Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο νέο pc της υπογραφής τοποθέτησα το παλιό PSU που είχα από το προηγούμενο PC, ένα Corsair HX650W. Ωστόσο επειδή στο νέο pc τα πάντα πάνω του είναι εντελώς αθόρυβα, ακούγεται ένας υπόκωφος, εκνευριστικός πλέον ήχος στα αυτιά μου, από το ανεμιστηράκι του τροφοδοτικού, το οποίο έχει και σχεδόν 8 χρόνια λειτουργίας. 

Έχοντας ως στόχο την αγορά ενός αθόρυβου τροφοδοτικού τι προτείνεται; Σκέφτομαι τα Be quiet! Dark Power Pro 11 που έχουν 80+ Platinum efficiency και έχουν εξαιρετικά χαμηλό θόρυβο. Το 650w: 9,2 dB(A) at 20% load, 10 dB(A) at 50% load και 14,6 dB(A) at 100% load. Το 750w: 8,7 dB(A) at 20% load, 9,5 dB(A) at 50% load  και 19,9 dB(A) at 100% load. 

Καλά λόγια διαβάζω και για το Corsair HXi Series HX750i, που είναι semi-passive και ο ανεμιστήρας του λειτουργεί μετά τα 300w

Αν και τα 750w μου είναι περιττά (κοντά στα 300 watt χρειάζεται το pc μου όπως μου το υπολογίζει εδώ https://www.bequiet.com/en/psucalculator), σκέφτομαι να προβώ στην αγορά του, έτσι ώστε το τροφοδοτικό να ζορίζεται λιγότερο, να λειτουργεί πιο άνετα και άρα να μην ζεσταίνεται τόσο. Αποτέλεσμα το ανεμιστηράκι του να λειτουργεί λιγότερο, σε χαμηλότερες στροφές.

Τι άλλες επιλογές υπάρχουν; 

Επεξ/σία από aldon
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, zx1234r είπε

Πάρε ένα fanless με passive cooling. Αν η κατανάλωση σου είναι όντως κάτω απο 400w, είσαι οκ.

Γιατί τα φοβάμαι τα συγκεκριμένα; Δεν έχω διαβάσει και ότι καλύτερο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...