Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

13/11 παράγγειλα την πρώτη και 31/12 τη δεύτερη. 

Σήμερα ήρθε η δεύτερη και από βδομάδα έρχεται η πρώτη. 

Προσωπικά δε με ενόχλησε καθόλου η αναμονή, γι αυτό και παράγγειλα. Έχω ήδη την κίτρινη που και αυτή δούλεψε λίγο το καλοκαίρι και τώρα κάθεται. 

Ο Καυκάς έχει δωρεάν μεταφορικά για όποιον θέλει τσιμπίδες και καλώδια. 

Επεξ/σία από manosfp
  • Like 1
  • Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Δημοσ.
Στις 15/1/2020 στις 11:18 ΜΜ, manosfp είπε

Τη 250ρα μου την έστειλαν πρωτοχρονιά μετά από δύο μήνες αναμονή... 

Πιστεύω άξιζε τον κόπο. 

Aυτο ειχα διαβασει προ ημερων.

14 λεπτά πριν, manosfp είπε

Έχω ήδη την κίτρινη που και αυτή δούλεψε λίγο το καλοκαίρι και τώρα κάθεται. 

Και εγω σκεφτομαι, οτι θα καθεται και θα δουλευει σπανια οπως ειναι βεβαια και το λογικο αν δεν εισαι επαγγελματιας σιδερας, αυτο με κρατα και δεν παραγγελνω.

• Like 1
Δημοσ.

Για μια ηλεκτροσυγκόλληση 250Α, τι καλωδιο παιρνουμε; βλεπω τα καλωδια χαρακτηρίζονται ως 35mm2, 50mm2, 70mm2 κτλ.. Από οτι καταλαβα αυτο το νουμερο δεν είναι η διατομή. 

Για 250Α σε ποιο παμε; για 300Α επισης.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ τελικά παραγγειλα την powermat 260 στα 60 ευρώ(με καλώδια) από skroutzομαγαζο.(Έβαλα και 2 μαγνητικές γωνιες μεγάλες από 7ευρω, λογικά θα χρησιμεύσουν κάπου)

Λογικά ίδια "σώθηκα" πρέπει να έχουν όλες αυτές.

Επιπλεων για μάσκα επειδή στο (e-dructer.gr) είχαν μόνο κάτι με κεραυνούς/φωθιες κοκ λέω να πάρω μια ηλεκτρονική/ρυθμιζομενη total στα 24 ευρώ.

Τσεκαρα και Ali Express αλλά βγαίνουν ~ίδια τιμή εάν πάρεις κάποια με μεγάλο τζαμί (9.5*4.5) και βαριόμουν το περίμενε..

Το μόνο που νομίζω πως χρειάζομαι είναι κ ένα σετ γάντια/ηλεκτροδια(?)/βούρτσα/σφυράκι(?)

Στο ~120ευρω υπολογίζω να βγει όλη η δουλειά και λογικά θα τα έχω μέσα στην βδομάδα.

Έτσι από απορία γιατί δεν βρισκω (η δεν ξέρω πως τα ψάξω σωστά)

Ξέρει κανείς πόσο κοστιζει το μέταλλο με τετράγωνη διατομή 1,5-2 ποντους/μέτρο?(Μια ραφιερα/βιβλιοθήκη σκέφτομαι για πρώτο project με ράφια λογικά από osb)

Καμία πρόταση για ηλεκτρόδια για την παραπάνω δουλειά?

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ.
1 ώρα πριν, @topos είπε

Εγώ τελικά παραγγειλα την powermat 260 στα 60 ευρώ(με καλώδια) από skroutzομαγαζο.(Έβαλα και 2 μαγνητικές γωνιες μεγάλες από 7ευρω, λογικά θα χρησιμεύσουν κάπου)

Επιπλεων για μάσκα επειδή στο (e-dructer.gr) είχαν μόνο κάτι με κεραυνούς/φωθιες κοκ λέω να πάρω μια ηλεκτρονική/ρυθμιζομενη total στα 24 ευρώ.

Τσεκαρα και Ali Express αλλά βγαίνουν ~ίδια τιμή εάν πάρεις κάποια με μεγάλο τζαμί (9.5*4.5) και βαριόμουν το περίμενε..

Το μόνο που νομίζω πως χρειάζομαι είναι κ ένα σετ γάντια/ηλεκτροδια(?)/βούρτσα/σφυράκι(?)

Στο ~120ευρω υπολογίζω να βγει όλη η δουλειά και λογικά θα τα έχω μέσα στην βδομάδα.

Ξέρει κανείς πόσο κοστιζει το μέταλλο με τετράγωνη διατομή 1,5-2 ποντους/μέτρο?(Μια ραφιερα/βιβλιοθήκη σκέφτομαι για πρώτο project με ράφια λογικά από osb)

Για μάσκα δες κι αυτή:

https://www.skroutz.gr/s/18207125/Arcmax-MAX9-13G.html 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, @topos είπε

Ματσακονι καλό και δοκιμασμένο. 

Γάντια τέτοιου τύπου (μακριά και βαρέως τύπου για ηλεκτροσυγκολλητές) 

Τα σίδερα υπολόγισε τα, ένα ευρώ το κιλό (υπάρχει εφαρμογή στο κινητό που βάζεις τις διαστάσεις του σιδήρου και στο υπολογίζει ακριβώς το βάρος) 

Ηλεκτροδια της ΕΡΛΙΚΟΝ (εγώ έχω της ΕΡΛΙΚΟΝ το κίτρινο, το οποίο είναι πολύ καλό, αυτό που σου έβαλα λέει ότι είναι πολύ καλό από το κίτρινο και είναι το επόμενο που θα πάρω). Θα κοιτάξεις ηλεκτροδια των 2.5mm, για κοινούς χάλυβες, που είναι γενικής χρήσης και ευκολοδουλευτα. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, thanasisxask είπε

Ματσακονι καλό και δοκιμασμένο. 

Γάντια τέτοιου τύπου (μακριά και βαρέως τύπου για ηλεκτροσυγκολλητές) 

Τα σίδερα υπολόγισε τα, ένα ευρώ το κιλό (υπάρχει εφαρμογή στο κινητό που βάζεις τις διαστάσεις του σιδήρου και στο υπολογίζει ακριβώς το βάρος) 

Ηλεκτροδια της ΕΡΛΙΚΟΝ (εγώ έχω της ΕΡΛΙΚΟΝ το κίτρινο, το οποίο είναι πολύ καλό, αυτό που σου έβαλα λέει ότι είναι πολύ καλό από το κίτρινο και είναι το επόμενο που θα πάρω). Θα κοιτάξεις ηλεκτροδια των 2.5mm, για κοινούς χάλυβες, που είναι γενικής χρήσης και ευκολοδουλευτα.

Ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες Thanasisxask!

Δημοσ.
Στις 22/1/2020 στις 6:39 ΜΜ, manosfp είπε

Μια φορά στα 3 χρόνια να τη χρειάζεσαι αξίζει να την έχεις. 

Να ρωτησω ρε παιδια.

Με μια φορα στα 3 χρονια αν κολλάτε, ξέρετε να το κάνετε? Δοκίμασα πριν 10 μερες να κάνω ένα κόλλημα, και αυτό που κατάφερα ήταν μία πολύ ωραία τρύπα.

Μετά ξαναδοκίμασα παραδίπλα, και έφτιαξα αλλη μια ωραια τρυπα.

Τελικά μετά απο 1 μέτρο, είχα φτιάξει ένα πολύ ωραίο κλαρίνο! :)

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Να ρωτησω ρε παιδια.

Με μια φορα στα 3 χρονια αν κολλάτε, ξέρετε να το κάνετε? Δοκίμασα πριν 10 μερες να κάνω ένα κόλλημα, και αυτό που κατάφερα ήταν μία πολύ ωραία τρύπα.

Μετά ξαναδοκίμασα παραδίπλα, και έφτιαξα αλλη μια ωραια τρυπα.

Τελικά μετά απο 1 μέτρο, είχα φτιάξει ένα πολύ ωραίο κλαρίνο! :)

Έτσι θα μαθεις.

Βάλε ένα ηλεκτρόδιο και σπάσε με ένα σφυράκι κι ένα δεύτερο ηλεκτρόδιο (να μείνει μόνο το σύρμα του), ώστε να έχεις περισσότερο υλικό όπως θα κόλλας και δοκίμασε να κλείσεις τις τρύπες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

λεπτο σιδερο δε μπορεις,ευκολα,να κολλησεις με ηλεκτροδιο.

3 χιλιοστα για αρχη και παλι θα γινουν λαθη..επισης ηλεκτροκολληση με ηλεκτροδιο ειναι απο τις δυσκολοτερες κολλησεις λογω  βορακα

παντως βιντεα στο γιουτουμπ υπαρχουν πολλα για να μαθει καποιος τα βασικα

Επεξ/σία από agligoros
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...