Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάθε χρόνο εδώ και μερικά χρόνια υποχρεούνται οι ευρωπαικές τράπεζες να στέλνουν reports σε όλες τις χώρες για τα savings accounts.

Για τα accounts όψεως όμως φαντάζομαι ότι πρέπει να μιλήσεις με την τράπεζα την ίδια.

Τελευταία φορά που μίλησα με Λουξεμβουργιανό τραπεζίτη μου έλεγε ότι μέχρι 40000 ευρώ μπορούν να μη στείλουν report.

Συνεπώς τρύπες αφήνουν τα ίδια τα έξυπνα κράτη για να εισρεύσει ρευστό σε αυτά.

Υπάρχουν και τα χαζά κράτη βέβαια.

Μου έλεγε φίλος που ζει Αμερική 20 χρόνια ότι πήγε εδώ να ανοίξει λογαριασμό στην Τράπεζα και του ζητούσαν 500 χαρτιά οπότε απλά δεν άνοιξε!

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, skiabox είπε

Κάθε χρόνο εδώ και μερικά χρόνια υποχρεούνται οι ευρωπαικές τράπεζες να στέλνουν reports σε όλες τις χώρες για τα savings accounts.

Για τα accounts όψεως όμως φαντάζομαι ότι πρέπει να μιλήσεις με την τράπεζα την ίδια.

Τελευταία φορά που μίλησα με Λουξεμβουργιανό τραπεζίτη μου έλεγε ότι μέχρι 40000 ευρώ μπορούν να μη στείλουν report.

Συνεπώς τρύπες αφήνουν τα ίδια τα έξυπνα κράτη για να εισρεύσει ρευστό σε αυτά.

Υπάρχουν και τα χαζά κράτη βέβαια.

Μου έλεγε φίλος που ζει Αμερική 20 χρόνια ότι πήγε εδώ να ανοίξει λογαριασμό στην Τράπεζα και του ζητούσαν 500 χαρτιά οπότε απλά δεν άνοιξε!

Καλά άστο οι τράπεζες μας είναι 100 χρόνια πίσω στην χαρτουρα. Προσωπικά έχω 4 λογαριασμούς σε διαφορετικές χώρες της Ευρώπης,  που τους άνοιξα απλά με το διαβατήριο μου και άντε και κάποια ψεύτικη διεύθυνση.

Δημοσ.

εδώ ζητάνε εκκαθαριστικό που μπορεί ο κάτοικος εξωτερικού να μην έχει επειδή δεν κάνει δήλωση

από την άλλη και αμερικές πχ ζητάνε πράγματα θυμάμαι άνθρωπο να κάνει σαν τρελός να γίνει γρήγορα η εδώ του εταιρική δήλωση όταν δεν μπορούσε να γίνει λόγω τεχνικών προβλημάτων του τάξις (μιλαμε τώρα για άνοιξη) , επειδή ζητούσαν από αμερική το εδώ του εισόδημα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

16 λεπτά πριν, logistoulis είπε

εδώ ζητάνε εκκαθαριστικό που μπορεί ο κάτοικος εξωτερικού να μην έχει επειδή δεν κάνει δήλωση

από την άλλη και αμερικές πχ ζητάνε πράγματα θυμάμαι άνθρωπο να κάνει σαν τρελός να γίνει γρήγορα η εδώ του εταιρική δήλωση όταν δεν μπορούσε να γίνει λόγω τεχνικών προβλημάτων του τάξις (μιλαμε τώρα για άνοιξη) , επειδή ζητούσαν από αμερική το εδώ του εισόδημα 

Δλδ τι ζητάνε λιγότερο στις υπόλοιπες ευρωπαικές χώρες από μια ελληνική τράπεζα? Συνήθως ζητάνε proof of id, proof of address και άν έρθεις απο το πουθενά payslip, letter of employment κτλ Εμάς ζητάνε εκκαθαριστικό αντί για αυτό. Πάντα μιλαμε για resident accounts που πρέπει να μένεις στη χώρα. Non resident accounts μπαίνουν σε άλλη λογική και δεν ανοίγουν όλες οι τράπεζες. Τώρα αν μιλάμε για Ελβετία ή Κύπρο ... αυτές είναι ειδικές περιπτώσεις χωρών στα τραπεζικά.

Σε άλλα πράγματα είναι μίζερες οι τράπεζες μας, σε αυτά μία από τα ίδια είναι.

Επεξ/σία από gthe

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...