3DJIN Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 για τις καθημερινες που κυριως κυκλοφορω εγω παντως δεν υφισταται καποια διαφορα,εκτος απο το οτι η ατμοσφαιρα ειναι πεντακαθαρη ο κοσμος πολυ οπως πριν δε μπορω να καταλαβω που τα βρισκουν οτι εχει αλλαξει κατι στην κινηση... 2
aris1986 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, georgeγ είπε αυτη η "παράβαση του δικαιώματος ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας" δεν γινοταν και πριν μεσα σε αεροπλανα,νοσοκομεια,λεωφορεια,τραινα,; στο νοσοκομειο ας πουμε γιατι δεν αφηναν τον ασθενη ελευθερο να αναπτυξει την προσωπικοτητα του καπνιζοντας; Συμφωνώ σε όλα σχεδόν απλά εκτός νοσοκομείου (και σε αυτό έχω τις αμφιβολίες μου) σε όλα τα άλλα μέσα κάπνιζαν. Έχω προλάβει Καρβουνιάρη τρένο που κάπνιζα έξω από τα καθίσματα-κουκετες στον διάδρομο δηλαδή. Καλά στα λεοφωρεια μέχρι το 80 παίζει σίγουρα. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2020 από aris1986
NikosKallithea Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 46 λεπτά πριν, harris78 είπε Μάλλον ζω σε άλλη χώρα... Στην Αθήνα που ήμουν 15 μέρες σε κεντρικές περιοχές κάναμε 1 ώρα βόλτες για να βρούμε κενό τραπέζι να κάτσουμε ΜΕΣΑ. Στα Ιωάννινα που μένω ώρες λειτουργίας καταστημάτων στις κεντρικές καφετέριες δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις να κάτσεις ΜΕΣΑ. Και ειδικά στα Ιωάννινα υπήρχαν πάντα μαγαζιά που απαγορευόταν το κάπνισμα και ήταν και είναι πάντα γεμάτα. Ακριβως αυτο μην ακους, δεν ρίχνεις καρφιτσα πουθενά
george1807 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, papoys1 είπε Ο άλλος με το καφέ στη γειτονιά μου έπιασε τον υπαίθριο χώρο και τον έκλεισε γύρω γύρω με νάυλον και από πάνω έχει τέντα.Δεν είναι λέει παράνομο γιατί στην άδεια φαίνεται σαν υπαίθριος χώρος με τραπέζια .Το breab factory στη Μεσογείων έπιασε και έκλεισε τη βεράντα με τζαμαρία από τη μία άκρη στην άλλη.Το λέω γιατί πέρασα να πάρω ψωμί πέρασε έλεγχος και δεν μπορούσε να διαπιστώσει παράβαση γιατί και αυτό φαίνεται σαν υπαίθριος χώρος. Με λίγα λόγια ένας μύλος δηλαδή.Παραθυράκια στην Ελλάδα θα βρούνε πολλά να δούμε αν υπάρχει βούληση από την Κυβέρνηση να τα κλείσει.Θα το κάνει;;;; Σαν δύσκολο το βλέπω γιατί και αυτή χάνει έσοδα από το ΦΠΑ. Δεν ισχύουν αυτά περί υπαίθριου χώρου. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Το ότι έχουν μειωμένη πελατεία είναι ξεκάθαρα ψέμα. Σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο πώς ζούνε δηλαδή καπνίζοντας έξω σε χώρες που έχει ακόμα και -5 -10 βαθμούς; Το κάπνισμα στους στους εξωτερικούς χώρους θα επιτρέπεται μόνο εάν αυτοί είναι ανοιχτοί περιμετρικά τουλάχιστον σε δύο πλευρές, αλλά και στην οροφή. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2020 από george1807
aris1986 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Μπουζούκια πάντως που ξέρω από φίλο που δουλεύει πόρτα τα πρώτα ονόματα που κάνουν opening και ανοίγουν την σκηνή, κοινώς σκυλοτραγουδανε κάνεις δεν τα ακούει γιατί είναι έξω από τα μπουζούκια για το/α πρώτο/α τσιγάρο/α!!!
crom251 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Περα απο τις μερες εξαρταται και απο την περιοχη. Π.χ. κεντρο Αθηνας μπορει καποιος να μην παρατηρησει διαφορα. Διαφορα φυσικα ομως υπαρχει και μπορεις να το αντιληφθεις απο τον πολυ κοσμο που καθεται πλεον μεσα στο καταχειμωνο εξω. Απλα επειδη σε αυτες τις περιοχες υπαρχει γενικα πολυκοσμια δεν το αντιλαμβανεσαι. Αν πας σε αλλες περιοχες θα δεις και τα φαινομενα ολοι εξω και κανενας μεσα... Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2020 από crom251
NikosKallithea Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Εμενα δεν με ενδιαφέρει αν ειναι μεσα ή εξω, αυτό με την πάροδο του χρόνου είτε θα το συνηθίσουν ειτε θα κόψουν τα τσιγάρο, το μετρο ειναι αυτο και δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα και μάλιστα άργησε παααααααρα πολύ να εφαρμοστεί 6
adi32 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 3 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Εμενα δεν με ενδιαφέρει αν ειναι μεσα ή εξω, αυτό με την πάροδο του χρόνου είτε θα το συνηθίσουν ειτε θα κόψουν τα τσιγάρο, το μετρο ειναι αυτο και δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα και μάλιστα άργησε παααααααρα πολύ να εφαρμοστεί Ακριβως . Το να προσπαθουν καποιοι ανθρωποι της νυχτας να διατηρησουν καποιες καταστασεις και νοοτροπιες δεκαετιων 70-80 το 2020 ειναι τραγικο 1
primeragt Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δυστοιχος, παροτι καπνιστης, δεν ειναι νοοτροπιες του 70-80 αλλα μια χαρα κρατουσαν μεχρι και το 19. Κοινως θα περασει λιγος καιρος μεχρι να αλαξει ο κοσμος συνηθειες. Παντως για μενα και την παρεα μου που ειμαστε περιπου 50-50 δεν υπαρχει καποιο θεμα. Ισα ισα κανουμε αισθητα λιγοτερα τσιγαρα στη διαρκεια της εξοδου μας καθως απο εκει που μονιμος θα υπηρχε καποιο αναμενο τσιγαρο, τωρα θα βγουμε 2-3 φορες εξω για κανα 5λπτο και τελος αντι να εχουμε το ενα πισω απο το αλλο και το καλυτερο ειναι πως ουτε το σκεφτομαστε οτι το κανουμε.
margaritagr Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Σιγά μη λυπηθώ τον εθισμενο που κάθεται έξω στους 5 βαθμούς για να πάρει τη "δοση" του. Εδώ δε λυπάται ο ίδιος τον εαυτό του Μ αυτό το διάολο που βάζει μέσα του. Προσωπικά δεν έχω δει διάφορες, Γλυφάδα που βγαίνω πολύ όπως ήταν είναι τα πράγματα. Και δύο φίλες μου που καπνίζουν πολύ, αρχικά ξενερωσαν, τώρα μια χαρά βγαίνουν 6
runner1960 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 3 ώρες πριν, papoys1 είπε Από την άλλη και αυτό που γίνεται είναι απάνθρωπο. Προσωπικά δεν καπνίζω και δεν με ενδιαφέρει αλλά να έχει 0 βαθμούς και να βλέπεις τους άλλους έξω στο κρύο να τουρτουρίζουν για να πιουν καφέ και να καπνίσουν δεν λέει.Κάπου διάβασα ότι στην Κομοτηνή νομίζω σε μία λέσχη καπνιστών εκτινάχθηκαν τα μέλη σε 4.000 άτομα. Αν όντως αληθεύει θα βάλει λουκέτο σε όλα τα καφέ της περιοχής.Και οι μη καπνίζοντες θα γίνονται μέλη και θα πάνε εκεί που θα έχει κόσμο.Θα ζήσουμε τραγικές καταστάσεις αν δεν γίνει κάτι π.χ. να απαγορεύσει και λειτουργία λεσχών καπνιστών. Απάνθρωπο είναι να υποχρεώνεις τον συνάνθρωπο σου να καπνίζει (να αναπνέει το ντουμάνι σου). 5
Vangelis_D9 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Ενώ οι κλειστές αντρικές λέσχες στη Μεγάλη Βρετανία που καπνίζουν πούρα είναι εκτός νόμου, πας μαλ.
basilis_k6 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 διαβάζοντας τα σχόλια, πιο πολύ τσαντίζονται αυτοί που δεν καπνίζουν παρόλο που εφαρμόζεται ο νόμος, τι φάση? Χαλαρώστε λίγο... Στην τελική εμείς καθόμαστε έξω στο κρύο. Η κίνηση ειναι ίδια -μάλλον- απλα ξαναλέω μοιράζεται σε μαγαζιά που δεν είχαν την ίδια κίνηση πάντα. Εχω παραδείγματα αρκετα και σε φαι (εκει ειδικά ειναι μεγάλη η διαφορα στο τζίρο) και στον καφε. Ποτο παιζει τσιγάρο ουτως η άλλως μετα τις 12-1. Σκεφτείτε λίγο πριν πειτε ψευτη τον καθε ενα μαγαζάτορα, τι λόγο έχει να πει οτι έπεσε η κίνηση? Αν δεν έπεσε γιατι να το λένε? Επειδη εγω μιλάω με τους ανθρώπους αυτους, τους αρέσει που δεν κανπίζουν μέσα, μαλιστα αρκετοι το λενε παρόλο που και οι ίδιοι καπνίζουν. Αλλα έχουν μειωση, λογικο δεν είναι? Πας να κάτσεις, δεν εχει τραπέζι εξω, πας αλλου. Εγω στα δυτικα (είμαστε λίγο πιο χυμα βεβαια) δεν έχω δει μαγαζι γεμάτο μέσα μεσημέρι και απόγευμα. Ακόμη και στο φαι, γεμίζουν εξω τα μαγαζια που σε άλλη περίπτωση δεν καθόταν κανενας.
Rude_R Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 48 λεπτά πριν, 3DJIN είπε για τις καθημερινες που κυριως κυκλοφορω εγω παντως δεν υφισταται καποια διαφορα,εκτος απο το οτι η ατμοσφαιρα ειναι πεντακαθαρη ο κοσμος πολυ οπως πριν δε μπορω να καταλαβω που τα βρισκουν οτι εχει αλλαξει κατι στην κινηση... αυτο θα ελεγα κα εγω.... που τα βρισκουν οτι δεν εχει πεσει η κινηση...... το υπολογιζουμε με το μάτι; 21 λεπτά πριν, adi32 είπε Ακριβως . Το να προσπαθουν καποιοι ανθρωποι της νυχτας να διατηρησουν καποιες καταστασεις και νοοτροπιες δεκαετιων 70-80 το 2020 ειναι τραγικο αυτο θα ελεγα και εγω, να υπαρχουν ανθρωποι με νοοτροπια 90χρονου...... 13 λεπτά πριν, runner1960 είπε Απάνθρωπο είναι να υποχρεώνεις τον συνάνθρωπο σου να καπνίζει (να αναπνέει το ντουμάνι σου). συμφωνω, οπως επισης απανθρωπο ειναι να υποχρεωνεις ενα καπνιστη να μην καπνιζει. η εναν επιχειρηματια που εχει επενδυσει χιλιαδες ευρω τι πελατες θα εχει. οσον αφορα το εξωτερικο εχετε παει και εχετε δει τι γινετε..... η ετσι το πεταμε για να το παιξουμε χαι; Ευτυχως που βγηκε ο νομος..... και καθαρισε η ατμοσφαιρα.!!! δεν μας πειραζουνε ολα τα αλλα... αλλα αυτο. πχ σαν ευρωπαικη χωρα οι ραμπες για αναπηρους.... η το παρκαρισμα που κανεις εσυ που δεν καπνιζεις ειναι ευρωπαικοτατο . Στο εξωτερικο λοιπον μαγκες...... πχ στην Αγγλια στην επαρχια ανα 30 μετρα στο δρομο εχει τενεκε να σβησεις το τσιγαρο. αν σε πιασουν να το πετας κατω εχει προστιμο ... αλλα εχει ανα 30 μετρα "τασακι" αν καπνιζεις στη σταση εχει προστιμο. αν καπνισεις στο νοσοκομειο πας φυλακη. τα μαγαζια εχουν διαμορφωμενους χωρους πχ οπως στο αεροδρομιο..... που πας να κανεις το τσιγαρο σου. (οχι εξω στο κρυο.......) επισης υπαρχουν και μαγαζια που επιτρεπετε το τσιγαρο..... και ειναι επιλογη αν 8α πας η οχι...... γιατι ειναι τοσο σπανια;;;; γιατι η φορολογια αυτων των μαγαζιων ειναι χ 10 και τα στανταρ για τον εξαερισμο ειναι μεγαλο και η φορο απαλαγη των υπολοιπων ειναι χ 5 παντως..... υπαρχει η επιλογη.... εδω αυτος ο νομος ειναι χουντικος...... με την δικαιολογια και καλα της ευρωπαικης ενωσης. Φτιαξτε τα χυτα και τα σκουπιδια που ειμαστε ουγκαντα,,,, και αφηστε τα συμφεροντα των ασφαλιστικων vs καπνοβιομηχανιων ως ευρωπαικη εξελιξη (μην χεσω). Τελος σε ολους εσας τους μη καπνιζοντες οι οποιοι ειστε φασιστακια.... ειναι επιλογη του καθενος αν θελει να καπνιζει η οχι . το που θα παει θα πρεπει να ειναι παλι επιλογη (και για τους μεν και για του δε) και ο επιχειρηματιας θα πρεπει να εχει την επιλογη το τι πληρωνει και τι μαγαζι θελει να εχει. αλλο πραγμα ο αντικαπνιστικος νομος, αλλο η δημοκρατια η ισονομια και η παιδεια. μην τα κανετε αχταρμα.!!!!! ΥΓ ποτε δεν εχω καπνισει σε νοσοκομειο, σε κλειστο εστιατοριο. και πολλες φορες αν υπαρχουν διπλα ανθρωποι μεγαλης ηλικιας η μωρα παιδια ποτε δεν καπνιζω. αλλα το να μου το επιβαλουν με το ετσι θελω και να ακουω απο νεους ανθρωπους....αντιληψεις το οτι να το κοψουνε (δεν τους αγγιζει το θεμα) με εξοργιζει. αυτες οι αντιληψεις και η παιδια που εχουμε μας εχουν φερει σε αυτο το σημειο στην Ελλαδα το 2020. 4 1 1 2
aris1986 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 https://www.newsbeast.gr/weekend/arthro/5862987/ti-einai-to-smirting-i-nea-morfi-flert Σας έφτιαξε ο Κούλης. Τα πρώτα παιδιά σας να τα ονομάσετε Κυριάκος και Ντόρα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις