manosbr Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Καλησπέρα, Αγόρασα laptop απο mediamrkt με τιμολόγιο, όμως το επέστρεψα πίσω και πήρα τα χρήματά μου πίσω. Το τιμολόγιο ωστόσο μπορώ να το περάσω στα έξοδα μου ή φαίνεται κάπως φορολογικά ότι επέστρεψα το laptop? ευχαριστώ
DrLo Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, manosbr είπε Καλησπέρα, Αγόρασα laptop απο mediamrkt με τιμολόγιο, όμως το επέστρεψα πίσω και πήρα τα χρήματά μου πίσω. Το τιμολόγιο ωστόσο μπορώ να το περάσω στα έξοδα μου ή φαίνεται κάπως φορολογικά ότι επέστρεψα το laptop? ευχαριστώ Θα πρέπει φυσικά και να το περάσεις όπως επίσης να περάσεις και το παραστατικό με το οποίο τα πήρες πίσω ώστε σαν σύνολο να βγει 0. Δε θα πρέπει δηλαδή στο τέλος να προκύπτει φορολογικό όφελος για σένα και φυσικά, αν έχει αγοραστεί με ΦΠΑ, να μην υπάρχει ψευτικη επιστροφή ΦΠΑ. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2020 από DrLo
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Σίγουρα στα media θα βγήκε.καποιο παραστατικό έστω και για δικη τους χρήση που ακυρώνει το τιμολόγιο. Πιστωτικό δεν σου έδωσαν εσένα; Χωριά την επιστροφή των χρημάτων. Κανονικά μπορείς φαντάζομαι να το περάσεις αλλά λόγω όλων των παραπάνω σε πιθανό έλεγχο θα το ακυρώσουν Το τιμολόγιο θα περαστεί όπως και το ακυρωτικό η πιστωτικο Υγ. Ρώτα.και λογιστη Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2020 από ΜΑΝΩΛΗΣ1
GREGORYMO Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 42 λεπτά πριν, manosbr είπε Καλησπέρα, Αγόρασα laptop απο mediamrkt με τιμολόγιο, όμως το επέστρεψα πίσω και πήρα τα χρήματά μου πίσω. Το τιμολόγιο ωστόσο μπορώ να το περάσω στα έξοδα μου ή φαίνεται κάπως φορολογικά ότι επέστρεψα το laptop? ευχαριστώ Τον λογιστή σου, θα ρωτήσεις.
maniacos93 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Θα περάσεις κανονικά το τιμολόγιο και μετά θα περάσεις και το πιστωτικό τιμολόγιο που σου έδωσαν μαζί με την επιστροφή. Αν δεν σου έδωσαν, ζήτα το διότι πρέπει να περαστεί και αυτό. 2
manosbr Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Θεωρητικά αν δεν καταθέσω παραστατικό επιστροφής χρημάτων θα είχα φορολογικό όφελος. Η εφορία μπορεί να δει πως το επέστρεψα πίσω και πήρα τα χρήματά μου; 1
Ukforthemoment Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Nαι γιατί κάνει και η ΜΜ συγκεντρωτική τιμολογίων. 3
crom251 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, manosbr είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Θεωρητικά αν δεν καταθέσω παραστατικό επιστροφής χρημάτων θα είχα φορολογικό όφελος. Η εφορία μπορεί να δει πως το επέστρεψα πίσω και πήρα τα χρήματά μου; Οχι δεν θα ειχες οφελος γιατι γινεται διασταυρωση τιμολογιων. Αντιθετα αυτο που θα γινει αν δεν καταθεσεις το πιστωτικο τιμολογιο ειναι πως θα φας προστιμο. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2020 από crom251
Moderators Inuyasha Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Moderators Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Εφοσων αποδίδεις κανονικά ΦΠΑ για πιο λόγο έβγαλες τιμολόγιο με ΦΠΑ σε laptop? Από όσο ξέρω πλέον αφαιρείτε το ΦΠΑ επιτόπου σε laptop κινητά
DrLo Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 2 ώρες πριν, manosbr είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Θεωρητικά αν δεν καταθέσω παραστατικό επιστροφής χρημάτων θα είχα φορολογικό όφελος. Η εφορία μπορεί να δει πως το επέστρεψα πίσω και πήρα τα χρήματά μου; Αν δεν καταθέσεις το πιστωτικό θα υπάρχει αναντιστοιχία με τη δήλωση τιμολογίων του Media Markt, οπότε ναι υπάρχει τρόπος να φανεί ότι κάτι δεν έχεις κάνει σωστά.
Dante80 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 2 ώρες πριν, manosbr είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Θεωρητικά αν δεν καταθέσω παραστατικό επιστροφής χρημάτων θα είχα φορολογικό όφελος. Η εφορία μπορεί να δει πως το επέστρεψα πίσω και πήρα τα χρήματά μου; Αν δεν μπορούσε να το δει τότε όλοι θα αγόραζαν με τιμολόγιο και...θα επέστρεφαν τα πράγματα πίσω για να έχουν φορολογικό όφελος. 1
DrLo Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, Dante80 είπε Αν δεν μπορούσε να το δει τότε όλοι θα αγόραζαν με τιμολόγιο και...θα επέστρεφαν τα πράγματα πίσω για να έχουν φορολογικό όφελος. ε, παλιά με τις χειρόγραφες δηλώσεις πελατών-προμηθευτών, θεωρητικά θα μπορούσε να το κάνει κάποιος με τιμοόγια κάτω από το κατώτατο όριο (νομίζω 300 ευρώ ήταν) 1
Dante80 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, DrLo είπε ε, παλιά με τις χειρόγραφες δηλώσεις πελατών-προμηθευτών, θεωρητικά θα μπορούσε να το κάνει κάποιος με τιμοόγια κάτω από το κατώτατο όριο (νομίζω 300 ευρώ ήταν) παλιά.
DrLo Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, Dante80 είπε παλιά. Ναι, και αυτό μάλλον δε θα άξιζε τον κόπο.
overpower Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 3 ώρες πριν, manosbr είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Θεωρητικά αν δεν καταθέσω παραστατικό επιστροφής χρημάτων θα είχα φορολογικό όφελος. Η εφορία μπορεί να δει πως το επέστρεψα πίσω και πήρα τα χρήματά μου; Ναι μπορει να δει οτι καπως προσπαθησες να κλεψεις το κρατος (γιατι αυτο ρωτας).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα