Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 minutes ago, Dinos1973 said:

Τις Κυριακές δουλεύουν πολλοί υπάλληλοι στην εστίαση, αυτοί δεν είναι άνθρωποι ??????

Για να κάνετε την βόλτα σας, και να καθίσετε σε ένα καφέ που θα σας εξυπηρετήσει ένας υπάλληλος ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ !!!!!!

Οι οποίοι παίρνουν ρεπό μεσοβδόμαδα και πηγαίνουν για φαγητό/καφέ/ψώνια όταν δουλεύουν οι άλλοι. 

Τι πάει να πει αυτο;

• Like 8
  • Απαντ. 159
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

η υποκρισία και η κοροϊδία ξεχειλίζουν σε αυτό το θέμα (εργασία κυριακές -όχι στο insomnia) 

ο άλλος δε θέλει να δουλέψει κυριακές για να πάει για ένα καφέ ρε παιδί μου σαν άνθρωπος.

θέλει όμως την Κυριακή να έχει τον σερβιτόρο εκεί να του φέρει το καφεδάκι. 

Θέλει να πάει μια εκδρομή ρε παιδάκι μου

θέλει τον ταξιτζή, οδηγό... και δε ξέρω γω τι άλλο να τον εξυπηρετήσει όμως κυριακάτικα.

κατα τα άλλα όμως δεν ανέχεται να δουλεύει κυριακές για να βλέπει την οικογένεια του. για την οικογένεια του σερβιτόρου πχ ούτε λόγος. στα @ μας

Με λίγα λόγια, εμείς να περνάμε καλά και τι μας νοιάζει για τους άλλους.

να δούμε τώρα κάποια πράγματα ρεαλιστικά

στο εξωτερικό υπάρχουν χώρες που τα καταστήματα είναι ανοιχτά και τις κυριακές. δε ξέρω σε πόσες, ξέρω ότι γίνεται κι εχω ψωνίσει κυριακές

Είτε μας αρέσει είτε όχι το ίδιο θα γίνει κι εδώ. απλά δε μπορούν να το κάνουν με τη μια και το ξεκινάνε σιγά σιγά. Στην αρχή μια κυριακή. μετά 2, 8 ώσπου να γίνει μόνιμο.

τα Jumbo νομίζω σε κάποιες περιοχές θέλουν να ανοίγουν και κυριακές, κάπου βόρεια. κάτι τέτοιο άκουσα

• Like 5
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Τις Κυριακές δουλεύουν πολλοί υπάλληλοι στην εστίαση, αυτοί δεν είναι άνθρωποι ??????

Για να κάνετε την βόλτα σας, και να καθίσετε σε ένα καφέ που θα σας εξυπηρετήσει ένας υπάλληλος ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ !!!!!!

Δηλαδή επειδή δουλεύουν κάποιοι στα καφέ και στα εστιατόρια, πρέπει να επεκταθεί σε όλους; Δεν είναι λογική αυτή, είναι το να ψοφήσει ο γάιδαρος του γείτονα επειδή εγώ δεν έχω. 

• Like 5
Δημοσ.

καθε μερα ανοιχτα πρεπει να ειναι ολες οι επιχειρησεις και να λειτουργουν οπως αυτες της εστιασης οπου οι εργαζομενοι παιρνουν ρεπο μεσοβδομαδα και οχι κολλητες μερες.

Δημοσ.

Για ποιο λόγο κακοφαίνεται τόσο πολύ σε κάποιους η πιθανότητα να ανοίγουν τα μαγαζιά τις Κυριακές, αλλά για τα ήδη ανοιχτά καταστήματα δεν τους κακοφαίνεται καθόλου?

Καφετέριες, εστίαση, οδηγοί και 100 άλλα επαγγέλματα που ίσως να είναι και το 40% των συνολικών εργαζόμενων.

Ειλικρινά ρωτάω

• Like 5
Δημοσ.
Μόλις τώρα, cthulhucarbide είπε

Για ποιο λόγο κακοφαίνεται τόσο πολύ σε κάποιους η πιθανότητα να ανοίγουν τα μαγαζιά τις Κυριακές, αλλά για τα ήδη ανοιχτά καταστήματα δεν τους κακοφαίνεται καθόλου?

Καφετέριες, εστίαση, οδηγοί και 100 άλλα επαγγέλματα που ίσως να είναι και το 40% των συνολικών εργαζόμενων.

Ειλικρινά ρωτάω

απάντησα εγώ πριν σε αυτό που ρωτάς

διότι ο καθένας σκέφτεται τον εαυτό του.

εμείς να περνάμε καλά και δε μας νοιάζει για τους άλλους.

το πρόβλημα όμως ποιο είναι. ότι αν επεκταθεί το μέτρο, ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ, θα πάρει η μπάλα κι αυτούς του τώρα δε δουλεύουν κυριακές και απολαμβάνουν το καφεδάκι τους

σιγά σιγά.....

• Confused 2
Δημοσ.

Μακάρι κάθε Κυριακή ν ανοίγουν τα καταστήματα. Πήγα σήμερα εκανα τα ψώνια μου μαζί με φίλη που δούλευε όλη τη βδομάδα (ξενοδοχείο) όποτε η κοπέλα εξυπηρετήθηκε φουλ που μπορούσε να παει σήμερα. 

Βολευει άπειρα 

• Like 1
  • Confused 2
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σήμερα θεωρούμε δεδομένο το ότι πρέπει να είναι ανοιχτά οι καφετέριες-ταβέρνες. Όταν πηγαίνουμε διακοπές το καλοκαίρι ομοίως όλα δουλεύουν Σάββατο-Κυριακή ακόμη και μέχρι αργά το βράδυ. Προφανώς όσοι δουλεύουν σε ταβέρνες έχουν πολύ τρέξιμο τα ΣΚ και λιγότερο καθημερινές.

Επίσης όσοι μένουν Αθήνα-Θεσσαλονίκη θεωρούν δεδομένο ότι τα μαγαζιά δουλεύουν μέχρι τις 9 κάθε μέρα.

Όταν πηγαίνω σε επαρχιακές πόλεις μου φαίνεται περίεργο που τα καταστήματα κλείνουν πολλές μέρες από τις 3 και τα πάντα ερημώνουν. 

Προφανώς και η εφαρμογή του μέτρου έχει νόημα μόνο σε μεγάλες αγορές όπου υπάρχει ενδιαφέρον. Κανένας δεν θέλει να ανοίγει το κατάστημά του και να είναι άδειο...

Δεν ξέρω βέβαια αν στην Ελλάδα υπάρχει τόσο μεγάλο αγοραστικό κοινό για να συντηρήσει και την Κυριακάτικη εργασία. Νομίζω ότι και το Σάββατο μέχρι τις 9 είναι μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Οπως εφαρμόζεται τώρα το μέτρο, μόνο την περίοδο των εορτών και εκπτώσεων ίσως να έχει νόημα η εργασία την Κυριακή.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 2
Δημοσ.

Εντωμεταξύ αν τους έχουν να δουλεύουν 5 ώρα δηλωμένα, μπορούν να τους εξαναγκάσουν να δουλέψουν Κυριακή, χωρίς καμία προσαύξηση.

Είμαστε πολλοί απέναντι στο μέτρο αυτό, συμπεριλαμβανομένου και των εργαζομένων. Οπότε οι υπόλοιποι, να είχατε να λέγατε.

• Like 8
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lumini είπε

ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΛΕΣ τις κυριακες, αλλα με μισθο x2 στον υπαλληλο.

και x50 να είναι πιστεύεις καποιος μπορει να αντέξει 365 το χρόνο δουλειά σπίτι σπιτι δουλεια? δλδ 7 ημερι εργασια

9 στους 10 βαριά κατάθλιψη

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Μακάρι κάθε Κυριακή ν ανοίγουν τα καταστήματα. Πήγα σήμερα εκανα τα ψώνια μου μαζί με φίλη που δούλευε όλη τη βδομάδα (ξενοδοχείο) όποτε η κοπέλα εξυπηρετήθηκε φουλ που μπορούσε να παει σήμερα. 

Βολευει άπειρα 

η φιλη σου δουλευει απο το πρωι μεχρι το βραδυ στο ξενοδοχειο? κυριακη ειναι κλειστα? δεν περνει ρεπο μεσα στην βδομαδα για να παει για ψωνια? 

ολα αυτα ειναι βλακειες. οποιος εχει λεφτα να παει για ψωνια πηγαινει. ολοι αυτοι που λετε για τα επαγγελματα που δουλευουν κυριακες προφανως δεν εχετε δουλεψει ποτε σε καποιο τετοιο επαγγελμα να ξερετε την φυση αυτης της δουλειας. αλλα μιλανε ολοι για το ποσο καλο ειναι να ανοιγουν τα μαγαζια μεχρι σε λιγα χρονια να ανοιγουν και οι εταιριες και τα γραφεια και τοτε θα κανουμε παρομιες κουβεντες.

• Like 12
Δημοσ.

Με την ίδια λογική να λειτουργεί και το δημόσιο Κυριακές και Σάββατα

Ακόμη και απογεύματα. Όπως και όλες οι υπηρεσίες.

Γιατί ένας εργαζόμενος να υποχρεούται να πάρει άδεια για να κάνει μια δουλειά σε υπηρεσίες!;!;!;!;

Αν ήταν ανοιχτά και Κυριακές, θα μπορουσε να εξυπηρετηθεί. 

ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΤΆΣΤΗΜΑΤΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ 

Ελευθερία στους υπαλληλους/καταστηματάρχες. 

Μια ημέρα τους μένει να περάσουν με την οικογένειά τους. Έλεος δηλαδή. 

• Like 12
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μακάρι πάντως να έκαναν 7 ήμερα ολα τα μαγαζιά να δούμε μετά απο πολο καιρο θα αρχίζουν να αυτοκτονούν σαν μύγες όλοι όταν δεν θα εχουν ουτε ρεπό ουτε ζωή

οσο για εστίαση κλπ που έχουν πει μπορεί να ξεσκίζονται της κιριακες μέσα στην εβδομάδα έχουν ρεπό... μπορεί και δυο.,.. για πες στα ίδια άτομα να βαράνε 7 ήμερα 10 ωρα να δούμε πως θα αντιδράσουν

+ που καποιος ποτέ δεν σκέφτηκε ουσιαστικά της κυρακες βλέπουμε την οικογένεια τα παιδιά όλους μαζί μπορουμε να δουμε καποιον φιλοκλπ... αν δεν θα υπάρχει και αυτό ουσιαστικά το νόημα της οικογενείας καταστρέφετε

Επεξ/σία από Black Demis
  • Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, zio10 said:

Ναι αλλά θα πάτε για έναν καφέ ή ένα φαγητό και θα σας εξυπηρετήσουν κάποιοι που δουλεύουν Κυριακές :)

Για μένα καλύτερα να είναι επιλογή του καθενός.

Υπάρχουν κάποιες δουλειές όπου εκ των προτέρων ξέρεις οτι δεν υπάρχουν αργίες, όπως άλλες δουλειές είναι επικίνδυνες. Επιλογή σου είναι να τις κάνεις ή όχι.

Δεν νομίζω οτι δεν υπάρχει χρόνος για να αγοράσει κάποιος. Χρήμα δεν υπάρχει.

Δημοσ.
2 minutes ago, Black Demis said:

μακάρι πάντως να έκαναν 7 ήμερα ολα τα μαγαζιά να δούμε μετά απο πολο καιρο θα αρχίζουν να αυτοκτονούν σαν μύγες όλοι όταν δεν θα εχουν ουτε ρεπό ουτε ζωή

οσο για εστίαση κλπ που έχουν πει μπορεί να ξεσκίζονται της κιριακες μέσα στην εβδομάδα έχουν ρεπό... μπορεί και δυο.,.. για πες στα ίδια άτομα να βαράνε 7 ήμερα 10 ωρα να δούμε πως θα αντιδράσουν

+ που καποιος ποτέ δεν σκέφτηκε ουσιαστικά της κυρακες βλέπουμε την οικογένεια τα παιδιά όλους μαζί μπορουμε να δουμε καποιον φιλοκλπ... αν δεν θα υπάρχει και αυτό ουσιαστικά το νόημα της οικογενείας καταστρέφετε

Ρομποτακια θα γίνουμε. 

Και θα μιλαμε με τους δικούς μας μέσω Skype μόνο. 

Άστα να πάνε. Χάλια μαύρα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...