tigergreg Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 5 ώρες πριν, dpolal είπε Εγώ έχω απορία, 70 κιλά φυτό. Τιντούτο ;;;;;;;;; Οι καναβουριες αμα τις ποτιζεις καλα φτανουν τα 4 μετρα.....
omnius Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 μην την βάλεις, και να την βάλεις μετά το φυτό θα μεγαλώνει και θα πρέπει να ξαναυπολογίζεις μέχρι να πέσει
tigergreg Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, Hell_from_the_past είπε Γειάς σας, θέλω να βάλω μία μεγάλη γλάστρα στο μπαλκόνι χωρητικότητας 160 λίτρων. Η γλάστρα θα ζυγίζει γύρω στα 80 με 100 κιλά το πολύ ενώ το φυτό γύρω στα 70 κιλά. Συνολικά 150 με 170 κιλά. Όχι πάνω από 200 κιλά πιστεύω. Το μπαλκόνι έχει διαστάσεις 5 μέτρα επί 0,75 μέτρα. Η γλάστρα θα μπεί στη γωνία. Πιστεύετε ότι θα αντέξει το μπαλκόνι; Η πολυκατοικία είναι σχετικά παλιά. Παντως αν αποφασισεις μπορω να σε βοηθησω.... Ειμαι 160 κιλα οποτε ερχομαι στο μπαλκονι σου και σου χορευω καρσιλαμα με 3-4 καλες ρακες... Αν αντεξει βαζεις την γλαστρα.... Για μενα το βασικο προβλημα ειναι η καλη ρακη.... Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2020 από tigergreg 1
bluesattack Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Αν αντεχει οριακα το φυτο και την πεσουν πανω του για υπνο 5,6 πουλακια ? 😛
paylidis Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, eMike είπε Μάλλον σου αξίζουν μπράβο, μιας και οι περισσότεροι θα έλεγαν "βάλτο εδώ...χωράει" 😁 Δυστυχως οι περισσότεροι αυτό ειπαν (πηρα προσφορα απο 5 καυστηρατζηδες γιατι υπηρχαν μεγαλες διακυμανσεις στην τιμή, μονο ενας εθεσε αυτο τον προβληματισμο και αυτος επιλέχθηκε γιατι φανηκε ο πιο σωστος-ανεξαρτητου τιμής).... Τον εν λόγω προβληματισμό ειχα και εγω και τον εθετα σε όλους (λαμβανοντας την απαντηση "δεν εχει αναγκη σιγα"), αυτός που επιλέχθηκε με προλαβε πριν του τον πω... Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2020 από paylidis 7
talibanakos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 5 ώρες πριν, phanispal είπε Χωρίς να είμαι ειδικός, και χωρίς να θεωρώ το μπαλκόνι ίδιο με το ασανσέρ, μου έχει τύχει να φορτώσω μερικές φορές ασανσέρ με είδη υγιεινής (πλακάκια, κόλλες κ.λπ.) και ενώ το βάρος που αναγραφόταν ήταν μεγαλύτερο από αυτό που φόρτωσα εγώ, το ασανσέρ δεν ανέβαινε. Με ανθρώπους μέσα όμως που το άθροισμά του βάρους των ήταν μεγαλύτερο του φορτίου, ανέβαινε. Οπότε δεν ξέρω μήπως παίζει κάποιο ρόλο η κατανομή ή κάτι άλλο. Το δικο σου βαρος το υπολογισες;
phanispal Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Ναι, δεν ήταν αυτό το πρόβλημα, εξάλλου σε κάποιες περιπτώσεις το καλούσαν από πάνω για να μην είναι κάποιος μέσα.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Βάση κανονισμών τα μπαλκόνια φορτίζονται με 500 kg/m^2 και πάνω σ' αυτό μπαίνει επιπλέον συντελεστής ασφαλείας. Βαρύ το φυτό, παλιά η οικοδομή... ούτε καν να το σκέφτεσαι.
Ukforthemoment Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Εγώ σκέφτομαι όλα αυτά που πρέπει να κουβαλήσεις μέχρι το μπαλκόνι και με πιάνει η μέση μου. 1
armagedwnn Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 'Εκανα μια μικρή ανάλυση για 200 κιλά. Just for fun. 4 1
thanasisxask Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, armagedwnn είπε 'Εκανα μια μικρή ανάλυση για 200 κιλά. Just for fun. Τι θέλεις να μας πεις με αυτό δηλαδή; Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2020 από thanasisxask
armagedwnn Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, thanasisxask είπε Τι θέλεις να μας πεις με αυτό δηλαδή; Τίποτα απολύτως. Γράφω just for fun. Δεν γνωρίζω από σκυρόδεμα αν ήταν μέταλλο θα μπορούσα να σου απαντήσω. Απλά με λίγο search προσημείωσα ένα μπαλκόνι και βλέπεις τις συγκεντρωμένες τάσεις στην περίπτωση που έχει στήριξη μόνο στην μία πλευρά (ως συνήθω). Μπορεί να διαφέρει δραματικά από την πραγματικότητα. 1
bilya Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 6 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Είμαι σίγουρος πως δεν χρησιμοποιούν τόσο απλοϊκά την πίεση όσο λέγεται εδώ αλλά σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες. Μην με βάλεις να σου αποδείξω ότι μπορείς να γκρεμίσεις ένα μπαλκόνι με ένα απλό στυλό τόσο απλοϊκό είναι. Βασικά μονο τα μέγιστα kN χρειάζεται να βρεις για το μπαλκόνι κ να συγκρίνεις το dead load της γλαστρας. αυτό με το στυλό θα θελα να μου το αποδείξεις please. 2 λεπτά πριν, armagedwnn είπε Τίποτα απολύτως. Γράφω just for fun. Δεν γνωρίζω από σκυρόδεμα αν ήταν μέταλλο θα μπορούσα να σου απαντήσω. Απλά με λίγο search προσημείωσα ένα μπαλκόνι και βλέπεις τις συγκεντρωμένες τάσεις στην περίπτωση που έχει στήριξη μόνο στην μία πλευρά (ως συνήθω). Μπορεί να διαφέρει δραματικά από την πραγματικότητα. μήλα κ πορτοκάλια.
Βασίλης_29 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, noo_mercy είπε Ή Ακόμα μία βάση με βιδώματα στον τοίχο για να μην ακουμπάει καθόλου μπαλκόνι.. Ποιος είπε ότι θα αντέξει ο σοβάς του τοίχου; Και εκεί χρειάζεται διερεύνηση. 3 ώρες πριν, bluesattack είπε Αν αντεχει οριακα το φυτο και την πεσουν πανω του για υπνο 5,6 πουλακια ? 😛 Και οριακά να αντεχει πρέπει να εξεταστεί η περίπτωση του σεισμού εκτός αν στο οριακά συγκαταλέγεις και αυτή την παράμετρο. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2020 από Βασίλης_29
cthulhucarbide Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 3 ώρες πριν, bilya είπε τόσο απλοϊκό είναι. Βασικά μονο τα μέγιστα kN χρειάζεται να βρεις για το μπαλκόνι κ να συγκρίνεις το dead load της γλαστρας. αυτό με το στυλό θα θελα να μου το αποδείξεις please. Ευχαρίστως. Πόσα kN σηκώνει το μπαλκόνι?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα