margaritagr Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 6 λεπτά πριν, mihanikos1 είπε η φιλη σου δουλευει απο το πρωι μεχρι το βραδυ στο ξενοδοχειο? κυριακη ειναι κλειστα? δεν περνει ρεπο μεσα στην βδομαδα για να παει για ψωνια? ολα αυτα ειναι βλακειες. οποιος εχει λεφτα να παει για ψωνια πηγαινει. ολοι αυτοι που λετε για τα επαγγελματα που δουλευουν κυριακες προφανως δεν εχετε δουλεψει ποτε σε καποιο τετοιο επαγγελμα να ξερετε την φυση αυτης της δουλειας. αλλα μιλανε ολοι για το ποσο καλο ειναι να ανοιγουν τα μαγαζια μεχρι σε λιγα χρονια να ανοιγουν και οι εταιριες και τα γραφεια και τοτε θα κανουμε παρομιες κουβεντες. Αμα δουλεύεις νύχτα κ πας σπίτι σου πχ 8 το πρωί και μετά 3 πρέπει να ξανά δουλέψεις , δεν έχεις όρεξη όχι να πας για ψώνια αλλα ουτε να παρεις τα πόδια σου. Γενικα όσοι δουλεύουν με βάρδιες τρώνε μεγάλο μανικι πχ με νύχτες σερί, χωρίς ρεπό για μέρες κλπ. 1
Black Demis Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, d_gkal είπε Ρομποτακια θα γίνουμε. Και θα μιλαμε με τους δικούς μας μέσω Skype μόνο. Άστα να πάνε. Χάλια μαύρα καλα μην γελας εγω το εχω δει αυτό από κοντά 2 χρονια μαλιστα με τα ρομποτακια και μαλιστα εφελοντικα (japan)
d_gkal Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 1 minute ago, Black Demis said: καλα μην γελας εγω το εχω δει αυτό από κοντά 2 χρονια μαλιστα με τα ρομποτακια και μαλιστα εφελοντικα (japan) Μα δε το λεω ειρωνικά/κοροϊδευτικά
mihanikos1 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, margaritagr είπε Αμα δουλεύεις νύχτα κ πας σπίτι σου πχ 8 το πρωί και μετά 3 πρέπει να ξανά δουλέψεις , δεν έχεις όρεξη όχι να πας για ψώνια αλλα ουτε να παρεις τα πόδια σου. Γενικα όσοι δουλεύουν με βάρδιες τρώνε μεγάλο μανικι πχ με νύχτες σερί, χωρίς ρεπό για μέρες κλπ. 3 το μεσημερι με 8 το πρωι δουλευει? σκοτωμα. πες της να αλλαξει δουλεια και να παει σε κανενα μαγαζι. το πολυ πολυ να δουλευει καμια κυριακη. και επειδη τρωει μεγαλο μανικι που δουλευει σαν σκλαβος χωρις ρεπο της αρεσει να δουλευουν και οι αλλοι σαν σκλαβοι για να ειμαστε ολοι ισοι. 6
Black Demis Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, d_gkal είπε Μα δε το λεω ειρωνικά/κοροϊδευτικά ουτε εγω.... αυτο τους συμφερει αυτο θα γινουμε 1
cthulhucarbide Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 8 λεπτά πριν, d_gkal είπε Με την ίδια λογική να λειτουργεί και το δημόσιο Κυριακές και Σάββατα Ακόμη και απογεύματα. Όπως και όλες οι υπηρεσίες. Γιατί ένας εργαζόμενος να υποχρεούται να πάρει άδεια για να κάνει μια δουλειά σε υπηρεσίες!;!;!;!; Αν ήταν ανοιχτά και Κυριακές, θα μπορουσε να εξυπηρετηθεί. Αυτό θα έπρεπε να γίνεται δια νόμου, και δεν εννοώ προαιρετικά αλλά υποχρεωτικά. Και όχι απλά ΣΚ αλλά και κάποια απογεύματα και νύχτες μην σου πω. Είναι τραγικότατο να πρέπει κόσμος να παίρνει άδεια από την δουλειά του για να πηγαίνει στις δημόσιες υπηρεσίες μέχρι τις 2 μέσα στην χαβούζα της Αθήνας απλά για να πάρει ένα χαρτί 3
d_gkal Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Νύχτες όχι, αλλά απογεύματα φυσικά πρέπει να γίνεται.
Black Demis Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, mihanikos1 είπε 3 το μεσημερι με 8 το πρωι δουλευει? σκοτωμα. πες της να αλλαξει δουλεια και να παει σε κανενα μαγαζι. το πολυ πολυ να δουλευει καμια κυριακη. και επειδη τρωει μεγαλο μανικι που δουλευει σαν σκλαβος χωρις ρεπο της αρεσει να δουλευουν και οι αλλοι σαν σκλαβοι για να ειμαστε ολοι ισοι. μπορεί να το κάνει για κάνα 6 μηνο να μαζέψει λεφτά για κάτι που χρειάζεται αλλιώς δεν εξηγείται με μαθηματική ακρίβεια θα πάει απευθείας στον τάφο (τα ίδια εκανα για 3 χρόνια περίπου για το ωράριο, ασθενιες που απέκτησα ακομη με βασανίζουν μαζι με ενα αυτοανοσο το οποίο μου κάνει την ζωή κόλαση και κόντεψε να με στείλει 3 φορές στον άγιο πετρο )
margaritagr Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 5 λεπτά πριν, mihanikos1 είπε 3 το μεσημερι με 8 το πρωι δουλευει? σκοτωμα. πες της να αλλαξει δουλεια και να παει σε κανενα μαγαζι. το πολυ πολυ να δουλευει καμια κυριακη. και επειδη τρωει μεγαλο μανικι που δουλευει σαν σκλαβος χωρις ρεπο της αρεσει να δουλευουν και οι αλλοι σαν σκλαβοι για να ειμαστε ολοι ισοι. Είπα οτι 8 γυρίζει σπίτι της ξερω γω όταν έχει νύχτα βάρδια. Και πολλές φορές έχει σερί νύχτες ή νύχτα και την επόμενη μεσημερι που εκει πας σα ζόμπι. Οσο για τις δημόσιες υπηρεσίες συμφωνώ με τα απογεύματα πχ που γράφτηκε να ναι ανοιχτά, γιατί όχι
Strigla Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Πολλές φορές η σιωπή είναι χρυσός!Σκεφτειτε το λιγάκι...
christakos07 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, mihanikos1 είπε 3 το μεσημερι με 8 το πρωι δουλευει? σκοτωμα. πες της να αλλαξει δουλεια και να παει σε κανενα μαγαζι. το πολυ πολυ να δουλευει καμια κυριακη. και επειδη τρωει μεγαλο μανικι που δουλευει σαν σκλαβος χωρις ρεπο της αρεσει να δουλευουν και οι αλλοι σαν σκλαβοι για να ειμαστε ολοι ισοι. Βλέπεις ποιο είναι το πρόβλημα; Ότι επειδή εγώ έχω ένα κάκιστο ωράριο, που πολλές φορές παραβιάζει την ελληνική νομοθεσία(12ώρη απόσταση μεταξύ της κάθε βάρδιας), πρέπει οι υπόλοιποι να μετατραπούν σε σκλάβοι. Και αυτή η κατάσταση του, εγώ δουλεύω έτσι άρα πρέπει και οι άλλοι, θεωρείται ως "νόρμα". Καταδικασμένοι να ζουν στο φαντασιακό τους μικρόκοσμο είναι πολλοί. Επειδή δεν μπορούν να διεκδικήσουν στη ζωή τους ανθρώπινα ωράρια εργασίας, θέλουν να καταδικάσουν εκατοντάδες χιλιάδες σε συνεχόμενα ωράρια. Δε θα τους περάσει. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2020 από christakos07 12 2
Black Demis Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, christakos07 είπε Βλέπειες ποιο είναι το πρόβλημα; Ότι επειδή εγώ έχω ένα κάκιστο ωράριο, που πολλές φορές παραβιάζει την ελληνική νομοθεσία(12ώρη απόσταση μεταξύ της κάθε βάρδιας), πρέπει οι υπόλοιποι να μετατραπούν σε σκλάβοι. Και αυτή η κατάσταση του, εγώ δουλεύω έτσι άρα πρέπει και οι άλλοι, θεωρείται ως "νόρμα". Καταδικασμένοι να ζουν στο φαντασιακό τους μικρόκοσμο είναι πολλοί. Επειδή δεν μπορούν να διεκδικήσουν στη ζωή τους ανθρώπινα ωράρια εργασίας, θέλουν να καταδικάσουν εκατοντάδες χιλιάδες σε συνεχόμενα ωράρια. Δε θα τους περάσει. εχεις ακούσει το ρητό για την κατσίκα του γειτονου? στην ελλαδα εχει την πρωτοκαθεδρία πάντως 1
christakos07 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Black Demis είπε εχεις ακούσει το ρητό για την κατσίκα του γειτονου? στην ελλαδα εχει την πρωτοκαθεδρία πάντως Μισανθρωπιά και "Ναιναικισμός". Η πολιτική ταυτότητα του "σύγχρονου κράτους".. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2020 από christakos07 1 1
ManFromEarth Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Όσο πιο πολλοί πάτε για ψώνια την Κυριακή τόσο πιο πολύ ανοίγετε την όρεξη στην καπιταλιστική κρεατομηχανή που μας αλέθει. 2
Baator Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Η διαφορά με τον ταξιτζή ή την σερβιτόρα ή τον τύπο που δουλεύει στο σουβλατζίδικο και δουλεύουν Κυριακές, σε σχέση με αυτούς που δουλεύουν στα εμπορικά καταστήματα, είναι ότι οι πρώτοι δεν θα το πάνε σερί 14 ή 21 μέρες, έχουν ρεπό ενδιάμεσα. Συν το ότι είναι επιλογή τους η συγκεκριμένη δουλειά, δεν μπορώ εγώ π.χ. να πάω και να βρω δουλειά που είναι με κυλιόμενες βάρδιες και μετά να γκρινιάζω που η δουλειά μου έχει βάρδιες και να θέλω να δουλεύω 9-5 μόνο ή όχι τις Κυριακές. Ο ιδιοκτήτης εμπορικού καταστήματος που έχει φροντίσει να έχει τόσους υπαλλήλους ώστε να βγαίνει η δουλειά Δευτέρα-Σάββατο, μαντέψτε ποιους θα χώσει πάλι να έρθουν και την Κυριακή. Και ας μην το πάμε υποκριτικά εντελώς στο ότι μετά σύμφωνα με τον νόμο δικαιούσαι ρεπό (και προσαύξηση +75% στον μισθό), αυτά αν γινόντουσαν στην πραγματικότητα, υπάλληλοι θα βρισκόντουσαν 1000% να καλύψουν 10 Κυριακές τον χρόνο, το θέμα είναι ότι σχεδόν ΚΑΝΕΝΑ κατάστημα δεν τα τηρεί αυτά. Αν το μαγαζί του άλλου θέλει 2 υπαλλήλους το πρωί και 2 το βράδυ, και την βδομάδα μετά την εργάσιμη Κυριακή πάλι τόσους θα θέλει, που σημαίνει ότι 2 από αυτούς τους 4 θα το πάνε σερί. Ή νομίζει κανείς ότι θα πάει το αφεντικό να δουλέψει; Ή μήπως θα προσλάβει κάποιον έκτακτα να καλύψει τις ανάγκες; Εδώ ΑΔΕΙΑ δεν δίνουν, θα δώσουν το ρεπό που προβλέπεται σύμφωνα με τον νόμο; Η πραγματικότητα είναι ότι θα πάρεις το 20ρικο σου και θα το πας σαν κορόιδο σερί. Τα Χριστούγεννα νομίζετε δεν είχε κόσμο που όλο τον Δεκέμβρη περιμένανε ανήμερα και την επόμενη μέρα για να ξεκουραστούν και όλες τις άλλες μέρες τους πήγε τρένο ε; "Μα ο νόμος λέει...". Κοροιδευόμαστε μεταξύ μας. Οι εμπορουπάλληλοι είναι σκλάβοι αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, αλλά υπάρχουν άτομα που θέλουν να τους σκίσουμε κι' άλλο, ας δουλεύουν 8ωροι και να είναι δηλωμένοι 4ωροι σχεδόν όλοι, ας δουλεύουν για 2.5 ευρώ καθαρά την ώρα, τι άλλο μας λείπει, α, οι Κυριακές! Πως θα αγοράσει η τάδε κλώσσα τον αποχυμωτή και την ηλεκτρική σκούπα της, μόνο Κυριακή μπορεί. Φταίνε επίσης αποκλειστικά οι κακοί εργοδότες που δεν τηρούν τον νόμο; Κάποιοι φταίνε σίγουρα, αλλά φταίει και το κράτος που έτσι που έχει γίνει αφεντικό στην επιχείρηση σου, ουσιαστικά σου λέει πως αν το μαγαζί σου δεν ΞΕΣΚΙΖΕΤΑΙ στο χρήμα, δεν με ενδιαφέρει τι πουλάς και τι όχι, πάντως αν θες να μείνεις ανοικτός και να είσαι 100% νόμιμος, πρέπει να ΞΕΣΚΙΖΕΣΑΙ στο χρήμα και την πελατεία. Εσύ κύριε που θες να έχεις ένα μαγαζάκι με 2-3 υπαλλήλους και να βγάζετε έναν μισθό, όχι, θα κλείσεις. Γιατί νομίζετε είναι εύκολο σαν καταστηματάρχης να πληρώσει +75% πάνω τις Κυριακές και να δώσω ρεπό μετά μέσα στην εβδομάδα. Όλοι για κάποιο λόγο μόνο τις μεγάλες πολυεθνικές έχουν στο μυαλό τους όταν λέμε "ανοικτά τα μαγαζιά την Κυριακή". Ο κυρ-Τάκης στην γωνία και η κα. Μαρία παραπέρα ας κλείσουν άμα δεν μπορούν. Επειδή λοιπόν η επιλογή είναι μεταξύ του "το κλείνω το μαγαζάκι" και "βάζω τα κορόιδα να το πάνε σερί για ένα κομμάτι ψωμί", μαντέψτε τι γίνεται τελικά στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων. Αν τηρούταν ο νόμος δεν θα υπήρχε καν θέμα συζήτησης, μάχες θα γινόντουσαν για το ποιος θα πρωτοπάει να δουλέψει Κυριακή, δεν θέλει η τάδε κυρία που έχει οικογένεια και παιδιά και θέλει τις Κυριακές να είναι με τον άντρα της, θα πάει ο άλλος που είναι ελεύθερος. Αλλά να ξέρει και ότι παραπανω λεφτά θα πάρει και θα ξεκουραστεί μετά μέσα στην εβδομάδα. 19 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις