Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τελικά τι γίνεται με τις κυριακές;

έχουν οριστεί 8 συγκεκριμένες το χρόνο που θα είναι τα καταστήματα ανοιχτά; τις υπόλοιπες αν θέλει κάποιος ανοίγει ή απλά μόνο αυτές τις 8?

δε μιλάμε για τουριστικές περιοχές, φαντάζομαι είναι αυτονόητο

• Απαντ. 159
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, santac είπε

έχουν οριστεί 8 συγκεκριμένες το χρόνο που θα είναι τα καταστήματα ανοιχτά; τις υπόλοιπες αν θέλει κάποιος ανοίγει ή απλά μόνο αυτές τις 8?

https://www.e-nomothesia.gr/kat-agoranomikes-diatakseis/n-4177-2013.html

Άρθρο 16

Δημοσ.
25 minutes ago, santac said:

Λογικά δε σε βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό αν επιλέξεις να μην ανοίξεις. 

Δε πιστεύω δηλαδή ότι υπάρχει κάποιο πρόστιμο

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, d_gkal είπε

Λογικά δε σε βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό αν επιλέξεις να μην ανοίξεις. 

Δε πιστεύω δηλαδή ότι υπάρχει κάποιο πρόστιμο

Εννοείται υπάρχουν κυρώσεις

https://www.e-nomothesia.gr/kat-agoranomikes-diatakseis/n-4177-2013.html

Άρθρο 21

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Lumini είπε

ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΛΕΣ τις κυριακες, αλλα με μισθο x2 στον υπαλληλο.

γιατί ο μισθός αυτός δεν είναι? χ2

δε λέμε τι παίρνει ο καθένας στν πράξη. από το νόμο τόσο δεν είναι όταν δουλεύεις κυριακή (ή περίπου τόσο) ή άλλαξε κι αυτό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"Επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις εξής Κυριακές..."

Δεν υπάρχουν κυρώσεις αν δεν ανοίξεις, είναι προαιρετικό.

Κυρώσεις υπάρχουν αν παραβείς τις διατάξεις τις παραγράφου 15 (εκπτώσεις)

2 λεπτά πριν, santac είπε

γιατί ο μισθός αυτός δεν είναι? χ2

δε λέμε τι παίρνει ο καθένας στν πράξη. από το νόμο τόσο δεν είναι όταν δουλεύεις κυριακή (ή περίπου τόσο) ή άλλαξε κι αυτό;

νομίζω ότι είναι αυξημένος αλλά όχι διπλάσιος.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, The_Judas είπε

"Επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις εξής Κυριακές..."

νομίζω ότι είναι αυξημένος αλλά όχι διπλάσιος.

+75% αν θυμάμαι καλά.

Αλλά γενικά είναι αυξημένος. τώρα αν στην πράξη παίρνουν το τρίτο ... είναι άλλο θέμα. Πάντως ισχύει

Δημοσ.
Μόλις τώρα, santac είπε

+75% αν θυμάμαι καλά.

Αλλά γενικά είναι αυξημένος. τώρα αν στην πράξη παίρνουν το τρίτο ... είναι άλλο θέμα. Πάντως ισχύει

Και ρεπό δικαιούται κτλ. αλλά τώρα μην ξεκινάμε τέτοια συζήτηση γιατί έχει πολιτικές προεκτάσεις και στο insomnia απαγορεύεται η πολιτική συζήτηση.

4 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Εννοείται δεν υπάρχουν κυρώσεις αν δεν ανοίξεις. Υπάρχουν κυρώσεις αν ανοίξεις Κυριακή και δεν ισχύουν οι περιπτώσεις του άρθρου 16.

Διάβασα κατα λάθος το αντίθετο από το post του @d_gkal :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Lumini είπε

ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΛΕΣ τις κυριακες, αλλα με μισθο x2 στον υπαλληλο.

Δεν  είναι μόνο τα λεφτά στη ζωή , η γυναίκα μου δουλεύει σε κατάστημα και σίγουρα προτιμάει να είναι με εμένα και τα παιδιά μας από το να δουλεύει κάθε Κυριακή για 100€ παραπάνω. Να τα βράσω.

Επίσης της κάνουν και την ωραία φάση με το 5ωρο που δεν δικαιούται ρεπό

Αν κάποιος τα έχει ανάγκη και είναι επιλογή του τότε ναι

Επεξ/σία από tsofras
  • Like 16
  • Thanks 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, tsofras είπε

Δεν  είναι μόνο τα λεφτά στη ζωή , η γυναίκα μου δουλεύει σε κατάστημα και σίγουρα προτιμάει να είναι με εμένα και τα παιδιά μας από το να δουλεύει κάθε Κυριακή για 100€ παραπάνω. Να τα βράσω.

Ναι αλλά θα πάτε για έναν καφέ ή ένα φαγητό και θα σας εξυπηρετήσουν κάποιοι που δουλεύουν Κυριακές :)

Για μένα καλύτερα να είναι επιλογή του καθενός.

• Like 10
  • Thanks 2
Δημοσ.

έχοντας δουλέψει πολλές Κυριακές είμαι της άποψης ότι εκτός από 3-4 τον χρόνο, τα μαγαζιά δεν πρέπει να ανοίγουν. Οι υπάλληλοι και μικρο-καταστηματάρχες είναι άνθρωποι και όσοι έχουν δουλέψει σε μαγαζιά που δεν έχουν ωράριο (όπως εγώ) έχουν να το λένε ότι η ζωή τους απλά δεν υπάρχει. Στο φινάλε ο καταναλωτής θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί μέσα στην εβδομάδα. Στην χρειρότερη ας το κάνουν σαν την Ιταλία που ανοίγουν Κυριακή αλλά είναι κλειστά Δευτέρα.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, afantos είπε

έχοντας δουλέψει πολλές Κυριακές είμαι της άποψης ότι εκτός από 3-4 τον χρόνο, τα μαγαζιά δεν πρέπει να ανοίγουν. Οι υπάλληλοι και μικρο-καταστηματάρχες είναι άνθρωποι και όσοι έχουν δουλέψει σε μαγαζιά που δεν έχουν ωράριο (όπως εγώ) έχουν να το λένε ότι η ζωή τους απλά δεν υπάρχει. Στο φινάλε ο καταναλωτής θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί μέσα στην εβδομάδα. Στην χρειρότερη ας το κάνουν σαν την Ιταλία που ανοίγουν Κυριακή αλλά είναι κλειστά Δευτέρα.

Τις Κυριακές δουλεύουν πολλοί υπάλληλοι στην εστίαση, αυτοί δεν είναι άνθρωποι ??????

34 λεπτά πριν, tsofras είπε

Για να κάνετε την βόλτα σας, και να καθίσετε σε ένα καφέ που θα σας εξυπηρετήσει ένας υπάλληλος ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ !!!!!!

• Like 5
  • Confused 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...