Volgin Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Γειά σας παιδιά. Αν γνωρίζει κάποιος και μπορεί να βοηθήσει θα είμαι ευγνώμων, λοιπόν, έχω ξεκινήσει δουλειά μέσω ίντερνετ και πληρώνομαι στη Ν26. Η εταιρία είναι στην Αγγλία. Στην Ελλάδα προφανώς δεν φαίνεται καμία τραπεζική κίνηση. Αυτό το εισόδημα μπορεί να εντοπιστεί απ'την φορολογική διοίκηση εδώ? Δηλαδή θα χρειαστεί να το δηλώσω κανονικά?
Volgin Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 9 λεπτά πριν, dpolal είπε Ο λογιστής σου τί σου λέει ;; Δεν έχω πάει, μήπως έχει κάνει κάτι ανάλογο κάποιος ή ξέρει γενικά ρώτησα εδώ
mcstefan7 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Απο την στιγμή που έχεις ελληνικό ΑΦΜ φαίνονται οι τραπεζικές σου κινήσεις στην ΕΕ. 1
djcat Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Volgin είπε Γειά σας παιδιά. Αν γνωρίζει κάποιος και μπορεί να βοηθήσει θα είμαι ευγνώμων, λοιπόν, έχω ξεκινήσει δουλειά μέσω ίντερνετ και πληρώνομαι στη Ν26. Η εταιρία είναι στην Αγγλία. Στην Ελλάδα προφανώς δεν φαίνεται καμία τραπεζική κίνηση. Αυτό το εισόδημα μπορεί να εντοπιστεί απ'την φορολογική διοίκηση εδώ? Δηλαδή θα χρειαστεί να το δηλώσω κανονικά? H τράπεζα Ν26, όπως σωστά είπε και ο mcstefan, θα ενημερώσει τις ελληνικές αρχές για το λογαριασμό σου - θα φανούν οι κινήσεις σου. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2020 από djcat
Muhammad Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 στο θέμα με τη N26 ένα μέλος ανέφερε ότι τον ενοχλήσαν ακόμα και τηλεφωνικώς να δικαιολογήσει εισερχόμενα εμβάσματα στο λογαριασμό του
kontow Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Ας ξεκινήσουμε απο την αρχή. Με τα λίγα που γνωρίζω. Τι τιμολόγιο τους κόβεις? Με Ελληνικό ΑΦΜ? Είσαι φορολογητέος στην Ελλάδα, οφείλεις να τα δηλώσεις κ οφείλει κ η τράπεζα του εξωτερικού να ενημερώσει τις ελληνικές αρχές. Αν δεν θέλεις να συμβαίνει αυτό, πρέπει να αλλάξεις φορολογική έδρα, δλδ να ανοίξεις βιβλία σε ξένο κράτος κ να κάνεις τζίρο εκεί κ να φορολογείσαι εκεί. Η γνώμη μας δεν μετράει έναντι ενός έμπειρου λογιστή 1
Lumini Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Με την n26 δεν γλυτώνεις, θα σε βρουν. Ίσως με την revolut μπορείς να την γλυτώσεις προς το παρόν
duende Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 συν οτι αν μπαινουν συστηματικα ποσα στο λογαριασμο σου θα σου ζητησουν απο τν N26 αποδεικτικα παροχης υπηρεσιων, τιμολογια κλπ και πολυ πιθανον να στον μπλοκαρουν, διαβασε το σχετικο νημα
skiabox Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δηλαδή τώρα με το BrExit αν δεν υποχρεώνεται πλέον το UK να ενημερώνει την ΕΕ για τους savings λογαριασμούς κάθε χρόνο θα πάνε όλες οι εταιρίες εκεί; Μιλάμε ότι θα γίνει επενδυτικός παράδεισος και θα ανέβει και άλλο από την 5η θέση ΑΕΠ στον πλανήτη!
gthe Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, skiabox είπε Δηλαδή τώρα με το BrExit αν δεν υποχρεώνεται πλέον το UK να ενημερώνει την ΕΕ για τους savings λογαριασμούς κάθε χρόνο θα πάνε όλες οι εταιρίες εκεί; Μιλάμε ότι θα γίνει επενδυτικός παράδεισος και θα ανέβει και άλλο από την 5η θέση ΑΕΠ στον πλανήτη! Θα ισχύει σε ένα βαθμό στους ΕΕ κανόνες των τραπεζών, δλδ δεν θα δίνουν λογαριασμό για τους ευρωπαίους πελάτες τους με το παραμικρό και δεν θα ισχύει στο κομμάτι του διεθνούς money laundering όπου φυσικά πρέπει να γίνουν εξακριβώσεις στοιχείων και να δώσεις τα φορολογικά σου στοιχεία στην τράπεζα. Όλα έχουν να κάνουν με τις κινήσεις του λογαριασμού σου. Οι fintech τράπεζες όπως revolut, n26 κτλ επειδή κάνει μπαμ ότι ο κόσμος πάει να τις ψιλοχρησιμοποιήσει για αποφυγή δήλωσης εισοδήματος είναι πιο αυστηρές αυτή τη στιγμή. Προφανώς για 300 και 500 ευρω κανείς δεν ασχολείται αν δεν κράζει η υπόθεση σου (εισόδημα Ελλάδα μηδέν, κίνηση n26 20κ για παράδειγμα )
skiabox Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δες και αυτό. https://www.xolo.io/ 2 λεπτά πριν, gthe είπε Θα ισχύει σε ένα βαθμό στους ΕΕ κανόνες των τραπεζών, δλδ δεν θα δίνουν λογαριασμό για τους ευρωπαίους πελάτες τους με το παραμικρό και δεν θα ισχύει στο κομμάτι του διεθνούς money laundering όπου φυσικά πρέπει να γίνουν εξακριβώσεις στοιχείων και να δώσεις τα φορολογικά σου στοιχεία στην τράπεζα. Όλα έχουν να κάνουν με τις κινήσεις του λογαριασμού σου. Οι fintech τράπεζες όπως revolut, n26 κτλ επειδή κάνει μπαμ ότι ο κόσμος πάει να τις ψιλοχρησιμοποιήσει για αποφυγή δήλωσης εισοδήματος είναι πιο αυστηρές αυτή τη στιγμή. Προφανώς για 300 και 500 ευρω κανείς δεν ασχολείται αν δεν κράζει η υπόθεση σου (εισόδημα Ελλάδα μηδέν, κίνηση n26 20κ για παράδειγμα ) Εγώ είμαι υπερ του BrExit ακριβώς για αυτό. Δεν υπάρχει περίπτωση να επιβιώσει ένα γραφειοκρατικό σύστημα που στηρίζεται σε υψηλή φορολογία εις βάρος των παραγωγικών δυνάμεων. Οσο πιο καλά πάει το UK μετά το BrExit τόσο θα αρχίσουν να φεύγουν και άλλοι.
gthe Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 6 λεπτά πριν, skiabox είπε Δες και αυτό. https://www.xolo.io/ Εγώ είμαι υπερ του BrExit ακριβώς για αυτό. Δεν υπάρχει περίπτωση να επιβιώσει ένα γραφειοκρατικό σύστημα που στηρίζεται σε υψηλή φορολογία εις βάρος των παραγωγικών δυνάμεων. Οσο πιο καλά πάει το UK μετά το BrExit τόσο θα αρχίσουν να φεύγουν και άλλοι. Το Brexit είναι πολύπλοκο κατά την γνώμη μου, δεν απλοποιείται τόσο εύκολα (μακάρι δλδ να γινόταν αυτό). Επειδή είμαι μόνιμος κάτοικος uk (και μάλιστα Βόρεια Ιρλανδία, εκεί που θα κάτσει το θαλάσιο τελωνειακό όριο ) νομίζω πως το θέμα θα κριθεί αρκετά στο εμπορικό κομμάτι. Το uk στη φορολογία και τα τραπεζικά του είναι από τις πιο ελαστικές (θες καπιταλιστικές, δεν έχει σημασία ο χαρακτηρισμός) οικονομίες ήδη και η ΕΕ δεν το αγγιξέ αυτό. Το saving interests που παίρνεις ένας απλος ιδιώτης εδώ με έναν απλο internet-ικο account δύσκολα τα βρίσκεις αλλού. 1.35% με ένα κλικ ... η Γερμανία με την άψογη οικονομία της δίνει 0.3% Άσε το credit και τα στεγαστικά. Οι Άγγλοι έχουν τελειώς διαφορετική προσέγγιση στην οικονομία.
Lumini Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, gthe είπε Το Brexit είναι πολύπλοκο κατά την γνώμη μου, δεν απλοποιείται τόσο εύκολα (μακάρι δλδ να γινόταν αυτό). Επειδή είμαι μόνιμος κάτοικος uk (και μάλιστα Βόρεια Ιρλανδία, εκεί που θα κάτσει το θαλάσιο τελωνειακό όριο ) νομίζω πως το θέμα θα κριθεί αρκετά στο εμπορικό κομμάτι. Το uk στη φορολογία και τα τραπεζικά του είναι από τις πιο ελαστικές (θες καπιταλιστικές, δεν έχει σημασία ο χαρακτηρισμός) οικονομίες ήδη και η ΕΕ δεν το αγγιξέ αυτό. Το saving interests που παίρνεις ένας απλος ιδιώτης εδώ με έναν απλο internet-ικο account δύσκολα τα βρίσκεις αλλού. 1.35% με ένα κλικ ... η Γερμανία με την άψογη οικονομία της δίνει 0.3% Άσε το credit και τα στεγαστικά. Οι Άγγλοι έχουν τελειώς διαφορετική προσέγγιση στην οικονομία. Έχετε ένα νόμισμα που έχασε 15% τα τελευταία 4 χρόνια. Γι'αυτό σου δίνουν 1.35, δεν είναι για να χαίρεστε ούτε να το συγκρίνουμε με το ευρώ Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2020 από Lumini
Βασίλης_29 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Σιγά μην ασχολείται η κάθε τράπεζα του εξωτερικού να ψαχνει να ενημερώσει τις φορολογικές αρχές της χώρας του πελατη για τις κινήσεις του. Εδώ πριν κάτι μήνες έψαχνα να βρω αν υπάρχει email για καταγγελίες των φορολογικών αρχών στις ΗΠΑ και δεν βρήκα κάτι πέραν από αίτηση που την στέλνεις ταχυδρομικώς εκεί και κάτι τηλέφωνα. Αυτό που μπορεί να ζητήσουν οι τράπεζες ειναι στοιχεία ταυτοποίησης, τιμολόγια ΑΦΜ και αν επικοινωνήσουν μαζί τους οι φορολογικές αρχές μετά από έλεγχο και υπόνοιες τότε τους στέλνουν στοιχεία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα