Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Πως μπορώ να είμαι σίγουρος ποιό μέλι είναι γνήσιο χωρίς νοθεία και φάρμακα?
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Αν έχεις δικά σου μελίσσια και το φτιάχνεις εσύ ο ίδιος ή έχεις κάποιο πολύ δικό σου άτομο που ασχολείται και του έχεις εμπιστοσύνη και φτιάχνει μέλι σε μικρές ποσότητες από χόμπυ και όχι για να κερδίσει χρήματα.
christakos07 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 https://oreinomeli.wordpress.com/ Ένα ωραιότατο blog από νέο ηλικιακά μελισσοκόμο. Έχει διάφορες χρήσιμες πληροφορίες, όπως και προιόντα. 3
santac Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, fysiolatris είπε Πως μπορώ να είμαι σίγουρος ποιό μέλι είναι γνήσιο χωρίς νοθεία και φάρμακα? δε μπορείς. όπως δε μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα πλέον. Εμένα άτομο που έχει συγγενή που ασχολείται με το μέλι μου έχει πει ότι αν δε γίνει μαμουνιά δε γίνεται, δε βγαίνει. ειδικά κάτι μέλια με 4€/κιλό.... όσο για τους γνωστούς παραγωγούς που λέτε.. (ρητορική ερώτηση) Αναρωτιέμαι γιατί ένας από την περιοχή μου που πουλάει λαχανικά στις λαϊκές, για δική του κατανάλωση έχει έναν άλλον μικρό κήπο ποιος θα το βρει;
kayato Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 4 ώρες πριν, fysiolatris είπε Πως μπορώ να είμαι σίγουρος ποιό μέλι είναι γνήσιο χωρίς νοθεία και φάρμακα? Θα σου πω κατι, το 1930 οι τοτε μελισσοκομοι χρησιμοποιουσαν χαρουπομελο 80%σε περιεκτικοτητα ποσο κερδος ειχαν, φαντασου τωρα...
thanasisxask Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 4 ώρες πριν, fysiolatris είπε Πως μπορώ να είμαι σίγουρος ποιό μέλι είναι γνήσιο χωρίς νοθεία και φάρμακα? Υπάρχουν μελισσοκομοι που στέλνουν το μέλι για χημική ανάλυση.
Shadows Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Το χυμα ειναι επιφοβο,το συσκευασμενο συνηθως ειναι χαμηλοτερης ποιοτητας εισαγωμενο,αν ειναι πολυ φτηνο,παντως δεν νομιζω το συσκευασμενο μελι να μπορει να νοθευτει ευκολα.
Dante80 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Όπως και με το λάδι, το τσίπουρο και οτιδήποτε άλλο σε αυτό το στυλ, αν το φτιάχνεις ο ίδιος ή έχεις συγγενή/κολλητό ντόμπρο τότε είσαι σίγουρος. Σε αντίθετη περίπτωση, αγοράζεις συσκευασμένο και είσαι πάλι σίγουρος - καθώς εκεί οι μαλαγανιές κλείνουν εταιρίες. Χύμα και αγνώστου προελεύσεως μακρυά. Το τι μπαρούτι παίζει στην αγορά δεν λέγεται, από τα μεγαλύτερα λαμόγια στην υφήλιο είμαστε. 3
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 3 ώρες πριν, thanasisxask είπε Υπάρχουν μελισσοκομοι που στέλνουν το μέλι για χημική ανάλυση. Και που μπορεί κανείς να βρεί αυτές τις αναλύσεις, και να ξέρει ότι θα είναι από το μέλι που πρόκειται να αγόράσει?
Dark_son20 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Ακόμα και δικό σου ποτέ δεν είσαι σίγουρος. Την μέλισσα δεν την ελέγχεις που πάει. Μέλι της οικογένειας βγήκε ακατάλληλο ύστερα από χημική ανάλυση, βρέθηκαν βαρέα μέταλλα λόγω μόλυνσης από κάποιους που πέταγαν παράνομα υλικά στο βουνό.... 1 3
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 7 ώρες πριν, santac είπε Αναρωτιέμαι γιατί ένας από την περιοχή μου που πουλάει λαχανικά στις λαϊκές, για δική του κατανάλωση έχει έναν άλλον μικρό κήπο ποιος θα το βρει; Το κάνει και δικός μου γνωστός,η απάντηση είναι η ποσότητα και πιάνει και την ποιότητα φυσικά. Γενικά στα τυποποιημένα όσο πιο επώνυμο τόσο καλύτερα.
Muhammad Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 εγώ παίρνω χύμα μέλι από παραγωγό. μια που το έφερε η κουβέντα σκέφτομαι την επόμενη φορά που θα πάρω μέλι να το πάω για χημική ανάλυση. Έτσι να μου φύγει η απορία, πόσα θα δώσω εξάλλου; Πόσο κοστίζει κάτι τέτοιο και που μπορεί να γίνει η ανάλυση; Φαντάζομαι με ένα μικρό δείγμα θα γίνει η δουλειά
thomasG4 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 7 ώρες πριν, Muhammad είπε που μπορεί να γίνει η ανάλυση; Στείλε ένα email εδώ, τσάμπα είναι: http://www.gcsl.gr/index.asp?a_id=5
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 9 ώρες πριν, Dark_son20 είπε Ακόμα και δικό σου ποτέ δεν είσαι σίγουρος. Την μέλισσα δεν την ελέγχεις που πάει. Μέλι της οικογένειας βγήκε ακατάλληλο ύστερα από χημική ανάλυση, βρέθηκαν βαρέα μέταλλα λόγω μόλυνσης από κάποιους που πέταγαν παράνομα υλικά στο βουνό.... Μία λύση για να ξέρουμε τι τρώμε δε θα ήταν να υποχρεώνουν όποιον πουλάει μέλι να έχει χημική ανάλυση της κάθε παρτίδας μελιού που βγάζει?
afragorn Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Δείτε το δοκιμαντέρ Rotten του Netflix και θα σας πέσουν τα μαλλιά με αυτά που γίνονται και πόσο εύκολα νοθεύονται με μέλια κατώτερης ποιότητας και άλλες γλυκαντικές ουσίες. Στην Αμερική έχουν τεράστιο θέμα με τις εισαγωγές από Κίνα... Εγώ μόνο από γνωστό παίρνω. Μια φορά πήρα ένα από σούπερ μάρκετ και ήταν σα να έτρωγα άλλο προϊόν!
Προτεινόμενες αναρτήσεις