Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Tenshi είπε

4.Σταματάς την μίρλα-ηττοπάθεια και ψάχνεις.Αν ο φόβος σου είναι η απόρριψη,διευρύνεις το skillset σου και δοκιμάζεις ξανά.

Και εστω οτι ολοι βρισκουν (πιο πιθανο το τζοκερ σε ολους) απο μια δουλεια με το δικο σου ωραριο και μισθο, ποιος θα κανει ειπαμε τα υπολοιπα επαγγελματα? Γιατι το να θεωρουμε ευκολο οτι υπαρχουν διαθεσιμες δουλειες γραφειου με σουπερ μισθους για ΟΛΟΥΣ το θεωρεις ευκολος δεδομενο με τα λεγομενα σου.

• Απαντ. 159
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Δεν υπάρχει κανενα θέμα να είναι ανοιχτά τα πάντα το Σ/Κ αρκεί να παίρνουν ρεπό τις καθημερινές και να υπάρχει αύξηση στο μεροκάματο του υπαλλήλου. 

παίρνω πάσα απο αυτο^

αυξηση υπάρχει γιατι η κυριακή ειναι αργια. Αν ανοιγουν τα μαγαζια 18 κυριακές, αργοτερα και τα sm, μετά όλοι οι ιδιώτες, μετα 25 κυριακές, μετά όποτε θέλει ο καθένας και παει λέγοντας, η κυριακή ΔΕΝ θα ειναι πλέον αργία. Αν είστε πολύ νέοι ίσως να μην καταλαβαίνεται πως δουλευουν οι αλλαγές στη χωρα αυτη, αν δεν ειστε νέοι μάλλον δεν θυμάστε. Η προσαύξηση της κυριακής έχει ξαναπέσει στο τραπέζι να μειωθεί. Το 75% πονάει, νομίζω οι πρώτοι που το ζήτησαν ηταν ο σεβ αλλα ίσως θυμαμαι λάθος. Όταν γινει νόρμα να ανοιγεις κυριακές, ο χρονος μετράει αντίστροφα για την μείωση του 75%. 

• Like 4
Δημοσ.

Το μεγάλο θέμα δεν είναι η εργασία την Κυριακή. Είναι η εργασία την Κυριακή στην Ελλάδα με τις απλήρωτες υπερωρίες, τους μισθούς "άλλα υπογράφω και άλλα παίρνω", τα μπλοκάκια, την απλήρωτη και αδήλωτη εργασία, τους αναλώσιμους υπαλλήλους που τους βλέπεις σήμερα και δεν τους βλέπεις αύριο κτλ κτλ.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, primeragt είπε

Και εστω οτι ολοι βρισκουν (πιο πιθανο το τζοκερ σε ολους) απο μια δουλεια με το δικο σου ωραριο και μισθο, ποιος θα κανει ειπαμε τα υπολοιπα επαγγελματα? Γιατι το να θεωρουμε ευκολο οτι υπαρχουν διαθεσιμες δουλειες γραφειου με σουπερ μισθους για ΟΛΟΥΣ το θεωρεις ευκολος δεδομενο με τα λεγομενα σου.

Αφενός δεν γνωρίζεις ούτε το ωράριο (ωράρια βασικά,μή σταθερά), ούτε τον μισθό μου.Αφετέρου, με την υπόνοια και μόνο οτι η εργασία μου είναι "δουλειά γραφείου",καταλαβαίνω οτι δύσκολα θα υπάρξει δίαυλος επικοινωνίας.

Δουλειές υπάρχουν!Απλά δέν είναι αυτές που θέλει ο κόσμος.Δουλειές που θέλει ο κόσμος, επίσης υπάρχουν.Απλά δέν θέλει να ιδρώσει ο κώλος του για μπορέσει να τις διεκδικήσει.

Επεξ/σία από Tenshi
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, snoopycrete είπε

Προς τι ακριβώς η προσωπική επίθεση με χαρακτηρισμούς; Μήπως γνωριζόμαστε;

Αγόρι μου  γλυκό, τεμπελάκος δεν είμαι, ούτε υπήρξα γιαυτό και δουλεύω στην #1 εταιρία του χώρου μου στα Βαλκάνια. Αν θέλω να δουλέψω και εκτός ωραρίου θα το κάνω, γιατι -μάντεψε- έχω remote access.

P.S Δε νομίζω Κυριακές να πηγαίνεις σινεμά στα Mall ή να πηγαίνεις για καφέδες ή να τρως στη Βάρη ετσι; Μην γίνει  "ενας ολοκληρος κλαδος σκλαβος"

Δεν ειναι προσωπικη επιθεση απλα εχεις 4 ωρες για ψωνια τις καθημερινες και λες οτι βαριεσαι να πας. και δεν πιστευω κανενας να πηγαινει καθε μερα να αγοραζει ρουχα παπουτσια και ηλεκτρικες συσκευες. οι περισσοτεροι στα  ψωνια του σουπερ μαρκετ αναφερονται.

ειπες την μαγικη κουβεντα, ''αν θες να δουλεψεις''. γιατι δεν δινεις αυτη την δυνατοτητα και στους εμπορουπαλληλους? γιατι πρεπει να τους αναγκασουμε απο μια λαθος λογικη που θελουν να μας περασουν?

εχει αναφερθει πολλες φορες που πλεον κατανταει κουραστικο οτι ο κλαδος της διασκεδασης πρεπει να ειναι ανοιχτος -μαντεψε ποτε- οταν τα υπολοιπα ειναι κλειστα. ξαναμαντεψε γιατι, για να μπορει ο εργαζομενος να παει να διασκεδασει. με αυτη την παραλογη λογικη που εχετε μερικοι να γινουν 24ωρα τα μαγαζια μηπως φευγοντας σκασμενος απο το φαγητο στην βαρη δεν μου κανει το παντελονι μου να πεταχτω να παρω αλλο.

• Thanks 1
Δημοσ.

Παιδιά άλλο η 7ήμερη λειτουργία των καταστημάτων και άλλο η 7ήμερη εργασία...

Και να επιτραπεί το πρώτο για τις 52 Κυριακές δεν σημαίνει ότι γίνεται ένας υπάλληλος να εργαστεί 365 μέρες τον χρόνο!

Πολύ απλά ο εργαζόμενος θα ξεκουραστεί κάποια άλλη μέρα της βδομάδας με ρεπό μεσοβδόμαδα! (Ή μειωμένο ωράριο αν εργαστεί 4ωρο).

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Ihavetheanswers είπε

Και να επιτραπεί το πρώτο για τις 52 Κυριακές δεν σημαίνει ότι γίνεται ένας υπάλληλος να εργαστεί 365 μέρες τον χρόνο!

Πολύ απλά ο εργαζόμενος θα ξεκουραστεί κάποια άλλη μέρα της βδομάδας με ρεπό μεσοβδόμαδα! (Ή μειωμένο ωράριο αν εργαστεί 4ωρο).

https://www.youtube.com/watch?v=oeYFo3U3aBA

για να λυθουν καποιες αμφιβολιες. το τι ζητανε οι επιχειρηματιες.

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Δεν υπάρχει κανενα θέμα να είναι ανοιχτά τα πάντα το Σ/Κ αρκεί να παίρνουν ρεπό τις καθημερινές και να υπάρχει αύξηση στο μεροκάματο του υπαλλήλου. 

Συνήθως δεν τηρούνται αυτά όμως. Τα αποφεύγουν με... νομικα τεχνασματα.

Εκεί είναι το πρόβλημα. 

Ελλαδα...εργασιακο μπορντελο. Φτιαγμενο απο βαμπιρ ""εργοδοτες"" και ναιναίκους-οσφυοκάμπτες υπαλλήλους που χαλανε την πιατσα για ολους.

Μπουρδελο.

20 λεπτά πριν, mic2mic είπε

Το μεγάλο θέμα δεν είναι η εργασία την Κυριακή. Είναι η εργασία την Κυριακή στην Ελλάδα με τις απλήρωτες υπερωρίες, τους μισθούς "άλλα υπογράφω και άλλα παίρνω", τα μπλοκάκια, την απλήρωτη και αδήλωτη εργασία, τους αναλώσιμους υπαλλήλους που τους βλέπεις σήμερα και δεν τους βλέπεις αύριο κτλ κτλ.

Τα δεχομαστε ομως και εμεις οι υπάλληλοι αυτα. Ετσι δεν ειναι;

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Tenshi είπε

Αφενός δεν γνωρίζεις ούτε το ωράριο (ωράρια βασικά,μή σταθερά), ούτε τον μισθό μου.Αφετέρου, με την υπόνοια και μόνο οτι η εργασία μου είναι "δουλειά γραφείου",καταλαβαίνω οτι δύσκολα θα υπάρξει δίαυλος επικοινωνίας.

Δουλειές υπάρχουν!Απλά δέν είναι αυτές που θέλει ο κόσμος.Δουλειές που θέλει ο κόσμος, επίσης υπάρχουν.Απλά δέν θέλει να ιδρώσει ο κώλος του για μπορέσει να τις διεκδικήσει.

Ξανα λεω γιατι πιανεσε απο χαζομαρες και δεν απαντας σε αυτο που και εσυ ειπες. Ειπες οτι αν δε του αρεσει καποιου η δουλεια του να βρει ή να αναπτηξει νεες ικανοτητες και να διεκδικησει μια καλυτερη εργασια. Σεβαστο , αυτο μπορει ομως να ισχυσει σε μια μικρη μεριδα (ασχετα αν εσυ το υπονοησες για σχεδον ολο τον εμπορικο κλαδο). Και σου λεω, εστω οτι ΟΛΟΙ αυτοι βρισκουν μια δουλεια με το ΔΙΚΟ ΣΟΥ ωραριο και ΜΙΣΘΟ (δεν με νοιαζει τι εχεις κ ποσα περνεις) ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ τις αλλες δουλειες που θεωρεις κατωτερες ? Θα φυτρωσουν ξαφνικα και αλλοι ή ξαφνικα θα εξαφανιστουν? Δεν γινετε αυτο που λες, ισα ισα γινετε το αντιθετο σχεδον παντου, στην πλειονοτητα εχουμε ανθρωπους με πολυ υψηλοτερες δηνατοτητες για θεσεις με πολυ μικροτερες απαιτησεις και ειναι λογικοτατο να συμβαινει. ΔΕΝ γινεται να ειναι ολοι διευθηνταδες ή στελεχοι ή οποιαδηποτε δουλεια θες δεν υπαρχει αυτη η ζητηση για τα παντα.

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, tsofras είπε

το γιαούρτι το τερμάτισε δε ολόκληρο λόγο έγραψε ετοιμάζεται για εκλογές μάλλον 

τύπε γιατί το λες αυτό;

εγώ δε σχολίασα αν θα πρέπει να είναι ανοιχτά ή όχι.

απλά σχολίασα την υποκρισία κάποιων και το γεγονός ότι ο καθένας κοιτάει την πάρτη του.

σε τι ακριβώς διαφωνείς;

το αστείο στην υπόθεση είναι ότι αν κάποιος θα έπρεπε να είναι ανοιχτός Κυριακές είναι το δημόσιο. Εκεί ναι, θα βοηθούσε.

Για να κάνεις μια δουλειά πρέπει να πάρεις άδεια από τη δουλειά σου και πολύ πιθανόν να χρειαστεί και 2η μέρα. Γιατί λοιπόν δε ξεκινάνε από το δημόσιο; Να δω ποιος πολιτικός θα το τολμήσει.

αντιθέτως ξεκινάνε από τα εμπορικά καταστήματα που ακόμα και καταστηματάρχες διαφωνούν με τις κυριακές. θα έχουν μεγαλύτερο τζίρο αν δουλεύουν κυριακές; όχι, απλά θα διευκολυνθούν κάποιοι. Ωραία λοιπόν, ας ανοίγουν οι δημόσιες υπηρεσίες Κυριακές όπου εκεί θα διευκολυνθεί περισσότερος κόσμος.

Διότι αν κάποιος θέλει να ψωνίσει κάτι θα το ψωνίσει. Λεφτά να έχει και δεν υπάρχει πρόβλημα. χώρια που οι αγορές μέσω web αυξάνονται.

Αν θέλεις όμως κάτι από το δημόσιο τι κάνεις; Πρέπει να πας πρωί.

Σύντομα πρέπει να πάω σε τράπεζα για επικαιροποίηση στοιχείων. Θα γίνεται κάθε 2 χρόνια άκουσα. Εγώ δεν έχω πρόβλημα γιατί μπορώ να κανονίσω να πάω όποτε θέλω στη δουλειά μου χωρίς να μου πει κανένας τίποτα. οι άλλοι όμως που δουλεύουν; πάλι άδεια;

από αλλού πρέπει να ξεκινήσουν πάντως αλλά όπως είπα, θα επεκταθεί παντού. Εξάλλου στην Ευρώπη έτσι γίνεται. Οι μισθοί της Ευρώπης να δούμε πότε θα έρθουν εδώ. μη κοιτάμε τι κα΄νει η ευρώπη μόνο σε ό,τι μας συμφέρει

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Black Demis είπε

μια ερώτηση

αν και εσύ θα δούλευες και την κυρακη και θα βαρούσες 7 ήμερα 10 ώρα για πες μου πότε θα σε βόλευε είπαμε να ψωνίζεις?

Γιατί ρωτάς ανοησίες και άσχετα με το θέμα πράγματα. Το θέμα είναι αν τα καταστήματα ή ΣΜ ή οτιδήποτε άλλο θα πρέπει να επιτρέπεται να είναι ανοικτά Κυριακή, όχι πόσες μέρες θα δουλεύει κάποιος. Η ερώτηση σου είναι άσχετη και φυσικά προκλητικά παραπλανητική.

Η ερώτηση σου εκτός από άσχετη είναι και βλακωδης. Είναι προφανές ότι αν δούλευα 7 μέρες 10 ώρες/μέρα θα με βόλευε να είχα την επιλογή να ψωνισω 24/7. Γι'αυτό άλλωστε , σε ένα βαθμό, επειδή κάθε εργάσιμη σχολαω σε ώρα που κάποιοι θεωρούν καλό για την επιχείρηση τους να την κλείνουν Δευτέρα Και Τετάρτη προτιμώ αυτούς που είναι ανοικτά ως αργά. Οι άλλοι καλά θα κάνουν να το κλείσουν.

Επεξ/σία από DrLo
  • Confused 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Ihavetheanswers είπε

Το θέμα είναι αν θα βρεθούν 5 μέρες τη βδομαδα για να δουλέψει κάποιος ή αν θα βρεθεί μια κοινή μέρα για να περάσει κάποιος με την οικογένεια ή τους φίλους του;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Black Demis είπε

αν και εσύ θα δούλευες και την κυρακη και θα βαρούσες 7 ήμερα 10 ώρα για πες μου πότε θα σε βόλευε είπαμε να ψωνίζεις?

ρε τύπε αν εσύ ανέχεσαι να δουλεύεις όλη μέρα τι πρέπει να γίνει δηλαδή;

μήπως να κοιτάξεις να φτιάξεις το δικό σου ωράριο; Λέω μήπως....σκέψου το λίγο

Κι αν κάποιος δουλεύει 12 ωρα; τι θα γίνει τότε; 24 ώρες ανοιχτά όλοι?

κι εξάλλου αν κάποιος δουλεύει τόσες ώρες τι θα χρειαστεί να αγοράσει;

δε θα προλάβει να το καταναλώσει. άρα άκυρο το παραδειγμα σου 😝

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, primeragt είπε

Ξανα λεω γιατι πιανεσε απο χαζομαρες και δεν απαντας σε αυτο που και εσυ ειπες. Ειπες οτι αν δε του αρεσει καποιου η δουλεια του να βρει ή να αναπτηξει νεες ικανοτητες και να διεκδικησει μια καλυτερη εργασια. Σεβαστο , αυτο μπορει ομως να ισχυσει σε μια μικρη μεριδα (ασχετα αν εσυ το υπονοησες για σχεδον ολο τον εμπορικο κλαδο). Και σου λεω, εστω οτι ΟΛΟΙ αυτοι βρισκουν μια δουλεια με το ΔΙΚΟ ΣΟΥ ωραριο και ΜΙΣΘΟ (δεν με νοιαζει τι εχεις κ ποσα περνεις) ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ τις αλλες δουλειες που θεωρεις κατωτερες ? Θα φυτρωσουν ξαφνικα και αλλοι ή ξαφνικα θα εξαφανιστουν? Δεν γινετε αυτο που λες, ισα ισα γινετε το αντιθετο σχεδον παντου, στην πλειονοτητα εχουμε ανθρωπους με πολυ υψηλοτερες δηνατοτητες για θεσεις με πολυ μικροτερες απαιτησεις και ειναι λογικοτατο να συμβαινει. ΔΕΝ γινεται να ειναι ολοι διευθηνταδες ή στελεχοι ή οποιαδηποτε δουλεια θες δεν υπαρχει αυτη η ζητηση για τα παντα.

Να απαντήσω σε τί ακριβώς;Δέν θεωρώ κατώτερες τις άλλες δουλειές,θεωρώ χειρότερες τις συνθήκες εργασίας.Και σε τελευταία ανάλυση αυτό που συμβαίνει στο παρόν θέμα, είναι οτι συγχέουμε τις συνθήκες εργασίας που προϋπήρχαν μεμονωμένα για κάθε εργαζόμενο, με τις αλλαγές που αφορούν την Κυριακή ως εργάσιμη.Πάλι 5νθήμερο με 2 ρεπό θα ορίζει ο νόμος.Αν κάποιος ήδη δουλεύει με διαφορετικές συνθήκες και παραμένει,είναι γιατί το έχει αποδεχτεί.Η μόνη δικαιολογία είναι "μια Κυριακή έχουμε για να ξεκουραστούμε".

Αν πάλι θές συγκεκριμένη απάντηση,ποιός θα δουλεύει στις συγκεκριμένες εργασίες αν όλοι στοχεύσουν για τις καλύτερες;ΚΑΝΕΙΣ!Και σε τελευταία ανάλυση δέν μας απασχολεί,παρα μόνο τον εργοδότη που θα έχει την επιχείρησή του υποστελεχωμένη (αν όχι άνευ υπαλλήλων).

Γνωστός μου δουλεύει σε μεγάλο πολυκατάστημα ρούχων.Πενθήμερος,οκτάωρος.Οι 8 Κυριακές του φάνηκαν σάν μαχαίρι στην καρδιά.Όταν άκουσε οτι και οι υπόλοιπες 44 Κυριακές δέν θα είναι safe,έβγαλε τις σημαίες!Το ρεπό της Κυριακής θα το πάρει όμως μεταξύ Δευτέρας-Σαββάτου...

Επεξ/σία από Tenshi
  • Like 1
Δημοσ.

Σκλαβιά για να κάνουμε πλούσιο τον The Man. Doing what you love meets the real world, και αυτή η παπάτζα μας τελείωσε. Abolish Work χθες

• Confused 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...