thanosbrt Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ψάχνω για μια νέα συνδρομή internet, χωρίς να με ενδιαφέρει να υπάρχει και πακέτο τηλεφώνου. Βρήκα αυτή τη Nova (http://www.nova.gr/gr/upiresies-gia-to-spiti/internet/nova-internet-24), η οποία με προπληρωμή έτους είναι 15,75€/μήνα και αν επιμερίσεις και το εφάπαξ τέλος ενεργοποίησης (36,75€) βγαίνει τελικά 18,8€/μήνα. Σαν τιμή σίγουρα είναι οικονομικό και φαντάζομαι ίσως και το φθηνότερο. Σαν εταιρεία όμως ως προς το Internet, την χρησιμοποιεί κανείς να πει μια άποψη; Υ.Γ. Τώρα έχω Wind και δεν είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το support, ιδίως το τελευταίο διάστημα. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2020 από thanosbrt
TechnoState Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) ... από μένα είναι όχι. Στην καλύτερη των περιπτώσεων κινείστε στον μ.ο. δηλαδή πραγματική ταχύτητα 12-15... σωστά? Μαζί με tv κ το όποιο bandwidth τυχόν κλειδώνει για την χρήση αυτή...δεν θα θέλατε να αποφύγετε το σπάσιμο νεύρων κ τις συνεχείς επανεκκινήσεις του εξοπλισμού όταν κάποιος σερφάρει ενώ παράλληλα κάποιος παρακολουθεί tv??? Αντιμετώπιζα αυτό το πρόβλημα...με αναβάθμιση σε vdsl λύθηκε σχεδόν οριστικά (έχω αρκετά βαρύ δίκτυο για οικιακή χρήση... σίγουρα θα ήθελα παραπάνω απο 4.9 upload). (Σε μένα κοστίζει κάτω απο 24€) Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2020 από TechnoState
thanosbrt Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Ευχαριστώ για την απάντηση. 47 λεπτά πριν, TechnoState είπε Στην καλύτερη των περιπτώσεων κινείστε στον μ.ο. δηλαδή πραγματική ταχύτητα 12-15... σωστά? Download στο 19 τις τελευταίες 2-3 φορές που το έχω ελέγξει μέσα στο μήνα που το κοιτάω πλέον. 44 λεπτά πριν, TechnoState είπε δεν θα θέλατε να αποφύγετε το σπάσιμο νεύρων κ τις συνεχείς επανεκκινήσεις του εξοπλισμού όταν κάποιος σερφάρει ενώ παράλληλα κάποιος παρακολουθεί tv??? Η tv πως σχετίζεται με το internet; Δεν πρόκειται για πακέτο που να έχει και tv ή κάτι τέτοιο, εκτός αν κάτι μου διαφεύγει.
TechnoState Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) ... είναι μια πολύ καλή ταχύτητα τότε (αυτή που έχεις). Σχετικά με την tv, συνηθίζεται πλέον κάποια υπηρεσία (Netflix, AmPrime, VodaTv, ΟΤΕΤV, WindVision κλπ...αν κ καταλαβαίνω ότι δεν σας ενδιαφέρει) για ΤV σε αρκετά σπίτια... οπότε εκεί, μια adsl ζοριζεται αρκετά. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2020 από TechnoState
bblaw20 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Επειδη ο αλλος συμφορουμητης μαλον εχει μπερδευτει θα σου απαντησω εγω. Εφοσον ειναι adsl η γραμμη σου και χωρις προβληματα, θα ειναι το ιδιο σε οποιον παροχο και να πας. Μπορει με τη Νοβα επειδη βαζουν snr 6 να πιανεις και λιγο παραπανω ταχυτητες. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2020 από bblaw20
thanosbrt Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 8 λεπτά πριν, TechnoState είπε ... είναι μια πολύ καλή ταχύτητα τότε (αυτή που έχεις). Σχετικά με την tv, συνηθίζεται πλέον κάποια υπηρεσία (Netflix, AmPrime, VodaTv, ΟΤΕΤV, WindVision κλπ...αν κ καταλαβαίνω ότι δεν σας ενδιαφέρει) για ΤV σε αρκετά σπίτια... οπότε εκεί, μια adsl ζοριζεται αρκετά. Όχι, υπάρχει Cosmote TV αλλά από δορυφόρο. 1 λεπτό πριν, bblaw20 είπε Εφοσον ειναι adsl η γραμμη σου και χωρις προβληματα, θα ειναι το ιδιο σε οποιον παροχο και να πας. Άρα αν μια γραμμή 24άρα πιάνει 19 στη Wind, 19 θα πιάνει και στη Nova και στον ΟΤΕ και σε όλους;
bblaw20 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, thanosbrt είπε Όχι, υπάρχει Cosmote TV αλλά από δορυφόρο. Άρα αν μια γραμμή 24άρα πιάνει 19 στη Wind, 19 θα πιάνει και στη Nova και στον ΟΤΕ και σε όλους; Ναι και οπως σου ειπα επειδη η Νοβα δινει μια ρυθμιση διαφορετικη στο SNR μπορει να κερδισεις λιγο ακομα ταχυτητα.
infin1tyGR Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 3 minutes ago, thanosbrt said: Άρα αν μια γραμμή 24άρα πιάνει 19 στη Wind, 19 θα πιάνει και στη Nova και στον ΟΤΕ και σε όλους; Γενικώς ναι. Μικρές αποκλίσεις λόγω διαφορετικού εξοπλισμού θα υπάρξουν στην πράξη, αλλά όχι να έχεις π.χ. 19 στον έναν, 12 στον άλλον.
thanosbrt Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, bblaw20 είπε Ναι και οπως σου ειπα επειδη η Νοβα δινει μια ρυθμιση διαφορετικη στο SNR μπορει να κερδισεις λιγο ακομα ταχυτητα. 1 λεπτό πριν, infin1tyGR είπε Γενικώς ναι. Μικρές αποκλίσεις λόγω διαφορετικού εξοπλισμού θα υπάρξουν στην πράξη, αλλά όχι να έχεις π.χ. 19 στον έναν, 12 στον άλλον. Nice, άρα θα ψηφίζατε υπέρ τις Nova και να μην έχω δεύτερες σκέψεις; Την χρησιμοποιεί κάποιος που να έχει εικόνα από την υποστήριξή τους;
bblaw20 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 30 λεπτά πριν, thanosbrt είπε Nice, άρα θα ψηφίζατε υπέρ τις Nova και να μην έχω δεύτερες σκέψεις; Την χρησιμοποιεί κάποιος που να έχει εικόνα από την υποστήριξή τους; Εχω νοβα στην Αθηνα απο το 2006. Δεν θυμαμαι ποτε να ειχα καποιο προβλημα και να μην λυθηκε. Επισης μπορεις να ζητησεις βοηθεια και στο adslgr Εχουν δικια τους ενοτητα για support αν δεν θες να παιρνεις τηλεφωνα. Για παραδειγμα οταν ηθελα να δοκιμασω fastpath το ζητησα μεσω του φορουμ. Βεβαια οποια εταιρια και να παρεις για υποστηριξη παιζει και σε τι ατομο θα πεσεις. Για παραδειγμα απο wind ειχα απο χαλια μεχρι παρα πολυ καλο support την ιδια μερα που τους επαιρνα συνεχεια για ενα προβλημα της γραμμης μου.
filipN Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Θεωρητικά θα πρέπει φυσικά να έχεις παρόμοια ταχύτητα και ανάλογη με το noise margin της σύνδεσής σου. Στην πράξη τα πράγματα δυστυχώς αλλάζουν καθώς υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επιδρούν στην τελική ταχύτητα συγχρονισμού. Μπορεί επίσης, να έχουν κάποιοι την ίδια ταχύτητα συγχρονισμού, αλλά στις ώρες αιχμής αρκετοί από αυτούς τη μισή ταχύτητα στο download ενώ σε μερικούς άλλους η ταχύτητα να παραμένει αμετάβλητη. Οπότε, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ζητήσεις πληροφορίες και από τους χρήστες του διαδικτύου στη γειτονιά σου, και όχι μόνο από αυτούς στη "γειτονιά" του insomnia! Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2020 από filipN 1
l337 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 18 ώρες πριν, bblaw20 είπε Εφοσον ειναι adsl η γραμμη σου και χωρις προβληματα, θα ειναι το ιδιο σε οποιον παροχο και να πας. Το ίδιο ακριβώς, σίγουρα όχι. Παίζουν ρόλο επίσης η διασύνδεση με εξωτερικό, τα ping κλπ. 18 ώρες πριν, thanosbrt είπε Άρα αν μια γραμμή 24άρα πιάνει 19 στη Wind, 19 θα πιάνει και στη Nova και στον ΟΤΕ και σε όλους; Όχι, παίζει ρόλο το target snr καθώς άλλοι παράγοντες. Αυτά όσον αφορά το "κλείδωμα" στον συγχρονισμό. Αυτό που πραγματικά θα βλέπεις καθώς και τα υπόλοιπα ποιοτικά χαρακτηριστικά βέβαια δεν έχουν σχέση με το κλείδωμα αλλά τον πάροχο ως επί το πλείστον. 17 ώρες πριν, thanosbrt είπε Nice, άρα θα ψηφίζατε υπέρ τις Nova και να μην έχω δεύτερες σκέψεις; Την χρησιμοποιεί κάποιος που να έχει εικόνα από την υποστήριξή τους; Τεράστιο καφενείο η nova, και απλά ένα "φάντασμα" εδώ και χρόνια που καταγράφει μόνο ζημίες. Καλύτερα απέφυγε την. 1
thanosbrt Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 21 ώρες πριν, l337 είπε Τεράστιο καφενείο η nova, και απλά ένα "φάντασμα" εδώ και χρόνια που καταγράφει μόνο ζημίες. Καλύτερα απέφυγε την. Μάλιστα, κάτι τέτοιο φοβόμουν και εγώ από ότι έχω ακούσει.
Havik Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 15/1/2020 στις 11:35 ΜΜ, thanosbrt είπε Όχι, υπάρχει Cosmote TV αλλά από δορυφόρο. Άρα αν μια γραμμή 24άρα πιάνει 19 στη Wind, 19 θα πιάνει και στη Nova και στον ΟΤΕ και σε όλους; Αν στην περιοχή σου έχουν μπει καμπίνες Vdsl του OTE και πας στον ΟΤΕ τότε θα έχεις Adsl μέσω οπτικών (μέχρι την καμπίνα) με αποτέλεσμα να κλειδώσεις κοντά στα 24mbps, εσύ λες είσαι στα 19 οπότε πιθανό να την τερματίσεις. Αναφέρομαι σε καμπίνες του ΟΤΕ καθώς έχει γίνει σε 2 γνωστούς και μάλιστα αυτοί κλείδωναν στα ~9 και μετά πήγαν 24αρί κλειδωμένο, αν οι καμπίνες είναι άλλης εταιρίας και πας στην εταιρία που τις έχει δεν ξέρω αν θα ισχύει το ίδιο. Το πρόβλημα είναι ότι ο ΟΤΕ είναι λίγο ακριβώς, με μια ματιά που έριξα δεν είδα πρόγραμμα μόνο ιντερνέτ... wtf... Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2020 από Havik
thanosbrt Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 21 λεπτά πριν, Havik είπε Το πρόβλημα είναι ότι ο ΟΤΕ είναι λίγο ακριβώς, με μια ματιά που έριξα δεν είδα πρόγραμμα μόνο ιντερνέτ... wtf... Ναι δεν νομίζω η διαφορά από 19 στα 24 (ακόμα και γίνει) να αξίζει τη διαφορά των χρημάτων, ιδίως εφόσον δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα streaming / downloading.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα