Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, DrLo είπε

ΝΑ ανοίγουν ΟΛΕΣ τις μέρες 24/7.

Το τι θα πληρώνονται οι υπάλληλοί του δε με ενδιαφέρει. Είναι θέμα των υπαλλήλων και των εργοδοτών. Ας κάνουν ότι νομίζουν αυτοί. Αλλά τα μαγαζίά να είναι ανοικτά.

Όποιος δε "βοεύεται" ΞΥΔΙ και να κάτσει σπίτι του..

Όποιος θέλει να ανοίγει το μαγαζί του / επιχείρησή του να έχει διακίωμα να το ανοίγει.

Αν οι υπάλληλοί του δε βολευονται να πάνε να δουλέψουν εκεί που βολέυονται.

...

Προσωπικά με βολεύει να ψωνίζω ΣΜ πχ την Κυριακή και θεωρώ ξεφτίλα να μη μπορώ να το κάνω στην Ελλάδα όταν μπορούσα να το κάνω σε όλες χώρες τις άλλες χώρες που έχ δουλέψει/σπουδάσει.

επιπλέον θεωρώ ξεφτίλα/καραγκιζιλίκι το κλειστά Δευτέρα/Τετάρτη απόγευμα. Συνειδητά προσπαθώ να αποφευγω να πηγαίνω σε μαγαζιά που ακολουθούν αυτή τη χαζομάρα.

...

Εννοείται ότι προσπαθώ να αποφευγω μικρομαγαζάτορες που λόγω την κλίκας τους συνεχίζω να ταλαιπωρουμαι έτσι και προσπαθώ να ψωνίζω μόνο σε μεγάλες αλυσίδες / mall / υπερκαταστήματα που έχουν διερημένο ωράριο όλες τις μέρες της εβδομάδας. Γιορτές  ψώνια ΜΟΝΟ Κυριακή.

μια ερώτηση

αν και εσύ θα δούλευες και την κυρακη και θα βαρούσες 7 ήμερα 10 ώρα για πες μου πότε θα σε βόλευε είπαμε να ψωνίζεις?

57 λεπτά πριν, Tenshi είπε

Είμαι ξενοδοχοϋπάλληλος.Δουλεύω 2~3/4 Κυριακές τον μήνα.Κάποιες φορές δουλεύω σε γιορτές που ο κόσμος θεωρεί αυτονόητο πως πρέπει να κάθεται σπίτι του.

Παρ όλα αυτά,η εργασία μου εξακολουθεί να είναι πενθήμερη με 8~10 ρεπό μέσα στο μήνα.

Δέν έχω τρελαθεί και δέν με ταλαιπωρεί κάποιο πρόβλημα υγείας...εκτός απο την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ του Έλληνα.

η λέξη κλειδί είναι πενθήμερη ... αν δεις τι γινεται θα καταλάβεις

ούτε άλλα άτομα θα προσλάβουν (Δεν συμφέρει όπως και να το πάρεις) το πολύ πολύ κάνα παραπάνω φρανγο θα μπαίνει... και θα βαράμε κλασσικά 10 ωρα 7 ήμερα (ήδη γινεται αυτο)

52 λεπτά πριν, DYEL είπε

Καταρχας ειναι καιρος να παψει να υπαρχει το 40ωρο και να μειωθουν οι ωρες.

απο κει και περα αν ο καθε αφεντικος θελει να παρει ατομα να του βγαλουν τις παραπανω ωρες ωστε να δουλευει και κυριακες ας το κανει.

40 σε ποιο παραμύθι το ειδες οεο? 60 ειναι το ελάχιστο αν θελεις να παιρνεις κατι παραπάνω απο βασικό και απο εκει και πέρα 70 77 ώρες φτάνει

• Απαντ. 159
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

οπότε η αρχική μου δήλωση για απογεύματα και νύχτες συνεχίζει να ισχύει

Στην Κύπρο εδώ και αρκετά χρόνια οι δημόσιες (και δημοτικές) υπηρεσίες είναι ανοικτά κάθε Πέμπτη μέχρι τις 21:00.

Για τα μεγέθη του εκεί πληθυσμού είναι ότι πρέπει. Επίσης αν μπείς σε κάποιο γραφείο στις 20:55 και η δουλειά σου διαρκεί 30 λεπτά δεν παίζει να σου πουν «Σε 5 λεπτά κλείνουμε........» Τις ελάχιστες φορές που αυτό γίνεται, γίνεται με την ανοχή και των δύο μερών. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Black Demis είπε

η λέξη κλειδί είναι πενθήμερη ... αν δεις τι γινεται θα καταλάβεις

ούτε άλλα άτομα θα προσλάβουν (Δεν συμφέρει όπως και να το πάρεις) το πολύ πολύ κάνα παραπάνω φρανγο θα μπαίνει... και θα βαράμε κλασσικά 10 ωρα 7 ήμερα (ήδη γινεται αυτο)

Τι ακριβώς θέλεις να δώ και τι να καταλάβω;

Οτι ο Έλληνας που "κλωτσάει" επειδή δέν έχει κάνει καλό deal και χτυπάει 14 ωρα-σπαστά-μισά έσνημα-όρθιος-6ημερος,προβάλει τον εαυτό του ώς εργαζόμενο και την Κυριακή;Και όλη η αντίδραση επειδή φοβάται οτι θα χάσει την μοναδική μέρα ρεπό και ενδεχομένως δουλεύει 7ημερο;

Να σου πώ τι κατάλαβα: Όσοι δέχονται να δουλέψουν υπο αυτές τις συνθήκες είναι είλωτες και πρέπει να ψάξουν άμεσα για κάτι άλλο.Δέν είναι θέμα καταστάσεων (και καλά η κρίση),είναι θέμα αξιοπρέπειας.

Επεξ/σία από Tenshi
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, snoopycrete είπε

Πολύ απλά όποιος θέλει να είναι ανοιχτά τις Κυριακές ας είναι. Δουλεύω πενθήμερο 9-5 και δεν έχω όρεξη μετά το γραφείο να τρέχω για ψώνια. Καμία. Το Σάββατο το έχω για σουπερ μάρκετ και ασχολίες σπιτιού. Όποιος είναι ανοιχτά την Κυριακή, θα πάρει τα λεφτά μου.

P.S Όταν δούλευα στον τουρισμό, Απρίλιο - Νοέμβριο, είχα 2 ρεπό για όλη τη σεζον. Δούλευα 7 μέρες την εβδομάδα σε βάρδιες, που σημαίνει δουλειά 15.00 έως 23.30 και μετά πάλι στις 7 το πρωί εως 15.00. Τότε δεν με λυπήθηκε κανένας ούτε είδα θέμα πουθενά για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους. 

That’s Capitalism και στην τελική αν δεν θες να δουλεύεις Κυριακές βρες εργασία αλλού, όπως έκανα και εγώ.

στον καπιταλισμο που αναφερεις  σε μερικα χρονια η ΄΄δουλεια γραφειου΄΄ που αναφερεις θα σε βαζει να δουλευεις και σαββατοκυριακο γιατι τοτε καποιοι τεμπεληδες του πληκτρολογιου θα βαριουνται να ερθουν στο γραφειο σου τις καθημερινες οποτε σε ξαναβλεπω να αναζητας παλι αλλαγη  εργασιακου χωρου.

καλα και εσυ ενα 8ωρο σε γραφειο δουλευεις και δεν μπορεις μετα να πας για ψωνια? επειδη εισαι λιγο τεμπελακος πρεπει ενας ολοκληρος κλαδος να γινει σκλαβος?:P

• Confused 2
Δημοσ.

Το αν θα είναι καλό (όχι θα «πρέπει» ) είναι διαφορετικό από την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, ή την αδυναμία ελέγχων του κράτους.

Ναι τα καταστήματα καλό θα είναι να είναι ανοικτά. Με 40 ώρες εργασία για τους υπαλλήλους και σεβασμό στην νομοθεσία. Σε διαφορετική περίπτωση, έλεγχος και  πρόστιμο.  

• Like 1
Δημοσ.

Άλλο ένα ποστ που καταλαβαινεις ότι μπαίνει ο κάθε πικραμένος να πει το κοντό και το μακρύ του. Εγώ είπα να υπάρχει επιλογή αν θέλει να δουλέψει κάποιος Κυριακή και μπήκατε τόσοι καθυστερημενοι να μου γράψετε ότι θα πάω για καφέ Κυριακή και αν έχει ζωή ο σερβιτόρος που δουλεύει Κυριακή και αργίες .

το γιαούρτι το τερμάτισε δε ολόκληρο λόγο έγραψε ετοιμάζεται για εκλογές μάλλον 

οτι να ναι , μπαίνει πλέον κόσμος στα ποστ για να το παίξει σούπερ ήρωας και να βγάζει λόγους , ούτε διάλογο δεν μπορείς να κανείς 

ουστ στους Βαρεμένους

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, d_gkal είπε

Οι οποίοι παίρνουν ρεπό μεσοβδόμαδα και πηγαίνουν για φαγητό/καφέ/ψώνια όταν δουλεύουν οι άλλοι. 

Τι πάει να πει αυτο;

Ρεπο μεσοβδομαδο ειναι οντως καλο να πας τραπεζα δημοσιο η για ψωνια.

Αλλα καφε με φιλο η να δεις γυναικα και παιδι δεν μπορεις να χαρεις γιατι λειπουνε δουλεια σχολειο. Δε συγκρινονται οι καθημερινες με την αργια της Κυριακης που ξυπνανε ολοι χαλαρα και με ολη τη μερα στη διαθεση τους. Οπως δεν συγκρινεται και το ξενυχτι Σαββατοβραδο με φιλους με το ξενυχτι Σαββατοκβραδο να σερβιρεις παρεες.

:)

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Tenshi είπε

Τι ακριβώς θέλεις να δώ και τι να καταλάβω;

Οτι ο Έλληνας που "κλωτσάει" επειδή δέν έχει κάνει καλό deal και χτυπάει 14 ωρα-σπαστά-μισά έσνημα-όρθιος-6ημερος,προβάλει τον εαυτό του ώς εργαζόμενο και την Κυριακή;Και όλη η αντίδραση επειδή φοβάται οτι θα χάσει την μοναδική μέρα ρεπό και ενδεχομένως δουλεύει 7ημερο;

Να σου πώ τι κατάλαβα: Όσοι δέχονται να δουλέψουν υπο αυτές τις συνθήκες είναι είλωτες και πρέπει να ψάξουν άμεσα για κάτι άλλο.Δέν είναι θέμα καταστάσεων (και καλά η κρίση),είναι θέμα αξιοπρέπειας.

επειδή δεν εχει και αλλη επιλογή επιλογές ειναι δυο η σκλάβος η πεινας , ψεμματα 3 ειναι 3 πας εξωτερικό

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Black Demis είπε

μακάρι πάντως να έκαναν 7 ήμερα ολα τα μαγαζιά να δούμε μετά απο πολο καιρο θα αρχίζουν να αυτοκτονούν σαν μύγες όλοι όταν δεν θα εχουν ουτε ρεπό ουτε ζωή

οσο για εστίαση κλπ που έχουν πει μπορεί να ξεσκίζονται της κιριακες μέσα στην εβδομάδα έχουν ρεπό... μπορεί και δυο.,.. για πες στα ίδια άτομα να βαράνε 7 ήμερα 10 ωρα να δούμε πως θα αντιδράσουν

+ που καποιος ποτέ δεν σκέφτηκε ουσιαστικά της κυρακες βλέπουμε την οικογένεια τα παιδιά όλους μαζί μπορουμε να δουμε καποιον φιλοκλπ... αν δεν θα υπάρχει και αυτό ουσιαστικά το νόημα της οικογενείας καταστρέφετε

Οι ανεργοι ιδιως οι μακροχρονιοι οταν ακουνε για καταθλιψη και αυτοκτονια λογω δουλειας μαλλον γελανε ειρωνικα. Δεν ειστε στην Ιαπωνια...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Angelo2 είπε

Αλλα καφε με φιλο η να δεις γυναικα και παιδι δεν μπορεις να χαρεις γιατι λειπουνε δουλεια σχολειο. Δε συγκρινονται οι καθημερινες με την αργια της Κυριακης που ξυπνανε ολοι χαλαρα και με ολη τη μερα στη διαθεση τους. Οπως δεν συγκρινεται και το ξενυχτι Σαββατοβραδο με φιλους με το ξενυχτι Σαββατοκβραδο να σερβιρεις παρεες.

και σε αυτο που λες ερχονται οι μεγαλοι ανεγκεφαλοι της χωρας και σου λενε την κυριακη που θα ξυπνησεις χαλαρα με την οικογενεια σου θα τους παρεις και θα πας στο mall για ψωνια, η γυναικα θα ψωνισει τα παιδια σου θα τρεξουν παιξουν κλπ θα φατε και κατι και να η μερα της οικογενειας. γλυτωνεις να πας και απο τον παππου και να ακους τις ιδιες ιστοριες 50 φορες.:lol:

Επεξ/σία από mihanikos1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Black Demis είπε

επειδή δεν εχει και αλλη επιλογή επιλογές ειναι δυο η σκλάβος η πεινας , ψεμματα 3 ειναι 3 πας εξωτερικό

4.Σταματάς την μίρλα-ηττοπάθεια και ψάχνεις.Αν ο φόβος σου είναι η απόρριψη,διευρύνεις το skillset σου και δοκιμάζεις ξανά.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vgeovai είπε

Με το να έχεις μια καθιερωμένη μέρα που οι περισσότεροι κάθονται το κάνει πολύ πιο εύκολο να μαζευτούν συγγενής και φίλοι πχ σε ένα τραπέζι να τα πουν.

Μεγαλη κουβεντα και δυσκολη.

Ποιοι θα μαζευτουν, τι θα πουν και κατα ποσο δεν θαναι με ενα κινητο στο χερι.

Δημοσ.
11 minutes ago, Angelo2 said:

Δουλεύω βάρδια. 

Αργια, Κυριακή, γιορτες δε ξέρω τι θα πει. (Για την ακρίβεια τυχαίνει να έχω ρεπο και Σαββατοκύριακο)

Και όμως δε παραπονιεμαι. Ίσα ίσα το γουστάρω πολύ. 

Βέβαια χάνω κάποια κοινωνικά αλλά δε με πειράζει καθόλου. 

Όπως και να έχει, ΔΕ ψωνίζω Κυριακές (η έστω δε θέλω να είναι ανοιχτά τα καταστήματα)

Δημοσ.

Δεν υπάρχει κανενα θέμα να είναι ανοιχτά τα πάντα το Σ/Κ αρκεί να παίρνουν ρεπό τις καθημερινές και να υπάρχει αύξηση στο μεροκάματο του υπαλλήλου. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, mihanikos1 είπε

στον καπιταλισμο που αναφερεις  σε μερικα χρονια η ΄΄δουλεια γραφειου΄΄ που αναφερεις θα σε βαζει να δουλευεις και σαββατοκυριακο γιατι τοτε καποιοι τεμπεληδες του πληκτρολογιου θα βαριουνται να ερθουν στο γραφειο σου τις καθημερινες οποτε σε ξαναβλεπω να αναζητας παλι αλλαγη  εργασιακου χωρου.

καλα και εσυ ενα 8ωρο σε γραφειο δουλευεις και δεν μπορεις μετα να πας για ψωνια? επειδη εισαι λιγο τεμπελακος πρεπει ενας ολοκληρος κλαδος να γινει σκλαβος?:P

Προς τι ακριβώς η προσωπική επίθεση με χαρακτηρισμούς; Μήπως γνωριζόμαστε;

Αγόρι μου  γλυκό, τεμπελάκος δεν είμαι, ούτε υπήρξα γιαυτό και δουλεύω στην #1 εταιρία του χώρου μου στα Βαλκάνια. Αν θέλω να δουλέψω και εκτός ωραρίου θα το κάνω, γιατι -μάντεψε- έχω remote access.

P.S Δε νομίζω Κυριακές να πηγαίνεις σινεμά στα Mall ή να πηγαίνεις για καφέδες ή να τρως στη Βάρη ετσι; Μην γίνει  "ενας ολοκληρος κλαδος σκλαβος"

Επεξ/σία από snoopycrete
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...