλησία. :D

Ναι αλλά εγώ προτιμώ τις λειτουργίες τις καθημερινές, εκεί νιώθω πιο κοντά με τον Χριστο. Γιατι να δουλεύω εγώ καθημερινές και να χάνω τη Θεία Λειτουργια;;; Ή να μη μπορώ να πηγαίνω στις αγρυπνιες; 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Strigla είπε

Πολλές φορές η σιωπή είναι χρυσός!Σκεφτειτε το λιγάκι...

Μιλαει για σιωπη η στριγκλα 😂😂

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, BrocasHelm είπε

Πάντως μου κάνει εντύπωση που η εκκλησία δεν αντιδρά. Θα χάσει το δικό της πελατολόγιο όπως πάει το πράγμα.

το πελατολογιο της εκκλησιας δεν εργαζεται...αμα ηταν υπερ της εργασιας, θα δουλευαν και οι παπαδες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, vgeovai είπε

Κοπελια… Αστο. Αμα εσύ δεν έχεις οικογένεια/κοινωνικό κύκλο δεν σου φταίνε οι άλλοι. 

Επίσης δεν ήταν επιχείρημα, ήταν απάντηση σε προηγούμενο μέλος γιατί δεν αρέσει σε πολύ κόσμο. Είπα και πριν ότι στο συγκεκριμένο θέμα δεν περνώ μεριές, αλλα τρία πουλάκια κάθονταν.

Μια χαρά έχω οικογένεια κ πολλοί ακόμα δικοί μου άνθρωποι έχουν οικογένειες. 

Ούτε 1 από όλους τους γνωστούς μας δεν έχει στανταρακι να μαζεύονται όλοι στο τραπέζι γιατί είναι Κυριακή κι έτσι μάθαμε το 1970. Προφανώς κάποια στιγμή θα βρεθείς με την οικογενεια, το να είναι σωνει κ ντε Κυριακή ποιος το ορίζει; 

Μήπως κάθε Κυριακή πρέπει να τρώμε και ψάρι ή κρέας γιατί τα παλιά τα χρόνια που δεν είχαν λεφτα, αγόραζαν μόνο μια φορά τη βδομαδα; 

Και δεν το είπα για σένα, πάει σε όλους όσους το ανέφεραν λες κι είναι κάνας αγραφος νόμος.

Επεξ/σία από margaritagr
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Μακιαβέλλι είπε

Λευτεριά στους υπαλλήλους των καταστημάτων. Σαν πρώην τέτοιος κι εγώ να πω ότι οι Κυριακές δεν με πείραξαν ποτέ, αυτό που με πείραξε ήταν το γ...νο σπαστό ωράριο!

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΆΠΟΙΑ ΜΠΟΥΡΔ... ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ 9-9 ΕΧΟΥΝ ΥΠΑΛΛΉΛΟΥΣ ΜΕ ΣΠΑΣΤΌ ΩΡΆΡΙΟ. 

ΛΕΥΤΕΡΙΆ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΕ ΣΠΑΣΤΌ.

Σε υποχρεωσε κανεις να πας να δουλεψεις εκει ? Δεν νομιζω 

Το "σπαστο ωραριο " ειναι συννομο?Ειναι 

Ανοιξε εσυ μια δικη σου επιχειρηση   να κανεις ολα οσα ονειρευεσαι δεν σε εμποδιζει κανεις .Και να παρεις και το βραβειο του καλυτερου εργοδοτη παγκοσμιως .Μολις αντιληφθεις  τι υποχρεωσεις συνεπαγεται ολο αυτο  ,βαλεις τα κλαματα και το χερι στην τσεπη ,τοτε θα σου φυγουν και οι ιδεοληψιες που εχεις και ολα τα υπολοιπα .

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 3
  • Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...