Tasospap1987 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Καλησπέρα κι από εμένα! Είμαι σε δίλλημα! Σκοπεύω να πάρω ένα αυτοκίνητο μέχρι 6500€ και είμαι αναμεσα στο auris και στο i30. Μέχρι 10ετιας αμάξι με λογικά χλμ και βενζίνη γιατί δεν κάνω και πολλά χλμ. Κάτι άλλο αξιόπιστο που να βγάλει τουλάχιστον μια πενταετια- οκταετία?Μιλάμε για κατηγορία sedan γιατί έχω και μωρό παιδί. Έχω "φαει" το car.gr και έχω μπερδευτεί! Εν ολίγοις auris με αρκετά χλμ ή i30 με λιγότερα και πιο καινούργιο? Οποιαδήποτε άλλη πρόταση θ την εκτιμούσα. Ευχαριστώ πολύ.
tutuyo Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Ως (πρωην) κατοχος Auris και μετα απο 190.000 χλμ εχω αρκετα θετικα εχω να σου πω. Χωροι-χωροι-χωροι και αξιοπιστια. Εαν το βρεις με το 6αρι κιβωτιο ακομη καλυτερα. Νορμαλ καταναλωση, λιγο θορυβωδες πανω απο τα 120 χλμ/ω
turbat0s Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 9 λεπτά πριν, Tasospap1987 είπε Εν ολίγοις auris με αρκετά χλμ ή i30 με λιγότερα και πιο καινούργιο? Προσωπικά θα πήγαινα στο πιο καινούριο. Άλλωστε και οι 2 φίρμες σκοράρουν πολύ καλά στην αξιοπιστία. 1
Tasospap1987 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Τα χλμ έχω καταλάβει ότι είναι σχετικά. Πως έχουν γίνει, που έχουν γίνει και το βασικότερο αν είναι πραγματικά. Η Toyota είναι εγγύηση αλλά και η Hyundai 2ιναι αρκετά αξιόπιστη. Έχω βρει αυτό https://www.car.gr/25268392-toyota-auris
agnostos13 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Έχε στα υπόψιν οτί αν το μοτέρ του Auris θα είναι το 1NR-FE θα τσιμπάει λάδι μετά από τα 100.000
Tasospap1987 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 28 λεπτά πριν, tutuyo είπε Ως (πρωην) κατοχος Auris και μετα απο 190.000 χλμ εχω αρκετα θετικα εχω να σου πω. Χωροι-χωροι-χωροι και αξιοπιστια. Εαν το βρεις με το 6αρι κιβωτιο ακομη καλυτερα. Νορμαλ καταναλωση, λιγο θορυβωδες πανω απο τα 120 χλμ/ω Όταν λες 6αρι δλδ κάτι τέτοιο θεωρείς ότι αξίζει? https://www.car.gr/24436457-toyota-auris-1300-6-vvt-i Ζητάω ασφάλεια ,χώρους , και διάρκεια. Η ταχύτητα ειναι απο τα τελευταία που με ενδιαφέρει γιατι και ψάχνω κάτι έως 1400 cc . Σπάνια θα κάνω ταξίδια. . Κάτι άλλο εκτός από αυτά εξίσου αξιόπιστο υπαρχει κατά την γνώμη σου?
gthe Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ως κάτοχος και auris αλλά και i30 θα έλεγα i30 με κλειστά μάτια σε θέμα αξιοπιστίας. Γιατί αυτός ο 1.3 όντως μετά τα 100κ τσιμπάει λαδάκι και αυτό είναι θέμα. Από άποψη σαλονιού, στα μοντέλα του 2010, το auris έχει ένα προβάδισμα. Προσωπικά βρίσκω το λεβιέ ψηλά αρκετά βολικό στην οδήγηση. Επειδή τυχαίνει να έχουμε και το 2010 i30 αλλα και του 2014, αν μπορείς να φτάσεις οικονομικά το επόμενο μοντέλο είναι σαφώς καλύτερο. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2020 από gthe
Tasospap1987 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, gthe είπε αν μπορείς να φτάσεις οικονομικά το επόμενο μοντέλο είναι σαφώς καλύτερο. Μέχρι εδώ μπορεί να φτάσει η τσέπη μου https://www.car.gr/24149291-hyundai-i-30-clima-usb-xenon-full-extra Και πάλι λέω με ενδιαφέρει αξιόπιστια χώρους και μετά τα υπόλοιπα.
papoys1 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το i30 που σε ενδιαφέρει για τι μοντέλο πρόκειται γιατί το 10ετίας δεν το λες και κελεπούρι. Α τώρα το είδα 3ος του 11.Εντάξει σχεδόν συνομήλικα είναι από κει και πέρα είναι τι σου αρέσει εσένα. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2020 από papoys1
phanispal Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Επειδή κι εγώ ψάχνω για μεταχειρισμένο (πιο φθηνό, αλλά έχω αρχίσει να κοιτάω και προς το δικό σου budget), έχω διαβάσει για το Auris ότι στα αρνητικά του συγκαταλέγονται τα εξής: - Αρκετά ψηλό, ίσως το ψηλότερο της κατηγορίας του, κάτι που σου δίνει χώρο και αέρα, αλλά έχει επίπτωση στην οδηγική συμπεριφορά, και στην εθνική σε υψηλές ταχύτητες περνάνε δίπλα σου και κουνάει σα βάρκα στη φουσκοθαλασιά. - Ποιότητα κατασκευής και συναρμολόγησης υποδεέστερη του παλιότερου Corolla, σκληρά πλαστικά και τριγμοί. - Εννοείται δεν κοιτάς για το 1.33 με τα 101 άλογα γιατί έχει προβληματικό μοτέρ. Γι' αυτό έχουν σχετικά χαμηλές τιμές στις αγγελίες, ενώ φαινομενικά είναι η κατεξοχήν καλύτερη επιλογή. Για το Hyundai i30 τώρα δεν έχω ιδιαίτερη άποψη επειδή δεν έχω ασχοληθεί να διαβάσω γι' αυτό. Αλλά έτυχε και το οδήγησα πρόσφατα για λίγο, με πετρελαιοκινητήρα, δε μου άφησε και πολύ θετικές εντυπώσεις, σε χώρους μου φάνηκε μικρό, και στις χαμηλές το βρήκα εντελώς ψόφιο, μιλάμε νέκρα. Ούτε το εσωτερικό του μου άρεσε σαν ποιότητα κατασκευής.
Tasospap1987 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 2 ώρες πριν, papoys1 είπε Το i30 που σε ενδιαφέρει για τι μοντέλο πρόκειται γιατί το 10ετίας δεν το λες και κελεπούρι. Α τώρα το είδα 3ος του 11.Εντάξει σχεδόν συνομήλικα είναι από κει και πέρα είναι τι σου αρέσει εσένα. Απλά ο ενδοιασμος μου είναι Toyota (εγγυηση) με περισσότερα χλμ και πιο παλιό Hyundai με λιγότερα ? Εκεί κολλάω. Αλλιώς και τα 2 ειναι αξιόπιστα. 1 ώρα πριν, phanispal είπε Επειδή κι εγώ ψάχνω για μεταχειρισμένο (πιο φθηνό, αλλά έχω αρχίσει να κοιτάω και προς το δικό σου budget), έχω διαβάσει για το Auris ότι στα αρνητικά του συγκαταλέγονται τα εξής: - Αρκετά ψηλό, ίσως το ψηλότερο της κατηγορίας του, κάτι που σου δίνει χώρο και αέρα, αλλά έχει επίπτωση στην οδηγική συμπεριφορά, και στην εθνική σε υψηλές ταχύτητες περνάνε δίπλα σου και κουνάει σα βάρκα στη φουσκοθαλασιά. - Ποιότητα κατασκευής και συναρμολόγησης υποδεέστερη του παλιότερου Corolla, σκληρά πλαστικά και τριγμοί. - Εννοείται δεν κοιτάς για το 1.33 με τα 101 άλογα γιατί έχει προβληματικό μοτέρ. Γι' αυτό έχουν σχετικά χαμηλές τιμές στις