mechpanos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 6 λεπτά πριν, phanispal είπε Χωρίς να είμαι ειδικός, και χωρίς να θεωρώ το μπαλκόνι ίδιο με το ασανσέρ, μου έχει τύχει να φορτώσω μερικές φορές ασανσέρ με είδη υγιεινής (πλακάκια, κόλλες κ.λπ.) και ενώ το βάρος που αναγραφόταν ήταν μεγαλύτερο από αυτό που φόρτωσα εγώ, το ασανσέρ δεν ανέβαινε. Με ανθρώπους μέσα όμως που το άθροισμά του βάρους των ήταν μεγαλύτερο του φορτίου, ανέβαινε. Οπότε δεν ξέρω μήπως παίζει κάποιο ρόλο η κατανομή ή κάτι άλλο. Παίζει ρόλο η κατανομή. Το ίδιο και το μπαλκόνι. Αν βάλεις 1000 κιλά σε ένα τετραγωνικό (πχ, ένα ντεπόζιτο νερού) θα αστοχήσει. Αν βάλεις 1000 κιλά σε 10 τετραγωνικά (πχ καλεσμένοι σε μια γιορτή που βγήκαν έξω να πάρουν αέρα) δεν έχεις κανένα πρόβλημα. 1
phanispal Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Ναι, απλά το περίεργο είναι ότι δεν έβαζα το βάρος π.χ. στη μία άκρη. Το έβαζα σχεδόν σε όλο το δάπεδο του ασανσέρ.
nvel Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 7 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Το να προσπαθούμε να καταλάβουμε αν θα σπάσει το μπαλκόνι μετρώντας το βάρος ανα μονάδα επιφάνειας είναι από τα πιο αντιεπιστημονικά πράγματα που έχει δει η ανθρωπότητα εν έτη 2020 λες και το μπαλκόνι είναι άμμος και θα βουλιάξει τοπικά έτσι γίνονται οι υπολογισμοί στατικής επάρκειας σε εξοπλισμό επί πλακών και προβόλων, άμα το θεωρείς αντιεπιστημονικό να διαμαρτυρηθείς στους στατικούς 5 2
mechpanos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 49 λεπτά πριν, phanispal είπε Ναι, απλά το περίεργο είναι ότι δεν έβαζα το βάρος π.χ. στη μία άκρη. Το έβαζα σχεδόν σε όλο το δάπεδο του ασανσέρ. Τότε είναι όντως περίεργο!
cthulhucarbide Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 38 λεπτά πριν, nvel είπε έτσι γίνονται οι υπολογισμοί στατικής επάρκειας σε εξοπλισμό επί πλακών και προβόλων, άμα το θεωρείς αντιεπιστημονικό να διαμαρτυρηθείς στους στατικούς Είμαι σίγουρος πως δεν χρησιμοποιούν τόσο απλοϊκά την πίεση όσο λέγεται εδώ αλλά σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες. Μην με βάλεις να σου αποδείξω ότι μπορείς να γκρεμίσεις ένα μπαλκόνι με ένα απλό στυλό
nvel Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 18 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Είμαι σίγουρος πως δεν χρησιμοποιούν τόσο απλοϊκά την πίεση όσο λέγεται εδώ αλλά σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες. Μην με βάλεις να σου αποδείξω ότι μπορείς να γκρεμίσεις ένα μπαλκόνι με ένα απλό στυλό Δεν την χρησιμοποιούν απλοϊκά, απλοϊκά το σκέφτεται ένας μη μηχανικός που δεν έχει την ευθύνη της μελέτης και τα επακόλουθα από την τυχόν αστοχία.Τα δεδομένα που ζητούν οι στατικοί είναι βάρος και επιφάνεια εφαρμογής του για την στατική φόρτιση και επιπλέον τυχόν πλευρικές επιφάνειες αν χρειάζεται η δυναμική φόρτιση εκτός από αυτή που προκαλεί το βάρος. 1
dkstopo Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 αναστρεφω περιστρεφω πολλαπασιαζω διαιρω δεν βγαινουν τα νουμερα... μην την αγορασεις γιατι 80εκ δεν χωρανε σε 75εκ... 😜 1
conkal Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, dkstopo είπε αναστρεφω περιστρεφω πολλαπασιαζω διαιρω δεν βγαινουν τα νουμερα... μην την αγορασεις γιατι 80εκ δεν χωρανε σε 75εκ... 😜 λογικα περισσευει λιγο πανω που ειναι το καγκελο. Τα καγκελα ειναι λιγο πιο μεσα απο το τοιχάκι στο οποίο στηριζονται.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Η καλύτερη και ασφαλής τοποθέτηση τέτοιας γλάστρας και τέτοιου φυτού είναι στην πυλωτή της πολυκατοικίας ή στην είσοδο (κάτω δηλαδή στο πεζοδρόμιο) έτσι θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι δεν θα πέσει το μπαλκόνι στο κεφάλι κανενός ανθρώπου ευτυχώς στην δική μας πολυκατοικία (κατασκευή 60-70) απαγορεύονται οι μεγάλες/βαριές γλάστρες στα μπαλκόνια εσωτερικά όπως και τοποθέτηση γλαστρών εξωτερικά του κάγκελου που έχει το μπαλκόνι προς αποφυγή ατυχημάτων Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2020 από ikorolis
Βασίλης_29 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 3 ώρες πριν, phanispal είπε Χωρίς να είμαι ειδικός, και χωρίς να θεωρώ το μπαλκόνι ίδιο με το ασανσέρ, μου έχει τύχει να φορτώσω μερικές φορές ασανσέρ με είδη υγιεινής (πλακάκια, κόλλες κ.λπ.) και ενώ το βάρος που αναγραφόταν ήταν μεγαλύτερο από αυτό που φόρτωσα εγώ, το ασανσέρ δεν ανέβαινε. Με ανθρώπους μέσα όμως που το άθροισμά του βάρους των ήταν μεγαλύτερο του φορτίου, ανέβαινε. Οπότε δεν ξέρω μήπως παίζει κάποιο ρόλο η κατανομή ή κάτι άλλο. Η σύγκριση ανελκυστήρα και μπαλκονιού δεν έχουν σχέση. Στον ανελκυστήρα μιλάμε για μια μηχανολογικη εγκατάσταση με κινούμενα μέρη. Για να μην ανέβηκε θα υπήρχε κάποιο προρυθμισμενο σύστημα που απέτρεψε την λειτουργία του, αν ανέβαινε πιθανώς θα σταματούσε την λειτουργία του ξαφνικά. 1 1
paylidis Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Γενικά αυτό σηκωνει συζήτηση. Ενδεικτικά σε παρόμοια περίπτωση που ειχα ερευνησει στο παρελθόν για ένα σπίτι του 80κατι που ανακαίνιζα και ειχα συμβουλευτει μηχανικό ειχε προκύψει ότι το όριο στη δική μου περίπτωση ήταν περιπου 200-250 κιλά στο τετραγωνικό μέτρο. Ετσι για σιγουριά έκανα τη δεξαμενή πετρελαίου που ήθελα ειδική κατασκευη μικρότερη απο τις τυποποιημένες και να πατάει σε 2 τετραγωνικά μετρα για σιγουρια ωστε να μην ξεπερνάει στο σύνολο εμφορτη τα 400 κιλά...
eMike Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, paylidis είπε Γενικά αυτό σηκωνει συζήτηση. Ενδεικτικά σε παρόμοια περίπτωση που ειχα ερευνησει στο παρελθόν για ένα σπίτι του 80κατι που ανακαίνιζα και ειχα συμβουλευτει μηχανικό ειχε προκύψει ότι το όριο στη δική μου περίπτωση ήταν περιπου 200-250 κιλά στο τετραγωνικό μέτρο. Ετσι για σιγουριά έκανα τη δεξαμενή πετρελαίου που ήθελα ειδική κατασκευη μικρότερη απο τις τυποποιημένες και να πατάει σε 2 τετραγωνικά μετρα για σιγουρια ωστε να μην ξεπερνάει στο σύνολο εμφορτη τα 400 κιλά... Μάλλον σου αξίζουν μπράβο, μιας και οι περισσότεροι θα έλεγαν "βάλτο εδώ...χωράει" 😁
kirileman Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Ε, ας βάλει τη γλάστρα πάνω σε ένα μαδέρι που θα πατάει σε τούβλα ανά μισό μέτρο να μοιραστεί το φορτίο. Problem solved. Spoiler Don't do it Fedon! 1
noo_mercy Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Ή Ακόμα μία βάση με βιδώματα στον τοίχο για να μην ακουμπάει καθόλου μπαλκόνι..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα