ntountou Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 εκεί που ευνοούμε το παραδέχομαι μέσα σε 10 λέξεις... εκεί που αδικούμε το φωνάζω με 2000 άναρθρες κραυγές... ίσως τελικά αυτό να είναι ένα ακόμα λάθος δίπλα στα άλλα... ΑΛΛΑ, σπάνια βλέπω κάποιοι να παραδέχονται ξεκάθαρα και συνοπτικά την εύνοια που έχουν διαχρονικά anyway... ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε... βέβαια, το δυσάρεστο είναι ότι διαφωνούμε σε ουσιαστικά ζητήματα όπως η λογική προσέγγισης και ανάλυσης/διαχείρισης των επιχειρημάτων και όχι απλώς τα ίδια επιχειρήματα... και αυτό είναι πραγματικά δυσάρεστο και ανησυχητικό
blueviper Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 εκεί που ευνοούμε το παραδέχομαι μέσα σε 10 λέξεις...εκεί που αδικούμε το φωνάζω με 2000 άναρθρες κραυγές... ίσως τελικά αυτό να είναι ένα ακόμα λάθος δίπλα στα άλλα... Αυτό είναι το μέσο επίπεδο του οπαδού ούτως ή άλλως. Δεν ανέμενα και κάτι περισσότερο και δε βγάζω και την ουρά μου απ' έξω' date=' μολονότι δεν ανήκω ούτε στους Τσουκαλάδες, ούτε στους φανατικούς του σπορ. ΑΛΛΑ,σπάνια βλέπω κάποιοι να παραδέχονται ξεκάθαρα και συνοπτικά την εύνοια που έχουν διαχρονικά Επαναλαμβάνω...τα συγκεκριμένα παράπονα, μπορείς αν θες να τα κάνεις στον Τάκη και σε όσους εκφράζονται από την αισθητική του ανεπάρκεια και νοητική του ανικανότητα. Οι υπόλοιποι δεν παραγνωρίζουν καμία εύνοια κι εντελώς κυνικά την αποδέχονται ως μια πραγματικότητα που ανήκει στη νοοτροπία "το μεγάλο ψάρι, τρώει το μικρό". ΑΠό τη στιγμή που ζούμε και βιώνουμε, όπως εύστοχα ανέφερε κι ο Kandinsky, μόνο και μόνο για να τον ονοματίσουν αλαζόνα, ένα περιβάλλον κοινωνικής αδικίας και διαπλοκής, η ρεμούλα κι η λαμογιά θα επιπλεύσει. Έχεις καμιά αμφιβολία πως αν έπεφτε από το βάθρο του ο Πράκτορας, δε θα έκανε κρα ο κάθε Γούμενος, Τροχανάς, Βεζυρτζής, Ραλίστας κοκ να αναλάβει τα ηνία και να γίνει ο άρχοντας του παιχνιδιού; Πόσο πιο ξεκάθαρος από αυτό μπορώ να γίνω; Ο θάνατός σου η ζωή μου έχει καταντήσει το τοπία κι αυτό δεν αφορά μονάχα τα αθλητικά δρώμενα, αλλά κάθε έκφανση της καθημερινότητάς μας, δυστυχώς. anyway... ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε...βέβαια, το δυσάρεστο είναι ότι διαφωνούμε σε ουσιαστικά ζητήματα όπως η λογική προσέγγισης και ανάλυσης/διαχείρισης των επιχειρημάτων και όχι απλώς τα ίδια επιχειρήματα... και αυτό είναι πραγματικά δυσάρεστο και ανησυχητικό Η διαφωνία, είτε στον τρόπο προσέγγισης, είτε στην ουσία των επιχειρημάτων, είναι συνώνυμο της διαφορετικότητας. Δε βλέπω κάτι τραγικό ή ανησυχητικό σε αυτό.
Critter Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Ρε παιδια οι αθλητικες εγκαταστασεις δεν ειναι θεμα πρωτευουσας, συμπρωτευουσας κτλ. Δεστο αναλογικα. Η Αθηνα εχει 5.000.000 κατοικους, δηλαδη το μισο πληθυσμο της Ελλαδας. Λογικο δεν ειναι να εχει συντριπτικα περισσοτερες εγκαταστασεις απ'οτι μια οποιαδηποτε αλλη μεμονομενη περιοχη της Ελλαδας? Η θεσσαλονικη εχει 1.500.000 πληθυσμο. Το ιδιο πραγμα ειναι? Δεν λεω πως δεν πρεπει να γινουν εργα, αλλα αν το ψαξεις ολοι εχουν παραπονα. Για παραδειγμα γιατι στο Χαλανδρι να εχουν μετρο και γω στο Γαλατσι να μην εχω? Εξω απο τη δουλεια μου εχει σταση μετρο και χαλαω 100ευρω το μηνα βενζινες για να πηγαινω με αμαξι. Λοιπον? Μακαρι να εμενα σαλονικα κι'ας ειχα ολα αυτα τα προβληματα που τοσο πολυ σας βασανιζουν. Η Αθηνα ειναι χαβουζα.
tsakonas Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Το τι δεν ακούς καλά είναι προφανές...πως δε βλέπεις κι όλας το απέδειξες παραπάνω. Μήπως να το γράψω και με bold για το κλειστό ή βλέπεις παντού παράγκες στη ζωή σου κι έχεις πάθει ψύχωση; Τελικά μια αλαζονεία την τραβάει ο οργανισμός σου...είσαι ο ορισμός του επαγγελματία θύματος' date=' που βλέπει ολόγυρα συνωμοσίες και πλεκτάνες ακόμα και μετά την παράγκα εποχή, στην οποία κι αναφέρομαι. Μάλιστα τα παραδείγματα που σου έδωσε ο antreaslam είναι ΚΑΙ από φέτος, που κατά ομολογία σου δεν υφίσταται η προϋπάρχουσα παραγκολογία...τα στραβά ματάκια κάνεις και πάλι όμως. "Ποιος ευνοήθηκε; Εγώ; Πότε; Που; Πως; Δεν άκουσα, πως είπατε, ορίστε; Συγγνώμη κύριε, ποιος είστε;". Με ευθύμησες πάλι αιώνιε κατατρεγμένε![/quote'] Εχεις τελικα μεγαλη φαντασια...να σε χαιρεται η μαμα σου.Το γυρισαμε στο κλειστο τωρα ε? Ψαξε να βρεις και αλλες περιπτωσεις ευνοιας...α ρε καημενε,σε λυπαμαι. Εαν βρεις πουθενα να αρνουμαι για το κλειστο ελα πες το μου.... και δεν ντρεπεσαι που λες για το κλειστο το οποιο εγινε μετα απο 10 χρονια....πραγματικα εισαι ελεεινος.
tsakonas Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Ρε παιδια οι αθλητικες εγκαταστασεις δεν ειναι θεμα πρωτευουσας' date=' συμπρωτευουσας κτλ.Δεστο αναλογικα. Η Αθηνα εχει 5.000.000 κατοικους, δηλαδη το μισο πληθυσμο της Ελλαδας. Λογικο δεν ειναι να εχει συντριπτικα περισσοτερες εγκαταστασεις απ'οτι μια οποιαδηποτε αλλη μεμονομενη περιοχη της Ελλαδας? Η θεσσαλονικη εχει 1.500.000 πληθυσμο. Το ιδιο πραγμα ειναι? Δεν λεω πως δεν πρεπει να γινουν εργα, αλλα αν το ψαξεις ολοι εχουν παραπονα. Για παραδειγμα γιατι στο Χαλανδρι να εχουν μετρο και γω στο Γαλατσι να μην εχω? Εξω απο τη δουλεια μου εχει σταση μετρο και χαλαω 100ευρω το μηνα βενζινες για να πηγαινω με αμαξι. Λοιπον? Μακαρι να εμενα σαλονικα κι'ας ειχα ολα αυτα τα προβληματα που τοσο πολυ σας βασανιζουν. Η Αθηνα ειναι χαβουζα.[/quote'] φιλε εχεις απολυτο δικιο...εννοειτε οτι δε θα εχουμε τα ιδια εργα και τα ιδια προνομια....οσο για τη χαβουζα...μη νομιζεις και η θεσσαλονικη δεν παει πισω πλεον....πολυ κινηση κλπ..... βεβαια αν ρωτησεις τον kandisky θα σου πει τι να το κανετε το μετρο εσεις απτο σαλονικα μπρε? θελετε και μετρο? εδω δεν εχει στο γαλατσι εσεις θα εχετε...τς τς τς....
blueviper Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Πάλι μας έπνιξες στα επιχειρήματα...χαρακτηρισμοί, οίκτος κι άγιος ο Θεός. Παράτησέ το το άθλημα...δε σου ταιριάζει.
ntountou Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Ρε παιδια οι αθλητικες εγκαταστασεις δεν ειναι θεμα πρωτευουσας' date=' συμπρωτευουσας κτλ.[b'] Δεστο αναλογικα.[/b] Η Αθηνα εχει 5.000.000 κατοικους, δηλαδη το μισο πληθυσμο της Ελλαδας. Λογικο δεν ειναι να εχει συντριπτικα περισσοτερες εγκαταστασεις απ'οτι μια οποιαδηποτε αλλη μεμονομενη περιοχη της Ελλαδας? Η θεσσαλονικη εχει 1.500.000 πληθυσμο. Το ιδιο πραγμα ειναι? Αναλογικά το βλέπω φίλε μου και δε μου βγαίνουν οι αναλογίες Ειλικρινά δε ζητάω τα ίδια... π.χ. δε θέλω 30-35χλμ Μετρο, μου αρκούν 8-10χλμ, τόσα χρειάζομαι και τα χρειάζομαι πραγματικά Δε θέλω ολόκληρο ΟΑΚΑ, αλλά όταν σαν πόλη 1500000 δεν έχω ένα κλειστό γυμναστήριο τύπου ΣΕΦ, ΟΑΚΑ ή Γαλάτσι 7-8000 θέσεων και οι Α.Σ. βολεύονται μόνο στα δημοτικά γυμναστήρια, όταν έχω 1,5 κολυμβητήριο (εθνικό και ποσειδώνιο) και ευτυχώς εδώ και 2 χρόνια ξεφύτρωσαν 2-3 ακόμα ανοιχτά δημοτικά, και πολλά ακόμα που μπορώ να σου παραθέσω, έχω δικαίωμα να διαμαρτύρομαι ελπίζω μόνο τώρα που τελείωσαν τα ολυμπιακά έργα να δει και η υπόλοιπη Ελλάδα έργα Πήγα ρε φίλε Λευκάδα πριν ένα μήνα και οδηγώντας τη διαδρομή Θεσ/κη - Ιωάννινα (πριν 3 χρόνια έκανα 2-3 φορές και το Θεσ/κη - Αλεξανδρούπολη) αναρωτιόμουν σε κάθε γαμημένη στροφή πάνω στα κορφοβούνια για ποιον γαμημένο λόγο τόσες δεκαετίες δεν έχει ολοκληρωθεί αυτός ο ζωτικής σημασίας οδικός άξονας για την Ελλάδα και την οικονομία της, η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ (Ηγουμενίτσα - Κήποι Έβρου)... Όχι μόνο για την δική μου ευκολία να πάω ταξιδάκι στο Ιόνιο, αλλά για την οικονομία της Ελλάδας.. έβλεπα φορτηγά φορτωμένα ως το ταβάνι να στρίβουνε εκεί που πολέμησαν κάποτε οι Έλληνες το 1940 και την ίδια ώρα έρχονταν στο μυαλό μου οι εικόνες από τα ταξίδια που έκανα στις Γερμανικές Autobahn προ τριετίας.. της Γερμανίας που το 1940 ισοπεδώθηκε από τους συμμαχικούς βομβαρδισμούς... μιλάμε για στεναχώρια, παράπονο και ένα γαμημένο "γιατί" καρφωμένο στο μυαλό μου... Δεν λεω πως δεν πρεπει να γινουν εργα' date=' [b']αλλα αν το ψαξεις ολοι εχουν παραπονα[/b]. Για παραδειγμα γιατι στο Χαλανδρι να εχουν μετρο και γω στο Γαλατσι να μην εχω? Εξω απο τη δουλεια μου εχει σταση μετρο και χαλαω 100ευρω το μηνα βενζινες για να πηγαινω με αμαξι. Λοιπον? Συμφωνούμε.. Ο καθένας διεκδικεί ότι παραπάνω μπορεί για την βελτίωση του τόπου του...Αλλά να μη τα ρουφάμε όλα απλά επειδή μπορούμε να το κάνουμε Η Αθηνα ειναι χαβουζα[/b']. Αποκάλεσα έτσι την Αθήνα πριν αρκετά μηνύματα και δέχτηκα επίθεση ότι είμαι "προκατειλημμένος" που την αποκαλώ έτσι...βέβαια τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό τον έχω μάθει αποκλειστικά από Αθηναίους αλλά αν ψάχνεται από κάπου ο άλλος να σε βγάλει κομπλεξικό όλο και κάτι θα βρει Πάντως μη φανταστείς ότι η καθημερινότητα εδώ πλέον παλεύεται... Μόνο σαν φοιτητής αξίζει πραγματικά
tsakonas Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Ενω εσυ μεγαλε του γενους συγγραφεα μας.....τι να σου πω ξετρελαθηκα.Ειμαι ετοιμος να αφοδευσω.Εψαξες τοσο πολυ στην ιστορια να βρεις τι? το κλειστο του παοκ!!! χαχαχαχα....πραγματικα ελεεινος και τρισαθλιος
ntountou Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 ο tsakonas στο μήνυμα #635 με πρόλαβε με πιο συνοπτικό και... επιθετικό τρόπο
ntountou Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Παιδιά τα παίρνω όλα πίσω περί εγκαταστάσεων και υποδομών.. Ειλικρινά τα ανακαλώ και ζητάω ένα μεγάλο συγνώμη.. Ήμουν υπερβολικός και άδικος.. Μόλις έμαθα ότι η Θεσ/κη είναι η πρώτη πολη στον κόσμο σε αναλογία κατοίκων ανά καφετερια, 150 κάτοικοι ανά καφετέρια Μιλάμε για ΤΗΝ υποδομή...
blueviper Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 --- μπα, ετεροχρονισμένο double post --- Τσάκωνα...για καμιά ταινία και μόνο είσαι, γιατί από αίσθηση επιχειρημάτων, είσαι ευτράπελος. Κλασική περίπτωση βλάβης που έλεγε κι ο μεγάλος μας κωμικός! Όσον αφορά το μετρό και για να ξέρουμε τι λέμε (όχι με σένα...εσύ είσαι χαμένη περίπτωση ό,τι κι αν πούμε), ο Kandinsky μίλησε για τραμ, διότι όλες οι σχετικές έρευνες που είχαν γίνει το θεωρούσαν ιδανικότερο μέσο για τα μεγέθη της Θεσσαλονίκης και τις ανάγκες της. Ας είναι καλά τα διαπλεκόμενα και τα πακέτα που έπρεπε να καταλήξουν σε τσέπες...λες και το πρόβλημά ημών των αλαζόνων, ήταν αν θα αποκτήσει μετρό ή όχι η Θεσσαλονίκη. Ήμαρτον! Edit: Ntountou...καλά κάνεις και διαμαρτύρεσαι. Καλύτερο ακόμα θα είναι να το κάνεις κι απέναντι στους δημοτικούς άρχοντες, γιατί, όπως σου προείπα, η τακτική του λαμόγιου βρίσκεται παντού. Αμφιβάλλω λοιπόν κι αν αξιοποιείται η χρηματική ροή που καταφτάνει στα Βόρεια ή καταλήγει στι βίλα του ενός και του άλλου.
ntountou Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 που να χωρέσει η γραμμή του τραμ? ποιους να διώξουμε από τους δρόμους? τα λεωφορεία, τα ταξί, τους ΙΧδες ή τους πεζούς? αυτά είναι αστεία πράγματα και αμφισβητώ τέτοιες έρευνες αν πεις σε Θεσσαλονικιο για να μπει επιπλέον των άλλων και τραμ θα γελάσει με τη καρδιά του... είναι προφανές ότι δεν χωράει μια ακόμα γραμμή συγκοινωνίας στο ίδιο επίπεδο.. παιδιά ειλικρινα, μόνο αν είναι υπεργειο ή καλύτερα υπόγειο (δλδ μετρο) έχει νόημα τραμ υπήρχε κάποτε και ήταν και γραφικό και πρακτικό αλλά τότε δεν υπήρχαν τόσα αυτοκίνητα, ταξί και λεωφορεία οπότε χωρούσε και το τραμ τώρα αν θα τα τσεπώσουν κάποιοι άλλο θέμα... και που δεν συμβαίνει αυτό? μήπως στο τραμ θα γλυτώναμε τις αρπαχτές?
blueviper Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Κανένα πρόβλημα να μιλήσουμε σε αυτή τη βάση...το στριμόκωλο της υπόθεσης είναι στους Τσάκωνες αυτού του κόσμου, που όταν τους μιλάς για τραμ θεωρούν πως τους ρίχνεις, λες κι έχεις την πρόθεση να τους κρατήσεις στο Μεσαίωνα, για να κορδώνεσαι ως πρωτευουσιάνος. Φέξε μου και γλύστρησα δηλαδή κι άλλη όρεξη δεν είχαμε. Αν το μετρό βοηθήσει έμπρακτα και με γνώμονα τις σχετικές περιβαλλοντικές και χωροταξικές έρευνες, όχι ένα, δέκα να γίνουν. Αν είναι να γίνει, για να λέμε πως έχουμε κι εμείς μετρό κι είμαστε σύγχρονη πόλη που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τους άλλους, χέστο τότε. Σε μας το τραμ πηγαίνει άπατο, για πλειάδα λόγων που δεν έχουν να κάνουν με τη φύση του απαραίτητα, αλλά με την αρπακόλλα αντιμετώπιση που είχε ο σχεδιασμός του. Επίσης, τις σχετικές έρευνες που δεν τις έχω αυτή τη στιγμή πρόχειρες, μιας και βρίσκονταν σε άρθρα περιοδικών κι εφημερίδες, πολίτες της Θεσσαλονίκης της είχαν αναπτύξει, ακριβώς γιατί τους ενδιέφερε το καλό της πόλης τους (ή έτσι υποστήριζαν πάντα). Αφού λοιπόν θα γίνει, ας δούμε πόσες πυκνοκατοικημένες περιοχές θα μείνουν απ' έξω και ποιους τελικά θα εξυπηρετεί σε βάθος χρόνου σε σχέση με τις ανάγκες που υφίστανται, γιατί Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο η Τσιμισκή και η Εγνατία κι ελπίζω να το έχουν κατά νου κι οι αρμόδιοι αυτό.
ntountou Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 έχουμε ξεφύγει τελείως από το "Καφενείο των Φιλάθλων" ποστάρω τελευταία φορά για το offtopic θέμα που συζητάμε τόση ώρα 1)αυτές οι προσωπικές αντιπαραθέσεις πρέπει κάποτε και να τελειώνουν... έλεος με τις μεταξύ σας αναφορές 2)έρευνες από πολίτες = κλάιν μάιν... ρομαντική προδιάθεση και έλλειψη επιστημονικού υπόβαθρου θυμάμαι ακόμα και δε πρόκειται να ξεχάσω προ δεκαετίας σε πρωινή ενημερωτική τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 μια νεαρή Θεσσαλονικιά να επικαλείται το φαιδρό επιχείρημα στο αν πρέπει να γίνει ή όχι μετρό, ότι "η πόλη μας είναι πολύ όμορφη και δε χρειάζεται τρύπες".... και ο λαλακας ο μυστακιοφόρος-καραφλός παρουσιαστής να της λέει με γλυτσιάρικο ύφος "μπράβο κούκλα μου για τις απόψεις σου" 3)σε πρώτη φάση μια γραμμή μετρο καλαμαριά - βούλγαρη - κέντρο - δικαστήρια - σταθμός ΟΣΕ θα έλυνε τρελά προβλήματα... σε συνδιασμό με επαναρύθμιση των γραμμών των λεωφορείων φυσικά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.