sotsp Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Παιδιά τα φώτα σας για να μπορέσω να τα ξεμπερδέψω στο μυαλό μου. Αγόρασα πρόσφατα μια τηλεόραση samsung 65UHD, όπου μετα λύπης μου διαπίστωσα μετά από λίγες ημέρες ότι δεν υποστηρίζει ήχο dts. Επειδή όμως δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο από το να το αποδεχτώ προσπαθώ να βρώ λύσεις για το πως μπορώ να πάρω ήχο dts στο ηχοσύστημα μου. Να πω εδώ ότι έχω συνδέσει με οπτική την τηλεόραση μου με το ηχοσύστημα μου που υποστηρίζει ήχο dts. Φυσικά δεν παίρνω ήχο όμως. Σαν εναλλακτική χρησιμοποιώ προς το παρόν το tv box της wind vision, το οποίο το έχω συνδέσει με την τηλεόραση μέσω καλωδίου hdmi, και αναπαράγω τα αρχεία που έχουν ηχο dts από εκεί μέσω του mxplayer. Πρώτη ερώτηση : Ο ήχος που παίρνω στην τηλεόραση και σε συνέχεια μέσω οπτικής στο ηχοσύστημα μου, μέσα από το tv box της wind, είναι κανονικός ή γίνεται κάποια υποβάθμιση στην ποιότητα του; Είναι σωστός αυτός ο τρόπος; Δεύτερη ερώτηση: Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος για να μπορέσω να έχω την μέγιστη ποιότητα ήχου στον ενισχυτή μου από το tv box; Συγνώμη για το μακροσκελές μου μύνημα αλλά προσπαθώ να βγάλω κάποια άκρη.
CheOnWeb Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Χωρίς το Wind στη μέση, από tv σε ηχοσύστημα δηλαδή, παίζουν άλλα format? π.χ. AC3, PCM, AAC κλπ? Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2020 από CheOnWeb
sotsp Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 ναι παίζουν κανονικά, μόνο ο ήχος dts δεν υποστηρίζεται από την τηλεόραση
CheOnWeb Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Just now, sotsp said: ναι παίζουν κανονικά, μόνο ο ήχος dts δεν υποστηρίζεται από την τηλεόραση Το ηχοσύστημα έχει HDMI? Έχεις ψάξει για επιλογές DTS/Audio Pass Through στο MENU της TV?
slk200gr Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 προσπαθω να καταλαβω γιατι να εχει η τηλεοραση ηχο dts,απο tv box με hdmi στον ενισχυτη και απο εκει με hdmi στην εξοδο για τιβι και ηχο εχει απο τα ηχεια του ενισχυτη (οχι της τιβις), αυτο ειναι το ορθο ,παμε παρακατω αν η πηγη των ταινιων ειναι η τηλεοραση (ας πουμε το netflix που εχει ταινιες με ηχο dts) στελνεις με hdmi στον ενισχυτη παλι (αν δεν εχει hdmi ο ενισχυτης με οπτικη αρκει να κανει Passthrough ο ενισχυτης και μενα δεν υποστηριζει dts η τιβι αλλα dts ηχο εχω στον ενισχυτη
sotsp Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 To ηχοσύστημα δεν έχει hdmi, έχει μόνο είσόδοους ήχου optical και coaxial. To menu της TV δεν έχει έχει επιλογή DTS/Audio Pass Through Επίσης κατά την αναπαραγωγή απευθείας από την τηλεόραση του αρχείου με ήχο dts, μου βγάζει μήνυμα ότι η συγκεκριμένη μορφή ήχου δεν υποστηρίζεται. Πατώντας ΟΚ ξεκινάει η αναπαραγωγή του video χωρίς όμως ήχο ούτε από την τηλεόραση αλλά ούτε και από το ηχοσύστημα.
CheOnWeb Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 1 hour ago, sotsp said: To ηχοσύστημα δεν έχει hdmi, έχει μόνο είσόδοους ήχου optical και coaxial. To menu της TV δεν έχει έχει επιλογή DTS/Audio Pass Through Επίσης κατά την αναπαραγωγή απευθείας από την τηλεόραση του αρχείου με ήχο dts, μου βγάζει μήνυμα ότι η συγκεκριμένη μορφή ήχου δεν υποστηρίζεται. Πατώντας ΟΚ ξεκινάει η αναπαραγωγή του video χωρίς όμως ήχο ούτε από την τηλεόραση αλλά ούτε και από το ηχοσύστημα. Αφού λοιπόν ο Media Player της TV δεν μπορεί να αποκωδικοποιήσει DTS και δεν έχει επιλογή (σίγουρα;) για pass through, θα πρέπει να μείνεις με το box ή να μετατρέπεις τον ήχο σε AC3.
sotsp Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Η σύνδεση που έχω αυτή την στιγμή είναι: Απο το box στην tv με hdmi και από την tv στον ενισχυτή με οπτική μέσω της εξόδου optical της tv. Ο ήχος που περνάει στον ενισχυτή από την tv είναι ο αρχικός dts ή γίνεται υποβάθμιση σε στερεο π.χ.;
CheOnWeb Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 2 minutes ago, sotsp said: Η σύνδεση που έχω αυτή την στιγμή είναι: Απο το box στην tv με hdmi και από την tv στον ενισχυτή με οπτική μέσω της εξόδου optical της tv. Ο ήχος που περνάει στον ενισχυτή από την tv είναι ο αρχικός dts ή γίνεται υποβάθμιση σε στερεο π.χ.; Αν ήταν ο αρχικός, DTS ήχος, λογικά δεν θα έπαιζε, αφού η TV δεν κάνει passthrough τον DTS. Μάλλον down-conversion κάνει αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. Μπορεί να είναι μια ιδιαιτερότητα της TV, όπου κάνει Passthrough τον ήχο εξωτερικών πηγών αλλά όχι απ' τον δικό της player (είτε παίζει από USB είτε από service τύπου Netflix). Δεν μπορείς να καταλάβεις απ' το αποτέλεσμα; Ο ήχος που ακούς είναι πολυκάναλος; Βάλε ένα test file να ακούσεις.
Ntinaras Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Παιξε τις ταινιες απο εξωτερικο player πχ pc και δινε απο εκει ηχο>...
sotsp Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Μπορεί να δοκιμάσω και κάτι τέτοιο. Πάντως σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις
micos000 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 6 ώρες πριν, sotsp είπε Η σύνδεση που έχω αυτή την στιγμή είναι: Απο το box στην tv με hdmi και από την tv στον ενισχυτή με οπτική μέσω της εξόδου optical της tv. Ο ήχος που περνάει στον ενισχυτή από την tv είναι ο αρχικός dts ή γίνεται υποβάθμιση σε στερεο π.χ.; Την optical θα την βάλεις το μποξάκι.
beerman63 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Καλησπέρα. Θα ήθελα την βοήθεια σας. Έχω ένα σύστημα ηχείων της creative το Cambridge soundworks 3500 και το συνέδεσα σε μια tv Hitachi K-Smart WiFi 50HK5100 TV 50" με οπτικό καλώδιο. Το θέμα μου είναι ότι το subwoofer και το κεντρικό ηχείο παίζουν μια χαρά από τα 4 δορυφορικά ηχεία παίζουν μόνο τα δύο. Έχει καμία ιδέα κανείς τι συμβαίνει? Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα