Προς το περιεχόμενο

Αγορά Windows/Linux tablet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1) Το ποσό που διαθέτουμε:

250-400

2) Την χρήση του tablet (γράψτε ενδεικτικά μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά):

Το tablet θα χρησιμοποιηθεί κυρίως στα μέσα μεταφοράς με εφαρμογή pdf (foxit reader) όπου θέλω να κάνω highlight με διάφορα χρώματα και να κρατάω σημειώσεις στις άκρες του pdf. Επίσης, λιγότερο, για ταινίες. Το σημαντικότερο είναι να μπορεί να δεχτεί τον εξωτερικό δίσκο ssd (είναι μέσα σε usb case) στον οποίο έχω ubuntu (bootάρει από οποιοδήποτε pc/laptop atm), ώστε να μπορεί να μετατραπεί και σε ένα μικρό σταθμό εργασίας χωρίς να πρέπει να κουβαλάω το λάπτοπ παντού (αρκεί να έχω το αποσπώμενο πληκτρολόγιο μαζί).

3) Το μέγεθος και ανάλυσή της οθόνης που θα θέλαμε:

10" λογικά. Ανάλυση θα προτιμούσα HD αλλά σε αυτά τα λεφτά δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει κάτι.

4) Κάποιο άλλο χαρακτηριστικό που θα θέλαμε να έχει (hdmi, type-c, gps, φλας στην κάμερα, μαγνητικό πληκτρολόγιο κ.λ.π.):

Must η διασύνδεση με εξωτερικό usb ή φλασάκι για φόρτωμα άλλου λειτουργικού. 2-in-1 convertible για ελαφρύ (ως tablet) στα μέσα και πληκτρολόγιο όταν θα μπορώ να είμαι σε γραφείο. Windows/Linux capability.

5) Μας ενδιαφέρουν οι καλές κάμερες;

Όχι

6) Μας ενδιαφέρει το Mobile internet 3G-4G;

Όχι

7) Επιθυμούμε να χει υποστήριξή από ROMs, root κτλ;

Μόνο windows/linux capability.

8 ) Μας ενδιαφέρει η επίσημη εγγύηση στην Ελλάδα;

2 χρόνια, ναι.

9) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό ή θέλουμε dual boot;

Δεν χρειάζεται να έχει προεγκατεστημένο κάτι. Αρκεί να παίρνει windows/linux.

10) Μας ενδιαφέρει η μεγάλη μπαταρία;

Αρκετά θα έλεγα. Δεν είναι και top priority όμως, θα μπορώ να έχω μαζί και power bank. Σε διαστήματα 2-5 ωρών σχεδόν πάντα θα έχω πρόσβαση σε ρεύμα οπότε ίσως δεν είναι καν θέμα.

11) Μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις από το εξωτερικό ή μόνο από Ελλάδα;

Θα προτιμούσα από Ελλάδα. Το γνωρίζω ότι από Κίνα θα μπορώ να βρω 2-σε-1 να κάνει παπάδες, αλλά νομίζω δεν είναι καλή ιδέα σε περίπτωση προβλήματος.

12) Σε περίπτωση αγοράς από Ελλάδα, ενδιαφερόμαστε για κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα (λόγω κάποιας έκπτωσης / επιδότησης);

Όχι

13) Ενδιαφερόμαστε μόνο για καινούριο ή και για μεταχειρισμένο;

Καινούργιο

Παρακάτω είναι οι 2 επιλογές που έχω βρει. Προφανώς περιμένω τις προτάσεις σας και άλλες εναλλακτικές, είμαι πολύ ανοιχτός και σε άλλες επιλογές. Σε κάποια στιγμή σκεφτόμουν το surface go 10" αλλά νομίζω με 450+αγορά πληκτρολογίου ξεφεύγουμε σε τιμή.

Επεξ/σία από Tetix
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γενικά η Alldocube θεωρείται ως λίγο υποδεέστερη των Teclast και Chuwi. Not too good δηλαδή. Προσωπικά δεν έχω εμπειρία, αλλά δεν θα την πρότεινα σαν εταιρία για σοβαρή χρήση, είναι θέμα τύχης. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, apostolisk86 είπε

Γενικά η Alldocube θεωρείται ως λίγο υποδεέστερη των Teclast και Chuwi. Not too good δηλαδή. Προσωπικά δεν έχω εμπειρία, αλλά δεν θα την πρότεινα σαν εταιρία για σοβαρή χρήση, είναι θέμα τύχης. 

Καταλαβαίνω, κάτι τέτοιο ας πούμε θεωρείται καλύτερη επιλογή; https://www.amazon.de/dp/B07KY149QG

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, Tetix είπε

Καταλαβαίνω, κάτι τέτοιο ας πούμε θεωρείται καλύτερη επιλογή; https://www.amazon.de/dp/B07KY149QG

Θεωρητικά ναι, η Chuwi θεωρείται καλή εταιρία (για φουλ Κινέζικη πάντα). Αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τη στιγμή που το Λενοβο έχει ελάχιστη διαφορά στην τιμή. 

Επεξ/σία από apostolisk86
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 31/1/2020 στις 10:25 ΜΜ, apostolisk86 είπε

Θεωρητικά ναι, η Chuwi θεωρείται καλή εταιρία (για φουλ Κινέζικη πάντα). Αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τη στιγμή που το Λενοβο έχει ελάχιστη διαφορά στην τιμή. 

Thanks !! Sold by CHUWI-Direct and Fulfilled by Amazon. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι γλυτώνουμε το τελωνείο;

Επεξ/σία από Tetix
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Tetix είπε

Thanks !! Sold by CHUWI-Direct and Fulfilled by Amazon. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι γλυτώνουμε το τελωνείο;

Ναι, απ'όσο ξέρω κανονικά από Γερμανία θα σου έρθει, άσχετα που ο πωλητής (Chuwi-Direct) έχει έδρα στην Κίνα. 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...