Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα εχω μπει στο προγραμμα εξοικονομω κατ οικον,μια παρεμβαση θα ειναι η θερμομονωση εξωτερικων τοιχων.
Επειδη γενικα με ολα αυτα ειμαι τελειως ασχετος θα παρακαλουσα για οποιαδηποτε πληροφορια θα ηταν χρησιμη..τι πρεπει να προσεξω,να ρωτησω,ποιοτικα προιοντα κλπ κλπ

Μεχρι τωρα μιλησα με εναν τεχνικο μονο και μου ειπε τιμη γυρω στα 30 ευρω τ.μ (με ΦΠΑ) αλλα με λευκο σοβα δηλαδη θα θελει και βαψιμο μετα
Επισης τον χειμωνα γινεται αυτη η δουλεια? το μονο που ξερω ειναι οτι καλυτερα να μην υπαρχει υγρασια. οι Χαμηλες θερμοκρασιες παιζουν ρολο?
Ευχαριστω

Δημοσ.

Τα 30€ είναι ύποπτα χαμηλή τιμή, πιθανόν να είναι με μάπα υλικά και δουλειά άρπα κόλα. Σύμβουλο έργου δεν έχεις να σε καθοδηγήσει; Η υγρασία δεν πειράζει τόσο, αλλά κάτω απο 4-5 βαθμούς απαγορεύεται να κάνεις θερμοπρόσοψη οπότε καλύτερα να περιμένεις τον Μάρτη.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, lary7 είπε

Τα 30€ είναι ύποπτα χαμηλή τιμή, πιθανόν να είναι με μάπα υλικά και δουλειά άρπα κόλα. Σύμβουλο έργου δεν έχεις να σε καθοδηγήσει; Η υγρασία δεν πειράζει τόσο, αλλά κάτω απο 4-5 βαθμούς απαγορεύεται να κάνεις θερμοπρόσοψη οπότε καλύτερα να περιμένεις τον Μάρτη.

Μενω επαρχια και εδω λογω της κρισης εχουν πεσει πολυ οι τιμες..θεωρειται νορμαλ τιμη νομιζω αλλα βεβαια θα ψαξω και αλλους.συμβουλο δεν εχω.
η θερμοκρασια παιζει ρολο για τις ημερες που θα γινει η δουλεια ( 2-3 ημερες) η και για μερικες ημερες μετα θα πρεπει να μην υπαρχει κρυο?
Καμια αλλη συμβουλη ? ως προς τα υλικα πχ? κατι που θα πρεπει να ρωτησω,προσεξω?

Δημοσ.

Να πας να βρεις ένα πολιτικό μηχανικό ας μη δηλωθεί ως σύμβουλος έργου , δεν ξέρω εάν γίνεται τώρα και να σε καθοδηγήσει. 

Δημοσ.

Η συμβουλή μου...

Μη μιζεριάζεις και μη κοιτάζεις το φθηνό. Μπήκες σε πρόγραμμα με 60% επιδότηση.

30ε με ΦΠΑ ειναι αστεία τιμή. Σημαίνει 24.20ε+ΦΠΑ.

Μεσα δηλ στα 24ε εχει υλικα, εργασία, εφορια, ΕΦΚΑ. ΓΕΛΑΕΙ ο κόσμος με το αποτέλεσμα φιλε μου, να το ξέρεις εκ των προτέρων.

Βρές ενα μηχανικό που ασχολείται ή ένα συνεργείο, κάνε μια καλή συμφωνία με πάνω απο 40-45ε το τμ ωστε να μπουν ΣΩΣΤΑ υλικά, ποιότητας, σε σωστή ποσότητα. Διότι υπάρχουν θερμοπροσόψεις που "τρωνε" 700 κιλα κολλα με το Χ εργολάβο, και 1000 κιλα με άλλο εργολάβο.

Προσωπικά έκανα 3 θερμοπροσόψεις με συνεργάτες μου, στις οποιες συνάδελφοι κορόιδευαν για το πόσο λεπτομερής δουλειά γινόταν και οτι ξοδεύω πολλά σε μεροκάμματα. Ομως οταν ο πελατης πληρωνει 45-50ε το τμ, και Τ55 κόλλα θα βαλεις, και φισερ βύσματα, και σιλικονούχο σοβά, και χαλαζιακο αστάρι και και και.

Ειναι τοσα που βαριεμαι να γραφω. Εχει κολλα με 5ε εχει και με 12. Εχει βυσμα με 6 λεπτα, εχει και με 0.25. Εχει σοβα με 25ε ο κουβάς, εχει και με 50ε και παει λέγοντας :)

Και οπως ΑΡΕΣΚΟΜΑΙ να λεω: το φθηνό βγαίνει ακριβο. ΜΙΑ φορά θα τη φτιάξεις τη θερμοπρόσοψη...

10 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Να πας να βρεις ένα πολιτικό μηχανικό ας μη δηλωθεί ως σύμβουλος έργου , δεν ξέρω εάν γίνεται τώρα και να σε καθοδηγήσει. 

φιλε μου εξ ιδιας εμπειρίας αν ο Χ πελάτης δε θελει να πληρώσει, τι να κάνει τις αποψεις και τις συμβουλές του συναδελφου, συμβούλου; 

Εδω ειχα περίπτωση (επαγγελματία κιολας, οχι κανενος ασχετου) που ηθελε με τα λεφτα  του εξοικονομώ και να του κανω μονωση σε τιμές "πιατσας/μετρητοίς" και να του φτιάξω και στέγη με ΔΙΚΟΥΣ του μάστορες, και να τους πληρώσω απο δικο μου τιμολόγιο...

Τρελά πράγματα ζούμε. Ο κόσμος αντι να αναβαθμίσει σε οτι καλυτερο μπορει την οικια του, κοιταει να βγάλει μεροκάμματο με υπερτιμολογήσεις και μαύρα λεφτα στο χέρι...

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kanesaxo είπε

Η συμβουλή μου...

Μη μιζεριάζεις και μη κοιτάζεις το φθηνό. Μπήκες σε πρόγραμμα με 60% επιδότηση.

30ε με ΦΠΑ ειναι αστεία τιμή. Σημαίνει 24.20ε+ΦΠΑ.

Μεσα δηλ στα 24ε εχει υλικα, εργασία, εφορια, ΕΦΚΑ. ΓΕΛΑΕΙ ο κόσμος με το αποτέλεσμα φιλε μου, να το ξέρεις εκ των προτέρων.

Βρές ενα μηχανικό που ασχολείται ή ένα συνεργείο, κάνε μια καλή συμφωνία με πάνω απο 40-45ε το τμ ωστε να μπουν ΣΩΣΤΑ υλικά, ποιότητας, σε σωστή ποσότητα. Διότι υπάρχουν θερμοπροσόψεις που "τρωνε" 700 κιλα κολλα με το Χ εργολάβο, και 1000 κιλα με άλλο εργολάβο.

Προσωπικά έκανα 3 θερμοπροσόψεις με συνεργάτες μου, στις οποιες συνάδελφοι κορόιδευαν για το πόσο λεπτομερής δουλειά γινόταν και οτι ξοδεύω πολλά σε μεροκάμματα. Ομως οταν ο πελατης πληρωνει 45-50ε το τμ, και Τ55 κόλλα θα βαλεις, και φισερ βύσματα, και σιλικονούχο σοβά, και χαλαζιακο αστάρι και και και.

Ειναι τοσα που βαριεμαι να γραφω. Εχει κολλα με 5ε εχει και με 12. Εχει βυσμα με 6 λεπτα, εχει και με 0.25. Εχει σοβα με 25ε ο κουβάς, εχει και με 50ε και παει λέγοντας :)

Και οπως ΑΡΕΣΚΟΜΑΙ να λεω: το φθηνό βγαίνει ακριβο. ΜΙΑ φορά θα τη φτιάξεις τη θερμοπρόσοψη...

Σε ευχαριστω ,δεν ειναι οτι ψαχνω να κανω φτηνη προχειροδουλεια,ισα ισα..για αυτο και ρωτησα.δεν εχω ιδεα απο τετοιες εργασιες..ουτε την κολλα που ειπες γνωριζω ουτε την fischer :)

μια φορα θα το κανω και θελω να γινει καλη δουλεια και με σωστα υλικα.
οποτε καλυτερα να παω αρχικα σε μια γνωστη μου πολιτικο μηχανικο και αν ειναι να με κατευθυνει εκεινη.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, mixos23 είπε

Μενω επαρχια και εδω λογω της κρισης εχουν πεσει πολυ οι τιμες..θεωρειται νορμαλ τιμη νομιζω αλλα βεβαια θα ψαξω και αλλους.συμβουλο δεν εχω.
η θερμοκρασια παιζει ρολο για τις ημερες που θα γινει η δουλεια ( 2-3 ημερες) η και για μερικες ημερες μετα θα πρεπει να μην υπαρχει κρυο?
Καμια αλλη συμβουλη ? ως προς τα υλικα πχ? κατι που θα πρεπει να ρωτησω,προσεξω?

Πριν λίγες μέρες πόσταρε κάποιος για σοβά που ξεκολάει απο θερμοπρόσοψη...Μάθε τι μάρκα και τύπο υλικά θέλει να χρησιμοποιησει, την απαραίτητη Ε.Ε.Δ.Μ.Κ ποιός θα σου την εκδόσει έχεις βρεί;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, lary7 είπε

Πριν λίγες μέρες πόσταρε κάποιος για σοβά που ξεκολάει απο θερμοπρόσοψη...Μάθε τι μάρκα και τύπο υλικά θέλει να χρησιμοποιησει, την απαραίτητη Ε.Ε.Δ.Μ.Κ ποιός θα σου την εκδόσει έχεις βρεί;

αυριο ειναι να παω σε πολιτικο μηχανικο να ρωτησω για αυτη την διαδικασια (μικρης κλιμακας δεν ειναι αυτο που εγραψες?) και με την ευκαιρια θα ρωτησω για την μονωση

Δημοσ.

Ναι, είναι η μικρής κλίμακας + πρέπει να σου βγάλει τα ελάχιστα ένσημα+ αν θα μπουν ικριώματα. Όπως είπε ο kanesaxo, υπάρχουν πολλές ποιότητες σε υλικά, άν έχεις χρόνο να ασχοληθείς θα μπορούσες να πάρεις μόνος σου τα υλικά.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, lary7 είπε

Ναι, είναι η μικρής κλίμακας + πρέπει να σου βγάλει τα ελάχιστα ένσημα+ αν θα μπουν ικριώματα. Όπως είπε ο kanesaxo, υπάρχουν πολλές ποιότητες σε υλικά, άν έχεις χρόνο να ασχοληθείς θα μπορούσες να πάρεις μόνος σου τα υλικά.

σε ευχαριστω , θα μαθω αυριο για την κλιμακα γιατι θελω να κανω κανω και κατι επεμβασεις στους τοιχους μεσα στο σπιτι.
Παιδια χρονο εχω γνωσεις δεν εχω..
δεν θελω ουτε φραγκα να βγαλω μαυρα αλλα ουτε και μια δουλεια που κοστιζει πχ 2000 να μου την βγαλουν 3000 επειδη ειμαι ασχετος.η να κανω οικονομικη δουλεια αλλα οχι ποιοτικη..

Δημοσ.

Σε ποια πόλη είσαι; Η εμπειρία δείχνει ότι αν δεν έχεις γνώσεις τότε πιθανόν και να σε γδάρουν και να μην γίνει καλή δουλειά. πχ στα τετραγωνικά μετράνε τα ανοίγματα ή όχι; Τα γωνιόκρανα υπολογίζονται ξεχωριστά; Εύκολα μπορεί τα 30€ να πάνε πολύ πάνω. Άμα έχεις χρόνο πλήρωσε έναν μηχανικό για σύμβουλο, ανέλαβε να πάρεις εσύ τα υλικά και να πηγαινοέρχεσαι να φέρνεις ψιλοπράγματα που θα χρειαστεί, κάτσε να επιβλέψεις την κατασκευή και στο τέλος θα είσαι σίγουρος ότι έπιασαν τα λεφτά τόπο. Εναλλακτικά δώσε το εργολαβία σε κάποιον που εμπιστεύεσαι ή έχεις καλές συστάσεις για την δουλειά του.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, lary7 είπε

Σε ποια πόλη είσαι; Η εμπειρία δείχνει ότι αν δεν έχεις γνώσεις τότε πιθανόν και να σε γδάρουν και να μην γίνει καλή δουλειά. πχ στα τετραγωνικά μετράνε τα ανοίγματα ή όχι; Τα γωνιόκρανα υπολογίζονται ξεχωριστά; Εύκολα μπορεί τα 30€ να πάνε πολύ πάνω. Άμα έχεις χρόνο πλήρωσε έναν μηχανικό για σύμβουλο, ανέλαβε να πάρεις εσύ τα υλικά και να πηγαινοέρχεσαι να φέρνεις ψιλοπράγματα που θα χρειαστεί, κάτσε να επιβλέψεις την κατασκευή και στο τέλος θα είσαι σίγουρος ότι έπιασαν τα λεφτά τόπο. Εναλλακτικά δώσε το εργολαβία σε κάποιον που εμπιστεύεσαι ή έχεις καλές συστάσεις για την δουλειά του.

αν εννοεις ανοιγματα τις μπαλκονοπορτες και παραθυρα τα αφαιρεσε αυτα , τα τμ που υπολογισε ηταν τα "καθαρα" που θα μπει μονωση.γωνιοκρανα (googlara πρωτα :P ) ουτε καν μιλησε για αυτα! (για αυτο λεω τελειως ασχετος!) 
μαλλον και θα πληρωσω την πολιτικο μηχανικο για συμβουλο και με την βοηθεια της να γινει σωστη επιλογη υλικων..
Σε ευχαριστω πολυ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, lary7 είπε

Γενικά, είθισται στην αγορά είτε να μετράνε σεντόνι, δηλ με τα ανοίγματα μέσα είτε άνευ ανοιγμάτων, αλλά με μ.μ. ακμων. Και πάντα βγαίνει μια η άλλη. Εννοείται ροζετες κτλ πληρώνονται ξεχωριστά.

Ο φίλος για να κάνει τη δολυιεα του φθηνότερα πρέπει να αγοράσει μόνος του τα υλικά να πληρώσει τα εργατικά και όταν εξοφληθεί ο εργολάβος να του τα επιστρέψει.

Αυτός εγκυμονεί κινδύνους μεν (τρέχα γύρευε με τα συμφωνητικά και τα δικαστηρια) συν επίσης πως κάποιος δε θέλει να βγάλει χρήματα από τη τσέπη του και να περιμένει 6 μήνες να τα πάρεις πίσω.

Έτσι λοιπόν ΚΑΙ για αυτό το λόγο πληρώνει καλά το πρόγραμμα. Για να χρεώσουμε κάτι παραπάνω επειδή βάζουμε το κεφάλαιο κίνησης μας και πληρωνόμαστε μήνες αργότερα. Και επίσης επειδη όλα είναι τιμολογημενα...

Επεξ/σία από kanesaxo

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...