Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://www.skai.gr/news/greece/sto-ste-katastimatarxes-gia-ton-antikapnistiko-ti-zitoun

Οι λόγοι για τους οποίους γίνεται η αίτηση ακύρωσης, έχουν να κάνουν σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, με παράβαση του δικαιώματος ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας

Ζουν ανάμεσα μας 

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Τα ίδια είχαν κάνει πολλοί επαγγελματίες και με τα POS. Είχαν προσφύγει ενάντια στην υποχρεωτικότητα του μέτρου. 

Τζάμπα έξοδα θα κάνουν αφού θα απορριφθεί.

• Like 6
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Θα φανε πορτα και μαλιστα μεγαλη

μην εισαι σίγουρος. ουσιαστικά θέλουν να πατήσουν στο γεγονός οτι η εναλλακτική (καπνιστικές λέσχες) έχει κανόνες που αποκλείουν ορισμένα καταστήματα να συμμετέχουν και δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό. Βασικά η πρώτη που θα ανοίξει σε μια πόλη θα πάρει όλο τον κοσμο και αυτο θα ειναι λίγο περίεργο...

Θέλουν να πετύχουν την αλλαγη σχετικά με τους όρους ωστε να μπορούν να παιξουν στα ίσα. Τωρα αυτο που πρακτικά συμβαινει ειναι να δουλευει περισσοτερο όποιος έχει μεγαλύτερη αυλή ή πεζοδρόμιο. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καραγκιοζιλίκια και μακάρι να φάνε πόρτα κατακούτελα.

Εγώ πάντως όσο και να έχω βγει στα μαγαζιά τους τελευταίους μήνες δεν έχω δει καμία μείωση στην κίνηση του κόσμου. Αναρωτιέμαι που την είδαν? Σε τι μαγαζιά?

Που και να υπήρχε μείωση θα ήταν κάτι παροδικό μέχρι να προσαρμοστεί ο κόσμος αλλά λέμε τώρα

• Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

μην εισαι σίγουρος. ουσιαστικά θέλουν να πατήσουν στο γεγονός οτι η εναλλακτική (καπνιστικές λέσχες) έχει κανόνες που αποκλείουν ορισμένα καταστήματα να συμμετέχουν και δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό. Βασικά η πρώτη που θα ανοίξει σε μια πόλη θα πάρει όλο τον κοσμο και αυτο θα ειναι λίγο περίεργο...

Θέλουν να πετύχουν την αλλαγη σχετικά με τους όρους ωστε να μπορούν να παιξουν στα ίσα. Τωρα αυτο που πρακτικά συμβαινει ειναι να δουλευει περισσοτερο όποιος έχει μεγαλύτερη αυλή ή πεζοδρόμιο. 

Ειμαι απόλυτα και θυμήσου το οταν βγει η απόφαση

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω παντως εχω δει σε μαγαζια τραγελαφικα πραγματα.

Σε μαγαζια που εχουν περγκολα, ακομα και μεσα στο ψωλοκρυο να ειναι ολος ο κοσμος εξω και μεσα κανενας!

Επεξ/σία από crom251
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από την άλλη και αυτό που γίνεται είναι απάνθρωπο.

Προσωπικά δεν καπνίζω και δεν με ενδιαφέρει αλλά να έχει 0 βαθμούς και να βλέπεις τους άλλους έξω στο κρύο να τουρτουρίζουν για να πιουν καφέ και να καπνίσουν δεν λέει.Κάπου διάβασα ότι στην Κομοτηνή νομίζω σε μία λέσχη καπνιστών εκτινάχθηκαν τα μέλη σε 4.000 άτομα.:P

Αν όντως αληθεύει θα βάλει λουκέτο σε όλα τα καφέ της περιοχής.Και οι μη καπνίζοντες θα γίνονται μέλη και θα πάνε εκεί που θα έχει κόσμο.Θα ζήσουμε τραγικές καταστάσεις αν δεν γίνει κάτι π.χ. να απαγορεύσει και λειτουργία λεσχών καπνιστών.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα διαβάσει και ένα ρεπορτάζ του newsbeast που κλαιγοντουσαν και είχαν συγκεντρωθεί σε μια ταβέρνα για μαζικό κάψιμο για το κακό κράτος και τα επερχόμενα κλεισίματα τις απολύσεις και την ανεργία που έρχεται να πλακώσει τον τομέα της εστίασης. Εγώ απεναντίας βλέπω να ανοίγουν περισσότερα μαγαζιά. Όσο για τους καπνίζοντες, θα περάσουν ένα στάδιο προσαρμογής αλλά πιστεύω στο τελος θα πηγαίνουν στα εστιατόρια χωρίς να καπνίζουν. Στο ΣτΕ δεν πρόκειται να κερδίσουν. 

5 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Από την άλλη και αυτό που γίνεται είναι απάνθρωπο.

Προσωπικά δεν καπνίζω και δεν με ενδιαφέρει αλλά να έχει 0 βαθμούς και να βλέπεις τους άλλους έξω στο κρύο να τουρτουρίζουν για να πιουν καφέ και να καπνίσουν δεν λέει.Κάπου διάβασα ότι στην Κομοτηνή νομίζω σε μία λέσχη καπνιστών εκτινάχθηκαν τα μέλη σε 4.000 άτομα.:P

Αν όντως αληθεύει θα βάλει λουκέτο σε όλα τα καφέ της περιοχής.Και οι μη καπνίζοντες θα γίνονται μέλη και θα πάνε εκεί που θα έχει κόσμο.Θα ζήσουμε τραγικές καταστάσεις αν δεν γίνει κάτι π.χ. να απαγορεύσει και λειτουργία λεσχών καπνιστών.

Κι εγώ το άκουσα αυτό με την λέσχη, αλλά μετά είπαν ότι είναι παράνομο και ετοιμάζονται κυρώσεις. Εν ολίγοις αν θέλεις να διατηρείς μέρος που θα γίνεται σερβίρισμα φαγητών η ποτων θεωρείσαι ότι ανήκεις στον τομέα εστίασης και ισχύουν κανονικά οι απαγορεύσεις. Εκτός αν θες έναν κλειστό χώρο που απλά θα πηγαίνουν να καπνίζουν και θα φεύγουν. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οτι δεν εχουν επηρεαστει μαγαζια παντως ειναι μουφα. Στην περιοχη μου εχει αλλαξει η κατανομη του κοσμου κατα πολυ.

Μαγαζια που δεν ειχαν την δυνατοτητα να εχουν καποια περγκολα κλπ εχουν χασει παρα πολλους πελατες, οι οποιοι πανε σε μαγαζια που εχουν καποια περγκολα. Μερικοι μαλιστα ενω ειχαν μαγαζια που πηγαιναν πολυ καλα εχουν φτασει σε σημειο απογνωσης.

Και το περιστατικο που αναφερω παραπανω ειναι ενδεικτικο και προφανως για γελια.

Μεσα στο καταχειμωνο το μαγαζι ηταν μεσα ΑΔΕΙΟ και ΟΛΟΙ καθοντουσαν στην περγκολα. Κοροιδευομαστε μεταξυ μας με αλλα λογια...

Επεξ/σία από crom251
  • Like 2
Δημοσ.

Ο άλλος με το καφέ στη γειτονιά μου έπιασε τον υπαίθριο χώρο και τον έκλεισε γύρω γύρω με νάυλον και από πάνω έχει τέντα.Δεν είναι λέει παράνομο γιατί στην άδεια φαίνεται σαν υπαίθριος χώρος με τραπέζια .Το  breab factory στη Μεσογείων έπιασε και έκλεισε τη βεράντα με τζαμαρία από τη μία άκρη στην άλλη.Το λέω γιατί πέρασα να πάρω ψωμί πέρασε έλεγχος και δεν μπορούσε να διαπιστώσει παράβαση γιατί και αυτό φαίνεται σαν υπαίθριος χώρος.

Με λίγα λόγια ένας μύλος δηλαδή.Παραθυράκια στην Ελλάδα θα βρούνε πολλά να δούμε αν υπάρχει βούληση από την Κυβέρνηση να τα κλείσει.Θα το κάνει;;;; Σαν δύσκολο το βλέπω γιατί και αυτή χάνει έσοδα από το ΦΠΑ.

• Thanks 1
Δημοσ.

Έχω την αίσθηση πάντως πως όταν είναι κλειστό γύρω γύρω με τζαμαρίες κλπ πάλι εσωτερικός θεωρείται και απαγορεύεται. Πρέπει να είναι τελείως ανοιχτός ο χώρος δλδ

Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Οι λόγοι για τους οποίους γίνεται η αίτηση ακύρωσης, έχουν να κάνουν σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, με παράβαση του δικαιώματος ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας

αυτη η "παράβαση του δικαιώματος ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας"  δεν γινοταν και πριν μεσα σε αεροπλανα,νοσοκομεια,λεωφορεια,τραινα,;

στο νοσοκομειο ας πουμε γιατι δεν αφηναν τον ασθενη ελευθερο να αναπτυξει την προσωπικοτητα του καπνιζοντας;:lol:

• Like 2
Δημοσ.

Σε πτήση της Ryanair προς Θεσσαλονίκη  πάντως εναν θεριακλή τον συνέλαβε η αστυνομία. 

https://www.tanea.gr/2020/01/17/greece/synelifthi-epivatis-ptisis-pou-kapnize-stin-toualeta-aeroskafous/

Φαντάζομαι εκει δεν περνάνε τα περι δικαιώματος  ελευθερης ανάπτυξης προσωπικότητας.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Ο άλλος με το καφέ στη γειτονιά μου έπιασε τον υπαίθριο χώρο και τον έκλεισε γύρω γύρω με νάυλον και από πάνω έχει τέντα.Δεν είναι λέει παράνομο γιατί στην άδεια φαίνεται σαν υπαίθριος χώρος με τραπέζια .Το  breab factory στη Μεσογείων έπιασε και έκλεισε τη βεράντα με τζαμαρία από τη μία άκρη στην άλλη.Το λέω γιατί πέρασα να πάρω ψωμί πέρασε έλεγχος και δεν μπορούσε να διαπιστώσει παράβαση γιατί και αυτό φαίνεται σαν υπαίθριος χώρος.

Με λίγα λόγια ένας μύλος δηλαδή.Παραθυράκια στην Ελλάδα θα βρούνε πολλά να δούμε αν υπάρχει βούληση από την Κυβέρνηση να τα κλείσει.Θα το κάνει;;;; Σαν δύσκολο το βλέπω γιατί και αυτή χάνει έσοδα από το ΦΠΑ.

11 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Έχω την αίσθηση πάντως πως όταν είναι κλειστό γύρω γύρω με τζαμαρίες κλπ πάλι εσωτερικός θεωρείται και απαγορεύεται. Πρέπει να είναι τελείως ανοιχτός ο χώρος δλδ

Διαβάστε τι λεει η νομοθεσία, δεν ειναι καθόλου μύλος, περιγράφετε ακριβώς πως οριοθετείτε και πως πρέπει να είναι ο "εξωτερικος" χώρος

1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Σε πτήση της Ryanair προς Θεσσαλονίκη  πάντως εναν θεριακλή τον συνέλαβε η αστυνομία. 

https://www.tanea.gr/2020/01/17/greece/synelifthi-epivatis-ptisis-pou-kapnize-stin-toualeta-aeroskafous/

Φαντάζομαι εκει δεν περνάνε τα περι δικαιώματος  ελευθερης ανάπτυξης προσωπικότητας.

Ετσι

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...