Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Just a Bunch of Disks. Καμία ρύθμιση μεταξύ τους, απλά τους βλέπεις όλους ξεχωριστά. Ενώ πχ στο raid 1, αν έβαζες 2 δίσκους 500gb θα έβλεπες ακόμα 500gb αντί για 1tb γιατί ο ένας είναι κόπια του άλλου.

Μαλιστα,τωρα καταλαβα  τι  παιζει

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Fuel7 είπε

Μαλιστα,τωρα καταλαβα  τι  παιζει

Για να μην ασχολείσαι επίσης με το backup στους σκληρούς μέσο υπολογιστή , για αυτό σου γράφω για εξωτερική θήκη. Για παράδειγμα στο drobo του πετάς μέσα ότι σκληρό SATA  να είναι και τελείωσε.

Δημοσ.

Το ίδιο δίλημμα είχα και εγώ. Το πρόβλημα μου είναι ότι είχα πάει σε έτοιμη λύση synology που σε άποψη λογισμικού είναι μια χαρά (και αυτό πληρώνεις τελικά) αλλά αργά η γρήγορα θα έχεις περιορισμό με τις επιδόσεις των επεξεργαστών που βάζουν όταν θες να χρησιμοποιείς το NAS σε κάτι παραπάνω από file server. πχ αν θες να βάλεις plex media server (που είναι εύκολο, κάνεις Install το plug in) για να παίζουν οι τηλεοράσεις τις ταινίες, σειρές που έχεις μέσα ή την μουσική στον AV δέκτη σου, θα δεις ότι θες πιο δυνατό μοντέλο synology για να κάνεις καλά αυτό το πράγμα. Θα πρέπει να δώσεις πολλά λεφτά σε synology πχ να πάρεις το best all around μοντέλο τους για το 2019 που είναι το DS1019, και να μπορεί να παίξει μέχρι κ ένα 4Κ. Παρακάτω δεν θα πας γιατί δεν μπορούν να παίξουν 4Κ περιεχόμενο ή 1080 σε πολλές συσκευές ταυτόχρονα (κινητό, λαπτοπ, ταμπλέτα). Η έτοιμη λύση είναι πιο ακριβή γιατί πληρώνεις το λογισμικό τους και γιατί παίρνεις το τελικό προϊόν έτοιμο.

Αν πας να φτιάξεις δικό σου σερβερ, θα έχεις με τα μισά λεφτά καλύτερες επιδόσεις. Μπορείς να ακολουθήσεις έτοιμους οδηγούς  Στα μεταχειρισμένα Ελλάδα δεν πρόκειται να βρεις καλες τιμές όμως να ξέρεις. Αλλά ακόμα και η λύση ενός Athlon 240GE είναι 60% πιο γρήγορη απο την celeron CPU των 760 ευρώ του DS1019. Εκεί όμως θα πρέπει αν ασχοληθείς μόνος σου με το στήσιμο και το λογισμικό. Πιο διαδεδομένο λογισμικό είναι το freeNAS και το Unraid που το πληρώνεις. Στο πρώτο σου λέω να μην πας καθόλου, να μην ασχοληθείς, αν δεν έχεις ξανασχοληθεί. Είναι πιο απαιτητικό σε hardware και είναι λιγότερο friendly σαν χρήση. Το Unraid είναι το πιο διαδεδεμένο αυτή την στιγμή και το έχουν οι περισσότεροι youtubers (Linus, 2jaycents) στους δικούς τους σερβερς. Δεν μου αρέσει γιατί λειτουργεί απο φλασάκι και δεν μπορώ την ιδέα. Θα σου πρότεινα να δοκιμασεις το Open Media Vault το οποίο έχω και λειτουργεί υποδειγματικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...