barbariangr Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Καλησπέρα σας σε όλους. Θέλω τα φώτα σας. έχω μια Sound blaster x-fi titanium και τα logitech z5500. τα έχω συνδέσει με οπτική είναι. έχω κατεβάσει ταινίες με 2160p ανάλυση και dolby atmos true hd. Το θέμα είναι οτι δεν εμφανίζει στην κονσόλα των z5500 το dts. Δε θα έπρεπε? Παίζει μόνο το PLii Movie (και αυτό ακούγεται μακριά και η φωνές σε ελάχιστη ένταση). Σας παρακαλώ πολυ για την βοήθεια σας. Το λειτουργικό είναι windows 10. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Hnepes Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Καλησπέρα σου. Το dolby atmos true hd: 1) Δεν είναι ούτε Dolby Digital ούτε DTS για να αποκωδικοποιηθεί απευθείας από τα ηχεία. 2) Δεν μεταδίδεται μέσω οπτικής, παρά μόνο μέσω HDMI. Αυτό που λογικά συμβαίνει είναι οτί γίνεται υποβάθμιση σε stereo και παέι στα ηχεία.
barbariangr Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 5 ώρες πριν, Hnepes είπε Καλησπέρα σου. Το dolby atmos true hd: 1) Δεν είναι ούτε Dolby Digital ούτε DTS για να αποκωδικοποιηθεί απευθείας από τα ηχεία. 2) Δεν μεταδίδεται μέσω οπτικής, παρά μόνο μέσω HDMI. Αυτό που λογικά συμβαίνει είναι οτί γίνεται υποβάθμιση σε stereo και παέι στα ηχεία. Καλησπέρα και σε σένα. Κατάλαβα. γενικά όμως μου κάνει θεματάκια με τον ήχο. Ακόμα και σε ταινία με dts δε μου εμφανίζει και το πιο κοινό και μόνιμο πρόβλημα είναι οτι ακούγονται όλοι οι ήχοι, εκτός απο τις ομιλίες.
Hnepes Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Οι ομιλίες σε περιεχόμενο 5.1 παίζονται συνήθως από το κεντρικό ηχείο, οπότε: - Έλεγξε να είναι καλά βαλμένα τα καλώδια - Τέσταρε όλα τα ηχεία αν παίζουν ήχους, τρέχοντας κάποιο demo video 5.1 πχ. https://ia600406.us.archive.org/7/items/5.1SurroundSoundTestFilesVariousFormatsAACAC3MP4DTSWAV/5.1 Surround Sound AAC Test.mp4 ή από το Sound control panel των windows
barbariangr Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 23 λεπτά πριν, Hnepes είπε Οι ομιλίες σε περιεχόμενο 5.1 παίζονται συνήθως από το κεντρικό ηχείο, οπότε: - Έλεγξε να είναι καλά βαλμένα τα καλώδια - Τέσταρε όλα τα ηχεία αν παίζουν ήχους, τρέχοντας κάποιο demo video 5.1 πχ. https://ia600406.us.archive.org/7/items/5.1SurroundSoundTestFilesVariousFormatsAACAC3MP4DTSWAV/5.1 Surround Sound AAC Test.mp4 ή από το Sound control panel των windows ωραία. θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω.
barbariangr Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Τελικά, μάλλον, είναι και θέμα video. δοκίμασα αυτό που μου έστειλες και δεν έβγαλε το dts. κατέβασα ένα που έλεγε demo dts και σε κάποια απο αυτά το έβγαζε. μάλλον κάτι παίζει με drivers. σε ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθεια σου.
