Rude_R Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 3 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε 4 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Τι άποψη περιμένεις να έχουν οι μη καπνιστές για τους καπνιστές οταν ελάχιστες φορές στην ζωή μου έχω δει φυσιολογική συμπεριφορα καπνιστή προς μη καπνιστή όταν του έγινε παρατήρηση από τον δεύτερο; αλλο αποψη και αλλο χαρακτηρισμος. το οτι δεν καπνιζεις δεν σε κανει μαγκα πιο εξυπνο η οτιδηποτε, πως θα σου φαινοταν να σε χαρακτηριζα ηλιθιο... επειδη καπνιζεις η το αντιθετο. 5 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Στάση λεωφορείου πριν 2 έτη κάπνιζαν 2 γριές, τους λέει ένας με σπαστη προφορά γιατί καπνίζουν και αυτό κάνει κακό, απάντηση των καπνιστων "θα μας πει τώρα ο Αλβανός τι θα κάνουμε". Δεν θα αναφερθώ σε άπειρα αλλά περιστατικά. το ανεφερα οτι και οι καπνιστες δεν εχουν παιδια. 6 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Δεν γίνεται να μην μπορεί να επισκευτει ένα μαγαζί εστίασης κάποιος με προβλήματα στο αναπνευστικό του επειδή κάποιος άλλος θα κάθεται εκεί και θα καπνίζει. Και αν πας να του πεις κατι θα σου πει αφού εσύ έχεις προβλημα τότε εσύ να μην ερχόσουν και να φύγεις εσύ. Ναι το έχω δει και αυτό. Το μέτρο καλώς πέρασε λοιπόν. συμφωνω στο πρωτο κομματι.......(υπαρχει επιλογη ομως.... πχ εδω στο πειραια ειχε μαγαζια εστιασεις που απογορευοταν το καπνισμα και πριν το νομο... και πηγαινα και εγω γιατι ειχαν ωραιο φαγητο.) αλλα γίνετε ο καπνιστης να μην μπορει να παει σε ενα μαγαζι ή ο αλλος θα του λεει θα βγεις εξω να καπνιζει και θα το ευχαριστιετε... αυτο συζηταμε ολο το βραδυ. η μια οπτικη ειναι οκ. ή αλλη οχι. (εδω διαβασα σχολια.... σιγα μην τον λυπηθω που καπνιζει έξω) η ιδια δλδ συμπεριφορα που αναλυεις εσυ απο την αναποδη πλευρα. δεν συμφωνω και ολοι εχουν ισα δικαιωματα ΟΛΟΙ ακομα και οι καπνιστες. οποτε το μετρο καλως περασε, αλλα με ασχημο τροπο. και ελλιπη σχεδιασμο (οπως παντα στην Ελλαδα) προς τους καπνιστες που εχουν δικαιωματα και προς τους επιχειρηματιες που ειδικα για βραδυ σε καταναλωση ποτου κλαινε.
vins Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Μια χαρά μετρο είναι και εφαρμόζεται σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο, εκεί δεν έχουν δικαιωματα; Και εγω καπνιστής ειμαι και μονο καλο μου έκανε και μενα. Επειδή ειμαι λόγω δουλειάς συνεχώς εξωτερικο, έχω χρονια που ελάττωσα το τσιγαρο λογω αυτου του μετρου. Πιτσιρικάς έβγαινα Ελλάδα κάνα βράδυ και έκανα με τα ποτά ή τις ρετσινες καμιά 10αρια τσιγάρα χωρίς να το καταλάβω. Τώρα βγαίνω, κάνω κάνα 2 και ειμαι κομπλε. Και εχω πέσει και στα 5-7 τσιγάρα ημερησίως. Και τα ρουχαλάκια δε βρωμάνε τασάκι πλέον. Σημειωτέον, στην Ιταλία πλέον σε κάποια μέρη ακόμα και ΕΞΩ έχουν ειδικά διαμορφωμένους χώρους για καπνιστές, δεν επιτρέπεται παντού. 4
Rude_R Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 12 λεπτά πριν, vins είπε Μια χαρά μετρο είναι και εφαρμόζεται σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο, εκεί δεν έχουν δικαιωματα; τελικα το τι γινετε στο εξωτωρικο ειναι επιχειρημα η οχι; 13 λεπτά πριν, vins είπε Σημειωτέον, στην Ιταλία πλέον σε κάποια μέρη ακόμα και ΕΞΩ έχουν ειδικά διαμορφωμένους χώρους για καπνιστές, δεν επιτρέπεται παντού. ακριβως. επειδη ολοι εχουν ισα δικαιωματα. δεν μπορεις στην σταση του λεωφορειου να καπνιζεις και να ντουμανιαζεις τον κοσμο, αλλα εχει και ο καπνιστης δικαιωματα στο εξωτερικο .... πηγαινει 20 μετρα πιο κατω εχει διαμορφωμενο χωρο ή σημειο που επιτρεπετε να καπνισεις.
petasis Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Εγώ πάντως χθες πήγα σε μαγαζί και ήταν τεκές. ΚΑΠΝΙΖΑΝ μέσα. Που το είδατε ότι εφαρμόζεται ο νόμος; Πρέπει να υποχρεώσει το κράτος στην τοποθέτηση ανιχνευτών καπνού τσιγάρου. 1 1
n4sleep Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Όσοι λένε ότι είναι δικαιωμα του καπνιστή να καπνίζει μέσα και ας εισπνέουν οι υπόλοιποι τον καπνό του, είτε είναι μαγαζάτορας, είτε καπνιστής του εύχομαι να αρρωστήσει το παιδί του από καρκίνο του πνεύμονα και να το δει να υποφέρει και να πεθαίνει από αυτή την ασθένεια ώστε να καταλάβει τι διακυβεύεται . 53 λεπτά πριν, petasis είπε Εγώ πάντως χθες πήγα σε μαγαζί και ήταν τεκές. ΚΑΠΝΙΖΑΝ μέσα. Που το είδατε ότι εφαρμόζεται ο νόμος; Πρέπει να υποχρεώσει το κράτος στην τοποθέτηση ανιχνευτών καπνού τσιγάρου. Καταγγελία έκανες; Αν δεν κανείς δεν θα στρώσει ποτέ. Εγω σε τσιπουράδικο που άναψαν οι άλλοι τσιγάρο , φώναξα το σερβιτόρο και του είπα να τους πει να το σβήσουν άμεσα. Πήγε και τους το είπε και βγήκαν έξω να καπνίσουν. 1
adi32 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Αυτοί που έκαναν αυτή την κίνηση ούτε για τα δημοκρατικά δικαιώματα ενδιαφέρονται ούτε έπεσε καμιά κίνηση στο μαγαζί τους. Απλά θέλουν να κλέψουν κόσμο από τα άλλα μαγαζιά κάνοντας τεκεδες. Τα έχουμε πει 100 φορές. Δεν μπορούν να υπάρχουν μαγαζιά καπνιζόντων και μη γιατί 1ον όταν είχε τεθεί αυτό το θέμα είχαν δηλώσει 98 στους 100 ότι θέλουν καπνιζόντων και 2ον για την προστασία της υγείας των εργαζομένων. Είμαστε στο 2020. Κακές συνήθειες του πσρελθοντος πρέπει να κοπούν,δεν έχει νόημα να προσπαθούμε να τις διατηρήσουμε 4
vins Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 2 ώρες πριν, Rude_R είπε τελικα το τι γινετε στο εξωτωρικο ειναι επιχειρημα η οχι; ακριβως. επειδη ολοι εχουν ισα δικαιωματα. δεν μπορεις στην σταση του λεωφορειου να καπνιζεις και να ντουμανιαζεις τον κοσμο, αλλα εχει και ο καπνιστης δικαιωματα στο εξωτερικο .... πηγαινει 20 μετρα πιο κατω εχει διαμορφωμενο χωρο ή σημειο που επιτρεπετε να καπνισεις. Ναι είναι ξεκαθαρα επιχείρημα όταν πρόκειται για τα σωστα/θετικά πράγματα που συμβαίνουν και είναι προς μίμηση. Απλή λογική Μα δεν είναι ίσα δικαιώματα, και σωστα δεν είναι. Το ότι εχει έξω μόνο -και φυσικα πουθενα εσωτερικά- διαμορφωμένους χώρους που είναι της τάξεως του 5%επί του συνόλου δεν είναι ίσα δικαιώματα. Και έτσι πρέπει να είναι. Το κάπνισμα είναι ξεκαθαρα μια εξάρτηση, η οποία είναι άκρως βλαβερή για μας τους καπνιστές αλλά εξίσου και για τους παθητικούς. Εμείς επιλέξαμε να βλαψουμε τους εαυτούς μας, οι υπόλοιποι που δεν ειναι καπνιστες, όχι. Εκεί έγκειται η διαφορά. Δεν υπάρχει συζητηση δικαιωμάτων. Το μόνο που θα έπρεπε να συζητείται είναι το κατά πόσο έχει δικαίωμα ο καπνιστής ακόμα και έξω να επιβαρύνει μη καπνιστές.
Rude_R Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, vins είπε Ναι είναι ξεκαθαρα επιχείρημα όταν πρόκειται για τα σωστα/θετικά πράγματα που συμβαίνουν και είναι προς μίμηση. Απλή λογική το εν λογω σχολιο εγινε διοτι αναφερθηκε οτι και αργησαμε γιατι στο εξωτερικο ετσι γινετε. οταν αναφερα εγω οτι ετσι γινετε αλλα σεβονται και τις 2 πλευρες..... ξαφνικα αυτο εγινε μη εφικτο . και στα καταστηματα υπαρχουν διαμορφωμενοι χωροι και μεσα οταν ειναι εφικτο και εξω. και υπαρχουν και επιλογες και για καταστηματαρχες και για πελατες και για αυτο το πετυχε ο σχεδιασμος. εδω λοιπον χωρις σχεδιασμο..... πολυ φοβαμε θα γινει αχταρμας. εννοειτε οτι αν δωσεις επιλογη στον καταστηματαρχη να κανει καπνιζοντων η μη καταστημα θα διαλεξει το πρωτο. αν ομως βαλεις ενα τελος 1000 το μηνα το οποιο 80% το επιδοτεις στα αλλα καταστηματα μεσο ελαφρυνσεων και ενα 10% να διαμορφωσεις χωρους τοτε αλλαζει το πεδιο.... και εχουν ολοι τις επιλογες τους. τα σωστα πραγματα λοιπον ειναι θετικο να συμβαινουν. το αν θα πρεπει να συζηταμε αν θα πρεπει να καπνιζουν και εξω απο την στιγμη που αφηνουν τις καπνοβιομηχανιες ειναι χαζο.... 20 λεπτά πριν, n4sleep είπε Όσοι λένε ότι είναι δικαιωμα του καπνιστή να καπνίζει μέσα και ας εισπνέουν οι υπόλοιποι τον καπνό του, είτε είναι μαγαζάτορας, είτε καπνιστής του εύχομαι να αρρωστήσει το παιδί του από καρκίνο του πνεύμονα και να το δει να υποφέρει και να πεθαίνει κανενας δεν ειπε αυτο, δεν ξερω που το συμπερανες. τωρα οσον αφορα τα υπολοιπα.... συνχαρητηρια! ευγε. @ βασιλης_29 το ιδιο νομισμα απο την αλλη πλευρα.. για να δεις και συμπεριφορες μη καπνιστων που ειναι αναρμοστες. 26 λεπτά πριν, n4sleep είπε Καταγγελία έκανες; Αν δεν κανείς δεν θα στρώσει ποτέ. Εγω σε τσιπουράδικο που άναψαν οι άλλοι τσιγάρο , φώναξα το σερβιτόρο και του είπα να τους πει να το σβήσουν άμεσα. Πήγε και τους το είπε και βγήκαν έξω να καπνίσουν. πολυ καλα εκανες και το ζητησες ευγενικα υποθετω απο τον σερβιτορο. τωρα οσον αφορα για την καταγγελια καποτε ενας φιλος μου ειπε η καταγγελια δεν ειναι ρουφιανια, ειναι ο σωστος δρομος να τηρηθει η ταξη και ο νομος οσον αφορα την σωστη εξελιξη της κοινωνιας. 1
george1807 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 7 ώρες πριν, Rude_R είπε αυτο θα ελεγα κα εγω.... που τα βρισκουν οτι δεν εχει πεσει η κινηση...... το υπολογιζουμε με το μάτι; οσον αφορα το εξωτερικο εχετε παει και εχετε δει τι γινετε..... η ετσι το πεταμε για να το παιξουμε χαι; Ευτυχως που βγηκε ο νομος..... και καθαρισε η ατμοσφαιρα.!!! δεν μας πειραζουνε ολα τα αλλα... αλλα αυτο. πχ σαν ευρωπαικη χωρα οι ραμπες για αναπηρους.... η το παρκαρισμα που κανεις εσυ που δεν καπνιζεις ειναι ευρωπαικοτατο . τα μαγαζια εχουν διαμορφωμενους χωρους πχ οπως στο αεροδρομιο..... που πας να κανεις το τσιγαρο σου. (οχι εξω στο κρυο.......) επισης υπαρχουν και μαγαζια που επιτρεπετε το τσιγαρο..... και ειναι επιλογη αν 8α πας η οχι...... γιατι ειναι τοσο σπανια;;;; Όταν πας στα μαγαζιά και βλέπεις να ξεχειλίζουν όπως πριν νομίζω καταλαβαίνεις. Δηλαδή τι; Ήταν να βγουν οι καπνιστές αλλά τώρα κάθονται μόνο σπίτι τους... Ναι έχω πάει και άμα θες να καπνισεις βγαίνεις έξω. Από την Ιταλία μέχρι τη Σουηδία. Το αν κάνει κρύο είναι δικό σου πρόβλημα που χρειάζεσαι να πάρεις τη δόση σου. Που κολλάνε οι ράμπες και το τσιγάρο μόνο εσύ ξέρεις. Αυτό με τους κλειστούς χώρους που το έχεις δει; Στην καλύτερη μια σόμπα έχουν και 15 άτομα έξω να κοινονικοποιουνται
Rude_R Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, george1807 είπε Που κολλάνε οι ράμπες και το τσιγάρο μόνο εσύ ξέρεις. Αυτό με τους κλειστούς χώρους που το έχεις δει; Στην καλύτερη μια σόμπα έχουν και 15 άτομα έξω να κοινονικοποιουνται κολανε στο παραμυθι περι δημοσιας υγειας και την αποδοση δικαιου. στην Ιταλια και στην ναπολι υπαρχουν εστιατορια που επιτρεπουν το τσιγαρο. στο οποιο δεν ειμαι συμφωνος. στο κεντρο του λονδινου τα μαγαζια που εχουν την αναλογη αδεια εχουν "κιβωτια" με πλαστικους ιμαντες για να μπαινεις να καπνιζεις. να μην αναφερω το τι γινετε στα club και στα παρτυ Αγγλια και ισπανια στην ολλανδια στα coffee shop. υπαρχουν λεσχες και ενα σωρο εναλακτικες. ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΔΕΣ διαφορετικα; ο καθενας εχει τις επιλογες του το θεμα ειναι οτι γουσταρει ο κοσμος το αποφασιζομεν και διατασωμεν,,,,, αυτο καταλαβαινω και εγω τελικα οτι μας χρειαζετε..... αντε αρκετα ειπα πηρα το μαθημα μου και τα συμπερασματα μου. ωρα να απολαυσω ενα τσιγαρακι.... ελπιζω να επιτρεπετε να καπνισω στο σπιτι μου. εχουμε και αυτο το 1242... πρεπει να εχουμε το νου μας.
notist Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Νομίζω ότι γενικότερα σαν λαός είμαστε αντιδραστικοί. Δεκαετία του 90 ήμουν Αγγλία στο Reading. Νεότερος φοιτητής και καπνιστής. Από τότε δεν επιτρεπόταν το κάπνισμα μέσα. Έξω οκ αλλά δεν τόλμαγες να ρίξεις γόπα κάτω στο δρόμο. Λονδίνο είχε μαγαζιά που όταν έμπαινες σε ρωτούσαν καπνιζόντων η μη. Εντάξει η αναλογία ήταν 90-10 αλλά υπήρχαν. Εμείς πηγαίναμε στο 10 και φαινόταν λες και είμασταν λεπροί αλλά δεν μας ένοιαζε. Τώρα δεν ξέρω τι ισχύει. Πάντως στα δικά μας σε πρατήριο καυσίμων που είμαι, το υγραέριο έχει αυξηθεί κατακόρυφα από τις μπουκάλες που γεμίζουν χαχαχαχα
bromiaris Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 11 ώρες πριν, papoys1 είπε Προσωπικά δεν καπνίζω και δεν με ενδιαφέρει αλλά να έχει 0 βαθμούς και να βλέπεις τους άλλους έξω στο κρύο να τουρτουρίζουν για να πιουν καφέ και να καπνίσουν δεν λέει Μηδέν βαθμούς και τους λυπάσαι;;;; Αχ δεν έχεις πάει προς Νορβηγία ή Φιλανδία ή ακόμα και Ουγγαρία… Να είναι όλα χιονισμένα και παγωμένα… με ένα τουλάχιστον μείον δεκαπέντε έως μείον δεκαεννέα και να είναι όλοι έξω για κάπνισμα γιατί σέβονται τον συνάνθρωπο τους που δεν καπνίζει στο εσωτερικό του καταστήματος… Αλλά ξέχασα… αυτοί στα Βόρεια όταν εμείς φτιάχναμε την Ακρόπολη αυτοί μάζευαν βελανίδια… και επίσης εδώ είναι Βαλκάνια… Α ρε Έλληνα βούρδουλα που χρειάζεσαι 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις