Προς το περιεχόμενο

Problem με bootable usb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Τελευταία είχα κάνει bootable usb ενα στικάκι με yumi στο οποίο εκτός από Λ.Σ είχα περάσει κ διαγνωστικά μέσα.

Έπειτα πήρα όλο αυτό σε iso image από το bootable cd ..κ μετά το έκαψα ως iso σε αλλο στικακι αλλά με rufus.

Κ από τότε δεν μου διαβάζει το καινούριο στικάκι.  

Τι μπορει να φταιει?

Υπάρχει περίπτωση να μην μπορει να λειτουργήσει επειδή το πρώτο boot stick έγινε με yumi;; και το δεύτερο με rufus,;;

Sos

Δημοσ.

Φίλε μου, είναι άλλο πράγμα το ISO για CD, άλλο το image για bootable stickάκι.

Πρέπει να το ξανακάνεις.

Δημοσ.
Στις 16/1/2020 στις 7:42 ΜΜ, Jim.Panag. είπε

Καλησπέρα. Τελευταία είχα κάνει bootable usb ενα στικάκι με yumi στο οποίο εκτός από Λ.Σ είχα περάσει κ διαγνωστικά μέσα.

Έπειτα πήρα όλο αυτό σε iso image από το bootable cd ..κ μετά το έκαψα ως iso σε αλλο στικακι αλλά με rufus.

Κ από τότε δεν μου διαβάζει το καινούριο στικάκι.  

Τι μπορει να φταιει?

Υπάρχει περίπτωση να μην μπορει να λειτουργήσει επειδή το πρώτο boot stick έγινε με yumi;; και το δεύτερο με rufus,;;

Sos

Κοιτα ενδεχεται με την διαμορφωση να εχει αλλαξει συστημα αρχειων  η το συστημα να μην του εχει δοσει γραμμα volume για να το τσεκαρεις αυτο πρεπει να ανοιξεις την διαχειριση δισκου πατωντας το windows key και το r και μετα πληκτρολογεις "diskmgmt.msc" και θα σε παει κατευθειαν εκει. Θα δεις ολους τους δισκου σου και αν εχεις συνδεσει και το στικακι θα το δεις και αυτο μαζι. Σιγουρα το στικακι θα εχει χαμηλοτερη χωρητικοτητα απο τους δισκους οποτε θα το ξεχωρησεις σιγουρα. Ωστοσο παρατηροντας τους δισκους και γενικα τα volumes θα δεις γραμματα διπλα απο αυτους π.χ C D E F και ου το καθεξης. Λογικα το στικακι δεν θα εχει οποτε πας δεξι κλικ πανω του και αλλαγη γραμματος δισκου. Εαν εχει γραμμα το στικακι η αν δεν πιανει ουτε αυτη η μεθοδος δοκιμασε Format με default options εαν ουτε και αυτο δεν δουλεψει και εχεις εξαντλησει ολες τις δυνανοτητες της διαχειρισης δισκου θα πρεπει να κατεβασεις ενα πιο advanced partition manager. Θα σου προτεινα το Easus partition master 

Δημοσ.

Βρήκα τι έφταιγε. 

Όταν έκαψα το iso.....Δεν είχα επιλεξει MBR  PARTITION αλλά GPT PARTITION ...με αποτέλεσμα  να μην μπορει να το διαβαστει το στικάκι .

Μόλις το έκανα με MBR δούλεψε κανονικά. 

Δεν ξέρω αν σας έχει τύχει!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...