johngamer Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Είναι όλα μια διαδικασία. Ο ήχος στο βίντεο είναι κωδικοποιημένος. Εάν η αποκωδικοποίηση γίνεται στον υπολογιστή από κάποιο πρόγραμμα, τότε στην οπτική φεύγει σαν PCM αλλά δικάναλο μόνο, που σημαίνει ότι αναλόγως και την ρύθμιση μπορεί να σου στέλνει μόνο τα Left και Right κανάλια και τα άλλα να τα παραλείπει, γι αυτό και δεν τα ακούς. Για να φύγουν όλα τα κανάλια χωριστά γίνεται μόνο μέσω των αναλογικών εξόδων που έχει η κάρτα ήχου. Για να κάνει την αποκωδικοποίηση το control panel των z5500, πρέπει να έχεις ρυθμίσει το πρόγραμμα να στέλνει bitstream τον ήχο μέσω οπτικής, ΑΛΛΑ, τα z5500 μπορούν να αποκωδικοποιήσουν μόνο απλό Dolby Digital, και απλό DTS. Όχι τα lossless formats DTS-HD, TrueHD, Atmos, DTS:X κτλ... Το τεστ που σου έστειλε ο φίλος δεν έχει καν κωδικοποίηση DTS, οπότε κακώς περίμενες. Είναι σε πολυκάναλο AAC και θα το άκουγες σωστά μόνο αν είχες συνδέσει τα ηχεία με την κάρτα γραφικών με όλες τις αναλογικές εξόδους. Γενικά να ξέρεις, μέσω οπτικής ίνας περνάει μόνο στερεο PCM, Dolby Digital, DTS. Οπότε πρέπει κάθε φορά να ξέρεις πως να σετάρεις την κάρτα ήχου σου και τα προγράμματά σου. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2020 από johngamer
barbariangr Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 5 ώρες πριν, johngamer είπε Είναι όλα μια διαδικασία. Ο ήχος στο βίντεο είναι κωδικοποιημένος. Εάν η αποκωδικοποίηση γίνεται στον υπολογιστή από κάποιο πρόγραμμα, τότε στην οπτική φεύγει σαν PCM αλλά δικάναλο μόνο, που σημαίνει ότι αναλόγως και την ρύθμιση μπορεί να σου στέλνει μόνο τα Left και Right κανάλια και τα άλλα να τα παραλείπει, γι αυτό και δεν τα ακούς. Για να φύγουν όλα τα κανάλια χωριστά γίνεται μόνο μέσω των αναλογικών εξόδων που έχει η κάρτα ήχου. Για να κάνει την αποκωδικοποίηση το control panel των z5500, πρέπει να έχεις ρυθμίσει το πρόγραμμα να στέλνει bitstream τον ήχο μέσω οπτικής, ΑΛΛΑ, τα z5500 μπορούν να αποκωδικοποιήσουν μόνο απλό Dolby Digital, και απλό DTS. Όχι τα lossless formats DTS-HD, TrueHD, Atmos, DTS:X κτλ... Το τεστ που σου έστειλε ο φίλος δεν έχει καν κωδικοποίηση DTS, οπότε κακώς περίμενες. Είναι σε πολυκάναλο AAC και θα το άκουγες σωστά μόνο αν είχες συνδέσει τα ηχεία με την κάρτα γραφικών με όλες τις αναλογικές εξόδους. Γενικά να ξέρεις, μέσω οπτικής ίνας περνάει μόνο στερεο PCM, Dolby Digital, DTS. Οπότε πρέπει κάθε φορά να ξέρεις πως να σετάρεις την κάρτα ήχου σου και τα προγράμματά σου. Καλησπέρα φίλε μου. Καταλάβα. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις λεπτομερείς πληροφορίες σου. Εύχομαι καλή συνέχεια.
Hnepes Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Πάντως να συμπληρώσω οτι εγώ έχω τα Logitech Z906, που και αυτά υποστηρίζουν υποτιθεται αποκωδικοποίηση των απλών Dolby και DTS, συνδεδεμένα με οπτική στην τηλεόραση. Το λαμπάκι της αποκωδικοποίησης ανάβει μόνο σε ήχο Dolby σε ταινίες και demo videos που έχω δοκιμάσει. Σε DTS ανάβει το λαμπάκι του stereo. Demo videos DTS από εδώ: https://thedigitaltheater.com/dts-trailers/ Κάτι ανάλογο έχει πάθει και ο φίλος με τα Ζ5500 εκτιμώ και αναρωτιέται.
barbariangr Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 10 ώρες πριν, Hnepes είπε Πάντως να συμπληρώσω οτι εγώ έχω τα Logitech Z906, που και αυτά υποστηρίζουν υποτιθεται αποκωδικοποίηση των απλών Dolby και DTS, συνδεδεμένα με οπτική στην τηλεόραση. Το λαμπάκι της αποκωδικοποίησης ανάβει μόνο σε ήχο Dolby σε ταινίες και demo videos που έχω δοκιμάσει. Σε DTS ανάβει το λαμπάκι του stereo. Demo videos DTS από εδώ: https://thedigitaltheater.com/dts-trailers/ Κάτι ανάλογο έχει πάθει και ο φίλος με τα Ζ5500 εκτιμώ και αναρωτιέται. μα γιαυτο και το ειχα απορια. λεω τι να κανω λαθος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα