santac Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 τελικά τι γίνεται με τις κυριακές; έχουν οριστεί 8 συγκεκριμένες το χρόνο που θα είναι τα καταστήματα ανοιχτά; τις υπόλοιπες αν θέλει κάποιος ανοίγει ή απλά μόνο αυτές τις 8? δε μιλάμε για τουριστικές περιοχές, φαντάζομαι είναι αυτονόητο
godfather0991 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 24 λεπτά πριν, santac είπε τελικά τι γίνεται με τις κυριακές; έχουν οριστεί 8 συγκεκριμένες το χρόνο που θα είναι τα καταστήματα ανοιχτά; τις υπόλοιπες αν θέλει κάποιος ανοίγει ή απλά μόνο αυτές τις 8? δε μιλάμε για τουριστικές περιοχές, φαντάζομαι είναι αυτονόητο https://www.e-nomothesia.gr/kat-agoranomikes-diatakseis/n-4177-2013.html Άρθρο 16
d_gkal Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 25 minutes ago, santac said: τελικά τι γίνεται με τις κυριακές; έχουν οριστεί 8 συγκεκριμένες το χρόνο που θα είναι τα καταστήματα ανοιχτά; τις υπόλοιπες αν θέλει κάποιος ανοίγει ή απλά μόνο αυτές τις 8? δε μιλάμε για τουριστικές περιοχές, φαντάζομαι είναι αυτονόητο Λογικά δε σε βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό αν επιλέξεις να μην ανοίξεις. Δε πιστεύω δηλαδή ότι υπάρχει κάποιο πρόστιμο
godfather0991 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, d_gkal είπε Λογικά δε σε βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό αν επιλέξεις να μην ανοίξεις. Δε πιστεύω δηλαδή ότι υπάρχει κάποιο πρόστιμο Εννοείται υπάρχουν κυρώσεις https://www.e-nomothesia.gr/kat-agoranomikes-diatakseis/n-4177-2013.html Άρθρο 21 1
d_gkal Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Τελικά μαχαίρι στο λαιμό, αυγό στον κ...λο και ανοίγεις. Κατάντια
Lumini Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΛΕΣ τις κυριακες, αλλα με μισθο x2 στον υπαλληλο. 2 1 1
santac Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, Lumini είπε ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΛΕΣ τις κυριακες, αλλα με μισθο x2 στον υπαλληλο. γιατί ο μισθός αυτός δεν είναι? χ2 δε λέμε τι παίρνει ο καθένας στν πράξη. από το νόμο τόσο δεν είναι όταν δουλεύεις κυριακή (ή περίπου τόσο) ή άλλαξε κι αυτό;
The_Judas Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) "Επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις εξής Κυριακές..." Δεν υπάρχουν κυρώσεις αν δεν ανοίξεις, είναι προαιρετικό. Κυρώσεις υπάρχουν αν παραβείς τις διατάξεις τις παραγράφου 15 (εκπτώσεις) 2 λεπτά πριν, santac είπε γιατί ο μισθός αυτός δεν είναι? χ2 δε λέμε τι παίρνει ο καθένας στν πράξη. από το νόμο τόσο δεν είναι όταν δουλεύεις κυριακή (ή περίπου τόσο) ή άλλαξε κι αυτό; νομίζω ότι είναι αυξημένος αλλά όχι διπλάσιος. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2020 από The_Judas
santac Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, The_Judas είπε "Επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις εξής Κυριακές..." Δεν υπάρχουν κυρώσεις αν δεν ανοίξεις, είναι προαιρετικό. Κυρώσεις υπάρχουν αν παραβείς τις διατάξεις τις παραγράφου 15 (εκπτώσεις) νομίζω ότι είναι αυξημένος αλλά όχι διπλάσιος. +75% αν θυμάμαι καλά. Αλλά γενικά είναι αυξημένος. τώρα αν στην πράξη παίρνουν το τρίτο ... είναι άλλο θέμα. Πάντως ισχύει
VasKag Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Αυτο θα ελειπε, να σε υποχρεωνουν να "ανοιξεις" Κυριακη
godfather0991 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, santac είπε +75% αν θυμάμαι καλά. Αλλά γενικά είναι αυξημένος. τώρα αν στην πράξη παίρνουν το τρίτο ... είναι άλλο θέμα. Πάντως ισχύει Και ρεπό δικαιούται κτλ. αλλά τώρα μην ξεκινάμε τέτοια συζήτηση γιατί έχει πολιτικές προεκτάσεις και στο insomnia απαγορεύεται η πολιτική συζήτηση. 4 λεπτά πριν, The_Judas είπε "Επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις εξής Κυριακές..." Δεν υπάρχουν κυρώσεις αν δεν ανοίξεις, είναι προαιρετικό. Κυρώσεις υπάρχουν αν παραβείς τις διατάξεις τις παραγράφου 15 (εκπτώσεις) Εννοείται δεν υπάρχουν κυρώσεις αν δεν ανοίξεις. Υπάρχουν κυρώσεις αν ανοίξεις Κυριακή και δεν ισχύουν οι περιπτώσεις του άρθρου 16. Διάβασα κατα λάθος το αντίθετο από το post του @d_gkal
tsofras Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Lumini είπε ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΛΕΣ τις κυριακες, αλλα με μισθο x2 στον υπαλληλο. Δεν είναι μόνο τα λεφτά στη ζωή , η γυναίκα μου δουλεύει σε κατάστημα και σίγουρα προτιμάει να είναι με εμένα και τα παιδιά μας από το να δουλεύει κάθε Κυριακή για 100€ παραπάνω. Να τα βράσω. Επίσης της κάνουν και την ωραία φάση με το 5ωρο που δεν δικαιούται ρεπό Αν κάποιος τα έχει ανάγκη και είναι επιλογή του τότε ναι Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2020 από tsofras 16 1
zio10 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 16 λεπτά πριν, tsofras είπε Δεν είναι μόνο τα λεφτά στη ζωή , η γυναίκα μου δουλεύει σε κατάστημα και σίγουρα προτιμάει να είναι με εμένα και τα παιδιά μας από το να δουλεύει κάθε Κυριακή για 100€ παραπάνω. Να τα βράσω. Επίσης της κάνουν και την ωραία φάση με το 5ωρο που δεν δικαιούται ρεπό Αν κάποιος τα έχει ανάγκη και είναι επιλογή του τότε ναι Ναι αλλά θα πάτε για έναν καφέ ή ένα φαγητό και θα σας εξυπηρετήσουν κάποιοι που δουλεύουν Κυριακές Για μένα καλύτερα να είναι επιλογή του καθενός. 10 2
afantos Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 έχοντας δουλέψει πολλές Κυριακές είμαι της άποψης ότι εκτός από 3-4 τον χρόνο, τα μαγαζιά δεν πρέπει να ανοίγουν. Οι υπάλληλοι και μικρο-καταστηματάρχες είναι άνθρωποι και όσοι έχουν δουλέψει σε μαγαζιά που δεν έχουν ωράριο (όπως εγώ) έχουν να το λένε ότι η ζωή τους απλά δεν υπάρχει. Στο φινάλε ο καταναλωτής θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί μέσα στην εβδομάδα. Στην χρειρότερη ας το κάνουν σαν την Ιταλία που ανοίγουν Κυριακή αλλά είναι κλειστά Δευτέρα.
Dinos1973 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, afantos είπε έχοντας δουλέψει πολλές Κυριακές είμαι της άποψης ότι εκτός από 3-4 τον χρόνο, τα μαγαζιά δεν πρέπει να ανοίγουν. Οι υπάλληλοι και μικρο-καταστηματάρχες είναι άνθρωποι και όσοι έχουν δουλέψει σε μαγαζιά που δεν έχουν ωράριο (όπως εγώ) έχουν να το λένε ότι η ζωή τους απλά δεν υπάρχει. Στο φινάλε ο καταναλωτής θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί μέσα στην εβδομάδα. Στην χρειρότερη ας το κάνουν σαν την Ιταλία που ανοίγουν Κυριακή αλλά είναι κλειστά Δευτέρα. Τις Κυριακές δουλεύουν πολλοί υπάλληλοι στην εστίαση, αυτοί δεν είναι άνθρωποι ?????? 34 λεπτά πριν, tsofras είπε Δεν είναι μόνο τα λεφτά στη ζωή , η γυναίκα μου δουλεύει σε κατάστημα και σίγουρα προτιμάει να είναι με εμένα και τα παιδιά μας από το να δουλεύει κάθε Κυριακή για 100€ παραπάνω. Να τα βράσω. Επίσης της κάνουν και την ωραία φάση με το 5ωρο που δεν δικαιούται ρεπό Αν κάποιος τα έχει ανάγκη και είναι επιλογή του τότε ναι Για να κάνετε την βόλτα σας, και να καθίσετε σε ένα καφέ που θα σας εξυπηρετήσει ένας υπάλληλος ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ !!!!!! 5 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις