Προς το περιεχόμενο

Καλό μέλι

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο "γνωστός", αν δεν είναι αδερφός ή πατέρας, για σένα είναι γνωστός κι εσύ γι' αυτόν πελάτης. Με άλλα λόγια, δεν σημαίνει ότι κάνει κάτι διαφορετικό για σένα από αυτό που ενδεχομένως κάνει για όλους τους άλλους.

Δεν λέω ότι σώνει και καλά δεν είναι καλό, απλά λέω ότι ο όρος "γνωστός" δεν λέει απολύτως τίποτα. Τα μεγαλύτερα δαγκώματα τα έχω φάει από "γνωστούς".

Επεξ/σία από dtzgr
  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, dtzgr είπε

Ο "γνωστός", αν δεν είναι αδερφός ή πατέρας, για σένα είναι γνωστός κι εσύ γι' αυτόν πελάτης. Με άλλα λόγια, δεν σημαίνει ότι κάνει κάτι διαφορετικό για σένα από αυτό που ενδεχομένως κάνει για όλους τους άλλους.

Δεν λέω ότι σώνει και καλά δεν είναι καλό, απλά λέω ότι ο όρος "γνωστός" δεν λέει απολύτως τίποτα. Τα μεγαλύτερα δαγκώματα τα έχω φάει από "γνωστούς".

Προσωπικά μένω επαρχία, οπότε ο "γνωστός" μεταφράζεται σε πολύ καλός φίλος που έχει τα μελίσσια του μέσα σε φαράγγι, και τα έχω δει κιόλας. Τώρα θα μου πεις ποτέ δε ξέρεις, αλλά τον είχα ρωτήσει μία φορά και μου απάντησε πως δε κάνουν τίποτα στις μέλισσες ή το μέλι. Και το αγοράζω επίσης 7 Ευρώ (αν θυμάμαι καλά) το κιλό αν αυτό σημαίνει κάτι.

Επεξ/σία από afragorn
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το επώνυμο μέλι υπόκειται σε τακτικούς ελέγχους ΑκΥ και Ποιότητας. Επίσης οι μεγάλες εταιρείες συνήθως ανακατεύουν μέλι από διάφορα μελίσσια, οπότε μπορεί η ποιότητα να πέφτει, αυξάνεται όμως η ασφάλεια του προϊόντος, διότι μειώνεται η συγκέντρωση βλαπτικών ουσιών.

Το μέλι του φίλου/συγγενή/γνωστού δεν παρέχει καμία εγγύηση Ασφάλειας και Ποιότητας και είναι ανεξάρτητο από την τιμιότητα και τον βαθμό συγγένειας ή φιλίας που έχετε μαζί του. Αν μπορεί να σας δώσει πρόσφατα πιστοποιητικά ελέγχων, ή έχει πιστοποιήσεις τότε μιά χαρά.

Μπορεί το μέλι της γιαγιάς σου να είναι τίγκα στην αντιβίωση, επειδή το μελίσσι της είναι κοντά σε φάρμες ζώων, όπου οι ιδιοκτήτες φλομώνουν στην αντιβίωση τα ζώα, και έχει μολυνθεί με αντιβιωτικά ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής.

Επεξ/σία από panther_512
Δημοσ.

Τα παραλές με τις αντιβιώσεις. Για να παίρνουν τόσες αντιβιώσεις, πολύ αρρωστιάρικα τα έβγαλες τα ζωντανά...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

spacer.png

Φωτό για σύγκριση χρώματος,μέλι βελανιδιάς (καλοκαιρινή-φθινοπωρινή συγκομιδή) από τα  δρυοδάση του Νευροκοπίου,ο μελισσοκόμος χρησιμοποιεί μόνο βιολογικά φάρμακα.

Spoiler

Το μπουκάλι Fisher έχει δραμινό τσιπουράκι.

Επεξ/σία από opera
Δημοσ.

Δε νομίζω να υπάρχει και κανένας μελισσοκόμος που να παραδέχεται ότι χρησιμοποιεί φάρμακα η νοθεύει μέλι... Όλοι θα σου πουν ότι βγάζουν το καλύτερο ή το πιο αγνό μέλι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, georgeadams είπε

Τί θα πρέπει να καταλάβει κανείς από το χρώμα?

Οτι δε θα ετρωγα ποτε ανοιχτοχρωμο ,ανθομελο ,βαμβακομελο,κραμβομελο κλπ.

Και οτι ειναι αυτο που πρεπει να ειναι,βελανιδια.

Η ποιοτητα ζωης στην επαρχια ειναι πιοτικοτερη,εχοντας ζησει στη πρωτευουσα αυτο.

Επεξ/σία από opera
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, opera είπε

Οτι δε θα ετρωγα ποτε ανοιχτοχρωμο ,ανθομελο ,βαμβακομελο,κραμβομελο κλπ.

Και οτι ειναι αυτο που πρεπει να ειναι,βελανιδια.

Η ποιοτητα ζωης στην επαρχια ειναι πιοτικοτερη,εχοντας ζησει στη πρωτευουσα αυτο.

Ουτε βανίλια Μαινάλου;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Ουτε βανίλια Μαινάλου;

Το μελι βελανιδιας μονο με της σουσουρας το αλλαζω,τα τελευται χρονια ομως στη βορειο Ελλαδα λογω παρατεταμενης ξηρασιας το φθινοπωρο δεν υπαρχει παραγωγη.

Δημοσ.
Στις 19/1/2020 στις 10:43 ΜΜ, Dark_son20 είπε

Μέλι της οικογένειας βγήκε ακατάλληλο ύστερα από χημική ανάλυση, βρέθηκαν βαρέα μέταλλα λόγω μόλυνσης από κάποιους που πέταγαν παράνομα υλικά στο βουνό....

Τσερνομπιλ και ετσι :) attention radiated bees 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και ούτε από μεγάλες εταιρίες έχω δει καμία ανάλυση να συνοδέυει το μέλι τους, Ακόμα και από βιολογικά μέλια που ελέγχονται δεν πρέπει να έχουμε πρόσβαση στα αποτελέσματα?

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, Nikosmile είπε

Τα παραλές με τις αντιβιώσεις. Για να παίρνουν τόσες αντιβιώσεις, πολύ αρρωστιάρικα τα έβγαλες τα ζωντανά...

Δεν τα παραλέω καθόλου. Έχω γνώση για μικρούς μελισσοκόμους που το υγειονομικό τους κατέστρεψε όλη την παραγωγή τους λόγω αντιβιωτικών στο μέλι. Η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα από αντιβιώσεις είναι γεγονός. Στην Κύπρο όπου βρίσκομαι η μόλυνση του υδροφόρου από αντιβιώσεις οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό και στην αλόγιστη χρήση αντιβιωτικών από τον άνθρωπο.

Αυτά τα πράγματα δεν ισχύουν μόνο για το μέλι. Όταν βρέθηκαν διοξίνες στο γάλα των αγελάδων λόγω μολυσμένων ζωοτροφών, μικροί παραγωγοί γιαουρτιού καταστράφηκαν. Οι μεγάλες εταιρείες επειδή παίρνουν γάλα από διάφορες μονάδες και το αναμειγνύουν είχαν πολύ χαμηλότερο ποσοστό διοξινών.

Ομοίως και με τα λαχανικά. Τα λαχανικά και φρούτα από εταιρείες υπόκεινται σε τακτικούς ελέγχους και έχουν πιστοποιήσεις ενώ συνήθως τα προϊόντα είναι από διαφορες μονάδες. Σου παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια σε σχέση με τον τοπικό παραγωγό/φίλο/γνωστό, που πήρε το μπουκάλι με το φυτοφάρμακο, και ενώ οι οδηγίες λένε 50ml ανα λίτρου νερού, έβαλε το μισό μπουκάλι για "καλύτερα".

Εδώ είχαμε τοπικό παραγωγούς φράουλας, που χρησιμοποιούσαν βιοκτόνο στις φράουλες για καλύτερα! Μιλάμε για καθαρό καρκίνο. Εννοείται ότι τους καταστρέψαν όλη την παραγωγή.

Για τα παραπάνω έχω μιλήσει τόσο με λειτουργούς του υγειονομικού, όσο και με εργαστήρια χημικών/μικροβιολογικών αναλύσεων όπως και με ελεγκτές ISO. Το θέμα με τις φράουλες είχε παίξει και στην τηλεόραση.

Αν σε έπεισα καλώς. Αν όχι, πάλι καλώς.

Επεξ/σία από panther_512
  • Super Moderators
Δημοσ.
17 hours ago, georgeadams said:

Τί θα πρέπει να καταλάβει κανείς από το χρώμα?

Ό,τι ζητήσει ο πελάτης! Αν το θέλει σκουρόχρωμο προσαρμόζεται άμεσα! Έφτασεεεεεεε... :p 

Είναι κάτι αντίστοιχο με το χύμα τσίπουρο που σου λέει ο άλλος "καλα ε, βρήκα ένα ντόπιο τσιπουράκι από ένα χωριό έξω από τα Τρίκαλα που θα πάθεις πλάκα"! Και το κρατάει κάνα 6μηνο μέσα στο πλαστικό μπουκάλι του νερού, πίνοντας και λίγο από το υλικό του μπουκαλιού κάθε φορά... 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...