αγγελίες, ενώ φαινομενικά είναι η κατεξοχήν καλύτερη επιλογή. Για το Hyundai i30 τώρα δεν έχω ιδιαίτερη άποψη επειδή δεν έχω ασχοληθεί να διαβάσω γι' αυτό. Αλλά έτυχε και το οδήγησα πρόσφατα για λίγο, με πετρελαιοκινητήρα, δε μου άφησε και πολύ θετικές εντυπώσεις, σε χώρους μου φάνηκε μικρό, και στις χαμηλές το βρήκα εντελώς ψόφιο, μιλάμε νέκρα. Ούτε το εσωτερικό του μου άρεσε σαν ποιότητα κατασκευής. Δεν είμαι γνώστης όσο αναφορά τους κινητήρες. Από εδώ το μαθαίνω. Δλδ αποφεύγω τα 1300cc με 101 άλογα?Γιατί καπουεισα ότι ειναιπροβληματικα τα auris από το2008 έως το12. Αν είναι να πάρω κάτι πιο καινούργιο θαπρεπεινα περιμένω κάνα δυο χρονάκια παραπάνω και να πάρω κάτι καινούργιο. Απο την άλλη πριν το 2008 ειναι Όλα άστα να πάνε. Κρίμα γτ τα είχα και σε μεγαλη εκτιμηση. Εκτός από αυτά υπάρχει κάτι άλλο με αυτό το μπάτζετ που να μπορείς να μου προτείνεις? Πχ κάτι σαν και αυτό? https://www.car.gr/25169795-honda-civic-hybrid-1-3-aytomato
phanispal Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Πού είδες ότι τα 08-12 είναι προβληματικά; Δεν έχω διαβάσει κάτι τέτοιο, μόνο αυτό με το 1NR-FE μοτέρ ξέρω, που είναι γνωστό. Κι εγώ στην ίδια φάση με σένα είμαι, έχω μωρό και ψάχνω για αξιόπιστο οικονομικό οικογενειακό σε αυτό το budget περίπου, απλά εγώ θέλω αυστηρά hatchback, όπως το Auris και τo i30, όχι sedan όπως το Civic που παρέθεσες από πάνω.
Tasospap1987 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 29 λεπτά πριν, phanispal είπε Πού είδες ότι τα 08-12 είναι προβληματικά; Δεν έχω διαβάσει κάτι τέτοιο, μόνο αυτό με το 1NR-FE μοτέρ ξέρω, που είναι γνωστό. Που αλλού να το είδα? Στην μεγαλύτερη παραπληροφόρηση που υπάρχει και λέγεται internet. Και επειδή είμαι άσχετος από μηχανικής άποψης, ότι βλέπω το ψάχνω περαιτέρω και ενεργω αναλογος. Τώρα όσο αναφορά για hatchback δεν είναι και το βασικότερο κομμάτι για να επιλέξω. Αν υπάρχουν χώροι ικανοποιητικοι στο πορτ μπαγκαζ και στο σαλόνι μου ειναι αρκετο. Απλά για εμένα τααμαξια που ξεχωριζουν ειναι τα Audi, toyota, Honda, Hyundai. Έχεις να μου προτείνεις κάτι άλλο αξιόπιστο σε αυτά τα λεφτά πέρα από το Auris και το i30? Σε ρωτάω επειδη και εσύ είσαι στο ψάξιμο....🙄🙄🙄
phanispal Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Mazda 3 και Ford Focus είναι τα επόμενα που κοιτάω, VW (π.χ. Golf) και Seat (Ibiza ή Leon) προσωπικά δεν κοιτάω, εσένα όμως μπορεί να σε ενδιαφέρουν. Εγώ προς το Auris κλίνω αν τελικά ανεβάσω το αρχικό budget, αλλά θέλω με λίγα χιλιόμετρα και κοιτάω για το 1.6.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα