vasilk Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Σε ΟΛΟΥΣ (εκτός από εμπόρους και υπαλλήλους) βολεύει να είναι ανοικτά τα καταστήματα τις Κυριακές επειδή δεν δουλεύουν τις Κυριακές. Σε ΟΛΟΥΣ (εκτός από τους δημόσιους υπαλλήλους) βολεύει να είναι ανοικτές οι δημόσιες υπηρεσίες τις Κυριακές επειδή δεν δουλεύουν τις Κυριακές. Σε ΟΛΟΥΣ (εκτός από τους δημοτικούς υπαλλήλους) βολεύει να είναι ανοικτές οι δημοτικές υπηρεσίες τις Κυριακές επειδή δεν δουλεύουν τις Κυριακές. Σε ΟΛΟΥΣ (εκτός από τους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ) βολεύει να είναι ανοικτές οι ΔΕΚΟ τις Κυριακές επειδή δεν δουλεύουν τις Κυριακές. Σε ΟΛΟΥΣ (εκτός από τους ιατρούς και νοσηλευτές) βολεύει να είναι ανοικτά τις Κυριακές όλα τα ιατρεία και τα νοσοκομεία επειδή δεν δουλεύουν τις Κυριακές. Σε ΟΛΟΥΣ (εκτός από δικηγόρους και δικαστές) βολεύει να είναι ανοικτά τις Κυριακές τα δικαστήρια και τα δικηγορικά γραφεία γιατί δεν δουλεύουν τις Κυριακές. Σε ΟΛΟΥΣ (εκτός από τους λογιστές) βολεύει να είναι ανοικτά τις Κυριακές τα λογιστικά γραφεία γιατί δεν δουλεύουν τις Κυριακές. Σε ΟΛΟΥΣ (εκτός από .....) βολεύει να είναι ανοικτά τις Κυριακές τα ....... Όταν όμως ανοίξουν ΟΛΑ τις Κυριακές γιατί μας βολεύει ΟΛΟΥΣ, τότε θα δουλεύουμε ΟΛΟΙ, δεν θα βολεύει ΚΑΝΕΝΑΝ και η Κυριακή θα είναι καθημερινή. 10 4
Black Demis Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Baator είπε Η διαφορά με τον ταξιτζή ή την σερβιτόρα ή τον τύπο που δουλεύει στο σουβλατζίδικο και δουλεύουν Κυριακές, σε σχέση με αυτούς που δουλεύουν στα εμπορικά καταστήματα, είναι ότι οι πρώτοι δεν θα το πάνε σερί 14 ή 21 μέρες, έχουν ρεπό ενδιάμεσα. Συν το ότι είναι επιλογή τους η συγκεκριμένη δουλειά, δεν μπορώ εγώ π.χ. να πάω και να βρω δουλειά που είναι με κυλιόμενες βάρδιες και μετά να γκρινιάζω που η δουλειά μου έχει βάρδιες και να θέλω να δουλεύω 9-5 μόνο ή όχι τις Κυριακές. Ο ιδιοκτήτης εμπορικού καταστήματος που έχει φροντίσει να έχει τόσους υπαλλήλους ώστε να βγαίνει η δουλειά Δευτέρα-Σάββατο, μαντέψτε ποιους θα χώσει πάλι να έρθουν και την Κυριακή. Και ας μην το πάμε υποκριτικά εντελώς στο ότι μετά σύμφωνα με τον νόμο δικαιούσαι ρεπό (και προσαύξηση +75% στον μισθό), αυτά αν γινόντουσαν στην πραγματικότητα, υπάλληλοι θα βρισκόντουσαν 1000% να καλύψουν 10 Κυριακές τον χρόνο, το θέμα είναι ότι σχεδόν ΚΑΝΕΝΑ κατάστημα δεν τα τηρεί αυτά. Αν το μαγαζί του άλλου θέλει 2 υπαλλήλους το πρωί και 2 το βράδυ, και την βδομάδα μετά την εργάσιμη Κυριακή πάλι τόσους θα θέλει, που σημαίνει ότι 2 από αυτούς τους 4 θα το πάνε σερί. Ή νομίζει κανείς ότι θα πάει το αφεντικό να δουλέψει; Ή μήπως θα προσλάβει κάποιον έκτακτα να καλύψει τις ανάγκες; Εδώ ΑΔΕΙΑ δεν δίνουν, θα δώσουν το ρεπό που προβλέπεται σύμφωνα με τον νόμο; Η πραγματικότητα είναι ότι θα πάρεις το 20ρικο σου και θα το πας σαν κορόιδο σερί. Τα Χριστούγεννα νομίζετε δεν είχε κόσμο που όλο τον Δεκέμβρη περιμένανε ανήμερα και την επόμενη μέρα για να ξεκουραστούν και όλες τις άλλες μέρες τους πήγε τρένο ε; "Μα ο νόμος λέει...". Κοροιδευόμαστε μεταξύ μας. Οι εμπορουπάλληλοι είναι σκλάβοι αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, αλλά υπάρχουν άτομα που θέλουν να τους σκίσουμε κι' άλλο, ας δουλεύουν 8ωροι και να είναι δηλωμένοι 4ωροι σχεδόν όλοι, ας δουλεύουν για 2.5 ευρώ καθαρά την ώρα, τι άλλο μας λείπει, α, οι Κυριακές! Πως θα αγοράσει η τάδε κλώσσα τον αποχυμωτή και την ηλεκτρική σκούπα της, μόνο Κυριακή μπορεί. Φταίνε επίσης αποκλειστικά οι κακοί εργοδότες που δεν τηρούν τον νόμο; Κάποιοι φταίνε σίγουρα, αλλά φταίει και το κράτος που έτσι που έχει γίνει αφεντικό στην επιχείρηση σου, ουσιαστικά σου λέει πως αν το μαγαζί σου δεν ΞΕΣΚΙΖΕΤΑΙ στο χρήμα, δεν με ενδιαφέρει τι πουλάς και τι όχι, πάντως αν θες να μείνεις ανοικτός και να είσαι 100% νόμιμος, πρέπει να ΞΕΣΚΙΖΕΣΑΙ στο χρήμα και την πελατεία. Εσύ κύριε που θες να έχεις ένα μαγαζάκι με 2-3 υπαλλήλους και να βγάζετε έναν μισθό, όχι, θα κλείσεις. Γιατί νομίζετε είναι εύκολο σαν καταστηματάρχης να πληρώσει +75% πάνω τις Κυριακές και να δώσω ρεπό μετά μέσα στην εβδομάδα. Όλοι για κάποιο λόγο μόνο τις μεγάλες πολυεθνικές έχουν στο μυαλό τους όταν λέμε "ανοικτά τα μαγαζιά την Κυριακή". Ο κυρ-Τάκης στην γωνία και η κα. Μαρία παραπέρα ας κλείσουν άμα δεν μπορούν. Επειδή λοιπόν η επιλογή είναι μεταξύ του "το κλείνω το μαγαζάκι" και "βάζω τα κορόιδα να το πάνε σερί για ένα κομμάτι ψωμί", μαντέψτε τι γίνεται τελικά στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων. Αν τηρούταν ο νόμος δεν θα υπήρχε καν θέμα συζήτησης, μάχες θα γινόντουσαν για το ποιος θα πρωτοπάει να δουλέψει Κυριακή, δεν θέλει η τάδε κυρία που έχει οικογένεια και παιδιά και θέλει τις Κυριακές να είναι με τον άντρα της, θα πάει ο άλλος που είναι ελεύθερος. Αλλά να ξέρει και ότι παραπανω λεφτά θα πάρει και θα ξεκουραστεί μετά μέσα στην εβδομάδα. δυστιχος με αυτό που περιγραψες δεν είσαι 100% σωστος . . . . . . . . . . . . . . . . . εισαι 100000000000000000000000% σωστος λέξη προς λέξη αυτο ακριβός παιζει..και το κράτος αδιαφορεί γιατί απλα τον συμφέρει Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2020 από Black Demis
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 58 minutes ago, cthulhucarbide said: Είναι τραγικότατο να πρέπει κόσμος να παίρνει άδεια από την δουλειά του για να πηγαίνει στις δημόσιες υπηρεσίες μέχρι τις 2 μέσα στην χαβούζα της Αθήνας απλά για να πάρει ένα χαρτί Το θέμα είναι να παίρνεις την συντρπτική πλειοψηφία των χαρτιών αυτών online (καθώς και να μειωθούν τα χαρτιά που χρειάζονται) ώστε να έχουμε λιγότερους γραφιάδες, όχι να αυξηθεί το ωράριο και να χρειαζόμαστε να πληρώνουμε κι άλλους... 3 3
zio10 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, VonLoutsos είπε Υπάρχουν κάποιες δουλειές όπου εκ των προτέρων ξέρεις οτι δεν υπάρχουν αργίες, όπως άλλες δουλειές είναι επικίνδυνες. Επιλογή σου είναι να τις κάνεις ή όχι. Δεν νομίζω οτι δεν υπάρχει χρόνος για να αγοράσει κάποιος. Χρήμα δεν υπάρχει. Καλά σχετικός είναι αυτό, μια χαρά χρήμα υπάρχει σε κάποιους, ίσως σε αρκετούς. Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλεί τόσο πολύ η Κυριακή. Τι ιδιαίτερο έχει; Είναι θρησκευτικό το θέμα; Αν καθήσεις μια άλλη μέρα τι διαφορά κάνει δηλαδή. Προσωπικά δουλεύω σχεδόν πάντα Κυριακές, γιορτές κτλ. Δεν με ενοχλεί.
