Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δυσκολο να το εχει τελειωσει κανεις απο εδω δεν ειναι και πολυ γνωστο  .Τα souls ειναι ειδικη  κατηγορια action BDSM :P οποτε θα πω FF και Persona 

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πραγματικά δύσκολη ερώτηση. Αν απαντηθεί με το σκεπτικο ποιά προσωπικα εχω λιώσει/απολαύσει πιο πολύ απο όλα, η απάντηση είναι: 

1. Eye of the Beholder 1&2

2. Dark Souls 1&2

3. Final Fantasy FFXII Zodiac Age

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι λίγο ξεχειλωμένος ο όρος RPG στις μέρες μας. Μέχρι και η κουτσή Μαρία βάζει character progression στο game της για να το πει RPG, πράγμα που προφανώς δεν αρκεί. Για εμένα ένα RPG πρέπει, εκτός από ανάπτυξη χαρακτήρα (εννοώντας όλο το πακέτο, skills, stats, crafting, equipment, όλα αυτά), να έχει τουλάχιστον άλλα δύο από τα εξής τρία elements για να χαρακτηρίζεται RPG:

1. Σοβαρό σενάριο, διαλόγους και πλοκή. Ένα RPG διηγείται μια ιστορία και την διηγείται δίνοντας βήμα στον παίκτη να την βιώσει μέσω της αλληλεπίδρασης με τους άλλους NPC's του game. Γι' αυτό οι επιλογές στους διαλόγους δεν θα πρέπει να είναι της μορφής «Intimidate/Joke/Love» θα πρέπει να σου περιγράφει αναλυτικά την κάθε γραμμή διαλόγου για να μπαίνεις στο πετσί του ρόλου.
  2. Επιλογές που να έχουν αντίκτυπο στο σύμπαν του game. Σε ένα RPG ο χαρακτήρας που υποδύεσαι είναι το κέντρο του σύμπαντος που περιγράφει το game και μέσω αυτού του εργαλείου οι επιλογές σου παίζουν ρόλο στη διαμόρφωση της ιστορίας, ακόμα και στα side-quests θα πρέπει η έκβαση να αλλάζει ανάλογα με το path που αποφάσισες να ακολουθήσεις.
  3. Gameplay ≠ Action gameplay. Στα core RPG δεν πρέπει να έχεις ευθύ έλεγχο του χαρακτήρα που υποδύεσαι. Δεν είναι το skill σου αυτό που καθορίζει την ικανότητα του χαρακτήρα σου να ανταπέξερχεται στις δυσκολίες του game, αλλά όλη η πρότερη εμπειρία που έχει αποκομίσει από τις προηγούμενες δυσκολίες που αντιμετώπισε.

Με αυτά δεδομένα, τα Soulsborne games δεν θα έλεγα ότι κατατάσσονται στο φάσμα των RPG's. Απαιτούν πάρα πολύ skill από τη μεριά του παίκτη, δεν έχει σημασία το level ή το equipment, σημασία έχει να μάθεις να βγάζεις visceral/riposte atttacks.

Για μένα το καλύτερο RPG ever είναι το Planescape: Torment. Γενικότερα, τα party-based RPG's τικάρουν πιο εύκολα τα κουτάκια που έγραψα παραπάνω.

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 5
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To δικο μου αγαπημενο είναι το Panzer Dragoon Saga.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Έχω παίξει περίπου 110 rpgs μέχρι στιγμής.Δεν υπάρχει καλύτερο για εμένα.Πώς να διαλέξω μεταξύ suikoden II,chrono cross ή ffix;Δεν γίνεται.Xenogears ή Vagrant Story;Πάλι δεν μπορώ να επιλέξω.Για αυτό για εμένα δεν υπάρχει καλύτερο αλλά πιο είναι το αγαπημένο μου.Εκεί ναι θα έλεγα FFIX.

Δημοσ.

Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω είναι δύσκολο να απαντηθεί μια τέτοια ερώτηση. Ειδικά στην περίπτωση που έχεις παίξει πληθώρα τέτοιων games. Έχω παίξει αρκετά που κατά καιρούς μου έχουν προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες και πολλές ώρες διασκέδασης. Από Ultima και Chrono Trigger μέχρι Fallout και KOTOR. Μου είναι δύσκολο να απομονώσω κάποιο και να πω ότι είναι de facto το αγαπημένο μου.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
3 hours ago, PDS13 said:

To δικο μου αγαπημενο είναι το Panzer Dragoon Saga.

Πανέμορφο game. Μακάρι το κάνει remake η SEGA κάποια στιγμή. Εντελώς υποτιμημένο game. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Malthador είπε

Είναι λίγο ξεχειλωμένος ο όρος RPG στις μέρες μας. Μέχρι και η κουτσή Μαρία βάζει character progression στο game της για να το πει RPG, πράγμα που προφανώς δεν αρκεί. Για εμένα ένα RPG πρέπει, εκτός από ανάπτυξη χαρακτήρα (εννοώντας όλο το πακέτο, skills, stats, crafting, equipment, όλα αυτά), να έχει τουλάχιστον άλλα δύο από τα εξής τρία elements για να χαρακτηρίζεται RPG:

1. Σοβαρό σενάριο, διαλόγους και πλοκή. Ένα RPG διηγείται μια ιστορία και την διηγείται δίνοντας βήμα στον παίκτη να την βιώσει μέσω της αλληλεπίδρασης με τους άλλους NPC's του game. Γι' αυτό οι επιλογές στους διαλόγους δεν θα πρέπει να είναι της μορφής «Intimidate/Joke/Love» θα πρέπει να σου περιγράφει αναλυτικά την κάθε γραμμή διαλόγου για να μπαίνεις στο πετσί του ρόλου.
  2. Επιλογές που να έχουν αντίκτυπο στο σύμπαν του game. Σε ένα RPG ο χαρακτήρας που υποδύεσαι είναι το κέντρο του σύμπαντος που περιγράφει το game και μέσω αυτού του εργαλείου οι επιλογές σου παίζουν ρόλο στη διαμόρφωση της ιστορίας, ακόμα και στα side-quests θα πρέπει η έκβαση να αλλάζει ανάλογα με το path που αποφάσισες να ακολουθήσεις.
  3. Gameplay ≠ Action gameplay. Στα core RPG δεν πρέπει να έχεις ευθύ έλεγχο του χαρακτήρα που υποδύεσαι. Δεν είναι το skill σου αυτό που καθορίζει την ικανότητα του χαρακτήρα σου να ανταπέξερχεται στις δυσκολίες του game, αλλά όλη η πρότερη εμπειρία που έχει αποκομίσει από τις προηγούμενες δυσκολίες που αντιμετώπισε.

Με αυτά δεδομένα, τα Soulsborne games δεν θα έλεγα ότι κατατάσσονται στο φάσμα των RPG's. Απαιτούν πάρα πολύ skill από τη μεριά του παίκτη, δεν έχει σημασία το level ή το equipment, σημασία έχει να μάθεις να βγάζεις visceral/riposte atttacks.

Για μένα το καλύτερο RPG ever είναι το Planescape: Torment. Γενικότερα, τα party-based RPG's τικάρουν πιο εύκολα τα κουτάκια που έγραψα παραπάνω.

το ειναι δεν ειναι  τα souls rpg, ειναι μεγαλη κουβεντα...προφανως και υπαρχει πολυ action στοιχειο στο παιχνιδι, αλλα υπαρχει και το rpg κομματι...υπαρχουν πολλες διαφορετικες κατηγοριες. περα απο τα action rpg ή turn based ή jrpg, το να λεμε οτι μονο τα παιχνιδια που ακολουθουν τους κανονες ad&d ειναι rpg ειναι τραβηγμενο...

Btw η πρωτη μου επαφη με το ad&d ηταν νομιζω το heroes of the lance στον amstrad, πρεπει να ημουν γυρω στα 8. Το παιχνιδι ηταν αθλιο και μαλλον arcade και οχι rpg. Οπότε ας μην ειμαστε κολλημενοι με τις ταμπελες... :) 

Το artwork απο το review στο  heroes of the lance(με την ομαδα μαζεμενη γυρω απο τη φωτια)  παντως μου ειχε κανει τρομερη εντυπωση, δε θυμαμαι περιοδικο λογικά ή στο pixel ή στο sprite. Μετα απο καμια δεκαετια το baldurs gate 2 ηταν το πρωτο πραγματικο rpg που επαιξα σε fantasy setting ηταν τρομερη εμπειρια. Πραγματικα οτι φανταζομουν για το πως θα ειναι ενα τέλειο rpg...

για το panzer dragoon, sega saturn δεν ειχα ποτε...απο το mega drive πηγα στα pc και μετα το ps2 και στις κονσολες της sony...Τα remakes που ανακοινωσε η sega, ειναι στα πρώτα που ηταν arcade ή στο saga?

Επεξ/σία από xavier
  • Like 2
Δημοσ.

Divine Divinity

Divinity: original sin 2

Neverwinter nights 

Σεναριο - lore πολύ ενδιαφέρον και εκτενέστατο και game mechanics που με έκαναν να αγαπήσω το είδος λίγο παραπάνω 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Solatorobo είπε

Έχω παίξει περίπου 110 rpgs μέχρι στιγμής.Δεν υπάρχει καλύτερο για εμένα.Πώς να διαλέξω μεταξύ suikoden II,chrono cross ή ffix;Δεν γίνεται.Xenogears ή Vagrant Story;Πάλι δεν μπορώ να επιλέξω.Για αυτό για εμένα δεν υπάρχει καλύτερο αλλά πιο είναι το αγαπημένο μου.Εκεί ναι θα έλεγα FFIX.

Ρε φίλε δεν έχω παίξει 110 που έχεις παίξει, είμαι σε καμία τριανταριά, αλλά και γω νούμερο ένα που με μάγεψε ήταν το ffix. Το καλύτερο ff που έχει υπάρξει και η καλύτερη ιστορία που έχω δει σε jrpg. 

To lost odyssey αν δεν έχουμε Xbox μπορούμε να το παίξουμε σε pc με κάποιο τρόπο;έχω ακούσει επίσης καταπληκτικά λόγια για την ιστορία του 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χε ακομα δε το χω αλλαξει δισκο στο 360 ουτε στο one καλουτσικο ειναι αν και δυσκολο . Το Panzer Dragoon Saga ειναι σε Sega saturn αυτο και αν ειναι δυσκολο να το βρεις 

Επεξ/σία από Mhlogiatros
  • Moderators
Δημοσ.
3 hours ago, xavier said:

το ειναι δεν ειναι  τα souls rpg, ειναι μεγαλη κουβεντα...προφανως και υπαρχει πολυ action στοιχειο στο παιχνιδι, αλλα υπαρχει και το rpg κομματι...υπαρχουν πολλες διαφορετικες κατηγοριες. περα απο τα action rpg ή turn based ή jrpg, το να λεμε οτι μονο τα παιχνιδια που ακολουθουν τους κανονες ad&d ειναι rpg ειναι τραβηγμενο...

Δεν είπα πουθενά ότι μόνο τα D&D είναι RPG. Ούτε καν. Και τα Gothic είναι RPG, και τα Witcher είναι RPG, και τα Fallout είναι RPG, χωρίς να είναι κανένα D&D. Επίσης, τα J-RPG είναι RPG. 

Τα Soulsborne στην καλύτερη περίπτωση είναι Action-RPG, αλλά και πάλι στο περίπου. Είναι πολύ heavy-based επάνω στο άμεσο gameplay και είναι τέρμα γραμμικά. 

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό είδος. 

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Edel είπε

Ρε φίλε δεν έχω παίξει 110 που έχεις παίξει, είμαι σε καμία τριανταριά, αλλά και γω νούμερο ένα που με μάγεψε ήταν το ffix. Το καλύτερο ff που έχει υπάρξει και η καλύτερη ιστορία που έχω δει σε jrpg. 

To lost odyssey αν δεν έχουμε Xbox μπορούμε να το παίξουμε σε pc με κάποιο τρόπο;έχω ακούσει επίσης καταπληκτικά λόγια για την ιστορία του 

Υπάρχει emulator για xbox 360 αλλά δεν έχω υπολογιστή που να μπορεί να το τρέξει για να το δοκιμάσω.

Δημοσ.

Προσωπικά δεν θα κάνω το λάθος να θεωρήσω rpg τα πάντα όλα όπως κάνουν κάποιοι με τον ορισμό του φίλου. Εγώ θα βάλω τους σκληρούς κανόνες του τι εστι rpg στα video games οπότε παιχνίδια του τύπου dark souls ή Diablo δεν θα α συμπεριλάβω. 

Με βάση το παραπάνω λοιπόν θα πω ότι τα καλύτερα rpg εξ ανατολάς και δυτικής όχθης είναι το xenoblade chronicles X και witcher 3 αντίστοιχα. Οι λόγοι που επέλεξα αυτά τα δύο άπειροι. Ας πούμε ότι είναι τα καλύτερα δείγματα της "σχολής" τους έκαστο. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...