MikeJ Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Επειδή το άρθρο δε πήρε θεωρώ την αναγνώριση που του αξίζει, θα το ανεβάσω και εδώ https://www.liberal.gr/apopsi/i-koroidia-ton-etaireion-courier/281454 Ίσως μετά τις εταιρείες με τα 5ψήφια που χρεώνουν όποιον να ναι, από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα σε ολόκληρο κλάδο που τυγχάνει και αυτός να είναι υπό την "εποπτεία" της ΕΕΤΤ. Απίστευτη κομπίνα αυτή που έχουν στήσει. Εταιρείες ταχυμεταφορών που έχουν αλλάξει μοντέλο λειτουργίας σε σημεία παραλαβής αντικειμένων (χωρίς τη συναίνεση του πελάτη). Στη πιο πρόσφατη περίπτωσή μου παραγγελία από Γερμανό αρχές Δεκεμβρίου (ογκώδες αντικείμενο, διαφορετικά επιλέγω πάντα παραλαβή από κατάστημα) - Ελτά Courrier - Πρακτορείο Νέου Κόσμου Μακρυγιάννη (μπείτε και δείτε σχόλια στο Google) Η ιστορία σε σπόιλερ για όποιον δε βαριέται. Spoiler Έχοντας ρεπό Πέμπτη και Παρασκευή θεώρησα ότι δεν θα έχω θέμα να παραλάβω, θα μείνω μπάστακας στο σπίτι. Βλέπω πρωί Πέμπτης το δέμα βγαίνει προς παράδοση (χαρά εγώ...) Μετά από λίγο και χωρίς να χτυπήσει κουδούνι, χωρίς να υπάρξει ειδοποιητήριο, sms ή κλήση βλέπω απλά το τρακινγκ να λέει πλέον παραλήπτης εκτός -εταιρεία κλειστή (άρα καθαρά εικονική απόπειρα παράδοσης καθώς μια χαρά σπίτι ήμουν και το όνομα στο κουδούνι κλπ) Προσπαθώ να πάρω τηλέφωνο στο αρμόδιο πρακτορείο αλλά και στο κεντρικό τηλέφωνο, ηχητικό μήνυμα κασέτα "Όλοι είναι απασχολημένοι καλέστε αργότερα" ) Ούτε καν δυνατότητα να περιμένεις έστω μία ώρα στην αναμονή, απλά κλείσιμο της γραμμής). Αυτό στη συνέχεια κατάλαβα είναι μόνιμη κατάσταση και ότι ώρα ή μέρα αν πάρεις δεν απαντάνε ποτέ απλά βάζουν τη κασέτα. Επικοινωνία με τσατ, (δεν είμαι σίγουρος αν ήταν bot ή άνθρωπος) απλά μου είπε σε ποιο πρακτορείο βρίσκεται και το τηλέφωνο (τπτ δηλαδή). Στέλνω mail στο πρακτορείο και τα κεντρικά. Συνέχισα τη καθημερινότητα μου θεωρώντας μέσα στις επόμενες μέρες θα κάνουν κάποια απόπειρα για παράδοση για επικοινωνία κλπ... (τίποτα) Επικοινωνία με τον Γερμανό "αφού το αντικείμενο είναι σε courrier δε μπορούμε να κάνουμε κάτι,μόνο να ακυρώσουμε " (απορώ ο Γερμανός που χάνει χρήματα και πελάτες δεν ενδιαφέρεται για τους συνεργάτες του) Μία μέρα που είχα χρόνο, είπα να πάω στο πρακτορείο (όχι για να παραλάβω αλλά για να συννενοηθώ αφού δεν έβλεπα άλλη επιλογή). Πάω στο πρακτορείο που ανέφερε το τράκινγ αλλά και το τσατ της εταιρείας, "δεν είναι εδώ το αντικείμενο αλλά στο πρακτορείο της Καλλιθέας" μου λέει (χωρίς να αναφέρεται πουθενά αυτό, έπρεπε να μυρίσω τα νύχια μου). Εντωμεταξύ όταν βλέπει το βάρος του δέματος άλλαξε χρώμα η υπάλληλος και με ρώτησε αν είναι όντως 19 κιλά (προφανώς γιατί κατάλαβε ότι δεν μπορούν εύκολα να κάνουν τη κομπίνα τους σε τέτοιο αντικείμενο και να το δεχτεί ο πελάτης αβίαστα). Εν μέρει χαίρομαι καθώς το πρακτορείο Καλλιθέας αρκετά κοντά στο σπίτι μου. Πάω στο πρακτορείο, " Δεν είχαμε τον αριθμό σας μου λέει για να σας καλέσουμε" (ο αριθμός μου υπήρχε στη παραγγελία του Γερμανού πάντως). "Ειδοποιητήρια δεν αφήνουμε πλέον " (γιατί χάνονται) και η μόνη επικοινωνία είναι με sms. Συμφωνούμε για παράδοση στις επόμενες δύο μέρες που θα είμαι διαθέσιμος. Τηλέφωνο από το πρακτορείο την επόμενη μέρα " Ναι ξέρετε δε μπορούμε τελικά αυτές τις μέρες (που μπορείτε εσείς) , μπορούμε την πιο επόμενη (που θα έφευγα εξωτερικό για 2 βδομάδες). " Αλλά μπορείτε να έρθετε να το πάρετε μέχρι τις 6 το απόγευμα (έχουν και τρομερά ευέλικτο ωράριο για τους πελάτες που εργάζονται)" - Εγώ να εξηγώ ότι δε μπορώ να παραλάβω 19 κιλά (και τεράστιο σε διαστάσεις δέμα καθότι δεν έχω αυτοκίνητο) Ακολούθησαν ακόμα μερικές "εικονικές απόπειρες παράδοσεις" (όπου ούτε sms υπήρξε ούτε τίποτα) και μετά επέστρεψαν το αντικείμενο στο Γερμανό και η παραγγελία ακυρώθηκε. 6
fastnq2 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Αυτό πάντως με την αλλαγή παράδοσης χωρίς την συναινεση εμένα προσωπικά μου το έχουν δικαιολογησει πολλές φορές στο ότι με το που φτάνει το δέμα δηλώνεται αυτόματα ότι το παίρνει ο κουριερ ενώ πχ μπορεί αυτός να έχει φύγει ήδη, η για κάποιον λόγο να μην βγαίνει κουριερ εκείνη την μέρα(ξέρω γω για καιρικές συνθήκες). Άλλη μια δικαιολογία είναι ότι ο κουριερ βγαίνει συγκεκριμένες μέρες σε συγκεκριμένες περιοχες(περίεργο φυσικά γιατί δεν γίνεται ένα δέμα από Κρήτη Κομοτηνή να κάνει μια μέρα και από το κατάστημα σπίτι σου να θελει άλλες δύο μέρες). Είμαι σίγουρος πάντως ότι είναι καλυμμένοι κάπου στα μικρά γράμματα, όλο και κάπου θα αναφέρεται οι μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν. Πάντως όντως σιγουρευτηκα ότι πάει ανάλογα το κατάστημα. Οι υπάλληλοι στο τοπικό κατάστημα ελτα κουριερ π παίρνω εγώ τα δεματα μου είναι πολύ εξυπηρετικοί, και ίσως και λόγω αναδουλειας φέρνουν στο σπίτι το πακετο την ίδια μέρα (εκτός Σαββάτου) που φτάνει στο κατάστημα.. Με τους άλλους έχω θεμα κυρίως acs
mic2mic Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Άλλη μια περίπτωση για όσους υποστηρίζουν ότι "η αγορά αυτορυθμίζεται" και "ο ανταγωνισμός απομονώνει τους κακούς επαγγελματίες". Χωρίς κρατικό έλεγχο, απλά όλοι τείνουν στην ίδια χάλια εξυπηρέτηση. Βέβαια όταν στη θέση του κρατικού ελέγχου έχεις τα λαμόγια της ΕΕΤΤ, είναι σαν να μην έχεις καθόλου έλεγχο.
ritchie77 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Γενικη Ταχυδρομικη, περιμενω δεμα. Μπαινω χτες καποια στιγμη να δω που βρισκεται. Αδυναμια παραδοσης λεει, εγω μεχρι εκεινη τη στιγμη ειμαι στο σπιτι. Κατεβαινω κατω να δω αν εχει αφησει χαρτακι, δεν υπαρχει τιποτα. Κουδουνι δε χτυπησε. Εκτος κι αν με το "αδυναμια παραδοσης" εννοουν οτι δεν προλαβε να ερθει καθολου απ' το σπιτι. Κι επειδη ουτε σημερα βλεπω να το φερνουν, θα παω οπως σχεδον παντα να το παραλαβω ο ιδιος Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2020 από ritchie77 1
tutuyo Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Και εγω ασχημη εμπερια με ΕΛΤΑ κουριερ και μαλιστα ηταν και σχετικα αγενεις οι υπαλληλοι οταν πηγα να το παραλαβω, μια μαλιστα ευθαρσως με ρωτησε "τι εχει μεσα το δεμα"? Συγκρατηθηκα να μην της απαντησω Πουτσες🙂
cumulus Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Acs δυο φορες χαρτακι ,παροτι ειμασταν 2 ατομα σπιτι .Τριτη φορα δεν βρεθηκε το ονομα στο κουδουνι !!!!! Παιρνω τηλ και ρωταω πως τις δυο φορες βρηκε το ονομα μου αλλα δεν ημουν σπιτι και την τριτη δεν βρηκε το ονομα μου ; Η απαντηση ηταν περαστε απο εδω .Το δεμα ηταν αντικαταβολη και δεν πηγα απο εκει Αλλη περιπτωση ταχυδρομικη που μου ειπε οτι παραδιδουν δεματα μεχρι τις 3.00
MikeJ Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Το θέμα είναι ότι έχουν το καρπούζι, έχουν και το μαχαίρι. Βάζουν στο σύστημα ότι ήρθαν και δε σε βρήκαν και μετά είναι καλυμμένοι,. ΄Άντε μετά να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Όσες μπορούν να αποδείξουν ότι ήρθαν άλλο τόσο μπορώ να αποδείξω ότι δεν ήρθαν. Είναι κυριολεκτικά θέμα Ο λόγος του ενός έναντι του άλλου (εκτός αν βάλουμε κάμερα στην είσοδο της πολυκατοικίας) Μέχρι πρόσφατα κρατούσαν κάποια προσχήματα, τύπου περνούσαν και δε χτυπούσαν καν ή χτυπούσαν και έφευγαν κατευθείαν αφήνοντας σημείωμα, ενώ πλέον έχουν το θράσος και βάζουν αποτυχημένη απόπειρα παράδοσης χωρίς καν να περάσουν. Γίνεται απλά μια ηλεκτρονική ανανέωση στο status από το γραφείο και είμαστε κομπλέ.
korakios Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Ανάλογα την περιοχή/πόλη κάθε κούριερ είναι διαφορετική σε ποιότητα εξυπηρέτησης
filipN Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, MikeJ είπε Επειδή το άρθρο δε πήρε θεωρώ την αναγνώριση που του αξίζει, θα το ανεβάσω και εδώ https://www.liberal.gr/apopsi/i-koroidia-ton-etaireion-courier/281454 Ίσως μετά τις εταιρείες με τα 5ψήφια που χρεώνουν όποιον να ναι, από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα σε ολόκληρο κλάδο που τυγχάνει και αυτός να είναι υπό την "εποπτεία" της ΕΕΤΤ. Απίστευτη κομπίνα αυτή που έχουν στήσει. Εταιρείες ταχυμεταφορών που έχουν αλλάξει μοντέλο λειτουργίας σε σημεία παραλαβής αντικειμένων (χωρίς τη συναίνεση του πελάτη). Στη πιο πρόσφατη περίπτωσή μου παραγγελία από Γερμανό αρχές Δεκεμβρίου (ογκώδες αντικείμενο, διαφορετικά επιλέγω πάντα παραλαβή από κατάστημα) - Ελτά Courrier - Πρακτορείο Νέου Κόσμου Μακρυγιάννη (μπείτε και δείτε σχόλια στο Google) Η ιστορία σε σπόιλερ για όποιον δε βαριέται. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Έχοντας ρεπό Πέμπτη και Παρασκευή θεώρησα ότι δεν θα έχω θέμα να παραλάβω, θα μείνω μπάστακας στο σπίτι. Βλέπω πρωί Πέμπτης το δέμα βγαίνει προς παράδοση (χαρά εγώ...) Μετά από λίγο και χωρίς να χτυπήσει κουδούνι, χωρίς να υπάρξει ειδοποιητήριο, sms ή κλήση βλέπω απλά το τρακινγκ να λέει πλέον παραλήπτης εκτός -εταιρεία κλειστή (άρα καθαρά εικονική απόπειρα παράδοσης καθώς μια χαρά σπίτι ήμουν και το όνομα στο κουδούνι κλπ) Προσπαθώ να πάρω τηλέφωνο στο αρμόδιο πρακτορείο αλλά και στο κεντρικό τηλέφωνο, ηχητικό μήνυμα κασέτα "Όλοι είναι απασχολημένοι καλέστε αργότερα" ) Ούτε καν δυνατότητα να περιμένεις έστω μία ώρα στην αναμονή, απλά κλείσιμο της γραμμής). Αυτό στη συνέχεια κατάλαβα είναι μόνιμη κατάσταση και ότι ώρα ή μέρα αν πάρεις δεν απαντάνε ποτέ απλά βάζουν τη κασέτα. Επικοινωνία με τσατ, (δεν είμαι σίγουρος αν ήταν bot ή άνθρωπος) απλά μου είπε σε ποιο πρακτορείο βρίσκεται και το τηλέφωνο (τπτ δηλαδή). Στέλνω mail στο πρακτορείο και τα κεντρικά. Συνέχισα τη καθημερινότητα μου θεωρώντας μέσα στις επόμενες μέρες θα κάνουν κάποια απόπειρα για παράδοση για επικοινωνία κλπ... (τίποτα) Επικοινωνία με τον Γερμανό "αφού το αντικείμενο είναι σε courrier δε μπορούμε να κάνουμε κάτι,μόνο να ακυρώσουμε " (απορώ ο Γερμανός που χάνει χρήματα και πελάτες δεν ενδιαφέρεται για τους συνεργάτες του) Μία μέρα που είχα χρόνο, είπα να πάω στο πρακτορείο (όχι για να παραλάβω αλλά για να συννενοηθώ αφού δεν έβλεπα άλλη επιλογή). Πάω στο πρακτορείο που ανέφερε το τράκινγ αλλά και το τσατ της εταιρείας, "δεν είναι εδώ το αντικείμενο αλλά στο πρακτορείο της Καλλιθέας" μου λέει (χωρίς να αναφέρεται πουθενά αυτό, έπρεπε να μυρίσω τα νύχια μου). Εντωμεταξύ όταν βλέπει το βάρος του δέματος άλλαξε χρώμα η υπάλληλος και με ρώτησε αν είναι όντως 19 κιλά (προφανώς γιατί κατάλαβε ότι δεν μπορούν εύκολα να κάνουν τη κομπίνα τους σε τέτοιο αντικείμενο και να το δεχτεί ο πελάτης αβίαστα). Εν μέρει χαίρομαι καθώς το πρακτορείο Καλλιθέας αρκετά κοντά στο σπίτι μου. Πάω στο πρακτορείο, " Δεν είχαμε τον αριθμό σας μου λέει για να σας καλέσουμε" (ο αριθμός μου υπήρχε στη παραγγελία του Γερμανού πάντως). "Ειδοποιητήρια δεν αφήνουμε πλέον " (γιατί χάνονται) και η μόνη επικοινωνία είναι με sms. Συμφωνούμε για παράδοση στις επόμενες δύο μέρες που θα είμαι διαθέσιμος. Τηλέφωνο από το πρακτορείο την επόμενη μέρα " Ναι ξέρετε δε μπορούμε τελικά αυτές τις μέρες (που μπορείτε εσείς) , μπορούμε την πιο επόμενη (που θα έφευγα εξωτερικό για 2 βδομάδες). " Αλλά μπορείτε να έρθετε να το πάρετε μέχρι τις 6 το απόγευμα (έχουν και τρομερά ευέλικτο ωράριο για τους πελάτες που εργάζονται)" - Εγώ να εξηγώ ότι δε μπορώ να παραλάβω 19 κιλά (και τεράστιο σε διαστάσεις δέμα καθότι δεν έχω αυτοκίνητο) Ακολούθησαν ακόμα μερικές "εικονικές απόπειρες παράδοσεις" (όπου ούτε sms υπήρξε ούτε τίποτα) και μετά επέστρεψαν το αντικείμενο στο Γερμανό και η παραγγελία ακυρώθηκε. Έχεις σκεφτεί δύο πράγματα; - Θα έκαναν όσα λες παραπάνω αν αντιδρούσαν όλοι οι παραλήπτες και αν, για παράδειγμα, αποφασίζαμε όλοι να μποϋκοτάρουμε τις υπηρεσίες τους για 10 μέρες; - Ότι μερικές από αυτές τις εταιρίες πιθανόν, αυτή την εποχή, να συντηρούνται από άλλες δραστηριότητες, ή να έχουν οι υπάλληλοι τους και άλλες πηγές εσόδων, πλην του μισθού της εταιρίας; Αυτά που λέω απαντούν με έμμεσο και όσο σαφή τρόπο μπορώ, και στους fastnq2, mic2mic, ritchie77. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2020 από filipN
vaas93 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Μια από τα ίδια (DHL), ποτέ μα ποτέ δεν μου έχουν παραδώσει την εκτιμώμενη ημερομηνία, έχει χρειαστεί να πάει και τρεις φορές "προς παράδοση" πριν παραλάβω.
HALF EVIL Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Είμαι σαφώς κατα της πλήρους ιδιωτικοποίησης των πάντων και της λεγόμενης "υγειους λειτουργίας του ανταγωνισμού" ετσι οπως εφαρμοζεται στην Ελλάδα , αλλά όσον αφορά τον ΕΛΤΑ μακάρι ρε παιδιά και λυπάμαι που το λέω, να τους αγοραζε καμία Κινεζική εταιρία να τους κυνηγούσαν όλη μέρα με βίτσα από μπαμπού. Κανένας σεβασμός ούτε στον πελάτη, ούτε στα λεφτά που παίρνουν. Τελείως ρεμπεσκεδες, αγενεις, αδιαφοροι. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2020 από HALF EVIL
archer100 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Εγω παντως οφειλω να υπερασπιστω, καθοτι φετος ειχα 5 παραλαβες, και οι 5 ηταν στην ωρα τους, χωρις κανενα κολπο η καθυστερηση. Ισως παιζει ρολο οτι μενω σε επαρχια. Επισης, πριν 3 χρονια, ειχε χρειαστει να στειλω επειγοντως καποιο μικροαντικειμενο απο νησακι της Αγγλιας (οχι την Αγγλια, αλλα νησακι στα περιξ αυτης, με αραια αεροπορικα δρομολογια), το παρεδωσα το πρωι εκει, και την επομενη μερα πριν το μεσημερι ηταν στα χερια του παραληπτη, ο οποιος εμεινε με το στομα ανοιχτο οταν το παρελαβε. Δυστυχως δε θυμαμαι ποια ηταν η εταιρια εδω.
afragorn Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Kαι εγώ παθών και στο μόνο που έχω καταλήξει, είναι πάντα να δίνω διεύθυνση εργασίας (είτε δική μου, είτε συγγενικού προσώπου). Έτσι κανένα δέμα δεν αργεί, ούτε ποτέ έχουν αρνηθεί να έρθουν για το χ,ψ λόγο. Τους εταιρικούς πελάτες εξυπηρετούν πρωτίστως και μετά κοιτάνε τα σπίτια παραέξω... 3
SpirtouLisS Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, ritchie77 είπε Γενικη Ταχυδρομικη, περιμενω δεμα. Μπαινω χτες καποια στιγμη να δω που βρισκεται. Αδυναμια παραδοσης λεει, εγω μεχρι εκεινη τη στιγμη ειμαι στο σπιτι. Κατεβαινω κατω να δω αν εχει αφησει χαρτακι, δεν υπαρχει τιποτα. Κουδουνι δε χτυπησε. Εκτος κι αν με το "αδυναμια παραδοσης" εννοουν οτι δεν προλαβε να ερθει καθολου απ' το σπιτι. Κι επειδη ουτε σημερα βλεπω να το φερνουν, θα παω οπως σχεδον παντα να το παραλαβω ο ιδιος ακριβώς το ίδιο και σε μένα. αδυναμία παράδοσης και επικοινωνίας... ούτε τηλέφωνο πήραν ούτε χαρτάκι άφησαν και φυσικά ούτε κουδούνι χτύπησε ποτέ. ... ούτε τηλέφωνο με πήραν μετά για να πάω να παραλάβω.. Στην πόλη μου έχει δύο υποκαταστήματα ή εταιρια. Πήγα στην τύχη σε ένα από τα δύο γιατί το τρακιν δε διευκρίνιζε και ευτυχώς ήταν εκεί. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2020 από SpirtouLisS
Προτεινόμενες αναρτήσεις