DrLo Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Lumini είπε ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΛΕΣ τις κυριακες, αλλα με μισθο x2 στον υπαλληλο. ΝΑ ανοίγουν ΟΛΕΣ τις μέρες 24/7. Το τι θα πληρώνονται οι υπάλληλοί του δε με ενδιαφέρει. Είναι θέμα των υπαλλήλων και των εργοδοτών. Ας κάνουν ότι νομίζουν αυτοί. Αλλά τα μαγαζίά να είναι ανοικτά. 31 λεπτά πριν, vasilk είπε Σε ΟΛΟΥΣ (εκτός από εμπόρους και υπαλλήλους) βολεύει να είναι ανοικτά τα καταστήματα τις Κυριακές επειδή δεν δουλεύουν τις Κυριακές. Σε ΟΛΟΥΣ (εκτός από τους δημόσιους υπαλλήλους) βολεύει να είναι ανοικτές οι δημόσιες υπηρεσίες τις Κυριακές επειδή δεν δουλεύουν τις Κυριακές. Σε ΟΛΟΥΣ (εκτός από τους δημοτικούς υπαλλήλους) βολεύει να είναι ανοικτές οι δημοτικές υπηρεσίες τις Κυριακές επειδή δεν δουλεύουν τις Κυριακές. Σε ΟΛΟΥΣ (εκτός από τους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ) βολεύει να είναι ανοικτές οι ΔΕΚΟ τις Κυριακές επειδή δεν δουλεύουν τις Κυριακές. Σε ΟΛΟΥΣ (εκτός από τους ιατρούς και νοσηλευτές) βολεύει να είναι ανοικτά τις Κυριακές όλα τα ιατρεία και τα νοσοκομεία επειδή δεν δουλεύουν τις Κυριακές. Σε ΟΛΟΥΣ (εκτός από δικηγόρους και δικαστές) βολεύει να είναι ανοικτά τις Κυριακές τα δικαστήρια και τα δικηγορικά γραφεία γιατί δεν δουλεύουν τις Κυριακές. Σε ΟΛΟΥΣ (εκτός από τους λογιστές) βολεύει να είναι ανοικτά τις Κυριακές τα λογιστικά γραφεία γιατί δεν δουλεύουν τις Κυριακές. Σε ΟΛΟΥΣ (εκτός από .....) βολεύει να είναι ανοικτά τις Κυριακές τα ....... Όταν όμως ανοίξουν ΟΛΑ τις Κυριακές γιατί μας βολεύει ΟΛΟΥΣ, τότε θα δουλεύουμε ΟΛΟΙ, δεν θα βολεύει ΚΑΝΕΝΑΝ και η Κυριακή θα είναι καθημερινή. Όποιος δε "βοεύεται" ΞΥΔΙ και να κάτσει σπίτι του.. Όποιος θέλει να ανοίγει το μαγαζί του / επιχείρησή του να έχει διακίωμα να το ανοίγει. Αν οι υπάλληλοί του δε βολευονται να πάνε να δουλέψουν εκεί που βολέυονται. ... Προσωπικά με βολεύει να ψωνίζω ΣΜ πχ την Κυριακή και θεωρώ ξεφτίλα να μη μπορώ να το κάνω στην Ελλάδα όταν μπορούσα να το κάνω σε όλες χώρες τις άλλες χώρες που έχ δουλέψει/σπουδάσει. επιπλέον θεωρώ ξεφτίλα/καραγκιζιλίκι το κλειστά Δευτέρα/Τετάρτη απόγευμα. Συνειδητά προσπαθώ να αποφευγω να πηγαίνω σε μαγαζιά που ακολουθούν αυτή τη χαζομάρα. ... Εννοείται ότι προσπαθώ να αποφευγω μικρομαγαζάτορες που λόγω την κλίκας τους συνεχίζω να ταλαιπωρουμαι έτσι και προσπαθώ να ψωνίζω μόνο σε μεγάλες αλυσίδες / mall / υπερκαταστήματα που έχουν διερημένο ωράριο όλες τις μέρες της εβδομάδας. Γιορτές ψώνια ΜΟΝΟ Κυριακή. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2020 από DrLo 2 1 2 5
GaGaS_Thess Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Εσεις που λετε οτι πολυ καλα κανουν να ανοιγουν ολες τις Κυριακές θελετε να μας πειτε τι επαγγελεστε παρακαλω πολυ? Επισης με την λογικη ταβερνας ταξι κτλπ εγώ προτείνω να ανοίγουν και νύχτα 24 ωρο οπως τα νοσοκομεια πυροσβεστική αστυνομία κτλπ.. Αυτοι δεν εχουν ψυχη? Κοροιδα είναι? 1
margaritagr Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 6 λεπτά πριν, vgeovai είπε Με το να έχεις μια καθιερωμένη μέρα που οι περισσότεροι κάθονται το κάνει πολύ πιο εύκολο να μαζευτούν συγγενής και φίλοι πχ σε ένα τραπέζι να τα πουν. Ρε αδερφέ θα καθορίσουμε το εργασιακό καθεστώς με βάση ποιος θέλει να φάει κοψίδια με τον παππού του κ ποτε? Εχουμε γράψει τόσα παραδείγματα ανθρώπων που εργάζονται καθημερινές, σκ, νύχτες και βρίσκουν κάποιοι να πουν ναι αλλα αυτοί έχουν ρεπό, ναι αλλα αυτοί παίρνουν πιο πολλα, ναι αλλα αυτοί ειναι νέοι κλπ κλπ. Προφανώς πρέπει να τηρείται η νομοθεσία σε κάθε περίπτωση, καταγγελίες για όσους εργοδότες δνε την τηρούν και τέλος. Κι εγώ έχω απορρίψει δουλειές σε εργοστάσια που δε με βόλευε το κυλιόμενο ωράριο. Πχ τις προάλλες σε μια εταιρεία τροφίμων μου είπαν να πηγαίνω 4 το χαρά να πιάνω δουλειά. Ακόμα γελάω. Εναλλακτικες πάντα υπάρχουν, η μιρλα δε βγάζει πουθενά. 4 λεπτά πριν, GaGaS_Thess είπε Εσεις που λετε οτι πολυ καλα κανουν να ανοιγουν ολες τις Κυριακές θελετε να μας πειτε τι επαγγελεστε παρακαλω πολυ? Επισης με την λογικη ταβερνας ταξι κτλπ εγώ προτείνω να ανοίγουν και νύχτα 24 ωρο οπως τα νοσοκομεια πυροσβεστική αστυνομία κτλπ.. Αυτοι δεν εχουν ψυχη? Κοροιδα είναι? Λαϊκίζεις στο μήνυμα σου με επιτηδευμένη υπερβολή... 1
Κάβουρας Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Θέμα που άνοιξες άνθρωπε μου Κυριακή. 🤣🤣 Μου αρέσει που ο άνθρωπος έκανε μια ερώτηση και εσείς σφαγιάζεστε. Εντωμεταξύ οι ερωτήσεις είναι απαντημένες.
vasilllis Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 18 λεπτά πριν, DrLo είπε ΝΑ ανοίγουν ΟΛΕΣ τις μέρες 24/7. Το τι θα πληρώνονται οι υπάλληλοί του δε με ενδιαφέρει. Είναι θέμα των υπαλλήλων και των εργοδοτών. Ας κάνουν ότι νομίζουν αυτοί. Αλλά τα μαγαζίά να είναι ανοικτά. Όποιος δε "βοεύεται" ΞΥΔΙ και να κάτσει σπίτι του.. Όποιος θέλει να ανοίγει το μαγαζί του / επιχείρησή του να έχει διακίωμα να το ανοίγει. Αν οι υπάλληλοί του δε βολευονται να πάνε να δουλέψουν εκεί που βολέυονται. ... Προσωπικά με βολεύει να ψωνίζω ΣΜ πχ την Κυριακή και θεωρώ ξεφτίλα να μη μπορώ να το κάνω στην Ελλάδα όταν μπορούσα να το κάνω σε όλες χώρες τις άλλες χώρες που έχ δουλέψει/σπουδάσει. επιπλέον θεωρώ ξεφτίλα/καραγκιζιλίκι το κλειστά Δευτέρα/Τετάρτη απόγευμα. Συνειδητά προσπαθώ να αποφευγω να πηγαίνω σε μαγαζιά που ακολουθούν αυτή τη χαζομάρα. ... Εννοείται ότι προσπαθώ να αποφευγω μικρομαγαζάτορες που λόγω την κλίκας τους συνεχίζω να ταλαιπωρουμαι έτσι και προσπαθώ να ψωνίζω μόνο σε μεγάλες αλυσίδες / mall / υπερκαταστήματα που έχουν διερημένο ωράριο όλες τις μέρες της εβδομάδας. Γιορτές ψώνια ΜΟΝΟ Κυριακή. Αφου δεν βολευεσαι εσυ γιατι δεν σηκωνεσαι να πας στις χωρες που σε βολευει και εχεις δουλεψει και σπουδασει και ερχεσαι και κατσικωνεσαι με την νοοτροπια σου εδω? 7 1
Tenshi Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, GaGaS_Thess είπε Εσεις που λετε οτι πολυ καλα κανουν να ανοιγουν ολες τις Κυριακές θελετε να μας πειτε τι επαγγελεστε παρακαλω πολυ? Επισης με την λογικη ταβερνας ταξι κτλπ εγώ προτείνω να ανοίγουν και νύχτα 24 ωρο οπως τα νοσοκομεια πυροσβεστική αστυνομία κτλπ.. Αυτοι δεν εχουν ψυχη? Κοροιδα είναι? Είμαι ξενοδοχοϋπάλληλος.Δουλεύω 2~3/4 Κυριακές τον μήνα.Κάποιες φορές δουλεύω σε γιορτές που ο κόσμος θεωρεί αυτονόητο πως πρέπει να κάθεται σπίτι του. Παρ όλα αυτά,η εργασία μου εξακολουθεί να είναι πενθήμερη με 8~10 ρεπό μέσα στο μήνα. Δέν έχω τρελαθεί και δέν με ταλαιπωρεί κάποιο πρόβλημα υγείας...εκτός απο την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ του Έλληνα. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2020 από Tenshi 4 1
GaGaS_Thess Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 6 λεπτά πριν, margaritagr είπε Ρε αδερφέ θα καθορίσουμε το εργασιακό καθεστώς με βάση ποιος θέλει να φάει κοψίδια με τον παππού του κ ποτε? Εχουμε γράψει τόσα παραδείγματα ανθρώπων που εργάζονται καθημερινές, σκ, νύχτες και βρίσκουν κάποιοι να πουν ναι αλλα αυτοί έχουν ρεπό, ναι αλλα αυτοί παίρνουν πιο πολλα, ναι αλλα αυτοί ειναι νέοι κλπ κλπ. Προφανώς πρέπει να τηρείται η νομοθεσία σε κάθε περίπτωση, καταγγελίες για όσους εργοδότες δνε την τηρούν και τέλος. Κι εγώ έχω απορρίψει δουλειές σε εργοστάσια που δε με βόλευε το κυλιόμενο ωράριο. Πχ τις προάλλες σε μια εταιρεία τροφίμων μου είπαν να πηγαίνω 4 το χαρά να πιάνω δουλειά. Ακόμα γελάω. Εναλλακτικες πάντα υπάρχουν, η μιρλα δε βγάζει πουθενά. Λαϊκίζεις στο μήνυμα σου με επιτηδευμένη υπερβολή... Τι δουλεια κανεις δεν. Ου λες ομως 1 λεπτό πριν, Tenshi είπε Είμαι ξενοδοχοϋπάλληλος.Δουλεύω 2~3/4 Κυριακές τον μήνα.Κάποιες φορές δουλεύω σε γιορτές που ο κόσμος θεωρεί αυτονόητο πως πρέπει να κάθεσαι σπίτι σου. Παρ όλα αυτά,η εργασία μου εξακολουθεί να είναι πενθήμερη. Δέν έχω τρελαθεί και δέν με ταλαιπωρεί κάποιο πρόβλημα υγείας...εκτός απο την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ του Έλληνα. Δκυλευα 14 χρονια λιανικη απο δευτερα ως σαββατο ορθοστασια πωλητης σε μεγαλο καταστημα πληροφορικης. Αυτο δεν σημαινει οτι θελω ολοι να δουλευουν τα ιδια με εμενα ορθιοι. Η κυριακη ειναι ημερα ξεκουρασης για τα καταστηματα. Ανεκαθεν. Εσυ οταν γινοσουν ξενοδοχουπαλληλος ηξερες οτι θα δουλευεις περιεργες ημερες και ωρες. Και το αποδεχτηκες. Το επαγγελμα σου δεν μπορεο να κανει αλλιως. Και η νυχτα στο προγραμμα ειναι. Ο πωλητης ομως μπορει. Δεν ειναι το προβλημα οτι το μαγαζι ειναι κλειστο την κυριακη η στις 12 το βραδυ 1
vasilllis Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 5 λεπτά πριν, margaritagr είπε Ρε αδερφέ θα καθορίσουμε το εργασιακό καθεστώς με βάση ποιος θέλει να φάει κοψίδια με τον παππού του κ ποτε? Εχουμε γράψει τόσα παραδείγματα ανθρώπων που εργάζονται καθημερινές, σκ, νύχτες και βρίσκουν κάποιοι να πουν ναι αλλα αυτοί έχουν ρεπό, ναι αλλα αυτοί παίρνουν πιο πολλα, ναι αλλα αυτοί ειναι νέοι κλπ κλπ. Προφανώς πρέπει να τηρείται η νομοθεσία σε κάθε περίπτωση, καταγγελίες για όσους εργοδότες δνε την τηρούν και τέλος. Κι εγώ έχω απορρίψει δουλειές σε εργοστάσια που δε με βόλευε το κυλιόμενο ωράριο. Πχ τις προάλλες σε μια εταιρεία τροφίμων μου είπαν να πηγαίνω 4 το χαρά να πιάνω δουλειά. Ακόμα γελάω. Εναλλακτικες πάντα υπάρχουν, η μιρλα δε βγάζει πουθενά. Λαϊκίζεις στο μήνυμα σου με επιτηδευμένη υπερβολή... Υπαρχουν συνειδητα ανθρωποι που εχουν επιλεξει μια εργασια και εργαζονται και τις κυριακες. Η νομοθεσια που αναφερεται δεν ξερω με ποιο σκεπτικο την αναφερεται ,αφου γνωριζουμε ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙΤΑΙ .Οι κυριακες γινανε ρεπο καθημερινη και το *1.75 εχει γινει ανεκδοτο ,σαν αυτο με τον τοτο. Το εργασιακο καθεστως δημιουργηθηκε οταν αρχισε να καταπολεματε η σκλαβια,απο την αμερικη αν θυμαμαι ξεκινησε αυτο.Εσεις βρισκετε καποιο ιδιατερο ενδιαφερον να ειναι ανοιχτο το παπουτσαδικο την κυριακη?
opera Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Ως ενστολος που εργαζομαι και αργιες αν κατσει η βαρδια ειμαι κατα της εργασιας τις Κυριακες. Εχω υπαρξει ιδ.υπαλληλος ειναι η συζυγος (οταν εχει εργασια) αλλα η οικογενεια εχει αναγκη να βρισκονται τα μελη της. 2 1
Tenshi Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, GaGaS_Thess είπε Δκυλευα 14 χρονια λιανικη απο δευτερα ως σαββατο ορθοστασια πωλητης σε μεγαλο καταστημα πληροφορικης. Αυτο δεν σημαινει οτι θελω ολοι να δουλευουν τα ιδια με εμενα ορθιοι. Η κυριακη ειναι ημερα ξεκουρασης για τα καταστηματα. Ανεκαθεν. Εσυ οταν γινοσουν ξενοδοχουπαλληλος ηξερες οτι θα δουλευεις περιεργες ημερες και ωρες. Και το αποδεχτηκες. Το επαγγελμα σου δεν μπορεο να κανει αλλιως. Και η νυχτα στο προγραμμα ειναι. Ο πωλητης ομως μπορει. Δεν ειναι το προβλημα οτι το μαγαζι ειναι κλειστο την κυριακη η στις 12 το βραδυ Όπως και εσύ αποδέχτηκες την ορθοστασία που ήρθε με το επάγγελμα.Το τι θα ήθελες ή όχι για τους άλλους,ακόμα και με καλή πρόθεση,δέν είναι της παρούσης.Κατατά,υποκρισία.
DYEL Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Καταρχας ειναι καιρος να παψει να υπαρχει το 40ωρο και να μειωθουν οι ωρες. απο κει και περα αν ο καθε αφεντικος θελει να παρει ατομα να του βγαλουν τις παραπανω ωρες ωστε να δουλευει και κυριακες ας το κανει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις