opera Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 51 λεπτά πριν, billdanos είπε Ό,τι ζητήσει ο πελάτης! Αν το θέλει σκουρόχρωμο προσαρμόζεται άμεσα! Έφτασεεεεεεε... 😛 Είναι κάτι αντίστοιχο με το χύμα τσίπουρο που σου λέει ο άλλος "καλα ε, βρήκα ένα ντόπιο τσιπουράκι από ένα χωριό έξω από τα Τρίκαλα που θα πάθεις πλάκα"! Και το κρατάει κάνα 6μηνο μέσα στο πλαστικό μπουκάλι του νερού, πίνοντας και λίγο από το υλικό του μπουκαλιού κάθε φορά... Αυτα στις μεγαλουπολεις που ταιζοτν το κοσμο σκουπιδια,ανεβα λεκανοπεδιο Νευροκοπιου και στα βουνα της Δραμας να δεις τα δαση μας και θα καταλαβεις οτι δε χρειαζεται χρωστικη το μελι. Τα τσιπουρα τα βραζουμε μονοι μας ,2-3 αποστακτηρια εχει η περιοχη. Δεν εχετε ιδεα εκει στη πολη πως ειναι η ζωη στο χωριο. 4
afragorn Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, opera είπε Αυτα στις μεγαλουπολεις που ταιζοτν το κοσμο σκουπιδια,ανεβα λεκανοπεδιο Νευροκοπιου και στα βουνα της Δραμας να δεις τα δαση μας και θα καταλαβεις οτι δε χρειαζεται χρωστικη το μελι. Τα τσιπουρα τα βραζουμε μονοι μας ,2-3 αποστακτηρια εχει η περιοχη. Δεν εχετε ιδεα εκει στη πολη πως ειναι η ζωη στο χωριο. Αυτό ακριβώς. Στην επαρχία όσο να 'ναι μερικά πράγματα είναι πιο αγνά. Για το μέλι που ανέφερα εγώ, βρίσκονται στις Μαδάρες Σφακίων. Εκεί ούτε βιομηχανίες υπάρχουν (αγριοκάτσικα είναι όλα), ούτε σκουπιδότοποι (φαράγγια που διατηρούνται καθαρά λόγω πεζοποριών). Τον ρώτησα πάντως για χημική ανάλυση και μου είπε πως από περιέργεια είχαν κάνει παλαιότερα και το μόνο που βρήκαν ήταν "μπόλικο" θυμάρι. 😋 Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2020 από afragorn
Super Moderators billdanos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 36 minutes ago, opera said: Αυτα στις μεγαλουπολεις που ταιζοτν το κοσμο σκουπιδια,ανεβα λεκανοπεδιο Νευροκοπιου και στα βουνα της Δραμας να δεις τα δαση μας και θα καταλαβεις οτι δε χρειαζεται χρωστικη το μελι. Τα τσιπουρα τα βραζουμε μονοι μας ,2-3 αποστακτηρια εχει η περιοχη. Δεν εχετε ιδεα εκει στη πολη πως ειναι η ζωη στο χωριο. Σιγα βρε! Δεν φυτρώσαμε στην πόλη! :p Εμείς πάντως τα περισσότερα "σκουπίδια" τα τρώγαμε στο χωριό όταν επιλέγαμε λάδια, μέλια, ποτά κλπ από συγγενείς παραγωγούς! 1
opera Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 2 ώρες πριν, billdanos είπε Σιγα βρε! Δεν φυτρώσαμε στην πόλη! 😛 Εμείς πάντως τα περισσότερα "σκουπίδια" τα τρώγαμε στο χωριό όταν επιλέγαμε λάδια, μέλια, ποτά κλπ από συγγενείς παραγωγούς! Να τους χαίρεσται τους συγγενείς σας,δεν είναι τυχαίο.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 12 minutes ago, opera said: Να τους χαίρεσται τους συγγενείς σας,δεν είναι τυχαίο. Μα πόσο αθώος είσαι! 1
vagos789 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Στις 19/1/2020 στις 2:18 ΜΜ, fysiolatris είπε Πως μπορώ να είμαι σίγουρος ποιό μέλι είναι γνήσιο χωρίς νοθεία και φάρμακα? στελνεις δειγμα σε ειδικο εργαστηριο στη Γερμανια πληρωνοντας μια περιουσια και παλι αν εχεις πεσει σε πολυ ψαγμενο νοθευτη,δυναται να την πατησεις ακομα κι ετσι Αγορασε βιολογικο μελι απο παραγωγους που ξερεις,εχοντας υποψη σου οτι και ακομα κι αυτος μπορει να εριξε φαρμακο για να σωσει τις μελισσες του απο μια ασθενεια
skar1983 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Είχα δει ένα ντοκιμαρστο νετφλιξ για το μέλι. Η παγκόσμια ζήτηση έχει αυξηθεί τόσο πολύ που εν ολίγοις οι "πονηροί" βρίσκουν τρόπους να το νοθεύουν κυρίως με σιρόπια και να έχουν μεγαλύτερη παραγωγή. Το εργαστήριο που τα ελέγχει παγκοσμίως είναι στην Γερμανία και χρειάζεται μεγάλο ποσό για τον έλεγχο. Στο παιχνίδι έχουν μπει παραγωγοί κυρίως Κινέζοι και το νοθεύουν, στέλνουν και καλά μέλι πλέον από χώρες άλλες για να μην φαίνονται οι ίδιοι και κυρίως προς Αμερική. Στην Ελλάδα τώρα από προσωπική εμπειρία έχω πετύχει τυποποιημένα μέλια καλά αλλά και χάλια , το ίδιο και από τα χύμα από μικρούς παραγωγούς. Όσο και να ακούγεται περίεργο το καλύτερο μέλι τουλάχιστον για το θυμαρίσιο που τρώω τα τελευταία χρόνια αποκλειστικά , βγάζει μια μυρωδιά ποδαριλας , ναι ..... Και είναι από φίλο που είναι μελισσοκόμος και τον εμπιστεύομαι. Έχω πληρώσει 10 ευρώ πχ και πήρα καλο μέλι και έχω πληρώσει 20 και πήρα οκ μέλι , η τιμή δεν έχει να κάνει με την ποιότητα αλλά με το μάρκετινγκ..... 1
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Σε πιστοποιήμενα εργαστήρια που ρώτησα μία ανάλυση πλήρης έχει περίπου 500 ευρώ. Θεωρώ ότι μπορεί να τα διαθέσει κάποιος μελισσοκόμος και να τα βάλει πάνω στη τιμή πώλησης.
opera Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Μια συμμαθήτριά μου που παράγει μέλι έστειλε δείγματα σε διαγωνισμό στην Ιταλία και κέρδισε διακρίσεις,όποιος θεωρεί ότι παράγει ποιοτικό μέλι μπορεί να κάνει το ίδιο.
Mhlogiatros Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 lidl Μέλι ανθέων XXL 4,59 . Οχι θα τρεχω στου διαολου τη μανα για να μου δωσουν με 20 ευρώ "special" νοθευμενο σιροπι από συγγενείς παραγωγούς
opera Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 19 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε lidl Μέλι ανθέων XXL 4,59 . Οχι θα τρεχω στου διαολου τη μανα για να μου δωσουν με 20 ευρώ "special" νοθευμενο σιροπι από συγγενείς παραγωγούς Το έχω δοκιμάσει ,περισσότερο για μίξη με ταχίνι ή πρωινό με δημητριακά κλπ. σκέτο δε μου αρέσει. Γευστικά ένα απλό ανθόμελο είναι,τίποτα ιδιαίτερο,αν σκεφτεί κανείς ότι τα LIDL βρίσκονται στό "στόχαστρο" για τη ποιότητά τους σίγουρα περνάει από ελέγχους.
vagos789 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Τα μελια απο supermarket ειναι σιγουρα μιξεις πολλων παραγωγων και με τετοια τιμη μαλλον απιθανο να ειναι ελληνικο Θυμιζω οτι το 24% της τιμης ειναι ΦΠΑ , 30% φορος κερδων και τουλαχιστον 10% μεταφορικα 1
afragorn Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Mhlogiatros είπε lidl Μέλι ανθέων XXL 4,59 . Οχι θα τρεχω στου διαολου τη μανα για να μου δωσουν με 20 ευρώ "special" νοθευμενο σιροπι από συγγενείς παραγωγούς Ο Θεός ξέρει από ποια χώρα προέρχεται και αν περιέχει έστω 50% μελι... Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2020 από afragorn
panther_512 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Πάντως Κύπρο, το μέλι Τζιβέρτι είχε κερδίσει πρίν λίγα χρόνια την διάκριση του καλύτερου μελιού στον κόσμο. Όλα τα μέλια που μπαίνουν στο διαγωνισμό τυγχάνουν αναλυτικότατου ελέγχου για τη σύστασή του. Οπότε υπάρχουν ποιοτικά μέλια από εταιρίες.
skar1983 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 35 λεπτά πριν, panther_512 είπε Πάντως Κύπρο, το μέλι Τζιβέρτι είχε κερδίσει πρίν λίγα χρόνια την διάκριση του καλύτερου μελιού στον κόσμο. Όλα τα μέλια που μπαίνουν στο διαγωνισμό τυγχάνουν αναλυτικότατου ελέγχου για τη σύστασή του. Οπότε υπάρχουν ποιοτικά μέλια από εταιρίες. Πόσο πάει το θυμαρίσιο του το κιλό;
Προτεινόμενες αναρτήσεις