bilya Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 38 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Ευχαρίστως. Πόσα kN σηκώνει το μπαλκόνι? ας πούμε 100
cthulhucarbide Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Βασικά όχι, την πίεση θέλω. Να βάλω 250kg ανα τετραγωνικό που ειπώθηκε πριν?
bilya Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 10 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Βασικά όχι, την πίεση θέλω. Να βάλω 250kg ανα τετραγωνικό που ειπώθηκε πριν? Δεν γίνεται να ασκηθεί πίεση στο μπαλκόνι (μόνο δυνάμεις) αλλά για συνέχισε αυτό που θες να πεις.,250 kg/m2.
cthulhucarbide Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Ναι μόνο που για πίεση μιλάνε από εχθές κάποια παλικάρια, και αυτό είναι που λέω ότι δεν στέκει. Αυτό που μετράει σε μια πραγματική κατάσταση είναι το φορτίο (είτε σε κιλά είτε σε kN είτε whatever) και σίγουρα και η απόστασή του από το μέσα σημείο του μπαλκονιού που στηρίζεται σε κολώνες. Όσο πιο έξω, προφανώς τόσο περισσότερη ροπή ασκείται στην εσωτερική πλευρά του μπαλκονιού, που είναι και το ευπαθές σημείο 1
bilya Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 6 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Ναι μόνο που για πίεση μιλάνε από εχθές κάποια παλικάρια, και αυτό είναι που λέω ότι δεν στέκει. Αυτό που μετράει σε μια πραγματική κατάσταση είναι το φορτίο (είτε σε κιλά είτε σε kN είτε whatever) και σίγουρα και η απόστασή του από το μέσα σημείο του μπαλκονιού που στηρίζεται σε κολώνες. Όσο πιο έξω, προφανώς τόσο περισσότερη ροπή ασκείται στην εσωτερική πλευρά του μπαλκονιού, που είναι και το ευπαθές σημείο να ξέρεις περίμενα κάτι κουφό .
IT chef Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 200 κπ ανα τμ στατικό,500 κπ ανά τμ σε κινητό φορτίο,αν έχει χτιστεί μετά το 84 ,αν θυμάμαι καλά. Αυτός που είπε δε μετράμε φορτιό στα μπαλκόνια γιατί είναι αντιεπιστημονικο εν έτει 2020 ,καλύτερα να ζητάει βοήθεια εδώ μέσα κάθε φορά που μετράει και τη ζάχαρη στο καφέ του. Θες να βάλεις 150 + κιλά σε 0,8 τ.μ. ,σε παλιά πολυκατοικία. Όχι. Παρακαλώ.
Zerg13 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δεν ειμαι μηχανικος. Δεν υπαρχει λογος να φορτωσεις το μπαλκονι με μονιμο βαρος. Ζημια θα κανεις λογικα. Φυτεψε καπου την γλαστρα σε κανα χωραφι και ασε τις κοτσανες. 21 ώρες πριν, thanasisxask είπε Άρα αυτό το μπαλκόνι δεν αντέχει ούτε δύο άτομα; Υπερβολικόυς σας βρίσκω... Οτι να ναι. Αντεχει βαρος και 4 ατομων αλλα οχι να κατασκηνωσουν εκει. Παιζει ρολο ο χρονος που θα κατσεις. 1
insomiaistas Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, Zerg13 είπε Δεν ειμαι μηχανικος. Δεν υπαρχει λογος να φορτωσεις το μπαλκονι με μονιμο βαρος. Ζημια θα κανεις λογικα. Φυτεψε καπου την γλαστρα σε κανα χωραφι και ασε τις κοτσανες. Οτι να ναι. Αντεχει βαρος και 4 ατομων αλλα οχι να κατασκηνωσουν εκει. Παιζει ρολο ο χρονος που θα κατσεις. Όχι δεν παίζει ρόλο ο χρόνος στο αν θα αστοχήσει το μπαλκόνι. 2 ώρες πριν, IT chef είπε 200 κπ ανα τμ στατικό,500 κπ ανά τμ σε κινητό φορτίο,αν έχει χτιστεί μετά το 84 ,αν θυμάμαι καλά. Αυτός που είπε δε μετράμε φορτιό στα μπαλκόνια γιατί είναι αντιεπιστημονικο εν έτει 2020 ,καλύτερα να ζητάει βοήθεια εδώ μέσα κάθε φορά που μετράει και τη ζάχαρη στο καφέ του. Θες να βάλεις 150 + κιλά σε 0,8 τ.μ. ,σε παλιά πολυκατοικία. Όχι. Παρακαλώ. Διαβάζοντας αυτές τις τέσσερις σελίδες ο κύριος έχει δίκιο. ΥΓ. Πολιτικός μηχανικός
cthulhucarbide Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 3 ώρες πριν, IT chef είπε 200 κπ ανα τμ στατικό,500 κπ ανά τμ σε κινητό φορτίο,αν έχει χτιστεί μετά το 84 ,αν θυμάμαι καλά. Αυτός που είπε δε μετράμε φορτιό στα μπαλκόνια γιατί είναι αντιεπιστημονικο εν έτει 2020 ,καλύτερα να ζητάει βοήθεια εδώ μέσα κάθε φορά που μετράει και τη ζάχαρη στο καφέ του. Θες να βάλεις 150 + κιλά σε 0,8 τ.μ. ,σε παλιά πολυκατοικία. Όχι. Παρακαλώ. Τι είναι το κπ? Ελπίζω να έχεις πρόβλημα όρασης γιατί ποτέ δεν είπα να μην μετράμε το φορτίο, απλά όχι σε μονάδες πίεσης γιατί δεν στέκει
tsiaface Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Φιλε μου καλησπερα. Μηχανικος ειμαι. Για αρχη ειπες οτι το μπαλκόνι ειναι 5 Χ 0.75 οποτε η 0.80μ γλαστρα δεν χωραει. Αλλα και να μην εχω καταλαβει κατι καλα, ειδικα στα μπαλκονια σε παλιές πολυκατοικιες, δεν υπ'αρχει μόνωση με αποτέλεσμα να διαβρώνεται ο οπλισμός.Οπότε θα σου πω μην την βαλεις σε καμια περίπτωση. Αν γινει κανενας δυνατος σεισμος, αν βγειτε εξω πολλα ατομα κοκ καταλαβαινεις που το παω 1
thanasisxask Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 6 ώρες πριν, tsiaface είπε Φιλε μου καλησπερα. Μηχανικος ειμαι. Για αρχη ειπες οτι το μπαλκόνι ειναι 5 Χ 0.75 οποτε η 0.80μ γλαστρα δεν χωραει. Αλλα και να μην εχω καταλαβει κατι καλα, ειδικα στα μπαλκονια σε παλιές πολυκατοικιες, δεν υπ'αρχει μόνωση με αποτέλεσμα να διαβρώνεται ο οπλισμός.Οπότε θα σου πω μην την βαλεις σε καμια περίπτωση. Αν γινει κανενας δυνατος σεισμος, αν βγειτε εξω πολλα ατομα κοκ καταλαβαινεις που το παω Αφού το είπαμε, πάνω από δύο άτομα, απαγορεύεται.
afragorn Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 ΟΧΙ! Είναι επικίνδυνο. Τέλος! (Σε περίπτωση που δεν έχεις καταλάβει το όχι από τόσα άτομα παραπάνω😁)
armagedwnn Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 15 ώρες πριν, bilya είπε μήλα κ πορτοκάλια. Για εξήγησε μου το αυτό γιατί δεν μπορώ να κατανοήσω αυτή την ανώτερη ευφυία που σε διακατέχει. 11 ώρες πριν, bilya είπε Δεν γίνεται να ασκηθεί πίεση στο μπαλκόνι (μόνο δυνάμεις) αλλά για συνέχισε αυτό που θες να πεις.,250 kg/m2. Τι είπες τώρα; Θα σου παραθέσω τον ορισμό της πίεσης ελπίζω μόνο να μην είσαι μηχανικός. Αναφορά σε κείμενο Ορισμός Στη φυσική με τον όρο πίεση (σύμβολο p {\displaystyle p} ή P {\displaystyle P} ) αποκαλούμε το χαρακτηριστικό, ενός συστήματος, φυσικό μέγεθος το οποίο ισοδυναμεί με την πυκνότητα ενέργειας[1] την οποία διαθέτει αυτό το σύστημα. Οπωσδήποτε, η πίεση δεν προϋποθέτει επιφάνεια για να είναι καλά ορισμένη, αλλά η διαδικασία μέτρησής της ανάγεται στη μέτρηση μιας δύναμης η οποία ασκείται κάθετα σε συγκεκριμένη επιφάνεια. Ως εκ τούτου, συχνά ορίζουμε ως πίεση σε επιφάνεια A {\displaystyle A} το πηλίκο της δύναμης F {\displaystyle \mathbf {F} } που ασκείται κάθετα στην επιφάνεια, προς το εμβαδό αυτής της επιφάνειας: p = F ⋅ n ^ A {\displaystyle p={\frac {\mathbf {F} \cdot {\hat {\mathbf {n} }}}{A}}} όπου n ^ {\displaystyle {\hat {\mathbf {n} }}} είναι το μοναδιαίο διάνυσμα, κάθετο στην επιφάνεια A {\displaystyle A} . Έτσι, αν η δύναμη ασκείται υπό γωνία, το αποτέλεσμα του διανυσματικού γινομένου επιβάλει να υπολογίζεται μόνο η κάθετη στην επιφάνεια συνιστώσα της δύναμης F cos θ {\displaystyle F\cos {\theta }} .
mechpanos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Παιδιά σταματήστε να λέτε ανακρίβειες και να κάνετε τον έξυπνοι μερικοί λέγοντας κουταμάρες. Σε αυτό εδώ το forum δεν γίνεται να πούμε ούτε ναι ούτε όχι. Να πάει ο ts σε έναν Πολιτικό Μηχανικό αν θέλει ντε και καλά να το βάλει, να του κάνει έλεγχο στατικής επάρκειας του μπαλκονιού. Ότι άλλο και να λέμε εμείς από εδώ είναι συζήτηση επιπέδου καφενείου. Ας κλειδωθεί το θέμα να τελειώνουμε!
bilya Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 5 λεπτά πριν, armagedwnn είπε Για εξήγησε μου το αυτό γιατί δεν μπορώ να κατανοήσω αυτή την ανώτερη ευφυία που σε διακατέχει. Τι είπες τώρα; Θα σου παραθέσω τον ορισμό της πίεσης ελπίζω μόνο να μην είσαι μηχανικός. Δλδ εσύ θεωρείς οτι ενα μεταλλικό μπαλκόνι εχει την ίδια συμπεριφορά/ μηχανικές ιδιότητες με ενα απο οπλισμένο σκυρόδεμα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα