Μάκαρος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Στις 19/1/2020 στις 10:55 ΜΜ, Krepalidis είπε Δεν καταλαβαίνω γιατί οι εταιρείες δεν βάζουν κάποιο μηχανισμό/καταγραφικό υπολογισμού των ωρών λειτουργίας του κινητήρα. Ο αριθμός χιλιομετρων ΔΕΝ είναι αξιόπιστος τρόπος μέτρησης του πόσο έχει δουλέψει η μηχανή, πόσο μάλλον το κατά πόσο καταπονημένη είναι. Στα σκάφη όμως το κάνουν... Δεν μπορούν κι αλλιώς ίσως. Το πιο σωστο σχολιο εδω μεσα. Η καταγραφη των ωρων λειτουργιας του κινητηρα θα επρεπε να ειναι must. 1
stelios_2809 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 6 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε Το πιο σωστο σχολιο εδω μεσα. Η καταγραφη των ωρων λειτουργιας του κινητηρα θα επρεπε να ειναι must. με κάθε επιφύλαξη , νομίζω ότι είναι δύσκολο να μην υπάρχει αυτή η πληροφορία ειδικά στα σύγχρονα αυτοκίνητα. θεωρώ ότι απλά την κρατάνε από την πλευρά τους οι αντιπροσωπείες.
Μάκαρος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 10 λεπτά πριν, stelios_2809 είπε με κάθε επιφύλαξη , νομίζω ότι είναι δύσκολο να μην υπάρχει αυτή η πληροφορία ειδικά στα σύγχρονα αυτοκίνητα. θεωρώ ότι απλά την κρατάνε από την πλευρά τους οι αντιπροσωπείες. Αρκετα πιθανο. Θα επρεπε να ειναι γνωστο ομως και σε εμας. Δεν γινεται να εχει την ιδια καταπονηση ενα αυτοκινητο 100κ χιλιομετρων που τρωει ωρες σταματημενο απο το μποτιλιαρισμα με ενα ιδιο αυτοκινητο επαρχιας που δεν ξερει τι παει να πει η λεξη μποτιλιαρισμα. 4
Krepalidis Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 10 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε Αρκετα πιθανο. Θα επρεπε να ειναι γνωστο ομως και σε εμας. Δεν γινεται να εχει την ιδια καταπονηση ενα αυτοκινητο 100κ χιλιομετρων που τρωει ωρες σταματημενο απο το μποτιλιαρισμα με ενα ιδιο αυτοκινητο επαρχιας που δεν ξερει τι παει να πει η λεξη μποτιλιαρισμα. Χωρίς να είμαι μηχανικός, απ' όσο γνωρίζω, το να δουλεύει η μηχανή στο ρελαντί αρκετές ώρες ή να πηγαίνει το όχημα λόγω μποτιλιαρίσματος σημειωτόν, από την μία δεν γίνεται σωστή λίπανση του κινητήρα από την άλλη ζορίζεται ο κινητήρας, ο συμπλέκτης με τα άπειρα σταμάτα, ξεκίνα, επιτάχυνε, κοκκάλωσε. Ιδίως με τα ντίζελ κ ο καταλύτης ενώ με τα σταρτ στοπ, η (σημαντικά ακριβοτερη) μπαταρία επίσης.
tutuyo Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Στις 19/1/2020 στις 10:55 ΜΜ, Krepalidis είπε Δεν καταλαβαίνω γιατί οι εταιρείες δεν βάζουν κάποιο μηχανισμό/καταγραφικό υπολογισμού των ωρών λειτουργίας του κινητήρα. Ο αριθμός χιλιομετρων ΔΕΝ είναι αξιόπιστος τρόπος μέτρησης του πόσο έχει δουλέψει η μηχανή, πόσο μάλλον το κατά πόσο καταπονημένη είναι. Στα σκάφη όμως το κάνουν... Δεν μπορούν κι αλλιώς ίσως. 46 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε Το πιο σωστο σχολιο εδω μεσα. Η καταγραφη των ωρων λειτουργιας του κινητηρα θα επρεπε να ειναι must. Ε ναι πως θα σου πουλησει μετα η αντιπροσωπεια το εντελως-νεο-απο-τεστ-ντραιβ με τα πολυ λιγα χιλιομετρα - ασχετως εαν δουλευε για μια εβδομαδα συνεχομενα σε υψηλες στροφες και συνεχη σταματα/ξεκινα?
alan boy Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Παιδιά καλησπέρα. Έχω ένα Toyota yaris 1999 μοντέλο 1000 κυβικά. Έχει περίπου 2 μήνες που μου ανάβει το λαμπακι του κινητήρα και νομίζω ότι μου καίει πολύ βενζίνη. Δηλ με 30 λίτρα βενζίνη έκανε 400 χλμ. Ειναι λογικό να καίει τόσο; Το αμάξι κυκλοφορεί σε επαρχιακούς δρόμους σε νησί.
Ukforthemoment Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 17 λεπτά πριν, alan boy είπε Παιδιά καλησπέρα. Έχω ένα Toyota yaris 1999 μοντέλο 1000 κυβικά. Έχει περίπου 2 μήνες που μου ανάβει το λαμπακι του κινητήρα και νομίζω ότι μου καίει πολύ βενζίνη. Δηλ με 30 λίτρα βενζίνη έκανε 400 χλμ. Ειναι λογικό να καίει τόσο; Το αμάξι κυκλοφορεί σε επαρχιακούς δρόμους σε νησί. Το λαμπάκι έχει χαλάσει. Αν δεν το πας σε συνεργείο ........ Κανας λ μπορεί να έχει χαλάσει.
alan boy Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αισθητήρα λ άλλαξα πριν 1 χρόνο. Επίσης το λαμπακι κάποιες φορές σβήνει. Αλλά πιο πολύ είναι αναμμένο Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2020 από alan boy
teddy71 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Σου ανάβει το λαμπάκι , αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά και πρέπει/ έπρεπε να το πας άμεσα σε τεχνικό. Όσο το αφήνεις τόσο μπορεί να προκληθεί μεγαλύτερη βλάβη.
alan boy Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Ναι θα το πάω σε τεχνικό. Αλλά δεν είναι πολύ αυξημένη η κατανάλωση; 30 λίτρα για 400 χλμ;
Ukforthemoment Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Οχι δεν είναι,πριν πόσο έκαιγε; Αν δεν μετρήσεις σωστά δεν βγαίνει άκρη. 1
meletis_m Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 2 ώρες πριν, alan boy είπε Ναι θα το πάω σε τεχνικό. Αλλά δεν είναι πολύ αυξημένη η κατανάλωση; 30 λίτρα για 400 χλμ; Το αμάξι κάνει συντήρηση στα προβλεπόμενα ; Φίλτρο αέρα και μπουζί τα έχεις δει ; Να πας σε συνεργείο να μάθεις τι κωδικό έχει αποθηκεύσει. Επιπλέον καταναλωση θα το γεμίσεις και θα μετρήσεις πόσα λίτρα θα σου καψει
Joshua21 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 10 ώρες πριν, alan boy είπε Αλλά δεν είναι πολύ αυξημένη η κατανάλωση; 30 λίτρα για 400 χλμ; 7,5 λίτρα ανά 100 χλμ δεν μου ακούγεται και τόσο εξωπραγματικό, σκέψου μόνο πως το εργοστάσιο ανακοινώνει 5,7l/100km σε μικτό κύκλο... Πάντως μεγάλο ρόλο παίζει και ο τρόπος οδήγησης, και οι συνθήκες(νησί με νησί έχει τεράστια διαφορά).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα