overpower Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 3 ώρες πριν, d_gkal είπε Τελικά μαχαίρι στο λαιμό, αυγό στον κ...λο και ανοίγεις. Κατάντια Σιγα, δεν ειμαστε και οι μοναδικοι. Περα απο αυτο, εγω νομιζα οτι εχουμε ανεργους, αρα με περισσοτερες μερες που ειναι ανοιχτα=περισσοτερες θεσεις εργασιας. Δεν βλεπω καποιον να τον ενοιαξε που καφε/εστιασης παραμενουν ανοιχτα ολες τις μερες του χρονου ή που ο δημοσιος δουλευει 6 ωρες.
margaritagr Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, vasilllis είπε Εσεις βρισκετε καποιο ιδιατερο ενδιαφερον να ειναι ανοιχτο το παπουτσαδικο την κυριακη? Οσο πιο πολλές μέρες και ώρες ειναι ανοιχτή η αγορά, τοσο καλύτερο για όλους τους εργαζόμενους που θέλουν να ψωνίσουν. Μπορεί μές τη βδομάδα να σαι επαγγελματικό ταξίδι, να σαι άρρωστος, να δουλεύεις ως αργά κλπ κλπ. Κι αυτος που θα δουλέψει Κυριακή αν έχει ενα ρεπό Τετάρτη θα θέλε να ξυπνήσει αργά κ να παει με την ησυχία του στα μαγαζιά όχι πχ να κλείνουν στις 3. (Που Ευτυχως πολυκαταστήματα πχ ειναι ανοιχτά όλη μερα).
Baator Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 8 λεπτά πριν, margaritagr είπε Οσο πιο πολλές μέρες και ώρες ειναι ανοιχτή η αγορά, τοσο καλύτερο για όλους τους εργαζόμενους που θέλουν να ψωνίσουν. Μπορεί μές τη βδομάδα να σαι επαγγελματικό ταξίδι, να σαι άρρωστος, να δουλεύεις ως αργά κλπ κλπ. Κι αυτος που θα δουλέψει Κυριακή αν έχει ενα ρεπό Τετάρτη θα θέλε να ξυπνήσει αργά κ να παει με την ησυχία του στα μαγαζιά όχι πχ να κλείνουν στις 3. (Που Ευτυχως πολυκαταστήματα πχ ειναι ανοιχτά όλη μερα). Όχι, ευχαριστώ, τα μαγαζιά 9-9 είναι ανοικτά κάθε μέρα, 68 ώρες την βδομάδα είναι ανοικτά, και σαν εργαζόμενος πάλι προλαβαίνω να πάω να ψωνίσω αν με καίει τόσο το να πάρω ένα ζευγάρι παπούτσια ή ένα πουκάμισο, δεν χρειάζεται να περιμένω την Κυριακή. Με την άνεση μου πάω και μεσοβδόμαδα ή Σάββατο πρωί. 2
Apaleytos80 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Έχω κάνει στο παρελθόν δουλείες με βάρδιες ΣΚ ,Πρωτοχρονιές κτλ, ήταν μανίκι αλλά δεν θα το ήθελα για τους υπολοίπους. Οικογενειακές επιχειρήσεις, εμπορουπάλληλοι κτλ μια Κυριακή περιμένουν. Δλδ άμα πάει η Κικη στο mall να πάρει κομπινεζόν Κυριακάτικα θα σωθεί...Ανοιχτά τότε τις Κυριακες τράπεζες,δημόσιες υπηρεσίες κτλ. Μια χαρά θα βολέψει όσους δουλεύουν πρωινή βάρδια μες την βδομάδα.Να πάνε τράπεζα, Δ. Υπηρεσιες στο ρεπό?.Αφού υπάρχει και άλλη λύση 😂.
vasilllis Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 7 λεπτά πριν, margaritagr είπε Οσο πιο πολλές μέρες και ώρες ειναι ανοιχτή η αγορά, τοσο καλύτερο για όλους τους εργαζόμενους που θέλουν να ψωνίσουν. Μπορεί μές τη βδομάδα να σαι επαγγελματικό ταξίδι, να σαι άρρωστος, να δουλεύεις ως αργά κλπ κλπ. Κι αυτος που θα δουλέψει Κυριακή αν έχει ενα ρεπό Τετάρτη θα θέλε να ξυπνήσει αργά κ να παει με την ησυχία του στα μαγαζιά όχι πχ να κλείνουν στις 3. (Που Ευτυχως πολυκαταστήματα πχ ειναι ανοιχτά όλη μερα). Αμα κατσεις να δεις μερικες ερευνες που κανανε στην ΕΛλαδα,και οχι τα σκατοκαναλα που τρεχουν με τα μικροφωνα κυριακατικα στην ερμου σε τυπους με τσαντες,θα δεις οτι αποδειχτηκε πατατα το μετρο. Επισης αν κανεις μια συζητηση με γνωστους που ασχολουνται με το εμποριο και εχουν μικρα καταστηματα με 1-2 η και καθολου υπαλληλους θα δεις οτι ουτε το διευρημενο ωραριο κανει φερνει κερδη στην τσεπη τους(περασαν οι γιορτες με ολη μερα στο μαγαζι)ουτε η κυριακη τους οφελει σε κατι.Βαλε τωρα τον παραγοντα εξοδα,κλιματισμο,καθαριοτητες κλπ . Εχουν καταντησει τα καταστηματα να ανοιγουν 9:00-21:00 . Ξεκαθαρα μετρα ειναι να τσακισουν ολους τους μικροεμπορους ειναι να δουλευουν στο τελος οι σουπερ αγορες. 4
mihanikos1 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Όποιος θέλει ντε και καλά να ικανοποίησει το καταναλωτικό του βίτσιο την Κυριακή μπορεί να το κάνει και online. Αλλά ξέχασα εκεί δεν μπορεί να κατεβάσει όλα τα ράφια και τελικά να μην αγοράσει τίποτα. Ξαφνικά όλοι θέλουν να πάνε για ψώνια Κυριακή λες και τόσα χρόνια που ήταν κλειστά τα μαγαζιά δεν είχαν βρακι να βάλουν στον κωλο τους και έμεναν νυστικοι γιατί δεν προλάβαιναν να ψωνίσουν στο σούπερ μάρκετ. 2
margaritagr Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, vgeovai είπε Εσύ το θεωρείς χαζό, ένας παππούς στα τελειώματα της ζωής του που μπορεί να δει τα παιδιά του και τα παιδιά τους μια ημερα την εβδομάδα μαζεμένα σαν οικογένεια όχι και τόσο. Επίσης πως πρέπει να καθορίσουμε το εργασιακό καθεστώς? Για το εάν σου έκατσε κυριακάτικα να ανανέωσης την γκαρνταρόμπα σου? Δεν πήρα μεριές στο θέμα. Και οι μεν και οι δεν έχουν τα δίκια τους. Εάν εσύ δεν έχεις κοινωνικές υποχρεώσεις η είσαι ρομποτάκι σαν τους ιάπωνες που τη βρίσκει με συνεχόμενη εργασία δεν σου φταίνε οι άλλοι. Δεν είναι χαζό, απλά δεν είναι επιχείρημα. Είναι επίκληση στο συναίσθημα μόνο.
ritchie77 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 3 ώρες πριν, godfather0991 είπε αλλά τώρα μην ξεκινάμε τέτοια συζήτηση γιατί έχει πολιτικές προεκτάσεις και στο insomnia απαγορεύεται η πολιτική συζήτηση. Πολιτικες προεκτασεις? θα ειχε ενδιαφερον να δω τι θα πουν ψηφοφοροι των 2 κομματων που κυβερνησαν τελευταια αφου και τα 2 (αριστεροι και δεξιοι) υιοθετησαν ταυτοσημη πολιτικη σχετικα με τις Κυριακες. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Καλά εγώ δουλεύω αρκετά ΣΚ από βίτσιο κυρίως, γιατί ΠΧ οι πελάτες δε μπορούν να σταματήσουν μεσοβδόμαδα ή γιατί πρέπει να ταξιδέψω αλλά δεν είμαι υπέρ των Κυριακών γιατί δεν υπάρχουν λεφτά γενικά. Ακόμη και να τους υποχρεώσεις να ανοίξουν δεν έχει ο κόσμος να ξοδέψει άρα μέσα μπαίνουν. Ο Έλληνας γενικά είναι ντουβαρι μαζί και εγώ που δε ξέρουμε να αξιοποιούμε τον ελεύθερο χρόνο μας και αναλωνόμαστε σε παπαριες... καφέδες βόλτες πλατεία κτλ..
basilis_k6 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Καμία κυριακή δεν έπρεπε να είναι ανοιχτό τίποτα πλην θεαμάτων και διασκέδασης. Μοναδική εξαιρεση η τελευταια κυριακη του χρόνου για να μοιραστεί και ο πολύς κοσμος που ψωνίζει κατα το εθιμο. Οι κατηγορίες παραπάνω έχουν άλλα ωράρια, βασιζόμενα στο οτι εξυπηρετούν τον κόσμο που εργάζεται κυρίως 5ημερο/8ωρο/Δευ-Σαβ. Δεν έρχονται ουτε λεφτα ουρανοκατέβατα ουτε πελάτες επειδη ανοίγεις την κυριακή. Ειναι ποιότητα ζωης για όλους να υπαρχει μια μέρα χωρις βαβουρα, χωρις κίνηση, χωρις καυσαέριο... 4
gthe Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Επειδή η συζήτηση για τα ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή πάντα φέρνει κουβέντα για το εξωτερικό, είτε προασπιζοντας το άνοιγμα είτε όχι.... Να πω μόνο ότι στο εξωτερικό το ωράριο Κυριακής τηρείται για όλα τα μαγαζιά που έχουν το ίδιο καθεστώς άδειας (εξαίρεση εστιατόρια και bar γιατί σερβίρουν αλκοολ). Uk Κυριακή είναι ανοιχτά 13.00 με 18.00.... 13.00 θα ανοίξουν τα καφέ και 18.00 κλείνουν και σε διώχνουν. Ακόμα και το Χριστουγεννιατικο bazzar τηρει το ίδιο ωράριο, και ας είναι έκτακτο εορταστικό για 4 Κυριακές. Το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι ποτέ ανοιγουν τα μαγαζιά, είναι ότι δεν δουλεύει ο εργαζόμενος τις προβλεπομενες ώρες. Αν αντισταθμιζε την Κυριακή με άλλη μέρα στο 40ωρο, μετά είναι θέμα επιλογής. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2020 από gthe 1
cthulhucarbide Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, ThReSh είπε Το θέμα είναι να παίρνεις την συντρπτική πλειοψηφία των χαρτιών αυτών online (καθώς και να μειωθούν τα χαρτιά που χρειάζονται) ώστε να έχουμε λιγότερους γραφιάδες, όχι να αυξηθεί το ωράριο και να χρειαζόμαστε να πληρώνουμε κι άλλους... Η πλήρης μηχανοργάνωση και η εξάλειψη της γραφειοκρατίας είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και δεκατίες στην Ελλάδα, αλλά έστω ότι εφαρμοζότανε αύριο. Και πάλι για μερικές δουλειές θα έπρεπε να πας αυτοπροσώπως, οπότε η αρχική μου δήλωση για απογεύματα και νύχτες συνεχίζει να ισχύει
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 1 minute ago, cthulhucarbide said: Η πλήρης μηχανοργάνωση και η εξάλειψη της γραφειοκρατίας είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και δεκατίες στην Ελλάδα, αλλά έστω ότι εφαρμοζότανε αύριο. Και πάλι για μερικές δουλειές θα έπρεπε να πας αυτοπροσώπως, οπότε η αρχική μου δήλωση για απογεύματα και νύχτες συνεχίζει να ισχύει Κάνεις εξουσιοδότηση στη χειρότερη ή εφοσον έχουν γίνει πλήρως αυτά που λες, απλά παίρνεις 1 άδεια και τέλος.
Black Demis Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, zio10 είπε Καλά σχετικός είναι αυτό, μια χαρά χρήμα υπάρχει σε κάποιους, ίσως σε αρκετούς. Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλεί τόσο πολύ η Κυριακή. Τι ιδιαίτερο έχει; Είναι θρησκευτικό το θέμα; Αν καθήσεις μια άλλη μέρα τι διαφορά κάνει δηλαδή. Προσωπικά δουλεύω σχεδόν πάντα Κυριακές, γιορτές κτλ. Δεν με ενοχλεί. 1, ειναι μοναδική μέρα που μαζευόμαστε σαν οικογενια 2, ετσι όπως γινεται δεν ειναι οτι θα δουλέψουμε την Κυριακή αλλά θα δουλέψουμε και την Κυριακή (κάτι ρεπο και μα...ς να τα ξεχάσεις) (τώρα αν εσύ καταφέρνεις και βαράς κάθε μέρα 10 ώρες και βάλε και 7 ήμερα να σου στήσουμε μνημείο γιατί όντος θα το αξίζεις)
snoopycrete Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Πολύ απλά όποιος θέλει να είναι ανοιχτά τις Κυριακές ας είναι. Δουλεύω πενθήμερο 9-5 και δεν έχω όρεξη μετά το γραφείο να τρέχω για ψώνια. Καμία. Το Σάββατο το έχω για σουπερ μάρκετ και ασχολίες σπιτιού. Όποιος είναι ανοιχτά την Κυριακή, θα πάρει τα λεφτά μου. P.S Όταν δούλευα στον τουρισμό, Απρίλιο - Νοέμβριο, είχα 2 ρεπό για όλη τη σεζον. Δούλευα 7 μέρες την εβδομάδα σε βάρδιες, που σημαίνει δουλειά 15.00 έως 23.30 και μετά πάλι στις 7 το πρωί εως 15.00. Τότε δεν με λυπήθηκε κανένας ούτε είδα θέμα πουθενά για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους. That’s Capitalism και στην τελική αν δεν θες να δουλεύεις Κυριακές βρες εργασία αλλού, όπως έκανα και εγώ. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2020 από snoopycrete 3 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις