Muhammad Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Υπάρχει ένας υπολογιστής (win7) που κρατιούνται κάποια αρχεία. Είναι αρκετά >200GB. Από αυτά τα αρχεία κάποια τροποποιούνται καθημερινά και προστίθενται νέα αρχεία. Εγώ θέλω να έχω ένα backup όλων αυτών των αρχείων αλλά το θέλω στον φορητό μου υπολογιστή να το κουβαλάω μαζί μου. έχω αντιγράψει λοιπόν τα αρχεία στον φορητό μου και κάθε 2η-3η μέρα που πηγαίνω στο γραφείο θέλω να παίρνω backup. Δε γίνεται όμως να μεταφέρω μέσω δικτύου κάθε φορά 200GB οπότε πρέπει να βρω τρόπο να αντιγράφω μόνο ότι αρχείο έχει τροποποιηθεί ή αν έχει προστεθεί κάποιο νέο. (επίσης και οι 2 υπολογιστές έχουν usb2). τα αρχεία που θα χρειάζεται να μεταφέρονται κάθε φορά δε θα είναι πολλά. Μπορεί να είναι το πολύ 100ΜΒ. Υπάρχει λύση με κάποιο λογισμικό; Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2020 από Muhammad Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d3v4st4tor Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Βάλε τα αρχεία με σειρά ημερομηνίας. Στέλνεις τα πιό πρόσφατα τροποποιημένα/καινούρια στο λάπτοπ και όταν βγάλει την ειδοποίηση ότι κάποια αρχεία υπάρχουν ήδη στον προορισμό, εσύ βάλε αντικατάσταση σαν επιλογή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Muhammad Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 δεν είναι πρακτικό διότι υπάρχουν πάρα πολλοί φάκελοι. δεν είναι χύμα τα αρχεία. γι αυτό ήθελα κάποιο λογισμικό που ίσως παρακολουθεί τις αλλαγές στο Path που θα δώσω κι όταν βάλω το λαπτοπ μου να μεταφέρει μόνο τα νέα αρχεία. καλά δε ξέρω αν είναι εφικτό αυτο που λέω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adi32 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Βαλε το goodsync Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilllis Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Tα περισσοτερα backup προγραμματα που εχω χρησιμοποιησει εχουν επιλογη να αποθηκευουν μονο τα αρχεια που εχουν τροποποιηθει απο την τελευταια φορα που εκανες back up. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mpentenis Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 syncback, εχει συγχρονισμό, μονόδρομη ενημέρωση (νεα & μεταβολές) ή custom οπου ορίζεις τι θα γίνει εαν ενα αρχείο υπάρχει στο Α και οχι στο Β, αν έχει αλλάξει στο Α και οχι στο Β, αν έχει αλλάξει και στα 2, αν έχει σβηστεί απο το Α και οχι απο το Β κλπ κλπ κλπ ..... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pitogiro Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ένας άλλος τρόπος να μεταφέρεις τα αρχεία από το ένα pc στο άλλο αφού είναι στο ίδιο δίκτυο είναι χρησιμοποιώντας την εντολή robocopy των Windows. Αν κάνεις κοινόχρηστο το φάκελο στο pc που έχεις τα αρχεία που θες να αντιγράψεις, τότε από το laptop μπορείς να τρέξεις στο cmd την εντολή robocopy \\PcName\SharedFolderName C:\Users\UserName\Documents\BackupFolder /E όπου: PcName το όνομα του υπολογιστή που έχει τα αρχεία SharedFolderName το όνομα του φακέλου που έχει γίνει shared και είναι αυτός που έχει όλα τα αρχεία που θες να μεταφέρεις C:\Users\UserName\Documents\BackupFolder το path στο laptop όπου θες να αντιγράψεις τα αρχεία σου (βάζεις ό,τι θες) /E για να πάρει όλους τους υποφακέλους. Τρέχοντας αυτήν την εντολή συνεχόμενα αντιγράφει μόνο τις αλλαγές και δεν μεταφέρει τα πάντα από την αρχή. Αν η παραπάνω εντολή βγάλει σφάλμα "The user name or password is incorrect", είναι επειδή από το laptop δεν θα έχεις πρόσβαση στον κοινόχρηστο φάκελο στο άλλο pc. Ένας τρόπος λύσης αυτού του προβλήματος είναι να τρέξεις την εντολή net use \\PcName\IPC$ /user:PcName\Username password για να έχεις πρόσβαση στον κοινόχρηστο φάκελο (όπου PcName όπως και παραπάνω, και username και password το όνομα χρήστη και ο κωδικός στο pc με όνομα PcName. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2020 από pitogiro Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Muhammad Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 ο υπολογιστής έχει κοινόχρηστο φάκελο. οπότε μέσω δικτύου κάνω την αντιγραφή. αλλά θέλει ώρες. θα δοκιμάσω το goodsync . γίνεται να εγκατασταθεί στον φορητό μου; είναι λίγο φασαρία να είναι στον υπολογιστή με τα αρχεία. θα πρέπει όταν συνδέομαι στο δίκτυο να τρέχει και να βλέπει τις αλλαγές. το δικό μου λαπτοπ έχει win10, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο. πρέπει να το κατεβάσω να το δοκιμάσω και να δούμε 26 λεπτά πριν, mpentenis είπε syncback, θα δω κι αυτό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
coolnetgr Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Δες και το FreeFileSync. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Muhammad Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 5 ώρες πριν, coolnetgr είπε Δες και το FreeFileSync. Θα δω και αυτό. Απλά να διευκρινίσω πάλι ότι το λάπτοπ δε θα είναι μόνιμα συνδεδεμένο στο δίκτυο ώστε να τραβάει τα αντίγραφα συνέχεια. Όποτε πηγαίνω στο γραφείο και συνδεομαι τότε θα γίνεται η αντιγραφή. Προφανώς όχι κάθε μέρα. Δε θα χάνεται η μπάλα έτσι; Πώς δουλεύουν αυτά τα προγράμματα σε αυτή την περίπτωση; Μόλις συνδεομαι και το ενεργοποιω ξεκινάει και συγκρίνει τους φακέλους που του έχω δώσει και αντιγράφει τις αλλαγές; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Βασικα θέλεις ένα κοινόχρηστο φάκελο στο Internet ωστε το laptop να συγχρονίζει κάθε μέρα όποτε είναι στο Internet το backup του σταθερού. Είτε χρησιμοποιείς κάποιο cloud storage provider είτε παίρνεις ένα Nas αν έχει καλό Internet το γραφείο και κανείς backup εκεί τα αρχεία. Μετά βάζεις το laptop και συγχρονίζει τα αρχεία από το backup όποτε είναι online. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2020 από atheatos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
coolnetgr Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 7 ώρες πριν, Muhammad είπε Θα δω και αυτό. Απλά να διευκρινίσω πάλι ότι το λάπτοπ δε θα είναι μόνιμα συνδεδεμένο στο δίκτυο ώστε να τραβάει τα αντίγραφα συνέχεια. Όποτε πηγαίνω στο γραφείο και συνδεομαι τότε θα γίνεται η αντιγραφή. Προφανώς όχι κάθε μέρα. Δε θα χάνεται η μπάλα έτσι; Πώς δουλεύουν αυτά τα προγράμματα σε αυτή την περίπτωση; Μόλις συνδεομαι και το ενεργοποιω ξεκινάει και συγκρίνει τους φακέλους που του έχω δώσει και αντιγράφει τις αλλαγές; Υπάρχουν διάφορα tutorial στο site. Εγώ έχω φτιάξει ένα scriptάκι (στο φτιάχνει αυτόματα, εσύ επιλέγεις απλά τι θέλεις να κάνει) και όταν συνδέω τον εξωτερικό σκληρό τρέχει σύγκριση και περνάει μόνο τα καινούργια και τα αλλαγμένα αρχεία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
YasmineYua Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Τα Windows 7 περιλαμβάνουν ένα βοηθητικό πρόγραμμα που σας επιτρέπει να δημιουργείτε και να επαναφέρετε αντίγραφα ασφαλείας. Προχωρήστε στον Πίνακα Ελέγχου. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Σύστημα και Ασφάλεια. Εδώ θα δείτε έναν σύνδεσμο Backup and Restore. Κάντε κλικ σε αυτό. Μόλις μπείτε στην ενότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, θα χρειαστεί να κάνετε κλικ στο σύνδεσμο Ρύθμιση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Τώρα επιλέξτε το σημείο όπου θέλετε να αποθηκεύσετε το αντίγραφο ασφαλείας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 19/1/2020 στις 2:01 ΠΜ, Muhammad είπε Θα δω και αυτό. Απλά να διευκρινίσω πάλι ότι το λάπτοπ δε θα είναι μόνιμα συνδεδεμένο στο δίκτυο ώστε να τραβάει τα αντίγραφα συνέχεια. Όποτε πηγαίνω στο γραφείο και συνδεομαι τότε θα γίνεται η αντιγραφή. Προφανώς όχι κάθε μέρα. Δε θα χάνεται η μπάλα έτσι; Πώς δουλεύουν αυτά τα προγράμματα σε αυτή την περίπτωση; Μόλις συνδεομαι και το ενεργοποιω ξεκινάει και συγκρίνει τους φακέλους που του έχω δώσει και αντιγράφει τις αλλαγές; Τα sync προγράμματα δουλεύουν με δύο τρόπους. Ή θα έχουν κάποιο scheduler που θα τα βάζεις να συγχρονίζουν όποτε θέλεις εσύ ή θα τα τρέχεις όταν θέλεις να συγχρονίσεις. Κάποια είναι και portable και δε θέλουν εγκατάσταση. Το όλο ζήτημα είναι να ρυθμίσεις σωστά τον τρόπο που θα συγχρονίζουν και που θα δίνουν προτεραιότητα. Στην περίπτωση σου θα πρέπει να οριστεί σαν host ο απομακρυσμένος και mirror ο φάκελος στο λάπτοπ και θα αντιγράφουν από τον host στον mirror τα νέα και τα αλλαγμένα αρχεία. Π.Χ. Χρησιμοποιώ το SyncExp αρκετά επειδή είναι portable και τρέχει και σε 10άρια και σε xp με τις παρακάτω ρυθμίσεις. Στο Α βάζω σαν host τον απομακρυσμένο φάκελο και στο Mirror τον τοπικό και το ρυθμίζω όπως βλέπεις. Μπορείς να βάλεις το Newer file in mirror να είναι mirror -> Host αν επεξεργάζεσαι αρχεία τοπικά και θέλεις να συγχρονίζονται και να βάλεις το Only exist in mirror στο mirror > HOST αν δημιουργείς αρχεία στον backup φάκελο. Το Advanced σου βγάζει το διπλανό παράθυρο και το βάζω όπως βλέπεις αλλά μπορείς να προσθέσεις και άλλα για να αγνοεί ή αν θέλεις να τραβάει μόνο συγκεκριμένους τύπους αρχείων π.χ. *.doc *.docx *.xls *.xlsx *.txt για να παίρνει μόνο word και excel και text αρχεία. Τις ρυθμίσεις τις κρατάει στον φάκελο του (είναι portable και το αποσυμπιέζεις και τρέχει όπως είναι) οπότε το παίρνεις όπου θέλεις. Μπορείς να δημιουργήσεις και άλλα tasks και απλά τσεκάρεις ποιο ή ποια θέλεις και πατάς στο εικονίδιο με το πράσινο τρίγωνο (είναι γκι στα screens γιατί δεν τσέκαρα task). Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2020 από micos000 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Muhammad Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 18/1/2020 στις 8:20 ΜΜ, coolnetgr είπε Δες και το FreeFileSync. λοιπόν, ξεκίνησα τις δοκιμές με αυτό το πρόγραμμα και μετά θα προχωρήσω να δω ποιο θα μου κάνει. έχω επιλέξει Mirror αφού εγώ δε θα πειράζω κάποια από τα αρχεία του backup. αν θέλω να επεξεργαστώ ένα θα το επεξεργάζομαι κατευθείαν στον απομακρυσμένο υπολογιστή και μετά το πρόγραμμα θα παίρνει backup . έχω αποθηκεύσει το task, άρα κάθε φορά που θέλω θα το εκτελώ και αυτό θα συγκρίνει και θα αντιγράφει τις αλλαγές. υποθέτω αν στον σταθερό σβήσουμε κάποιο αρχείο, το πρόγραμμα θα το σβήσει και από το Backup του λαπτοπ όταν το τρέξω. Δηλαδή κοιτάει κάθε φορά που τρέχει ό,τι αρχείο υπάρχει στον "server" να υπάρχει και στον φάκελο του backup. νομίζω το GoodSync πρέπει να είναι το καλύτερο αλλά είναι με πληρωμή. θα το αφήσω για το τέλος, αν δε με καλύψουν τα free τότε θα πάω σε αυτό το κακό είναι ότι είναι πολλά αρχεία κειμένου τα οποία αν συμπιεστούν κερδίζω πολύ. σχεδόν στο μισό.. Αν συμπιεστούν βέβαια θα θέλει και πολύ χρόνο να γίνει η σύγκριση και δε ξέρω γενικά αν γίνεται. θα βοηθούσε όμως πολύ Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2020 από Muhammad 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα