billakossss Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Καλησπέρα σας...επειδή είμαι καινούργιος στον προγραμματισμό... Έχω ακούσει πως τα linux είναι πιο καλά σε προγραμματισμό απ' ότι τα windows... Έχω αγοράσει ένα καινούργιο λάπτοπ με windows 10 είπα να βάλω linux αλλά δεν Μ αναγνωρίζει τον σκληρό δίσκο για να εγκαταστήσω τα linux Αν αφήσω τα windows 10 θα μπορώ να ασχοληθώ με προγραμματισμό??
Moderators Kercyn Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Moderators Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Μια χαρά είναι. Όταν και άμα χρειαστείς Linux θα το καταλάβεις. 4 1
GReaperEx Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Το βασικό, και ίσως το μόνο που έχω αντιμετωπίσει, πρόβλημα ως προγραμματιστής σε Windows είναι ότι πρέπει να κάνεις παπάδες για να αναβαθμίσεις τα εργαλεία σου ή για να εγκαταστήσεις μια επιπρόσθετη βιβλιοθήκη που χρειάζεσαι. Γλώσσες όπως η Python με το "pip" έχουν καταπολεμήσει αυτό το πρόβλημα, αλλά άλλες όπως οι C και C++ είναι μεγάλο μανίκι... Για τα βασικά πράγματα που θα κάνεις ως αρχάριος, δε έχει διαφορά.
billakossss Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Εγώ ασχολουμε με τις γλώσσες php javascript html css λογικά δεν θα έχω θέμα σωστά??
Moderators Kercyn Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Moderators Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Για απλά πράγματα όχι, δε θα έχεις θέμα. Μπορείς να εγκαταστήσεις το XAMPP και να κάνεις ό,τι θέλεις.
tsofras Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δεν θα έχεις θέμα ποτέ , ολόκληροι αρχιτέκτονες λογισμικού, guru σε γλώσσες , προγραμματιστές, επιστήμονες κτλ. με Windows είναι και μία χαρά κάνουν τα πάντα. Όταν με το καλό αποκτήσεις εμπειρίες θα ξέρεις από μόνος σου αν θες να κάνεις μετάβαση σε Linux και γιατί Επικεντρωσου στον προγραμματισμό λοιπόν και άσε το λειτουργικό μην έχεις και άλλα πράγματα στο κεφάλι σου
billakossss Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για τν βοηθεια
vel0city Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 14 ώρες πριν, GReaperEx είπε Το βασικό, και ίσως το μόνο που έχω αντιμετωπίσει, πρόβλημα ως προγραμματιστής σε Windows είναι ότι πρέπει να κάνεις παπάδες για να αναβαθμίσεις τα εργαλεία σου ή για να εγκαταστήσεις μια επιπρόσθετη βιβλιοθήκη που χρειάζεσαι. Γλώσσες όπως η Python με το "pip" έχουν καταπολεμήσει αυτό το πρόβλημα, αλλά άλλες όπως οι C και C++ είναι μεγάλο μανίκι... Για τα βασικά πράγματα που θα κάνεις ως αρχάριος, δε έχει διαφορά. Και για C/C++ υπάρχουν package managers οπως το vcpkg και το conan. Γενικά είναι πιο δύσκολες γλώσσες στο set up, building, package management κλπ αλλά αυτό είναι άσχετο με το OS που χρησιμοποιείς. Επίσης όσον αφορά τη C++, τα Windows έχουν το Visual Studio, που έχει IMO τον καλύτερο C++ debugger από παντού, καθώς και πολλά extensions. Και η συντήρηση του είναι όσο απλή όσο θα ήταν και στα Linux, εάν χρησιμοποιούσες την καλύτερη επιλογή που θα είχες κατά τη γνώμη μου, το CLion (που να σημειώσω ότι εάν δεν είσαι φοιτητής, δεν είναι τσάμπα σαν το VS). 1
Bloodskin Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Φυσικά. Μην ακούς τους anti-microsoft biased τύπους. Το linux είναι καλό για συγκεκριμένα είδη προγραμματισμού. Κυρίως για web λόγω της συμβατότητας με τους servers, τις σκριπτογλώσσες και τις βιβλιοθήλες τους. Tα windows απο την άλλη είναι μονόδρομος σε τομείς όπως το CAD development και το game development. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο προγραμματισμός μπορεί να γίνει παντού. Εσύ για την ώρα έχεις ως στόχο να μάθεις κάποια πολύ βασικά πράγματα. Συνεπώς το λειτουργικό είναι το τελευταίο που πρέπει να σε απασχολεί.
MitsarasAth Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 περιεργο που τοσες μερες thread δεν μπηκε κανα φανμποι των λινουξ η μακ ος να πει την δογματικη γνωμη του! 😂😂
k33theod Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Το linux προσφέρει καλύτερο και πληρέστερο περιβάλλον για ενασχόληση με το προγραμματισμό για διάφορους λόγους. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου και σε windows. Μη τα βγάλουμε όμως και καλύτερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα