Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένας φίλος έδωσε το παλιό pc i5 δεύτερη γενιά με 8gb ram και μια gtx 650 και θέλει να φτιάξει κάτι καινούριο του πρότεινα κάτι τέτοιο( από κάτω) αλλά επειδή έχω σταματήσει να ασχολούμαι με νεα builds έχετε να προτείνεται καμιά αλλαγή ?

Η χρήση θα είναι gaming και γενικό browsing υπάρχει οθόνη ultrawide με ανάλυση 2560χ1080 και λειτουργικό,το μόνο που χρειάζεται είναι ο πύργος, σμσ το πσ έχει ορίζοντα τουλάχιστον 5ετιας μπροστά του (με κάποια πιθανή εξαίρεση στην αναβάθμιση της κάρτας γραφικών)

Η σύνθεση μου

κουτί δεν βάζω υπολογίζω 50€

Μητρική MSI B450 Tomahawk Max  ~120€

CPU AMD Ryzen 5 2600X Box ~140€

Mνήμες Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-3600MHz ~90€

SSD Intenso M.2 SSD SATA III High 480GB ~55€

PSU Corsair TX-M Series TX550M ~80€

GPU Zotac GeForce GTX 1660 Super 6GB AMP ~240€

Σύνολο 725 + 50 το κουτί

Η συναρμολόγηση κλπ θα γίνουν από εμένα

• Like 1
Δημοσ.

Γενικά συμπαθητικό PC. 2,3 γενικές παρατηρήσεις :

Η Tomahawk αν και είναι πολύ καλή μητρική, στην τιμή που είναι τώρα δεν ξέρω αν αξίζει. Αν θες να μειώσεις budget μπορείς να πας και σε MSI B450-A Pro Max. Ελάχιστες διαφορές έχουν, μπορείς να τις ψάξεις αν δεν βαριέσαι. 

Μνήμες στα 3600 δεν έχει και πολύ νόημα να βάλεις αν πας σε 2600Χ.

Πιάνεις την μ.2 θύρα με έναν ssd που αποδίδει σαν Sata. Ή βάλε sata ή βάλε κάποιον καλύτερο.

• Like 3
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, TheMechanic1 είπε

Γενικά συμπαθητικό PC. 2,3 γενικές παρατηρήσεις :

Η Tomahawk αν και είναι πολύ καλή μητρική, στην τιμή που είναι τώρα δεν ξέρω αν αξίζει. Αν θες να μειώσεις budget μπορείς να πας και σε MSI B450-A Pro Max. Ελάχιστες διαφορές έχουν, μπορείς να τις ψάξεις αν δεν βαριέσαι. 

Μνήμες στα 3600 δεν έχει και πολύ νόημα να βάλεις αν πας σε 2600Χ.

Πιάνεις την μ.2 θύρα με έναν ssd που αποδίδει σαν Sata. Ή βάλε sata ή βάλε κάποιον καλύτερο.

Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις

Οπότε κάτι τέτοιο σε μνήμες είναι καλά?

https://www.skroutz.gr/s/19926927/Patriot-Viper-Steel-16GB-DDR4-3200MHz-PVS416G320C6K.html -20€

Μητρική λοιπόν αυτήν που πρότεινες

https://www.skroutz.gr/s/20085845/MSI-B450-A-Pro-Max.html -30€

Και SSD

https://www.skroutz.gr/s/19734618/Kingston-A2000-500GB.html#specs + ~20€

Οπότε είμαι ποιο κοντά στα 700 + κουτι

Για το cpu να πάω σε κάτι καλύτερο ? έχει νόημα ή για την χρήση αυτή δεν θα υπάρχει διαφορά.

Δημοσ.

Μπορεις να γλυτωσεις 20 ευρω αγοραζοντας τον απλο 2600

Οπως ειπε και ο μηχανικος μπορεις να γλυτωσεις 20-25 ευρω και στη μητρικη. Ειναι καλη αυτη που προτείνει και μπορει να σηκωσει ανετα και καποιον καλυτερο επεξεργαστη

Δημοσ.

Ωραία οπότε με τις αλλαγές που πρότεινε o mechanic είμαι κομπλέ, δεν χρειάζεται όντος το X στο cpu?

gpu αξίζει να παω σε ti ή οχι, κατα την αποψη σας, το τροφοδοτικο χρειαζεται μεγαλυτερο? νομιζω καλα είμαι

Δημοσ.

αξίζει να πάς σε 3600 εφόσον ειναι για gaming, κόβεις απο ssd και κουτι να σπρώξεις το budget να τον χωρέσεις.

αργότερα μόνο την κάρτα αλλάζεις και προσθέτεις εναν μεγαλύτερο ssd και το κρατάς για καιρό το pc

(να πάρεις max έκδοση μητρική για να παίξει ο 3600 επιτόπου)

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Geocheats2 είπε

Ωραία οπότε με τις αλλαγές που πρότεινε o mechanic είμαι κομπλέ, δεν χρειάζεται όντος το X στο cpu?

Αμα το "πειραξει" τζαμπα λεφτα δινει, αμα το αφησει στοκ θα χασει 2-3fps τα οποια δε θα τα δει και ποτε λογω καρτας γραφικων.

Εφοσον απο δω απο κει γλυτωσε λεφτα βαλε και μια αλλη ψυκτρα για λιγοτερο θορυβο

https://www.skroutz.gr/s/10106472/Be-Quiet-Pure-Rock-Slim.html

Επισης δε μας ειπες τι κουτι σκεφτεσαι. Να κοιταξεις να χει καλη ροη αερα, μη τα "πνιξει" ολα εκει μέσα

6 λεπτά πριν, Leleouras είπε

αξίζει να πάς σε 3600 εφόσον ειναι για gaming, κόβεις απο ssd και κουτι να σπρώξεις το budget να τον χωρέσεις.

αργότερα μόνο την κάρτα αλλάζεις και προσθέτεις εναν μεγαλύτερο ssd και το κρατάς για καιρό το pc

(να πάρεις max έκδοση μητρική για να παίξει ο 3600 επιτόπου)

Δεν αξιζει να δωσει 80 ευρω πανω για 3600 αφου η καρτα γραφικων τον κραταει πισω. Οταν καποια στιγμη αναβαθμισει σε καρτα που ζοριζει τον επεξεργαστη θα μπορει να αγορασει 3600/4600 σε τιμες ξεφτιλα

Δημοσ.

ετερον εκάτερον είναι, η κάρτα θα πουλιέτε αργότερα ο επεξεργαστής οχι τόσο με τις τιμές που έχουν

η εναλακτική ειναι να χωρέσει ακόμα καλύτερη κάρτα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Leleouras είπε

ετερον εκάτερον είναι, η κάρτα θα πουλιέτε αργότερα ο επεξεργαστής οχι τόσο με τις τιμές που έχουν

η εναλακτική ειναι να χωρέσει ακόμα καλύτερη κάρτα

και 30 ευρω να τον δωσει κερδισμενος ειναι, και τελος παντων ειναι αρκετα βασικο πισι το μονο που μενει να κοψει ειναι τροφοδοτικο κανα 20ικο. δε μπορει να χωρεσει καλυτερη καρτα γραφικων + 3600

Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά οπότε έχουμε και λέμε

CPU 2600x ~125€ γτ γρινιάζει

μοβο MSI-B450-A-Pro-Max ~90€

Ram Patriot-Viper-Steel-16GB-DDR4-3200MHz-PVS416G320C6K ~73€

SSD Kingston-A2000-500GB ~72€

PSU Corsair TX-M Series TX550M ~80€

Και λεει οτι θέλει να πάει στην TI

https://www.skroutz.gr/s/19906810/EVGA-GeForce-GTX-1660-Ti-6GB-SC-Ultra-Gaming-06G-P4-1667-KR.html  ~285€

Αξίζει η διαφορά για 15-20 fps? ~+40€

Σύνολο 725+ κουτι

1 λεπτό πριν, daredevil1 είπε

θα του  το προτείνω αλλά χλωμό το κόβω λόγο cpu (αν και φαίνεται πολύ ωραίο αν ανέβαζε λίγο το budget του να βαλει τουλαχιστον τον 2600)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2 θυρες sata δεν ειναι λιγες? Εξαρταται βεβαια και τι απαιτησεις εχει ο φιλος.

Πρεπει να εχουν κανει λαθος στο skroytz, γιατι στο site της msi γραφει οτι εχει 2+4

Αναφορά σε κείμενο

AMD® CPU

• 2 x SATA 6Gb/s ports1
  • 1 x M.2 slot (Key M)1
    • Supports PCIe 3.0 x4 (1st, 2nd and 3rd Gen AMD Ryzen™/ Ryzen™ with Radeon™ Vega Graphics and 2nd Gen AMD Ryzen™ with Radeon™ Graphics) or PCIe 3.0 x2 (Athlon™ with Radeon™ Vega Graphics) and SATA 6Gb/s standards 2242/ 2260/ 2280/ 22110 storage device

AMD® B450 Chipset

• 4 x SATA 6Gb/s ports
  1. SATA5 and SATA6 ports will be unavailable when installing a M.2 device in M.2 slot.

Επεξ/σία από VasKag
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, VasKag είπε

2 θυρες sata δεν ειναι λιγες? Εξαρταται βεβαια και τι απαιτησεις εχει ο φιλος

τι εννοείς 2 sata εγώ βλέπω τουλάχιστον 4 αν και δεν νομίζω ότι θα μπει ποτέ παραπάνω από ένας ακόμα δισκος

8 λεπτά πριν, daredevil1 είπε

Την 2060 θα εβαζα εγώ σε αυτά τα λεφτά αλλά εσύ ξέρεις και αποφασίζεις. 

Δεν έχεις άδικο μιλάμε για άλλη κλάση κάρτας, θα την δει αργότερα γτ μόλις έπιασε δουλειά και θα δούμε αν και λίγο που την είδα αν εξαιρέσεις το RTX το οποίο είναι κομματαρα απο μόνο του δεν έχει τρέλες διάφορες με την 1660ti που να δικαιολογούν τα περίπου +100 €

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...