christakos07 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εντωμεταξύ η αγωγή τους έχει πάτημα(όχι δεν είμαι νομικός), καθότι ο νόμος είναι αντιδημοκρατικός. Ναι συμφωνώ στο να μην καπνίζουν στο εσωτερικό των καταστημάτων σίτισης/καφέ, αλλά διαφωνώ με την καθολική απαγόρευση. Πρέπει είτε να διαμορφωθούν χώροι κατάλληλοι για καπνιστές, είτε να χωρίζονται τα καταστήματα σε καπνιζόντων και μη(πχ με μια αναλογία που θα αποδίδει δείκτη δικαιοσύνης). Πάντως εάν το κράτος ενδιαφέρεται πραγματικά για τη δημόσια υγεία, ας κλείσει τις καπνοβιομηχανίες. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2020 από christakos07 4
Rude_R Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, christakos07 είπε Εντωμεταξύ η αγωγή τους έχει πάτημα(όχι δεν είμαι νομικός), καθότι ο νόμος είναι αντιδημοκρατικός. Ναι συμφωνώ στο να μην καπνίζουν στο εσωτερικό των καταστημάτων σίτισης/καφέ, αλλά διαφωνώ με την καθολική απαγόρευση. Πρέπει είτε να διαμορφωθούν χώροι κατάλληλοι για καπνιστές, είτε να χωρίζονται τα καταστήματα σε καπνιζόντων και μη(πχ με μια αναλογία που θα αποδίδει δείκτη δικαιοσύνης). Πάντως εάν το κράτος ενδιαφέρεται πραγματικά για τη δημόσια υγεία, ας κλείσει τις καπνοβιομηχανίες. Ακριβως !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! τοσο πολυ νοημοσυνη χρειαζεται πια;;;;;;;;;;; η απλα να καει το σπιτι του γειτονα,,,,, η κατσικα μου να ειναι καλα. αυτη ειναι νοοτροπια. (κανενα ζωο δεν κακομεταχειριστικε σε αυτο το ποστ. τα προσωπα ειναι φανταστικα και οποιαδηποτε ομοιοτητα με οποια κατσικα ειναι εντελως συπτωματικη) Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2020 από Rude_R
christakos07 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Rude_R είπε Ακριβως !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! τοσο πολυ νοημοσυνη χρειαζεται πια;;;;;;;;;;; η απλα να καει το σπιτι του γειτονα,,,,, η κατσικα μου να ειναι καλα. αυτη ειναι νοοτροπια. (κανενα ζωο δεν κακομεταχειριστικε σε αυτο το ποστ. τα προσωπα ειναι φανταστικα και οποιαδηποτε ομοιοτητα με οποια κατσικα ειναι εντελως συπτωματικη) Δεν είναι θέμα νοημοσύνης. Στην πλειοψηφία τους οι αντι-καπνιστές έχουν δίκιο, καθώς τα μαγαζιά γίνονται τεκές από το ντουμάνι, λόγω ελλιπούς εξαερισμού. Μια λύση θα ήταν να υπήρχαν διαχωριστικά μεταξύ των χώρων, με επαρκή συστήματα εξαερισμού στο χώρο καπνιστών. Κοστοβόρα διαδικασία για πολλά καταστήματα. Η άλλη λύση είναι πιο απλή. Επιλέγονται μαγαζιά με μια αναλογία 80-20(τυχαίο νούμερο). Το 80% θα είναι μη καπνιστών, ενώ το 20% καπνιστών. Δίνεις την ευκαιρία έτσι σε όλο τον πληθυσμό, να κατανειμει τα γούστα του. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2020 από christakos07 1
papoys1 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω ένα πράγμα.Γιατί κάποιοι είναι κάθετοι στο να μην υπάρχουν καταστήματα για καπνίζοντες.Όπως είπα και εγώ δεν καπνίζω ,κατάστημα δεν έχω ,αν θέλω να πάω κάπου θα πάω φυσικά σε καταστήματα μη καπνιζόντων αλλά γιατί να κάθομαι να ασχολούμαι να σκάω και να φωνάζω αν πιο πέρα υπάρχει ένα κατάστημα για καπνίζοντες και εκεί μπορεί να πάει όποιος γουστάρει. Όλοι ασχολούνται με το τσιγάρο που εκεί μπορεί να έχεις μία εναλλακτική , αλλά κανείς δεν ασχολείται με την βόμβα υγείας στη Βορειοανατολική Αττική (Μεσόγεια κ.λ.π.) που ακόμη ζούμε με βόθρους που πέραν της καθημερινής δυσοσμίας τα λύματα των βόθρων τα πλυντήρια ρούχων καθημερινά τρέχουν στους δρόμους με ότι συνέπεια μπορεί να έχει αυτό για την υγεία μας. Εκεί όμως δεν έχουμε ούτε καν εναλλακτική αλλά είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε καθημερινά με αυτή την κατάσταση. Θα μου πεις εσύ που μένεις στο στην Κυψέλη στα Πατήσια στο Παγκράτι γιατί να σκάσεις αφού έχεις εναλλακτική;;;; Πρέπει να σκάσεις γιατί όλα αυτά τα λύματα μέσω των αγωγών ομβρίων χωρίς καμία επεξεργασία καταλήγουν στις παραλίες Αρτέμιδας , Ραφήνας , Νέας Μάκρης κ.λ.π. που θα πας το καλοκαίρι να κάνεις μπάνιο και κανένας δεν σε ενημερώνει για αυτό,απλά σε βάζουν να τρώγεσαι με τον καπνιστή και να χαίρεσαι που με μηδέν βαθμούς κάθεται έξω στο κρύο για να καπνίσει.Ναι μπορεί να είναι επιλογή του αλλά προσωπικά δεν χαίρομαι να τον βλέπω να τουρτουρίζει στο κρύο. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2020 από papoys1 3
christakos07 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εν δυνάμει εξουσιαστικά τυπάκια είναι οι περισσότεροι, που επειδή τρώνε φάπες στη ζωή τους και δεν μπορούν να επιβάλλουν/διεκδικήσουν τίποτα, έχουν κάνει σημαιούλα το νόμο. Σεβόμαστε τις μειοψηφίες σε μία κοινωνία (πχ ένας άνθρωπος με πρόβλημα αναπνευστικό, αν βρισκόταν σε χώρο καπνιζόντων για οποιοδήποτε λόγο, θα έπρεπε να έχει προτεραιότητα), αλλά έχουν και οι πλειοψηφίες δικαιώματα. Επίσης αφού ανοίξαμε την κουβέντα του καπνίσματος, προσωπικά θέλω να επιβάλλεται και περιορισμός στα ταχυφαγεία, για να μην επιβαρύνουμε την δημόσια υγεία. Α επίσης και στο αλκοολ και στον αριθμό γλυκών ανα εβδομάδα. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2020 από christakos07 2
Rude_R Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, christakos07 είπε Δεν είναι θέμα νοημοσύνης. Στην πλειοψηφία τους οι αντι-καπνιστές έχουν δίκιο, καθώς τα μαγαζιά γίνονται τεκές από το ντουμάνι, λόγω ελλιπούς εξαερισμού. Μια λύση θα ήταν να υπήρχαν διαχωριστικά μεταξύ των χώρων, με επαρκή συστήματα εξαερισμού στο χώρο καπνιστών. Κοστοβόρα διαδικασία για πολλά καταστήματα. Η άλλη λύση είναι πιο απλή. Επιλέγονται μαγαζιά με μια αναλογία 80-20(τυχαίο νούμερο). Το 80% θα είναι μη καπνιστών, ενώ το 20% καπνιστών. Δίνεις την ευκαιρία έτσι σε όλο τον πληθυσμό, να κατανειμει τα γούστα του. Δεν λεω ποιος εχει δικιο η αδικο. (αυτη ειναι αλλη κουβεντα) ουτε υποστηριζω μια πλευρα. λεω το αυτονοητο οτι ειναι αντιδημοκρατικο υπαρχουν και καπνιστες χωρις παιδεια.... και ναι μαγαζια γινονται ανυποφορα....απο το τσιγαρο. το θεμα ειναι να βρεθει μια δημοκρατικη λυση. να υπαρχουν επιλογες. απλα εγινα τοσο εριστικος γιατι ειλικρινα με τρελενει αυτη η νοοτροπια το ποσο αβιαστα κοσμος υποστηριζει ενα τοσο αντιδημοκρατικο νομο χωρις επιχειρηματα μονο και μονο επειδη δεν τον αγγιζει. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 5 λεπτά πριν, christakos07 είπε Εν δυνάμει εξουσιαστικά τυπάκια είναι οι περισσότεροι, που επειδή τρώνε φάπες στη ζωή τους και δεν μπορούν να επιβάλλουν/διεκδικήσουν τίποτα, έχουν κάνει σημαιούλα το νόμο. Σεβόμαστε τις μειοψηφίες σε μία κοινωνία (πχ ένας άνθρωπος με πρόβλημα αναπνευστικό, αν βρισκόταν σε χώρο καπνιζόντων για οποιοδήποτε λόγο, θα έπρεπε να έχει προτεραιότητα), αλλά έχουν και οι πλειοψηφίες δικαιώματα. Επίσης αφού ανοίξαμε την κουβέντα του καπνίσματος, προσωπικά θέλω να επιβάλλεται και περιορισμός στα ταχυφαγεία, για να μην επιβαρύνουμε την δημόσια υγεία. Α επίσης και στο αλκοολ και στον αριθμό γλυκών ανα εβδομάδα. Πως επηρεάζει τον διπλανό σου αν εσύ τρως φαστ φουντ ή γλυκά ; 5
aris1986 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, christakos07 είπε Επίσης αφού ανοίξαμε την κουβέντα του καπνίσματος, προσωπικά θέλω να επιβάλλεται και περιορισμός στα ταχυφαγεία, για να μην επιβαρύνουμε την δημόσια υγεία. Α επίσης και στο αλκοολ και στον αριθμό γλυκών ανα εβδομάδα. Είσαι Όργουελικουλης και εσύ! Εγώ λέω υποχρεωτικό γυμναστήριο με ηλεκτρονικό βραχιόλι τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα για τον κάθε ένα μας, κομμένα γλυκά μόνο 2 φορές τον χρόνο, μπύρα 10 φορές, ουίσκι 2 κτλπ Επίσης όχι λίπη κορεσμένα κτλπ όλα αυτά μας φέρνουν πιο κοντά στη θνησιμότητα και το κράτος και τα ταμεία χάνουν φόρους και συντάξεις για τις μελλοντικές γενιές!
crom251 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Πως επηρεάζει τον διπλανό σου αν εσύ τρως φαστ φουντ ή γλυκά ; Ασε τα fast food και τα γλυκα. Με την ιδια λογικη να απαγορευτουν τα αυτοκινητα και να κινουμαστε ολοι με ΜΜΜ. Γιατι εγω που δεν οδηγω εισπνεω το καυσαεριο που εσυ εκπεμπεις απο το αμαξι σου. Επισης να απαγορευτει και η καυση ξυλων. Και τελος θα ελεγα να απαγορευτει και η ...τσικνοπεμπτη μιας και οι ερευνες δειχνουν πως η μολυνση της ατμοσφαιρας εκεινη την μερα εκτοξευεται. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2020 από crom251
christakos07 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Πως επηρεάζει τον διπλανό σου αν εσύ τρως φαστ φουντ ή γλυκά ; Επιβαρύνουν εν γένει τη δημόσια υγεία. Αυξάνονται οι δαπάνες για καρδιολογικά νοσήματα, τα χειρουργεία, όπως επίσης και οι φαρμακευτικές δαπάνες. Η δημόσια υγεία δεν είναι κάτι αυθαίρετο και αόριστο, αφού περιγράφεται απο κάποιους δείκτες(δαπάνες, μέσος ορος ζωής, ποσοστά ασθενειών ανα πληθυσμιακή ομάδα). Α επίσης ενώ το κράτος επιβάλει με νόμο την απαγόρευση του καπνίσματος, γιατί δεν επιβάλει και την απαγόρευση της καύσης ξύλων κατά τη διάρκεια του χειμώνα; Γιατί να αναπνέω εγώ όλη τη σαπίλα, για να ζεσταίνονται καποιοι; Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2020 από christakos07
Ukforthemoment Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Iδιο να ζεσταίνεται καποιος με το κάπνισμα.
christakos07 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε Iδιο να ζεσταίνεται καποιος με το κάπνισμα. Ας βρει τρόπο να ζεσταίνεται με όχι τόσο βρώμικη καύσιμη ύλη. Στην τελική θέλω να του το επιβάλλει το κράτος, δίνοντας του εναλλακτικούς τρόπους. Ή τέλος πάντων να του το επιβάλλει, γιατί εγώ μπορώ να ζεσταίνομαι με πετρέλαιο και δεν γουστάρω να περπατάω σε "βρώμικη" ατμόσφαιρα. Oohhh wait. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2020 από christakos07
Rude_R Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 6 λεπτά πριν, christakos07 είπε Επιβαρύνουν εν γένει τη δημόσια υγεία. Αυξάνονται οι δαπάνες για καρδιολογικά νοσήματα, τα χειρουργεία, όπως επίσης και οι φαρμακευτικές δαπάνες. Τις οποιες τις πληρωνουν οι αλλοι για σενα. στην Αμερικη τα Fast Food εχουν παραπανω φορο στο φαγητο οπως επισης ωρες αιχμης οταν πας στην δουλεια και οταν γυρνας σε κεντρικες αρτηριες απαγορευται να εισαι στο αυτοκινητο μονο σου. θα πρεπει να κουβαλας μαζι συναδελφους. και κανουν και rotation οι υπαλληλοι σημερα το δικο μου αμαξι την αλλη βδομαδα το δικο σου. εφοσον ειναι θεματα "δημοσιας υγειας" και δεν καταλαβαινετε το τι κρυβετε απο πισω.... τι αλλο να πουμε..... 1
christakos07 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, Rude_R είπε Τις οποιες τις πληρωνουν οι αλλοι για σενα. στην Αμερικη τα Fast Food εχουν παραπανω φορο στο φαγητο οπως επισης ωρες αιχμης οταν πας στην δουλεια και οταν γυρνας σε κεντρικες αρτηριες απαγορευται να εισαι στο αυτοκινητο μονο σου. θα πρεπει να κουβαλας μαζι συναδελφους. και κανουν και rotation οι υπαλληλοι σημερα το δικο μου αμαξι την αλλη βδομαδα το δικο σου. εφοσον ειναι θεματα "δημοσιας υγειας" και δεν καταλαβαινετε το τι κρυβετε απο πισω.... τι αλλο να πουμε..... Συμφωνώ. Αύξηση κατά πολύ του φόρου στο junk food, όπως έγινε και στα προιόντα του καπνού. Θέλουν να τρώνε; Ας πληρώνουν για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του συστήματος υγείας. Επίσης ναι συμφωνώ και στο rotate των αμαξιών, όπως και ότι δεν πρέπει να μετακινούνται με ελάχιστο πληθυσμό, γιατί επιβαρύνουν. Το δια ταύτα, ποιο είναι;
Ukforthemoment Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Να μην πειράξουν τους καπνιστές αν δεν λυθούν όλα τα άλλα προβλήματα της υφηλιου;
Προτεινόμενες αναρτήσεις