petranthe Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εγώ φίλε μου είχα ακριβώς την ίδια άποψη με όλους αυτούς που λένε "μακρια από κάρτα ήχου, δεν θα δεις διαφορα μπλα μπλα μπλα" Μέχρι που πήρα την G6 με το εκατοστάρικο. Ε δεν έχει καμία σχέση ο ήχος από την onboard, είναι νύχτα με την μέρα και όχι μόνο σε θέμα έντασης, σε όλα. Αν είχα και σοβαρά ηχεία πιστευω η διαφορά θα ήταν χαώδης. 100% αξιζει για μένα Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2020 από petranthe 4
pirmen56 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 14 ώρες πριν, timeg6 είπε Σευχαριστω για την απάντηση, περισσότερο η αληθεια είναι χρησιμοποιώ τα ηχεία κ όχι τα ακουστικά, απλά έλεγα μέχρι να πάω σε κάτι καλύτερο γτ μάλλον κάποια στιγμή θα πάω σε 5καναλο ενισχυτή μήπως άξιζε μια μικρή αναβάθμιση στην κάρτα ήχου γτ στα σχόλια της sounblaster z όλοι γράφουν καμιά σχέση με onboard κλτ Ό,τι και να ακούτε/διαβάζετε ένα πράγμα ισχύει. Είναι τελείως διαφορετικό να συγκρίνεις μηχανήματα σε ταιριασμένες εντάσεις και "τυφλά" ώστε να μην ξέρεις τι να περιμένεις, από το να κάνεις casual συγκρίσεις. Έτσι ξεκινάει το placebo και η σπατάλη χρημάτων από τους audiophiles. Όταν είσαι προκατειλημμένος για διαφορά θα την ακούσεις κατά 95%. Ενδιαφέρον άρθρο για τη δυσκολία στον εντοπισμό διαφορών όταν όλα κρύβονται είναι αυτό: https://www.tomshardware.com/reviews/high-end-pc-audio,3733-10.html Και δεν είναι το μόνο. Υπάρχει ολόκληρη βιβλιογραφία πάνω στο θέμα. Δες και αυτό: https://www.head-fi.org/threads/testing-audiophile-claims-and-myths.486598/ Πάω δε στοίχημα, όσα λεφτά θες, ότι δεν υπάρχει ούτε ένας εδώ μέσα που να καταλαβαίνει διαφορές ανάμεσα σε 192Kbps mp3 με καλό transcoder και το CD σε συνηθισμένη μουσική(rock, pop, κλασική) πλην ίσως κάποιων κομματιών ηλεκτρονικής. Πάντα σε DBT. Όσοι ασχολούνται με τις ατέλειες του ψηφιακού ήχου και τις κάρτες πιστεύω ότι δεν έχουν ακούσει πραγματικά καλό ηχείο/ακουστικό μέχρι στιγμής. Πριν μέρες άκουσα τα σχετικά ακριβά Edifier S880db να παίζουν διάφορα κομμάτια από laptop σε μαγαζί. Ευχάριστα αλλά ούτε το 50% της συνολικής ποιότητας/ευκρίνειας των K612pro που κατέληξα να χρησιμοποιώ καθημερινα(με παροπλισμένα τα λίγο ανώτερα HD650). Ειλικρινά, προτιμώ τα ισοσταθμισμένα T7700 της creative που έχω για casual ακροάσεις, γιατί έχουν τουλάχιστον γουφεράκι και παίζουν σχετικά ισορροπημένα. Σκέψου όμως πόσοι κάτοχοι τέτοιων συστημάτων μιλάνε όλη την ώρα για high res, lossless και πηγές. 1
Havik Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 @pirmen56 Τα Edifier S880DB δεν είναι κορυφαία σε καμία περίπτωση, στην τιμή τους υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές άπο specs και μόνο, 3.75 " bass driver? .... επίσης τα άκουσες σε μαγαζί + laptop.... Η διαφορά ενός καλού ηχείου JBL 306P MkII, M-Audio BX5 D3, KRK Rokit 7 G4 κτλ είναι χαώδης σε σχέση με τα T7700 όσο και ισοσταθμισμένα μα τα έχεις..... Για ακουστικά δεν ξέρω δεν είμαι υπέρ, βέβαια αν υπάρχουν περιορισμοί στον χώρο που ακούμε τότε είναι μια λύση. ----------- Για μένα η κάρτα ήχου έχει διαφορά αρκεί τα ηχεία να είναι και λίγο ποιοτικά, όχι να βάλει κάποιος κάρτα σε ηχεία του 20άρικου.... 2
pirmen56 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 22 λεπτά πριν, Havik είπε @pirmen56 Τα Edifier S880DB δεν είναι κορυφαία σε καμία περίπτωση, στην τιμή τους υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές άπο specs και μόνο, 3.75 " bass driver? .... επίσης τα άκουσες σε μαγαζί + laptop.... Η διαφορά ενός καλού ηχείου JBL 306P MkII, M-Audio BX5 D3, KRK Rokit 7 G4 κτλ είναι χαώδης σε σχέση με τα T7700 όσο και ισοσταθμισμένα μα τα έχεις..... Για ακουστικά δεν ξέρω δεν είμαι υπέρ, βέβαια αν υπάρχουν περιορισμοί στον χώρο που ακούμε τότε είναι μια λύση. ----------- Για μένα η κάρτα ήχου έχει διαφορά αρκεί τα ηχεία να είναι και λίγο ποιοτικά, όχι να βάλει κάποιος κάρτα σε ηχεία του 20άρικου.... Δεν τα ανέφερα τα 7700 ως reference(αλίμονο). Επίσης, Τα s880db έχουν σίγουρα καλύτερους ανταγωνιστές στα λεφτά. Άλλο είπα. Πόσος κόσμος έδωσε ένα Χ ποσό για ηχεία και νομίζει ότι το μόνο που του μένει μετά είναι η κάρτα και το hi-res audio. Πριν 20 χρόνια σε review του Stereophile σύγκριναν τα Sennheiser HD600 με ηλεκτροστατικά μοντέλα των 1700$. Άλλοι* τα σύγκριναν με ηλεκτροστατικά ηχεία(2.000$ και άνω τότε). [Ένα καλό ανοικτό σχέδιο μιμείται ηχητικά τα ηλεκτροστατικά γιατί δεν έχει καμπίνα-κέλυφος] Άσχετα αν μετά το χόμπι αυτό έγινε μόδα, οι τιμές ανέβηκαν στα ουράνια και άρχισαν περιέργως να απαξιώνουν τα μοντέλα αυτής της κατηγορίας. Αν δεν μπορείς να ακούσεις κάτι με τέτοια σετ ή με τα HD800 που τέσταρε blindly πηγές/amp το Tom' Hardware τότε δεν θα το ακούσεις πουθενά. Για ποιά μόνιτορ του 300ευρου μιλάμε τώρα. *https://www.stereophile.com/headphones/408/index.html http://www.soundstagenetwork.com/revequip/sennheiser_hd600.htm
akoinonitos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 22/1/2020 στις 6:31 ΜΜ, noFEARgr είπε Δυστυχως θα την πατησουν πολλοι και θα πανε να σκασουν πολλαπλα 100αρικα για καρτα ηχου και δεν θα καταλαβουν καμια διαφορα περα απο την ενταση. Μονο αν εχει λαπτοπ καποιος αξιζει η πολυ σαπια μητρικη. Ολες οι x570 εχουν τουλαχιστον S1220A και αρκετα καλη εως πολυ καλη απομονωση που φτανει και περισσευει για το 99,9% του πληθυσμου. Ελαχιστοι εχουν τα ηχεια και το αυτι για να αξιζει η μεταβαση σε σχεση με μια ποιοτικη on board. Προφανώς θες και κάποιο τίμιο ηχείο για να καταλάβεις την διαφορά αλλά υπάρχει διαφορά. Στις 22/1/2020 στις 10:23 ΠΜ, ROG-X είπε Για κατι δυνατο... Ζευγος M-Audio Studiophile BX8 D3 + IFI ZEN = 450 ευρώ αλλιώς πας σε κάτι τέτοιο Μ-AUDIO BX5 D3+ IFI ZEN = 350 ευρώ Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2020 από akoinonitos
timeg6 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Καταρχήν ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Έχω ακούσει καλά ηχεία ακριβά ηχεία με καλούς ενισχυτές σωστά στημένα κτλ κ ξέρω ότι δεν υπάρχει καμία επαφη με ένα έτοιμο σετ ηχείων υπολογιστή, απλά οι απαιτήσεις μου αυτή την στιγμή δεν είναι τόσο μεγάλες και για τον συγκεκριμένο χώρο τα z5500 με καλύπτουν κ σκέφτηκα ότι ίσως με μια καλύτερη κάρτα ηχου τα αξιοποιούσα λίγο παραπάνω σε σχέση με την onboard γτ πολλοί γράφουν ότι είδαν διαφορά κ με κατώτερα ηχεία από τα δικά μου. Βασική τους χρήση είναι gaming,ταινίες κ ελάχιστα μουσική, σίγουρα δεν ψάχνω να ακούσω κρυστάλλινη μουσική με λεπτομέρειες από τα Logitech 12 ώρες πριν, petranthe είπε Εγώ φίλε μου είχα ακριβώς την ίδια άποψη με όλους αυτούς που λένε "μακρια από κάρτα ήχου, δεν θα δεις διαφορα μπλα μπλα μπλα" Μέχρι που πήρα την G6 με το εκατοστάρικο. Ε δεν έχει καμία σχέση ο ήχος από την onboard, είναι νύχτα με την μέρα και όχι μόνο σε θέμα έντασης, σε όλα. Αν είχα και σοβαρά ηχεία πιστευω η διαφορά θα ήταν χαώδης. 100% αξιζει για μένα Ποια ηχεία χρησιμοποιείς?
petranthe Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 16 ώρες πριν, timeg6 είπε Καταρχήν ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Έχω ακούσει καλά ηχεία ακριβά ηχεία με καλούς ενισχυτές σωστά στημένα κτλ κ ξέρω ότι δεν υπάρχει καμία επαφη με ένα έτοιμο σετ ηχείων υπολογιστή, απλά οι απαιτήσεις μου αυτή την στιγμή δεν είναι τόσο μεγάλες και για τον συγκεκριμένο χώρο τα z5500 με καλύπτουν κ σκέφτηκα ότι ίσως με μια καλύτερη κάρτα ηχου τα αξιοποιούσα λίγο παραπάνω σε σχέση με την onboard γτ πολλοί γράφουν ότι είδαν διαφορά κ με κατώτερα ηχεία από τα δικά μου. Βασική τους χρήση είναι gaming,ταινίες κ ελάχιστα μουσική, σίγουρα δεν ψάχνω να ακούσω κρυστάλλινη μουσική με λεπτομέρειες από τα Logitech Ποια ηχεία χρησιμοποιείς? Logitech Z625
pirmen56 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Άρα μπορείς και χωρίς "τίμιο ηχείο" KRK, JBL, κτλ. να καταλάβεις τη διαφορά αρκεί να την περιμένεις. Δώστε βάση στην πρώτη εικόνα και μετά στα όσα λέει και βρίσκει ο παρακάτω reviewer. http://noaudiophile.com/Logitech_z623/ υ.γ.: Βάλτε έναν άνθρωπο που μένει μαζί σας να κάνει τυχαίες αλλαγές(με κέρμα) ανάμεσα στην κάρτα της μητρικής σας και την "καλή" αλλά και στην ένταση. Μετά να φεύγει από το δωμάτιο και να πηγαίνετε εσείς να ακούτε και να σημειώνετε τι νομίζετε ότι ακούσατε. Θα είναι διαφωτιστική εμπειρία. 1
Koeman Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εδώ "πετάμε" κατοστάρικα για υδρόψυξη για να πάει o cpu από τα 39 στα 32 και αλλάζουμε και τους ανεμιστήρες για να βάλουμε καλύτερους για push-pull στο ψυγείο και να πέσουν άλλοι 2 βαθμοί, αλλάζουμε καλώδια γιατί αν είναι sleeved με διχρωμία ανεβάζουν και τα fps για να μην πω για τα rgb ή για τα μηχανικά πληκτρολόγια που κάνεις και με 10 ευρώ την δουλειά σου αλλά αν βάλεις cherry mx διακόπτη θα τους φας όλους. Δίνουμε 200 ευρώ για κουτί για να έχει τζάμι σίτες και πιαστράκια για τα καλώδια λες και με 50 δεν κάναμε δουλειά και θα δείξει το 3dmark 100 πόντους παραπάνω. Στο 100ρικο για μια καρτα ηχου θα κολλήσουμε; Ό,τι και να λέτε, ό,τι και να διαβάζετε ακόμα και placebo να είναι η διαφορά που δεν είναι αξίζει το 100ρικο είτε παίζετε, είτε ακούτε mp3 είτε βλέπετε ταινίες. Αν μιλάγαμε για 1000ρικο τότε να το αναλύαμε ποιος ακούει τι γιατί και πόσο...τώρα με το ζόρι να πείσουμε τον κόσμο ότι είτε onboard είτε soundblaster/fiio/audioengine/κλπ το ίδιο και το αυτό δεν είναι το ίδιο ό,τι και να λέτε και μένει μόνο η υποκειμενική συζήτηση για το πόσο κοστολογεί ο καθένας την αντικειμενική διαφορά στον ήχο. Δεν είναι όλοι με ψείρες ακουστικά, razer και ηχεία του 10ρικου. Όταν το 2000 παίζαμε παιχνίδια με openAL και έβαζες διπλα διπλα ν ακουσεις onboard με μια ΤΒ santa cruz οπου με κλειστά μάτια ήξερες από πού έρχεται ο ήχος σε λέγανε τσίτερ. Φυσικά εκμεταλλευόταν το openal, φυσικά κανείς δεν ήξερε τι χάνει. Ακόμα και το software να κάνει ταρζανιές, είναι μια επιπλέον ταρζανιά που μπορεί εμένα να μου αρέσει σε κάποιον άλλον όχι. Αλλοιώς θα ήταν μονόδρομος αλλά δεν βλέπω σε κανένα φόρουμ να λένε μην αγοράζετε κάρτες ήχου είναι απάτη. Μην προσπαθείτε να περάσετε την γνώμη σας ως την μοναδική αλήθεια. Είναι παρόμοια φάση με τα hz της οθόνης που επί δεκαετίες μας ζαλίζουνε τα κεφάλια πόσα frames βλέπει το μάτι και ότι δεν αξίζει και δεν φαίνεται και άλλες φωτεινές αλήθειες για εμάς τα "θύματα" που βλέπαμε διαφορά. Ούτε τα ίδια μάτια έχουμε όλοι ούτε τα ίδια αυτιά ούτε την ίδια αντίληψη ούτε την ίδια τσέπη. Ο καθένας κοστολογεί το κάτι παραπάνω με τα δικά του κριτήρια. Μικρή/μεγάλη διαφορά, η διαφορά υπάρχει. Ξοδεύουμε ένα κάρο λεφτά στο τίποτα και εδώ προσπαθούμε να γλυτώσουμε (;) 50-100 ευρώ για τον ήχο. Δεν βλέπω κανέναν να λέει μεγάλε μην πετάς λεφτά για καλώδια, για ανεμιστήρες για ψύκτρες και βλακείες, από τον ήχο ψάχνετε να κόψετε; my2c Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2020 από Koeman 8
pirmen56 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 9 ώρες πριν, Koeman είπε Εδώ "πετάμε" κατοστάρικα για υδρόψυξη για να πάει o cpu από τα 39 στα 32 και αλλάζουμε και τους ανεμιστήρες για να βάλουμε καλύτερους για push-pull στο ψυγείο και να πέσουν άλλοι 2 βαθμοί, αλλάζουμε καλώδια γιατί αν είναι sleeved με διχρωμία ανεβάζουν και τα fps για να μην πω για τα rgb ή για τα μηχανικά πληκτρολόγια που κάνεις και με 10 ευρώ την δουλειά σου αλλά αν βάλεις cherry mx διακόπτη θα τους φας όλους. Δίνουμε 200 ευρώ για κουτί για να έχει τζάμι σίτες και πιαστράκια για τα καλώδια λες και με 50 δεν κάναμε δουλειά και θα δείξει το 3dmark 100 πόντους παραπάνω. Στο 100ρικο για μια καρτα ηχου θα κολλήσουμε; Ό,τι και να λέτε, ό,τι και να διαβάζετε ακόμα και placebo να είναι η διαφορά που δεν είναι αξίζει το 100ρικο είτε παίζετε, είτε ακούτε mp3 είτε βλέπετε ταινίες. Αν μιλάγαμε για 1000ρικο τότε να το αναλύαμε ποιος ακούει τι γιατί και πόσο...τώρα με το ζόρι να πείσουμε τον κόσμο ότι είτε onboard είτε soundblaster/fiio/audioengine/κλπ το ίδιο και το αυτό δεν είναι το ίδιο ό,τι και να λέτε και μένει μόνο η υποκειμενική συζήτηση για το πόσο κοστολογεί ο καθένας την αντικειμενική διαφορά στον ήχο. Δεν είναι όλοι με ψείρες ακουστικά, razer και ηχεία του 10ρικου. Όταν το 2000 παίζαμε παιχνίδια με openAL και έβαζες διπλα διπλα ν ακουσεις onboard με μια ΤΒ santa cruz οπου με κλειστά μάτια ήξερες από πού έρχεται ο ήχος σε λέγανε τσίτερ. Φυσικά εκμεταλλευόταν το openal, φυσικά κανείς δεν ήξερε τι χάνει. Ακόμα και το software να κάνει ταρζανιές, είναι μια επιπλέον ταρζανιά που μπορεί εμένα να μου αρέσει σε κάποιον άλλον όχι. Αλλοιώς θα ήταν μονόδρομος αλλά δεν βλέπω σε κανένα φόρουμ να λένε μην αγοράζετε κάρτες ήχου είναι απάτη. Μην προσπαθείτε να περάσετε την γνώμη σας ως την μοναδική αλήθεια. Είναι παρόμοια φάση με τα hz της οθόνης που επί δεκαετίες μας ζαλίζουνε τα κεφάλια πόσα frames βλέπει το μάτι και ότι δεν αξίζει και δεν φαίνεται και άλλες φωτεινές αλήθειες για εμάς τα "θύματα" που βλέπαμε διαφορά. Ούτε τα ίδια μάτια έχουμε όλοι ούτε τα ίδια αυτιά ούτε την ίδια αντίληψη ούτε την ίδια τσέπη. Ο καθένας κοστολογεί το κάτι παραπάνω με τα δικά του κριτήρια. Μικρή/μεγάλη διαφορά, η διαφορά υπάρχει. Ξοδεύουμε ένα κάρο λεφτά στο τίποτα και εδώ προσπαθούμε να γλυτώσουμε (;) 50-100 ευρώ για τον ήχο. Δεν βλέπω κανέναν να λέει μεγάλε μην πετάς λεφτά για καλώδια, για ανεμιστήρες για ψύκτρες και βλακείες, από τον ήχο ψάχνετε να κόψετε; my2c Και 'γω με discrete κάρτα είμαι(xonar STX των 200€ τότε). Πιστέψτε ό,τι θέλετε. Τόσο εγώ όσο και οι συντάκτες του Tom's hardware(και διάφοροι άλλοι) προσπαθούμε να περάσουμε κάποιες τεκμηριωμένες απόψεις. Εν τω μεταξύ όλα αυτά που λες, αν δεν το'χεις καταλάβει, απευθύνονται σε άτομα που ως επι το πλείστον "παίζουν" με HyperX και pc speakers. Λόγω φήμης, μόδας ή και 'γω δεν ξέρω τι άλλο. Πάρτε ένα sennheiser HD660S(ενδεικτικά· γιατί το αντίστοιχο speaker είναι ψιλοαπλησίαστο), αν θέλετε σώνει και καλά να επενδύσετε σε ήχο και βάλτε ένα AAA game με SBX pro, dolby headphone, GSX surround ή κάτι άλλο της αρεσκείας σας. Θα γνωρίσετε ένα άλλο επίπεδο εμπειρίας. Όμως το να έχεις το "Χ" generic σύστημα ή έστω ένα αξιοπρεπές μόνιτορ των 200€ και να λες για κάρτες-πηγές είναι χάσιμο χρόνου. Καλύτερα το 100ευρο να πήγαινε σε μόνιτορ των 300€ παρέα με την mobo. Επίσης, μη συγκρίνετε onboard του-μακρινού-παρελθόντος με το σήμερα.
mandragoraSCR Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 @pirmen56 φιλε μου διαφωνω καθετα μαζι σου οσον αφορα την καρτα ηχου επειδη εχουν περασει αρκετες καρτες ηχου απο τα χερια μου (creative asus ), και εσωτερικες και usb. Αλλα και αρκετα ηχεια studio monitor (krk maudio κλπ κλπ) αυτη την στιγμη ειμαι με τα prodipe pro8 v3 + ifi zen dac και σε πληροφφωρω οτι τα εχω δοκιμασει με πολλες καερτες ηχου και απο φιλους και απο αυτες που εχω εγω, μολις μπηκανε πανω στο zen dac ο ηχος αλλαξε τελειως, μιλαμε για τεραστια αλλαγη. και δεν το λεω μονο εγω ακομα και η γυναικα μου που υποτιθεται δεν εχει και τοσο εκπαιδευμενο αυτι το καταλαβε. Εχω φιλο με λαμπατο ενισχυτη και ηχεια που συνολικα κοστιζουν πανω απο 30κ, και μολις ακουσε τα prodipe+zen dac δεν πιστευε οτι παιζουν τοσο καλα βασικη προυποθεση να εχεις καλη πηγη ηχου. τουλαχιστον ενα tidal master το θεμα ειναι τα λεφτα που δεινουμε να πιανουν τοπο στο 100% και για οσους σκεφτονται να παρουν ενεργα ηχεια να πανε σε 8" μην το φοβηθουνε και μακρυα απο edifier υπαρχουν πλεον και οικονομικα studio monitor αρκετα ανωτερα
kinitos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 διάβασα για άλλη μια φορά το ίδιο σχετικό θέμα και εγώ χρόνια έλεγα τι να κάνω τι να κάνω.... για εμένα πας με την σειρά 1.αν έχεις απλά ηχεια απλά ακουστικά μένεις με on board 2.μετα ψάχνεις τι θες .ταινίες παιχνίδια μουσική? 3.που θα ακούς ακουστικά ηχεια και τι ποιότητα έχουν 4.δεν πας σε ακριβή κάρτα με φτηνιάρικο ηχειο η ακουστικό 5.δεν πας σε ακριβα ακουστικα ηχεια αν δεν παρεις καρτα4αρα αφού δεις το σύνολο του τη ζητάς πας στο 6.μιας και μιλαμε για υπολογιστη DRIVERS γιατι μελοντικα μπορει να φας πακετο με ακριβη καλη καρτα και να μην γινεται αναβάθμιση. 7.αφου καταλήξεις και γιατί ανεβαίνει το κοστος πας με την σειρά που σε βολεύει. για να φτάσεις στο στόχο σου. και βέβαια μην ξεχνάμε ότι όλοι μας ακούμε λίγο διαφορετικά και μας αρέσει διαφορετικός ήχος. δεν λέω το γενικό σκουπίδι με κάτι καλό. αλλά δύο καλά ηχεια από δύο κορυφαίους ενισχυτές. σε κάποιους θα αρέσει το α σε άλλους το β είναι αρκετά υποκειμενικό (μετά το αντικειμενικά που προειπα) ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο κάποιους να κατασταλαξουν σε σωστότερη απόφαση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα