Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ηθελα την βοήθεια σας σε ενα τεχνικό θέμα που αντιμετωπίζω. (το τοποθετησα το θεμα και στα αποθηκευτικά μέσα)

Εχω ένα laptop με win7 -4gb ram - και δυο σκληρους δισκους. Έναν SSD που εχω το λειτουργικό και έναν HDD που το έχω κάνει για data. To αρχειο pagefile.sys το εχω στον HDD οπως και τους φακελους tmp, temp, cache etc. για να μην επιβαρυνω τον SSD. Για 1,5 χρονο όλα λειτουργουν άψογα. 

Τοποθέτησα αυτήν την εβδομάδα αλλα 8 gb ram για να εχω 12 gb ram και ενω ολα φαινοταν να λειτουργουν χωρις πρόβλημα στην αρχή μετά απο κάποιες ώρες αρχισαν τα περιεργα με τον HDD.  Στην αρχη ενας περιεργος θορυβος, μετά απο επανακκινηση εξαφανιστηκε ο HDD με αποτέλεσμα να εμφανιζεται το μήνυμα οτι πρεπει να ορισω το μεγεθος του pagefile.sys στο δισκο SSD με 12gb minimum μεγεθος. Μετά από καινουργια επανακίνηση εμφανιστηκε ο δίσκος και το αρχειο pagefile.sys (12gb) μεταφερθηκε αυτοματα χωρις να κανω τιποτα στον HDD. Από τότε αρχισαν τα κολλήματα του δισκου δεν ανοιγει τα αρχεια που βρισκονται μεσα βγαζοντας το μήνυμα Error 1117 I/O device error. Εαν παω να κάνω εγκατασταση καποιου προγραμματος μου βγαζει ξανα το ιδιο μήνυμα διοτι το tmp βρισκετε στο HDD. 

'Εβγαλα τα 8GB ram ξαναγυρισε το αρχειο pagefile.sys στα 4gb και βλέπω να εστρωσε η κατασταση προς το παρόν. (παροτι στην αρχη εκανε παλι τα ιδια αλλά μετά απο επανακίνηση λειτουργει χωρις προβλημα.)

Εγκατέστησα το HDD SENTINEL να δω μην επαθε κάτι ο δίσκος.image.png.b907a5b1ecbe1db9f1f96d65ebebb3af.png

Δημοσ.

Το μέγεθος του pagefile εξαρτάται από το μέγεθος της RAM. Προσθέτοντας RAM (και μάλιστα τριπλασιάζοντάς της) λογικά τα windows θα προσπάθησαν να αυξήσουν το μέγεθος του pagefile. Κάπου εκεί πρέπει να οφείλεται το πρόβλημα. Δεν ξέρω γιατί ούτε ξέρω πόσο αξιόπιστο είναι το HD Sentinel, αλλά αυτή η ένδειξη "Εκτιμάται ότι θα ζήσει ακόμα: 119 μέρες", εμένα θα με ανησυχούσε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...