Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα σε ολους. Παιδια σημερα το απογευμα πηγα να ανοιξω το pc και ηταν νεκρο. Το περιεργο ειναι οτι οι θυρες usb φαινεται να δινουν ρευμα ( το ελεγξα με ενα usb φωτιστικο που εχω). Εβγαλα τον υπολογιστη απο το ups το εβαλα στον τοιχο, εβγαλα και ξαναβαλα τις ram τιποτα.

Καμια ιδεα;

Δημοσ.

Άλλο PSU έχεις να δοκιμάσεις; Η μητρική και όλα τα υπόλοιπα (dvd, σκληροί, ανεμιστηράκια) κάνουν τίποτα (leds αναμένα, ήχους, γυρίζουν;) ή μιλάμε για απόλυτη νέκρα;

Δημοσ.

οχι μιλαμε για απολυτη νεκρα καμια κινηση πουθενα μονο τα usb δουλευουν. PSu δεν εχω να δω αν ειναι αυτο. Αν ηταν ομως θεμα τροφοδοτικου θα εδινε ρευμα στις usb?

Δημοσ.

Το ότι δίνει ρεύμα στις θύρες usb δεν σημαίνει τίποτα, οι τάσεις του τροφοδοτικού μπορεί να μην είναι σωστές, θα πρέπει να βρεις ένα άλλο τροφοδοτικό για αρχή να δεις τι γίνεται, μετά εάν τα έβγαλες όλα μνήμες δίσκοι κάρτα γραφικών και δεν κάνει κανένα beep ίσως να είναι και μητρική μετά 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το μονο που εβγαλα ηταν οι μνημες. Αρα με τη σειρα τροφοδοτικο , ,σκληροι  και αν δεν τοτε ειναι μητρικη σωστα;

Επεξ/σία από louben
Δημοσ.

εβγαλες ολες τις μνημες και δεν εκανε κανενα beep παλι;   πριν οταν το ανοιγες λογικα εκανε ενα beep οτι ολα ειναι ενταξει,  τωρα αν εβγαλες ολες τις ραμ και παλι δεν κανει τιποτα πιθανον να ειναι και μητρικη, αλλα κοιταξε πρωτα για κανενα τροφοδικο αφου δεν υπαρχει τοτε σε καποιον τεχνικο της περιοχης 

Δημοσ.

εβγαλα τις ΡΑΜ και τους αλλαξα ολες τις πιθανες θεσεις κατα σειρα και παλι τιποτα.Μιλησα και σε 2 τεχνικους της περιοχης μου-Χανια- και με γειωσαν κανονικα ( λογω της φυσης του ζητηματος μαλλον) αυριο λεω να παω ΠΛαισιογια να δω τι τελικα ειναι προκειμενου να συνεχισω. Απο το λιγο που καταλαβα παντως 99% ειναι η τροφοδοτικο η μητρικη. Με το που βαζω το καλωδιο φαινεται στην ταση του σπιτιου, αλλα δυστυχως τα φωτακια που αναβαν πριν οταν ρευματοδοτουνταν (πχ του δικτυου) δεν αναβουν οποτε δε νομιζω οτι ειναι θεμα power button  καλωδιου.Μακαρι παντως να ειναι τροφοδοτικο γιατι αφενος ειναι εντος εγγυησης ενω η μητρικη οχι και αφετερου γιατι η μητρικη μου ειναι 1150 η οποια απο οτι ξερω εχει καταργηθει οποτε ή την επισκευαζω (που δεν ξερω αν γινεται) η μεταχειρισμενη η παει γι ααλλαγη με τον επεξεργαστη).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, yianniss είπε

Φίλε μου βγάλε την μπαταρία απο τη motherboard, περίμενε δυό τρία λεπτά και ξαναβάλτη...

Απο τα πρωτα που σκεφτηκα μαζι με jymp start της μητρικης. Απλα φοβαμαι απωλεια δεδομενων κτλ και δε θελω να το ρισκαρω σε περιπτωση που δεν ειναι η μητρικη.

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας. Αναμενω οσονουπω τεχνικο. Οπως και να χει θα σας ενημερωσω για τη διαγνωση.

Δημοσ.

Λοιπον ηλθε χθες ο τεχνικος. Τροφοδοτικο δεν ειναι αφου κουμπωσε αλλο χωρις αποτελεσμα. Εκανε jump start και εβγαλε την μπαταρία cmos χωρις αποτέλεσμα, Εβγαλε μνημες, σκληρους κτλ τιποτα. Το ωραιο ειναι , οπως προειπα οτι οι usb βγαζουν κανονικα ρευma (5,1 volt ιδια ταση με το λαπτοπ που δουλευει κανονικα) αν και αυτο δε λεει κατι. εμφανες σκασιμο δεν υπαρχει. Κοντολογις παω για μητρικη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι σίγουρος ότι έχεις asrock μητρική.

Η συγκεκριμένη για να ανοιξει πρέπει να βγάλεις την μπαταρία και να βάλεις το jumper σε cmos reset,μετα να βάλεις την μπαταρία και να βάλεις το jumper στο νορμάλ. Αν βάλεις το jumper πρώτα στο normal και μετά βάλεις την μπαταρία η μητρική δεν ανοίγει.

επίσης η μητρική δεν ανοίγει αν έχεις χαλασμένη μπαταρία cmos η χαλασμένη γραμμή 5vsb στο psu.

Αν φτιάξει με το παραπάνω και δε θες να ξαναγίνει το πρόβλημα, κανείς reflash to bios και δεν ξαναενεργοποιεις το vt-d.

Επεξ/σία από boombastik

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...