Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενδιαφέρομαι για smartwatch με Wear OS, αλλά έχω απορίες σχετικά με την υποστήριξη των Ελληνικών σε αυτά. Υπάρχουν κάτοχοι ρολογιών Wear OS (π.χ. TicWatch ή Fossil) που να γνωρίζουν και να μπορούν να επιβεβαιώσουν

• Οι ειδοποιήσεις στα ελληνικά (δηλαδή η απεικόνιση ελληνικών χαρακτήρων) υποστηρίζεται; Έχω καταλάβει πως ναι.
  • Υποστηρίζονται γρήγορες απαντήσεις στα ελληνικά ή μόνο στα Αγγλικά; Απ' ό,τι έχω καταλάβει ισχύει το δεύτερο.
  • Είσοδος στα ελληνικά από το πληκτρολόγιο υποστηρίζεται; Αν έχω καταλάβει καλά, πρέπει να βάλεις άλλο keyboard app.
  • Τα ελληνικά ως γλώσσα εμφάνισης υποστηρίζονται; Αυτό δεν είναι και πολύ σημαντικό.
  • Τέλος, αν η γλώσσα του κινητού είναι τα Ελληνικά, υποστηρίζεται η χρήση του Google Assistant στα Αγγλικά; Όπως δηλαδή γίνεται με συσκευές Google Home (γνωρίζω ότι ο Google Assistant δεν υποστηρίζει Ελληνικά).
Δημοσ.

Δεν έχει κανένας γιατί δεν αξίζουν οι επιλογές που υπάρχουν σε σχέση με άλλες επιλογές χωρίς wear os.

Ελληνικά δείχνουν αφού χρησιμοποιούν την γραμματοσειρά roboto.

Γρήγορες απαντήσεις και γλώσσα εμφάνισης δεν έχει ελληνικά.

Πληκτρολόγιο μπορείς να βάλεις άλλο από το play store, δεν ξέρω όμως αν έχει ελληνικά.

Υποστηρίζεται ο assistant οπως και στο κινητό σου, στην γλώσσα που διαλεγεις (πχ αγγλικά, γερμανικά κλπ) 

Δημοσ.

Συμφωνω με τον προλαλησαντα, γιατι δεν παιρνεις ενα με Tizen OS ωστε να μην εχεις κανενα απο τα προβληματα που αναφερεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατ' αρχάς, ξεκινάμε από το ότι δεν ξέρω ότι δεν θα έχω αυτά τα προβλήματα. :)

Δηλαδή, με ένα Samsung Watch Active 2, θα έχω

• Γρήγορες απαντήσεις στα ελληνικά;
  • Voice typing στα ελληνικά;

Το πρόβλημά μου με το Tizen OS είναι ότι, τουλάχιστον στη θεωρία, δεν "κολλάει" το ίδιο καλά με το κινητό μου (Pixel 2). Χρησιμοποιώ αρκετά Google apps (όπως όλοι) και με χαλάνε τα εξής στην περίπτωση του Tizen:

• Εφαρμογές. Π.χ. χρησιμοποιώ Google Keep, Calendar, Messages, κτλ. και δεν θέλω να μεταπηδήσω στα apps της Samsung.
  • Google Assistant. Επειδή έχω Google Home smart home συσκευές και integration, το να μπορώ να το χρησιμοποιώ από το ρολόι είναι μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με το Bixby.
  • Ακόμα και τα fitness data μου τη σπάει που θα είναι μέρος του Samsung Health app ή όπως λέγεται. Ξέρω ότι θα μπορούσα με το Health Sync app να τα πάω και αλλού, αλλά το Google Fit, ακόμα κι αν είναι πολύ βασικό, έχει integration με πολλά άλλα health apps χωρίς κόπο και χρήση 3ης εφαρμογής.

Τέλος, ένα Fossil Gen 5 π.χ. μου αρέσει πολύ περισσότερο εμφανισιακά από ένα Samsung Active Watch 2 . Το ίδιο και το Wear OS σε σχέση με το Tizen OS. Γνωρίζω βέβαια ότι δυστυχώς το Wear OS έχει μεγάλα μειονεκτήματα, κάποια από τα οποία πηγάζουν από τα απαρχαιωμένα Qualcomm chip στα οποία παίζει και κάποια άλλα από την ίδια τη Google που δεν έχει δώσει μεγάλο βάρος στο Wear OS. Δεν ξέρω τι από τα δύο είναι η πηγή του προβλήματος, δηλαδή πιστεύω ότι ακόμα και η ίδια Google μπορεί να περιμένει το επόμενο smartwatch SoC της Qualcomm ή φτιάχνει το δικό της, ώστε να κάνει ένα γενικό λίφτινγκ στο Wear OS. Γνωρίζω ότι θα πρέπει να το φορτίζω κάθε βράδυ ενώ π.χ. με το Active 2 μπορεί να το φορτίζω κάθε 2ο ή 3ο βράδυ. Προσωπικά αυτό με αφήνει αδιάφορο, καθώς η διαφορά είναι μικρή και το ρολόι δεν το φοράω το βράδυ.

Επεξ/σία από konnak
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Φίλε μου δες το ticwatch pro εγώ το έχω και είμαι πολύ ευχαριστημένος κάνει ότι ανέφερες μπαταρία κάθε 2ο βράδυ

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

κατοχος fossil 5th gen και πριν από αυτό είχα το gear S3

By far Καλυτερο το Android Wear σαφώς πιο συνεργασιμο με Google apps

Μην σκέφτεσαι για tizen το μόνο που υπερέχει είναι ότι έχει πολλά περισσότερα watch faces όχι ότι το wear έχει έλλειψη ή έχει λίγα απλά δεν έχει τόσα πολλά 

Το tizen αξίζει άμα έχεις και Samsung κινητό εκεί δουλεύουν όλα ρολόι..

Στις 15/1/2020 στις 8:27 ΜΜ, konnak είπε

Ενδιαφέρομαι για smartwatch με Wear OS, αλλά έχω απορίες σχετικά με την υποστήριξη των Ελληνικών σε αυτά. Υπάρχουν κάτοχοι ρολογιών Wear OS (π.χ. TicWatch ή Fossil) που να γνωρίζουν και να μπορούν να επιβεβαιώσουν

• Οι ειδοποιήσεις στα ελληνικά (δηλαδή η απεικόνιση ελληνικών χαρακτήρων) υποστηρίζεται; Έχω καταλάβει πως ναι.
  • Υποστηρίζονται γρήγορες απαντήσεις στα ελληνικά ή μόνο στα Αγγλικά; Απ' ό,τι έχω καταλάβει ισχύει το δεύτερο.
  • Είσοδος στα ελληνικά από το πληκτρολόγιο υποστηρίζεται; Αν έχω καταλάβει καλά, πρέπει να βάλεις άλλο keyboard app.
  • Τα ελληνικά ως γλώσσα εμφάνισης υποστηρίζονται; Αυτό δεν είναι και πολύ σημαντικό.
  • Τέλος, αν η γλώσσα του κινητού είναι τα Ελληνικά, υποστηρίζεται η χρήση του Google Assistant στα Αγγλικά; Όπως δηλαδή γίνεται με συσκευές Google Home (γνωρίζω ότι ο Google Assistant δεν υποστηρίζει Ελληνικά).

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Και μενα με ενδιαφέρει η αγορά του Fossil 5th gen..
Εχει μήπως κανένας να ενημερώσει για πιθανό update που να διορθώσει το πρόβλημα με την γλώσσα?
Επίσης η μπαταρία σε ρεαλιστική χρήση  ποσο κρατάει?
Εμένα με ενδιαφέρει η χρήση του Google assistant και είναι ο λογος που θέλω να παρω το συγκεκριμένο..
Αν γνωρίζει κάποιος αν δουλεύουν ολες οι λειτουργίες του assistant όπως πχ το να ανοίξεις και να κλείσεις τα φωτα στο σπιτι...

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 9/5/2020 στις 6:41 ΜΜ, Stergossar είπε

Φίλε μου δες το ticwatch pro εγώ το έχω και είμαι πολύ ευχαριστημένος κάνει ότι ανέφερες μπαταρία κάθε 2ο βράδυ

εχω και εγω ενα tic watch  pro 3 αλλα να μιλαω ελληνικα και να γραφει δυστυχως δεν παιζει οπως ειχα με ενα samsung galaxy (χρησιμοποιουσα εφαρμογη απο τριτους )μονο ενα keybord υπαρχει να γραφω ελληνικα και τιποτα αλλο.Αν εχεις βρει τον τροπο πες το μας.Ευχαριστω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...