Προς το περιεχόμενο

Lenovo CPI Services

Agony

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σας, θα ηθελα την γνωμη σας για ένα περιεργο κατά εμενα περιστατικο .

Εχω ένα Lenovo Yoga 710 το οποιο είναι 2 χρονων και ηθελα να αλλαξω την μπαταρια με μια γνήσια της Lenovo , Μετα από αρκετα τηλ και ψαξιμο μου εδωσε η Lennovo Europe το τηλ της CPI 210 4804500, Τους ενημερωσα ότι θα ηθελα να αγόρασω την συγκεκριμενη μπαταρια για το Laptop μου . 

Μετα από μια βδομαδα με ενημερωσαν ότι υπαρχει η μπαταρια σαν ανταλακτικο ( σκεφτόμουν ε καλα λογικο είναι 2 χρονια περασαν)  Και ότι εχει κοστος 65 +ΦΠΑ ωραια λεω στειλτε μου την .

Και προς έκπληξη μου , η απαντηση τους Ηταν …. ΟΧΙ δεν θα σας την στειλουμε διοτι πρεπει να την βαλουμε εμεις  και να σας χρεωσουμε 45 ευρο + ΦΠΑ για την τοποθετηση … Και λεω συγνωμη πλακα μου κανετε ? 5 βιδακια είναι την βαζω μονος μου παρακαλω στειλτε την . 

Η απαντηση τους Ηταν ΟΧΙ  αν θελετε θα την βαλουμε εμεις … δλδ τις λεω 75 η μπαταρια και 55 ευρο να ξεβιδώσετε 5 βίδες ???

Και ρωταω εγω τωρα… Είναι αυτό λογικο ?  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λογικό ναι, έχουν μεγαλύτερο κέρδος έτσι.
Ηθικό, ενδεχομένως. Θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι παρέχουν υψηλότερης ποιότητας υπηρεσίες με το να βάζουν έναν επαγγελματία να κάνει την αντικατάσταση, προλαμβάνοντας έτσι τυχόν ζημιά που θα προκαλούσε στο μηχάνημα ένας μη-ειδικός. Με αυτόν τον τρόπο διατηρεί τη δουλειά του και κάποιος τεχνικός που αλλιώς μπορεί να τον έδιωχναν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψάξε ίντερνετ 

Εμένα που ήθελα οθόνη γιατί την έσπασα δεν μου έλεγαν τιμή και πρέπει να τη στείλω 

Τη παρήγγειλα την έβαλα και όλα καλά 

Επεξ/σία από bill2015
  • Like 1

1 ώρα πριν, Agony είπε

Εχω ένα Lenovo Yoga 710 το οποιο είναι 2 χρονων και ηθελα να αλλαξω την μπαταρια με μια γνήσια της Lenovo , Μετα από αρκετα τηλ και ψαξιμο μου εδωσε η Lennovo Europe το τηλ της CPI 210 4804500, Τους ενημερωσα ότι θα ηθελα να αγόρασω την συγκεκριμενη μπαταρια για το Laptop μου . 

Μετα από μια βδομαδα με ενημερωσαν ότι υπαρχει η μπαταρια σαν ανταλακτικο ( σκεφτόμουν ε καλα λογικο είναι 2 χρονια περασαν)  Και ότι εχει κοστος 65 +ΦΠΑ ωραια λεω στειλτε μου την .

Και προς έκπληξη μου , η απαντηση τους Ηταν …. ΟΧΙ δεν θα σας την στειλουμε διοτι πρεπει να την βαλουμε εμεις  και να σας χρεωσουμε 45 ευρο + ΦΠΑ για την τοποθετηση … Και λεω συγνωμη πλακα μου κανετε ? 5 βιδακια είναι την βαζω μονος μου παρακαλω στειλτε την . 

Η απαντηση τους Ηταν ΟΧΙ  αν θελετε θα την βαλουμε εμεις … δλδ τις λεω 75 η μπαταρια και 55 ευρο να ξεβιδώσετε 5 βίδες ???

Προφανώς και είναι λογικό δικό τους προιόν είναι και δεν πωλούν το ανταλλακτικό ούτε σε ιδιώτη ούτε σε κάποιο τρίτο τεχνικό ενδεχομένως, απλά με αυτό τον τρόπο προστατεύουν το προιόν τους και μεγιστοποιούν το κέρδος τους...

Ολοι οι τεχνικοί, service κλπ, με ιμιτασιόν δουλεύουν, μπαταρίες οθόνες ή από αντιπροσώπους ανταλακτικά μεταχειρισμένα, π.χ. σασί, ψύκτρες κλπ, όσοι έρχονται και ζητούν γνήσια ανταλλακτικά απλά παίρνουν το τηλέφωνο της αντιπροσωπείας και συμβιβάζονται με ιμιτασιόν ή το πετάνε και παίρνουν, άλλο, φυσικά υπάρχουν και ψεύτες όπου ισχυρίζονται ότι έχουν αυθεντικά ανταλλακτικά που όμως δεν είναι.....πάντως αν έπεσες από τα σύννεφα έτσι λειτουργεί το σύστημα

4 ώρες πριν, devanir είπε

Λογικό ναι, έχουν μεγαλύτερο κέρδος έτσι.
Ηθικό, ενδεχομένως. Θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι παρέχουν υψηλότερης ποιότητας υπηρεσίες με το να βάζουν έναν επαγγελματία να κάνει την αντικατάσταση, προλαμβάνοντας έτσι τυχόν ζημιά που θα προκαλούσε στο μηχάνημα ένας μη-ειδικός. Με αυτόν τον τρόπο διατηρεί τη δουλειά του και κάποιος τεχνικός που αλλιώς μπορεί να τον έδιωχναν.

Και δεν θα μπορουσαν απλα να πουν πχ ΓΝησια μπαταρια αντι για 70 ευρο θα την δωσουμε 120 ? λεω εγω τωρα? Ουτος η άλλος δεν μπορει να βρεθει αλλου.

2 ώρες πριν, Coppermine είπε

Προφανώς και είναι λογικό δικό τους προιόν είναι και δεν πωλούν το ανταλλακτικό ούτε σε ιδιώτη ούτε σε κάποιο τρίτο τεχνικό ενδεχομένως, απλά με αυτό τον τρόπο προστατεύουν το προιόν τους και μεγιστοποιούν το κέρδος τους...

Ολοι οι τεχνικοί, service κλπ, με ιμιτασιόν δουλεύουν, μπαταρίες οθόνες ή από αντιπροσώπους ανταλακτικά μεταχειρισμένα, π.χ. σασί, ψύκτρες κλπ, όσοι έρχονται και ζητούν γνήσια ανταλλακτικά απλά παίρνουν το τηλέφωνο της αντιπροσωπείας και συμβιβάζονται με ιμιτασιόν ή το πετάνε και παίρνουν, άλλο, φυσικά υπάρχουν και ψεύτες όπου ισχυρίζονται ότι έχουν αυθεντικά ανταλλακτικά που όμως δεν είναι.....πάντως αν έπεσες από τα σύννεφα έτσι λειτουργεί το σύστημα

Η αληθεια είναι ότι δεν μου εχει τυχει κατι τετοιο , Ναι μεν σε κινητο καταλαβαίνω απολυτα μιας και είναι σφραγισμενο να θελει καποιον ειδικο?  

Δεχομαι ότι θελουν να προστατευσουν το προιον τους,  θα μπορουσαν να χρεωσουν την μπαταρια 2 φορες πανω εφόσον δεν την δινουν αλλου.  Το να ακους όμως ότι για να ξεκουμποσουν και να κουμποσουν μια μπαταρια θελουν 50 ευρο ? Οκ προσωπικα μου κανει μεγαλη εντυπωση . 

Σας ευχαριστω ολους για τα msg , τωρα ξερω πως λειτουργεί το θεμα .

• Thanks 1

Στις 17/1/2020 στις 12:10 ΜΜ, Agony είπε

Για δες μια στο site  sto batteries.gr εκεί μπορεί να την έχουν !!

2 ώρες πριν, Agony είπε

Σε ευχαριστω για το reply, όμως Δυστηχως δεν εχουν.

Αλλιώς μπορείς να πας στον δησιο που είναι στο πανεπιστήμιο 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...